V jakém věku dát dítě do školky?
Dobrý den chtěla bych se zeptat v kolika letech jste dávali děti do školky děkuju
Dala jsem ve 4, ale ted uz bych dala driv, tak 2 a pul idealne.
Dala bych ve 3, ale nevzali, je narváno, takže ve 4 letech.
Starsi syn chodil od dvou do dvou a pul do skupinky a chodila jsem do prace, pak se narodila mladsi dcera a nejak se mu zam uz nelibilo, tak byl s nami. Do bezne skolky sel ve 4,5 a dcera ted jde s nim ve trech.
@lauraa01 můj syn taky 2018 a normálně jsem měla RD na 4 roky 🤔
@krtcice samozřejmě, že šel rodičovský příspěvek natáhnout do 4 let, spíše tazatelka vyčerpala výši, tak ji skončil. Rodičovská dovolená je do 3 let pořád, tam se nic nezměnilo. Jen ted je změna prave v tom rodičovském příspěvku, ze uz nejde prodloužit čerpání.
Starší šla ve 2 a čtvrt, mladší ve 3 a půl. Každá je jiná, každá potřebovala jiný přístup.
Půjde v 5. 😀 koukám že jsem asi jediná, co ji mela doma tak dlouho..
@lilian2111 bohužel ne každý si může dovolit zůstat doma tak dlouho 😓
Chtěla jsem dát skoro ve třech letech ( děti jsou září a říjen) a nevzali je ,tak šli skoro ve 4 letech,první dcera to vzala super 👍,druhá dcera i když jsme to i rok odložili,tak to bylo peklo první dva dny to bylo dobré,jenom první den po odchodu domů řvala,že si náhradní oblečení chce vzít domů,ale třetí den to začalo ráno řvala to ji muselo slyšet celé město,musela jsem ji do třídy dotáhnout,pak zkoušela na mě ,že začala další dny plakat, vysvětlování nepomohlo a brala jsem ji po obědě,trvalo to měsíc ,od prosince prošlo spaní 2x tydně a u toho jsme zůstali do konce roku,ano jsem doma na rodičovské,ale představa,že je obě dávám stejně do školky a i u té mladší by to bylo stejně to fakt ne ,třeba to u mladší bude také v pohodě ,ale to nikdo neví,takhle máme adaptaci s prostřední dcerou za sebou a od září ji budu muset zvykat více na to spaní
Prvni cca ve 2 letech, druha v roce a pul. Samozrejme ne na fulltime, ale napred na par hodin, pak na pulden, pak na 6 hodin, a jen 3x tydne. Fulltime prvni od 4 a pul let a druha od 2 a pul.
@krtcice u dítěte narozeného v roce 2018 jsi RD na 4 roky mít nemohla, ze zákona byla RD maximálně do 3. narozenin dítěte, takže jsi měla RD na 3 roky a pak rok neplaceného volna.
@miryp normálně jsem pobírala peníze rodičovského. Nejdřív jsem to měla na 3,5 roku a pak jak zvedli celkovou částku, tak jsem řekla ať mi nepřidávají měsíčně,ale že to chci prodloužit to čerpání. Práci jsem měnila, nešlo mi o držení místa. Ale určitě jsem nebyla rok bez peněz. To bych si dovolit nemohla.
@miryp normálně jsem pobírala peníze rodičovského. Nejdřív jsem to měla na 3,5 roku a pak jak zvedli celkovou částku, tak jsem řekla ať mi nepřidávají měsíčně,ale že to chci prodloužit to čerpání. Práci jsem měnila, nešlo mi o držení místa. Ale určitě jsem nebyla rok bez peněz. To bych si dovolit nemohla.
@krtcice ty ale píšeš, že jsi byla na rodičovské dovolené 4 roky. A k tomu ti píšu, že to tak rozhodně nebylo, protože to ze zákona nebylo možné. Délka pobírání rodičovského příspěvku s délkou rodičovské dovolené vůbec nesouvisí.
První šel v 3 a čtvrt, druhý v necelých 3,5 a nejmladší v 3 a 7 měsících . První dva školka v pohodě, třetí nic moc, adaptace špatná a dost boj celé tři roky. On je covidove dítě, od roku do 3 let byly restrikce a společenský kontakt slabý. S prací mi to nijak nekolidovalo, mezi prvními dvěma mám 22 měsíců rozdíl a předtím jsem studovala a potom jsem byla na UP, práci jsem našla až byl malý ve školce druhý rok. A ta mi skončila během třetí RD, takže jsem pak hledala jinou. RP jsem měla do 4 let a pracuju od synových 3 a čtvrt roku, na částečný úvazek dodnes.
Strašný syn s handicapem šel v necelých 3 letech (je listopad) a mladší zdravá ve 2,5 letech.
Oba od začátku naprosto OK, oba školku milujou, baví je to tam a hlavně toho nemocného ohromne posouvá dopředu.
U té mladší jsem už kolem 2 let cítila, že se doma nudí, že ji nestačím jen já. 😀
Oba tedy byli i v jesličkách: starší od 18m a mladší od 13m, ale to bylo jen občas. Ale i to pomohlo a bylo fajn. 🙂
@krtcice ty ale píšeš, že jsi byla na rodičovské dovolené 4 roky. A k tomu ti píšu, že to tak rozhodně nebylo, protože to ze zákona nebylo možné. Délka pobírání rodičovského příspěvku s délkou rodičovské dovolené vůbec nesouvisí.
@miryp Ježíš na co je potřeba tak slovíčkařit. Otázka zakladatelky zněla kdy šly naše děti do školky, já odpověděla že s každým mým dítětem jsem byla doma 4 roky, jak tohle dohadování souvisí s tématem?
@miryp Ježíš na co je potřeba tak slovíčkařit. Otázka zakladatelky zněla kdy šly naše děti do školky, já odpověděla že s každým mým dítětem jsem byla doma 4 roky, jak tohle dohadování souvisí s tématem?
@krtcice špatně ses vyspala, že tak startuješ? Já se s tebou nedohaduji, já tě upozorňuji, že jsi tvrdila, že jsi byla na RD 4 roky, což zkrátka není pravda. A jak to souvisí s tématem? Zásadně, protože pokud autorka bude chtít zůstat se svým dítětem doma 4 roky, tak bude vědět, že opravdu nemá nárok na rodičovskou dovolenou 4 roky a že by musela požádat zaměstnavatele o rok neplaceného volna. Pěkný den 🙂
@krtcice špatně ses vyspala, že tak startuješ? Já se s tebou nedohaduji, já tě upozorňuji, že jsi tvrdila, že jsi byla na RD 4 roky, což zkrátka není pravda. A jak to souvisí s tématem? Zásadně, protože pokud autorka bude chtít zůstat se svým dítětem doma 4 roky, tak bude vědět, že opravdu nemá nárok na rodičovskou dovolenou 4 roky a že by musela požádat zaměstnavatele o rok neplaceného volna. Pěkný den 🙂
@miryp děkuji za optání, ale po 4 probdělých nocech jsem se konečně vyspala☺️ pouze mě unavuje pořád vykládat jak jsem to měla, když si to snad musím pamatovat já, zas tak dlouhá doba to není.
@miryp děkuji za optání, ale po 4 probdělých nocech jsem se konečně vyspala☺️ pouze mě unavuje pořád vykládat jak jsem to měla, když si to snad musím pamatovat já, zas tak dlouhá doba to není.
@krtcice já si nechci hrát na zaseknuté LP, takže se odkazuji na již zmíněné a víc k tomu nemám, co bych dodala. Pěkný den a kvalitní spánek i do dalších dnů 😉
2,5 roku soukromá skupina ze začátku na pár hodin, později 1/2 dne, pak celý den, pak 2 dny v týdnu.
3 roky do státní, byl plně připraven a neplakal.

@lauraa01 ahoj, syn sel ve 2 letech a 3 mesicich do detske skupiny, byl spokojený
Mohla jsem tam snim dochazet na adaptaci a mu stacil jen jeden de, druhy den sel uz sam a zvladl to krásně
Nyni jsou nu 4 roky a od minuleho roku od prosince uz dochází do statni skolky, kde je taky spokojeny
Ja jsem ted doma s dcerou, ma 4 mesice ado skolky ji budeme taky davat ve 2,5 letech, do prace se vracim kdyz bude mit 2 roky a 9 mesicu, tak at ma dost casu si zvyknout
Musim rict, ze syn je takové kočovne dite, ten by si asi zvykl vsude 😁