icon

V kolika letech bez nočního počůrávání?

amis24
18. říj 2019

Ahoj holky, od kolika let se prosím vaše děti naučily chodit v noci na záchod nebo to prostě vydržet? A co utírání po wc, kdy jste učily?🙄

Strana
z2
lufulie
18. říj 2019

tři roky a měsíc.

g_m
18. říj 2019

Dcera byla bez plenek i na noc po druhých narozeninách. Ale ze začátku jsme ji vždycky ještě v polospánku posadili na nočník, když jsme šli spát my, aby vydržela. Utírá se teď sama jen po čurání ve skoro 3 letech.

amis24
autor
18. říj 2019

@g_m vy jste ale šikuly😊

g_m
18. říj 2019

@amis24 Ona byla na tohle docela rychlá, jsem zvědavá, jak to bude teď u druhého, tam nemám moc myšlenky ho posazovat na nočník tak často jako starší...

klea81
18. říj 2019

2,5

haaaluska
18. říj 2019

V kvetnu mala 2 a v srpnu bez plienok a bez akejkolvek nehody v noci.Utieranie videla u mna tak automat sa sama utiera od zaciatku

katka_nedo
18. říj 2019

Malej tak zacal kratce po 2.roce.Proste jsme sli spat a on si sundal plinky.Nepamatuji v noci nehodu.A tak jsem ho zacla davat na nocnik a plinku uz nedala.Trvalo akorat kakani.Dnes uz chodi sam i kakat na velke wc.Kdyby tak sikovne zacal i mluvit stejne jako zacal chodit na nocnik a byt bez plenek

kjajule
18. říj 2019

Dcerka ted oslavila třetí narozeniny a tak 3 měsíce bez nehody i v noci. Utírá se po čůraní sama , po kakání ještě potřebuje pomoct.

vladienka
18. říj 2019

Bez plienok na noc bol od necelych 2 rokov, utieram ju zatial ja

hanih
18. říj 2019

@amis24 Ve dvou letech a sedmi měsících. Do té doby vůbec nechodila ani přes den na nočník. Pak najednou řekla, že už plínku nechce a bylo. Na noc jsme ji teda ještě asi týden dávali, ale byla pořád suchá, tak jsme sebrali i tu. Měla teda pár nehod, ale řekla bych, že to asi není nic neobvyklého. Utírat jsme učili hned, jakmile začala používat nočník, jen ze začátku jsem to opravovala.

ckei
18. říj 2019

@amis24 syn ve 2,5letech, dcera ve 22mesicich. Utírání po WC jsem ucila hned od počátku. Dcera nyní 2,5roku už zvládá utření sama i po velké a to zcela bez problémů. Umí fakt do čista.

malenka3
19. říj 2019

2,5. Dnem, kdy jsem jí vzala plínu na den, začala mít suchou plínu i v noci (přestože do té doby ji měla nacucanou každé ráno). Dávala jsem plínu na noc ještě 3 měsíce, ale zbytečně, byla vždy suchá.

natysnovec
19. říj 2019

4r a 2m...dlouuo nam to neslo😞Ale zvladla to sikulka❤

lucifux
19. říj 2019

Teď bylo synovi 3, přes den chodí na záchod, ale na noc ještě dávám, každé ráno sundávám nacucanou plenu. Ještě nemám odvahu. I když pořád říkám jak je to teď poslední balík plenek, že už kupovat další nebudu.

lenkajan
19. říj 2019

Od 22 měsíců bez nočních nehod. Utírání jsme začali trénovat ve dvou a půl letech.

sluneccnicee
19. říj 2019

Mladší rok a půl,starší 4,5 let

karolinasvetla111
19. říj 2019

Syn se odstavil sám je to teď 14 dní. Přes den už je od léta a teď že plénu nechce a už 14dni komplet bez plen. Je mu 2 a 3 měsíce 👍

nelinecka1
19. říj 2019

Moje malá v roce a půl bez plen přes den a asi za 14 dni i přes noc, to jsem nečekala. Párkrát byla nehoda, ale vesměs když byla nachlazena. Teď si ale docela casto ucurkava, čeká na poslední chvíli a pak už to nestihne🤔Má 3.

klllarinka01
19. říj 2019

Ve 2 a 3/4. Se konecne naucil na nocnik a pak mu zacala plina vadit i na noc, ze ji nechce. Ze zacatku nejaka ta nehoda byla. Sice mel pod sebou prebalovaci podlozky, ale nekdy to bylo proste mokry. Vyresili jsme to tak, ze kdyz v noci/k ranu prebiha k nam do postele, dojde si jeste na nocnik a je bez problemu. Utirani moc nejde, ale trenujeme 😊

ajka198
19. říj 2019

starší asi 2r a čtvrt, mladší má 2r8m a má pořád na noc a nevypadá to, že bychom se jich brzo zbavili. Jemu je to totiž úplně fuk. Přes den je už bez plen, ale i tak má pořád v trenkách mokro, protože volá "čůrám" a už prostě to jde.

ada22
19. říj 2019

4 a dva měsíce a zatím je suchá plenka přes noc výjimkou. Doktorka říkala že do pěti má čas. Kolikrát mi přijde že se do plenky počura nad ránem. Že je líná vstát.

luckylee
19. říj 2019

Syn ma 3,5r a na noc plenku ma.Rano uplne plnou.
On spi hodne tvrde takze se jen tak nevzbudi.Navic i tak kdyz se v noci vzbudi tak nez aby nekam sel tak jen sedi a nastvane krici.😄 Vsak ono to nekdy prijde.☺

amis24
autor
19. říj 2019

@ada22 máme to úplně stejně právě, nevím co s tím🙄

ada22
19. říj 2019

No já doufám, že ji to docvakne. Tuhle měla ráno suchou plenku, tak hned nadšeně hlásila. Ona je celkem divoké dítě. V hodně věcech se vyrovná starším dětem. Tak si říkám, že někde musí být v mínusu 🙃.

izz76
19. říj 2019

Noc bez pleny od 2,5 roku nikdy jsem je nebudila na curani, dozraly k tomu, ale většinou v noci nepotřebují.. V tomto věku už měly plenu delší dobu vždy ráno suchou a sami ji večer odmítaly, protože jim asi byla nepohodlná. Kdy se naučily utirat po curani ani nepamatuju, asi kolem 2roku,po kakani az mezi 4-5rokem i když někteří moji známí utiraji zadek ještě prvňákům😄

mysicka_lb
19. říj 2019

Syn začal chodit na WC (nočník jsme přeskočili) prakticky ze dne na den, když mu bylo 27 měsíců. Plínku na noc jsem ještě nějakou dobu na noc nechala, ale byla vždy suchá - jakmile se to jednou naučil, už to prostě uměl. Asi po měsíci až dvou řekl, že ji nechce, a já jsem ji přestala dávat. Utírání po malé potřebě uměl nějak hned, po velké ale začínám učit až teď (je mu 5,5 roku). Vůbec nepochybuju o tom, že by to zvládl mnohem dříve, ale je to z hygienických důvodů.

biton
19. říj 2019

Dcera byla bez plen na noc od 22m, nejdříve samozřejmě bylo pár nehod, ale teď ve 3letech mě sama v noci vzbudí, že chce čůrat...utírání po malé dokázala hned po 2.narozeninach a před 3.uz zkoušela i po kakání, ale není to úplně 100%

tipata
20. říj 2019

@ada22
@amis24 děvčata v klidu, říká se tomu syndrom tvrdého spánku a není to neobvyklé, často podmíněno i genetikou, jeden nebo oba rodiče měli nehody i po 5. narozeninách. Naše obě děti jsou toho důkazem, genetika z obou stran a dceři to seplo po 7. narozkach, syn měl 7 tento týden, celé září mi odmítal už plínu na noc, ale sucho měl tak 2x v týdnu, ale posun, že už se při nehodě vzbudí a převlíká se. Teď má zpět plínu, ale tu dostává až kolem půlnoci, to ho dáme vyčůrat a pak plinku. V 5 letech ho pediatra poslala na sono ledvin a močáku, vše v pořádku, řádila nám nehrotit, nevyčítat, prostě ta CNS musí dozrát.

tipata
20. říj 2019

Jinak přes den byly oba bez plen v 22. a 21. měsíci.

rosa106
20. říj 2019

@amis24 Dcera od roka a půl bez plen i na noc. Když potřebuje, vzbudí se, řekne mi, ze se ji chce curat a jdeme. O utírani se pokouší teď ve dvou letech, ale většinou si utre úplně jinde, takže dodelavka je na mne 🙂

Strana
z2