Zapomenuté dítě ve školce na zahradě. Jak byste to řešili?

nazka
17. led 2024

Ahoj, jdu si k vám pro radu, jak byste řešili mou situaci. Před chvílí mi volala maminka holčičky, která se kamarádi s mojí 4letou dcerou ve školce. Dnes je zapomněli na zahradě, ještě s jednou jinou holčičkoum Ubrečených si jich až všimly kuchařky z jídelny. Dnes mi dceru předávala sama ředitelka a nic mi neřekla. Když jsem se pak ptala dcerky, co se stalo, sesypala se, že už do školky nikdy nejde a že jí o tom zakázali doma říct. Jak byste to řešili? Manžel říkal, že to mám nechat plavat, ale to je to asi to posledni, co bych chtěla udělat. Jak si můžou nevšimnout, že jim chybí 3 děti? Děkuji za reakce

xnikax1
17. led 2024

@nazka Nejsem uzkostna matka, fakt ne cokoli prekousnu... Ale teď bych udělala bordel!

lilian2111
17. led 2024

Taky bych udělala brajgl. Co kdyby je zapomněli někde jinde, kde není oplocení? Už to že dítě navedou aby to doma neříkalo, by mě vytočilo

lvl16
17. led 2024

To, že jim zakázali o tam doma mluvi, by pro mě byla poslední kapka a vletěla bych tam.

pipi_puncocha
17. led 2024

Jedna věc je zapomenout (což je taky průser), ale zakázat jim o tom doma mluvit…? 😖

nazka
autor
17. led 2024

@xnikax1 ja právě taky spoustu věcí neřeším.. Ale tohle mi přijde přes čáru

dandaa
17. led 2024

Řešila bych a chtěla vysvětlení, což nevím jak chtějí vysvětlit... Příjemná bych rozhodně nebyla.

tereza0111
17. led 2024

Pres to, ze jim zakazali o tom mluvit bych se neprenesla. Nevím, proc bych se mela bavit s nekým, kdo se ani neobtezoval me o necem takovem informovat. Poslala bych pisemnou stiznost reditelce + zrizovateli, zadala bych informaci, jak k tomu došlo, jake z toho budou pro odpovedne osoby vyvozeny dusledky a jak zajisti, aby se situace uz neopakovala. Tohle je hodne neprijatelny zpusob "reseni"

alemari
17. led 2024

Chtěj písemně písemné vysvětlení, vůbec to ústně neřeš. Rovnou jim napiš ať to ráno mají u ředitele. Cokoli v této situaci řekne, je úplně zbytečné.

nazka
autor
17. led 2024

@alemari ona ředitelka sama mi to chtěla tutlat. Co tedy mám dělat? Napsat dopis přímo ji?

emillyhk
17. led 2024

Já toho přejdu hodně, ale tohle je fakt blbý. Co kdyby je zapomněli někde mimo oplocenou zahradu? Jak dlouho tam byly, vždyť je zima? Jsou jim teprve tři, takže ve školce pár měsíců? A ještě to personál zatlouká a dětem zakáže o tom doma říct? Co přijde příště? Souhlasím s holkama - žádné rozhovory, ale písemně (mailem) požadovat písemnou odpověď, jaké vyvodí důsledky.
Horší mi to přijde s dcerkou. Pokud ji necháš doma, kdoví jestli někdy najde odvahu se tam vrátit. Když ji do školky dáš, budete obě trnout, jestli ji zase někde nezapomenou... 😟

emillyhk
17. led 2024

@nazka Email bych poslala ředitelce a do kopie dala zřizovatele školky (obvykle obec).

radkah1984
17. led 2024

Já bych se normálně ráno na to ve školce zeptala, co se stalo předešlý den.

nazka
autor
17. led 2024

@tereza0111 je to malá školka, celkem 39 děti, dvě třídy. Ředitelka mi to sama zatutlala.. Ta má na starost malou třídu, kde je moje dcera.

marimanta
17. led 2024

@nazka určitě písemně s kopií zřizovateli. Tohle bych ústně neřešil, bude to slovo proti slovu, kdyby na něco došlo, otočí to proti tobě. Ten zákaz o tom mluvit je dost mimo profesionální chování.

klokanka31
17. led 2024

@nazka Já bych udělala bordel doma (copak tvýmu chlapovi je jedno že mu ztratí dítě, a ještě v mrazech?!) a potom pořádné rodeo ve školce, a zatáhla bych do toho i policii. A pokud můžeš, dceru teď nechat doma.

nazka
autor
17. led 2024

@emillyhk věřím, že už si dají většího bacha.. Ale prostě nechápu, jak můžou ztratit děti, když jich je tam dohromady 5 a půl.. Ono je vlastně zajímavý, že oni je nechali na zahradě, která oplocená nebyla, mohli odejít do silnice, kamkoliv. Manžel mi říká, že nemám řešit "kdyby*.

nazka
autor
17. led 2024

@klokanka31 bohužel doma ji nechat nemůžu, musím do práce a jak už jsem psala, manžel. By nesouhlasil. Už takhle si myslí, že přeháním. Sama nechápu, že je mu to jedno 🤷‍♀️ říká mi, že furt řeším kraviny a že trauma z toho určitě nemá.

galatea_a
17. led 2024

@nazka A to, že je naváděli, že nic nesmí doma říct, je podle manžela taky v pořádku? 😈

nazka
autor
17. led 2024

@tereza0111 heleď a nebudou se pak vozit po dcerce? Zas ji nechci dělat dusno. Potřebuju, aby do té školky chodila ráda. Ještě tam musí vydržet 2 roky 😔

emillyhk
17. led 2024

@nazka U nás jsem já ta, co je "v klidu a neřeší", manžel by ztropil povyk klidně hned večer. Ale i já bych tohle nenechala být, tím spíš, že pozemek nebyl oplocený.
Jinak my máme syna v dětské skupině, počet dětí není každý den stejný, ale ať syna přivádíme nebo zrovna odcházíme, často si obě učitelky děti průběžně přepočítávají, kontrolují, koho mají v koupelně, atd.

nazka
autor
17. led 2024

@galatea_a jo, nad tím už pokyval hlavou a je to. Prý ale kdoví, kde je pravda.

galatea_a
17. led 2024

@nazka Hm. Asi ho doma učili, že hlavně ať se do ničeho neplete, ať je klid. 🙄 Tak musíš být ty ta lvice a bojovat za svoje lvíčátko.

nazka
autor
17. led 2024

Víte, co je nejsmutnější? Že to budou popírat. Vlastně se skoro nic nestalo, byli tam jen chvilku a rozhodně jim nezakazovali o tom mluvit!!

Vím, jak ředitelka řeší problémy, je schopna lhát do očí. Už jsme párkrát něco řešili. Například jsem řešila se starší dcerou to, že jí zakazují splachovat a "samozřejmě si to děti vymýšlí". Jenže za moji starší v tomhle dám ruku do ohně, že by si to nevymyslela a hlavně vždy ve školce ztratila "reflex automatického splachování"... Prostě nesplachovala, neměla to vžité. A nebyla jediná.. .

klokanka31
17. led 2024

@nazka Cože?! Promiň ale já bych mu okamžitě jednu flákla (a ne,nejsem násilník). Copak si neuvědomuje co se mohlo stát? Mohly odejít a ztratit se úplně, někdo cizí jim mohl ublížit, mohlo je přejet auto, mohly někde umrznout...

nazka
autor
17. led 2024

@galatea_a no, on má rád klid, to je fakt. Ale mrzí mě, že není schopen bojovat za svoji rodinu, co Ti budu povídat.. Já se naučila hádat až vlastně s příchodem dětí 😄

klokanka31
17. led 2024

@nazka Já bych se teď bála i toho, jak se budou ve školce k holčičkám chovat, když to nezůstalo utajeno.

nazka
autor
17. led 2024

@klokanka31 já vím, to jsem vše říkala.. Prý nemám řešit co by kdyby.. Nestalo se to, to by se řešilo, az by se to stalo. Nebudu říkat, že mě jeho reakce nezklamala.

nazka
autor
17. led 2024

@klokanka31 no, jenže co s tím.. 🙈 Ona tam doteď chodila strašně ráda.

klokanka31
17. led 2024

@nazka Co na tohle říct 🤦‍♀️

ele_nka
17. led 2024

@nazka mě by upřímně ani nevadilo to, že je tam zapomněli. Furt jsme lidi a může se stát (mě takhle máma zapomněla na ulici před domem. Prý to nebyla ani minuta a mě to přišlo jako celá věčnost.) Ale rozhodně by mi vadil přístup školky! Pokud by si nasypali popel na hlavu a sami to semnou řešili, přejdu to. Ale dělat mrtvého brouka a ještě zakazovat o tom mluvit? Už jen za to bych udělala scénu.

klokanka31
17. led 2024

@ele_nka Fakt se ti zdá normální někde zapomenout dítě?🤨