Zapomenuté dítě ve školce na zahradě. Jak byste to řešili?

nazka
17. led 2024

Ahoj, jdu si k vám pro radu, jak byste řešili mou situaci. Před chvílí mi volala maminka holčičky, která se kamarádi s mojí 4letou dcerou ve školce. Dnes je zapomněli na zahradě, ještě s jednou jinou holčičkoum Ubrečených si jich až všimly kuchařky z jídelny. Dnes mi dceru předávala sama ředitelka a nic mi neřekla. Když jsem se pak ptala dcerky, co se stalo, sesypala se, že už do školky nikdy nejde a že jí o tom zakázali doma říct. Jak byste to řešili? Manžel říkal, že to mám nechat plavat, ale to je to asi to posledni, co bych chtěla udělat. Jak si můžou nevšimnout, že jim chybí 3 děti? Děkuji za reakce

eviicka
17. led 2024

A co ostatní maminky? Jste v kontaktu? Jak to budou to řešit ony? Já jsem spíš mírnější povaha, takže bych ráno ve školce trvala na schůzce s ředitelkou (může se ale stát, že bude třeba odpoledne) a chtěla vysvětlení a podle jejich přístupu bych pak případně zvažovala další (písemné) kroky. Jinak pevně doufám, že po tomhle si dají už pozor.

ele_nka
17. led 2024

@klokanka31 ne, ale stát se to může. Můj syn odešel ze školky, sešlo se ix náhod co mu k tomu pomohly a přesto bych za jeho učitelku dala ruku do ohně. Furt jsme lidi a chybu může udělat každý z nás, ale pro mě je hodně důležité, jak se k té chybě člověk postaví. Naše učitelka to zvládla perfektně a vztah jim to ještě utužilo. Tady v řešení situace za mě naprosto selhali.

klokanka31
17. led 2024

@ele_nka Jsou věci které se prostě stát nesmí. Kdyby se ti syn už nevrátil, taky bys pak říkala že je to chyba která se stát prostě může?

ele_nka
17. led 2024

@klokanka31 neřeším kdyby, můj syn je v pořádku, dcera autorky taky.
Tobě moc přeji, ať se ti nikdy taková věc nestane a pokud ano, ať nad tebou tvé okolí nevynáší tak rychlé soudy, jak to děláš teď ty.

nazka
autor
17. led 2024

@eviicka ostatní maminky.. Vím jen jednu. Tu další neznám. Ta druhá maminka je z toho rozpolcená jako já. Řešit to půjde určitě, ráno s ředitelkou a říkala, že se na to chystá i ta třetí.

nazka
autor
17. led 2024

@ele_nka já souhlasím s tím, co píšeš. Nejvíc mi vadí přístup školky. Ale oni obecně problémy řešit neumí. Pokud je vše ok, je to skvělá školka. Ale když je problém, je to u nás problém.

nazka
autor
17. led 2024

Děkuji všem za srdíčka a podporu holky, jste zlaté ♥️♥️

rnika
17. led 2024

No asi takhle ....jsem hodně tolerantní, ochotná pochopit lidskou chybu. (našlm ucitelkam spadl můj syn ze schodu, ale hlasily mi to a strašně se omlouvali a bylo vidět, že je jim z toho samotným zle). Ale teda nechat venku děti v mrazu na neoplocený zahradě, nerict o tom rodičům a ještě na děti tlačit ať o tom nemluví. To je opravdu hnus a mela bych velký problém jim dítě znovu svěřit. Rozhodně bych je nenechala jen tak a za rámeček by si to rozhodně nedali.

klokanka31
17. led 2024

@ele_nka Hele ještě chápu když někdo zapomene mobil nebo tašku, ale u něčeho živého (pes, dítě) to fakt nechápu.

nazka
autor
17. led 2024

@klokanka31 já bych to i chápala, kdyby měli 50 dětí.. Ale jich je v její třídě 15,z toho jich bylo dost nemocných. A ztratit 3 děti je velký číslo.. V šatně jsou vedle sebe,.. to nebylo nikomu divné, že je tam prázdno?

emillyhk
17. led 2024

@ele_nka Můj syn měl taky jednu dobu sklony odcházet, v době nástupu do dětské skupiny se naučil odemykat. Upozornila jsem na to jednu učitelku, ta to měla opakovaně viditelně na salámu (už tam nepracuje), druhá se trochu nevěřícně ujišťovala, že syn opravdu umí strčit klíč do zámku a odemknout. Zažili jsme situaci, kdy za sebou další z rodičů při vyzvedávání nezamkl a syn byl v tu ránu na schodech 🤦‍♀️ Od té doby si na něj dávají učitelky sakra pozor... Zároveň vím, že hlásí veškeré pády (nám se nestalo, ale jiným rodičům), i ty bez viditelných následků. Prostě jak říkáš, stát se může (i když by samozřejmě nemělo), v tu chvíli záleží jak se k tomu ta zodpovědná osoba postaví.
@klokanka31 Já už dvakrát zapomněla, že vezu syna do školky a dojela skoro až do práce 🤦‍♀️ Prostě jsem zapomněla zastavit u školky. Tím učitelky neomlouvám, jen říkám, že stát se může cokoli...

westie
17. led 2024

Tohle je hodně za hranicí toho, co by měli rodiče tolerovat a neřešit to, aby se následně učitelky nevozily po dětech. Zapomenutí na neoplocené zahradě a ta šílenost s tím, že to mají děti tutlat, nejsme snad v minulém režimu. Kroutím nad tím hlavou a jasně, že bych ztropila scénu. Mám oproti tobě výhodu, že bych měla zastání v manželovi, ale udělala bych cokoliv proto, abych tam dítě dávat nemusela a aby se to nestalo dalším dětem. Pokud mají učitelky nastavenou tuto etickou laťku, tak bych se opravdu bála, co všechno jsou schopné vytloukat dětem do hlavy. Vždyť ty děti tam tráví podstatnou část dne a učitelky jsou pro ně autorita, proboha?! A to nerozciluju na tebe, ale na ty učitelky😉

xxx3d
17. led 2024

@nazka no, to je nepříjemný.
hele, to, že je tam zapomněly je blbý, ale to, že jim zakázaly o tom doma říct - to je fakt průser
takže kdybych byla na tvém místě, chtěla bych aby mi k tomu ředitelka něco řekla, s tím, že bych chtěla, aby se mému dítěti omluvila za to, co bylo a za to, že po něm chtěla, aby to doma neříkalo.
plus si můžeš připravit, že jsi připravená to případně řešit i cestou stížnosti, většinou o takové řešení nění zájem, tak předpokládám, že to s tebou bude chtít vyřešit na místě.
hodně štěstí a klidu, na zítřek.

klokanka31
17. led 2024

@xxx3d Jenže když by to každý řešil v klidu a na místě, tak se tohle bude dít dál. Si vem kolik dětí už školky ztratily v minulých letech. Tohle chce prostě tvrdý tresty a ne jen nějakou pitomou omluvu.

vikinkav
17. led 2024

Ja bych jen tipla, ze kdyz budes drsna, tak pak nebudou moc mile v budoucnu na tvou dceru… To je jen muj osobni nazor, proste lidska povaha

veroniquecz
17. led 2024

@nazka vím, ze je to extrém, ale já bych každou interakci nahrávala, aby to nebylo “já jsem nic takového neřekla”. A zvazila bych i nějaké odposloucháváni pro dceru.
A samozřejmě bych informovala zřizovatele a do kopie hodila školku.

fifinka2020
17. led 2024

@nazka jen doporučím- rozhovory skryte nahrávat. Konfrontovat a ať to máte zdokumentovane, kdybyste potřebovala později pouzit.

fifinka2020
17. led 2024

@veroniquecz není to extrém, je to bohužel už naprosto normální v dnešní době.

fifinka2020
17. led 2024

@nazka případně jestli máš Facebook, zkus se zeptat tady Řešení stížnosti ve škole. Poradi tam po té formální strance

kolunka
18. led 2024

Stalo se mi něco podobného. Učitelka nevěděla , že moje dcera šla ze zahrady na záchod , který mají u zahrady. Deset minut tam zoufale brečela, protože neměla ani možnost se sama utřít , protože papír byl vysoko na okýnku. Když to učitelka jakoby nechtěla řešit, že děti přece vědí že občas musí chviličku počkat, tak jsem si domluvila schůzku s ředitelkou. Rozhodně bych to plavat nenechala..stát se to zřejmě může, ale minimálně bych vyjádřila nesouhlas s postupem a dojem ze selhání dozoru.

michaela666
18. led 2024

Určitě bych to šla řešit a ředitelkou, chtěla o tom udělat zápis a celý rozhovor si nahrála. Za poslední 2 měsíce v jedné skupině na fb, kde se řeší přesně tyhle problémy škol a školek fakt nestačím zírat, kdo s dětma pracuje.

michaela666
18. led 2024

@fifinka2020 Díky za doporučení skupiny. ❤️ Díky jejich radám najednou paní učitelka funguje normálně, paní ředitelka s ničím nemá problém, malá je spokojená a já nechodím do školky s nervama.

misa_pise
18. led 2024

Já bych se především spojila s ostatními maminkami a šla tam hromadně, ať máte "přesilu". A určitě bych to spojila o s oficilanim dopisem a chtěla oficiální písemné vyjádření k celé situaci.
Za mě je jedna věc udělat chybu, přiznat ji, postavit se k ní, omluvit se a poučit se. A druhá, že se to někdo snažil elegantně zamést pod koberec. Ta druhá je pro mě teď mnohem závažnější a neměla bych dál ke školce důvěru. A to ne primárně proto, že někdo z učitelů udělal chybu a nechal mé dítě s dalšími dětmi omylem venku (i když tři děti mi přijdou fakt hodně, kdyby jedno, tak to možná pochopím, že se přehlédlo, ale tři 🤦), ale hlavně proto, že to zatajili.

natysnovec
18. led 2024

Je...já bych jim dala se svou povahou 🤣🤣

klovalka
18. led 2024

domluv se s ostatními maminkami a řešte to písemně ředitelce i zřizovateli.

alemari
18. led 2024

@nazka ano, právě ji. Uvidíš co napíše. Osobní komunikace už neřeš. Tohle je na inspekci. Inspekci bych předala případnou vaši konverzaci v meilu.

kristyn86
18. led 2024

Ja jsem trochu salamista. Nase skolka je oplocena a zamcena,takze tam bych se nebala,ze by deti odesly nebo jim nekdo neco udelal apod. Neoplocena je blba,protoze se mohli rozhodnout,ze pujdou treba domu apod...Vsichni jsme lidi,delame chyby...Me na te situaci nejvic vadi ten pristup. Misto toho,aby si sypaly pani ucitelky popel na hlavu,omluvily se,vysvetlily apod.,tak to chteji zamest pod koberec.
Urcite to neni na policii,jak tu nekdo psal. A pokud v tom jede i reditelka,tak je to dost blby,protoze kdo to tem ucitelkam vytkne? Urcite bych se na to zeptala a chtela vysvetleni.

kristyn86
18. led 2024

@klokanka31 Kolik deti se ztratilo ve skolkach?

ilone
18. led 2024

@nazka spoj se s ostatními rodiči a řešte to spolecne. Domluvte si schůzku s ředitelkou a ucitelkami, požadujete zápis a sdělte, že v případě neuspokojiveho výsledku se obrátite na zřizovatele a ČŠI. Je to selhání lidského faktoru, naštěstí se nic nestalo. Co by mě tedy vyloženě naštvalo, je ten zákaz o tom mluvit. Ne, ne, ne - jak už je tu napsáno, naštěstí se nic hrozného nestalo, ale ucitelka/ředitelka měla dotčené rodiče informovat, omluvit se a vyvodit nějaké důsledky - např. vytýkaci dopis nebo domluva. A ne "zametat to pod koberec".
Případně můžete rovnou vyvolat jednání rodice/skolka/zřizovatel. Každopádně pro policii to případ není. To fakt ne.

ilone
18. led 2024

@klokanka31 kolik dětí školky ztratily v minulých letech? Kde to prosím tebe najdu? Diky