Jak správně připravit kukuřici a fazole pro děti?
Maminky poradíte mi jak jste zaváděly kukuřici a fazolevé lusky..Kde jste kupovaly ?
Třeba fazolove lusky zmrazené obchodě.. Vytáhnu na porci Třeba večer..A dám do pařáčku a rozmixuju ? I tak kukuřici?
Nebo jste kupovali predvařenou kukuřici? Jak jste potom dělaly ?
A Lilek ? Můžu zamrazit hotové kostičky?
Děkuji
Kukurici celou povarit a nakrajet na kolecka, okusovani je ta nejvetsi zabava 🙂
Malý už loni-v červnu 2 roky-miloval celé léto kukuřici z grilu. Vzal jsi ji do ručičky a baštil, těšil se nejvíc na ni.
@iivetaak Máme 6m a dr řekla ať zavedeme kukuřici a lusky .. 🤷♀️ nějak se mi do toho taky nechce..
Syn má 14m a kukuřici měl jenom jako křupku do tlapky. Fazolky naopak děláme často. Uvař hodně do měkka a normálně rozmixuj. Později stačí uvařené posekat nožem nadrobno. 😊
Lilek bych nemrazila, bude to blemcavý. Nebo když už mrazit, tak v kombinaci s něčím.
Ještě mě napadá, že kukuřici jsem mu zkoušela nabídnout i ve formě polenty, ale je to jedna z mála věcí, které nechce.
Nevidím důvod nutně zavádět zrovna toto, zeleniny na výběr je dost. Já tedy kukuřici dětem dělám, kupuju mraženou, povařím ve vodě, mladšímu pak rozmixuju s ostatními jídlem. Fazolky dávám jen v sezóně když má někdo že zahrádky (opět povařím a buď mixnu nebo pokrajím).
Děkuji všem
Mě k tomu jen napadá, zda nemyslela pod pojmem "lusky" hrášek - ten malému opravdu hodně chutnal, ale teda kupovaná sklenička, doma jsem to nikdy tak dobře nerozmixovala a nemixované taky dosud moc nemusí. A zda pod pojmem kukuřice nemyslela "pečivo z kukuřičné mouky" = různé křupky.
Jo a je třeba i pediatry brát mírně s rezervou, každá má "svou školu" a tu si jede a ne vše je v ní 100% dobře (odkývat, nehádat se, udělat si po svém...).

Kukuřice má dost tvrdé obaly, malý má tři roky a pořád ji není schopen sníst. Takže celá zrna určitě ne a i rozmixované teda moc nechtěl (stejně v tom jsou tvrdé kousky, to bych musela rozvařit asi tak do kaše). Buď různé křupky (které z výživového hlediska prý nic moc, ale děti mají rády) nebo třeba kukuřičná mouka.
Fazolové lusky hlavně pořádně povařit, aby z nich zmizely jedovaté látky.