icon

Může mít syn zubní kaz z mléka? Pije ho na noc

vvvecna
5. čer 2011

Ahoj mám dotaz,můj syn,kterému je 20 měsíců pije mlíčko jenom na noc a už jsem mu našla kazík na zoubku a to poctivě čistíme,může to být z mléka a jak ho teda odnaučit,když na noc mléko vyžaduje teda aspon než usne , děkuju

rozarka65
5. čer 2011

@vvvecna Ahojky!🙂 Taky mě to napadlo...☹ Malá má taky kazík...a jednou jsem přehlédla zrníčko od rajčete a udělala se v zoubku díra...☹ Už se moc těším,až se naučí usínat sama...

benjik
5. čer 2011

@vvvecna z mléka to být může.Mě zubařka říkala,že když bude v noci pít mléko nebo cokoliv jiného mimo vodu,tak jí mám zoubky přetřít alepson vlhkou gázou.

eloana
5. čer 2011

@vvvecna Ahoj dcera ma pry po nocnim kojeni zkazene zuby....nema cerne,ale ma asi 4 kazy...
je to tez dane, jak ma kvalitni sklovinu...synovec si zuby prilis necisti -pil mleko na noc asi do 4 let a zuby ma krasne

mamkamarketa
5. čer 2011

muj syn taky pije v mleko v noci.ptala jsem se na to zubare a ten mi rekl,ze UM je mnohem lepsi na zuby nez kojeni,ze kojeni znici skolovinu ☹ takze kdyz to vyzaduje at mu to klido dam,ze kdyz mu alespon 1 denne poradne vycistim zoubky (coz u nas celkem funguje 🙂 ) tak je to pry celkem OK.

kalo
5. čer 2011

@vvvecna Tak proč nečistíte zuby až po mlíku?? To si je vyčistí a pak si dá mléko??

vvvecna
autor
5. čer 2011

@kalo jj přečistíme a když má mlíko tak při něm usíná,potom už nemám šanci mu je vyčistit

brisalek
7. čer 2011

me rekla zubarka, ze kojeni vubec nevadi naopak...do 16mesicu mala usinala pri kojeni. A ani to UM pokud je jen vecer a ne 10x za noc tak neva. Myslim, ze to bude z neceho jineho ."Sunarove deti" ze 70-80 let meli vsechny sunar vecer a zadne kazy u mlecnych zubu nemely🙂.

vvvecna
autor
8. čer 2011

@brisalek ale z čeho?sladké nejí

brisalek
8. čer 2011

@vvvecna ja si myslim, ze je to genetika, pak muze proste vadit cokoli a potrebuje asi vetsi peci. A nepije sladke caje nebo stavy? Asi bych zkusila, jestli by neslo dat mlicko pred koupanim a na spani zavest jiny ritual. I kdyz sama moc dobre vim, ze je to tezke(jak jsem psala me mala take usinala dlouho u prsa a ted ma sunar taky az po koupani).

kefin
8. čer 2011

@vvvecna ahojky, taky je to dáno geneticky nebo kvalitou zubu a zubní skloviny. někdo o zuby moc nepečuje, druhý hodně, a přesto mouhou být i neopečovávané zoubky prostě kvalitnější a zdravější. 😉
Někomu se zuby zkazí, kdyyž si je jednou nevyčistí a druhý si může mlsat a stejně žádný kaz nemá.

marjama
8. čer 2011

Ahojky, čištění zoubků jsem taky hodně řešila, protože naše malá někdy absolutně odmítá otevřít pusinku ☹ Poslední dobou se to zlepšilo a většinou ji ukecám, ale dělám u toho různé srandičky a říkám říkánky 😀 Ptala jsem se mojí mamky, jak čistila zuby mně, když jsem byla malá a mamka mi říkala, že zuby mi čistila pravidelně snad až od školky 😝 a taky jsem usínala každý večer s flaškou Sunaru. A dnes ve svým 31 letech mám pouze 2 plomby, takže podle mě hlavní roli hraje genetika. Já mám zuby po tátovi, je mu 65 let a má asi 5 plomb a všechny zuby má svoje! Takže asi tak. 😉

petkula
8. čer 2011

@vvvecna taky dávám mlíčko na usínání (UM) ale až ho vypije, tak mu v posteli vyčistím zuby pastou od Weledy - dávám jí tam jen trošičku, může se polykat, je to takový bylinný gel.
Jinak, taky mě to stálo přemlouvání ale čistíme každý večer. Teď už při vypití stejně neusíná a když mi předtím usnul, tak jsem mu zoubky stejně vyčistila, i když se třeba při tom vzbudil 😉

vvvecna
autor
8. čer 2011

@petkula aha tak ten gel neznám,tak ho koupíz a zkusím ho děkuju

petkula
8. čer 2011

@vvvecna je to tenhle: https://www.weleda.cz/produkty/pece-o-dite/dets...
já jsem ho koupila v DM drogerii ale určitě ho budou mít i v lékárně.

drzubok
9. čer 2011

maminky ak nebudete dodrzovat odstupy medzi jedlami, resp. deti budu stale mat nieco v puse, mozte cistit kolko chcete, ale nebude toono

drzubok
9. čer 2011

@drzubok a ten nechnitkový gel je dobrý tak na... ruky.

drzubok
9. čer 2011

a to je aj odpoved na to ze ziadna genetika ale různe návyky v rodinách, to je dovodom nízke kazivosti aj u ludí s priemernou hygienou ale... parodontitida si ich neskor najde 😲

hadeline
3. čer 2013

@drzubok dobry den, zalozila jsem si fotoblog o detskych kazech a zajimal by me vas nazor. Prosim podivejte se do meho blogu. Dekuji