Může mít vysoké horečky při prořezávání zubů?
Dcera (13,5m) má od pátku vysoké teploty - 38-39C. Nemá to teda nonstop a paracetamol/ibuprofen vždy zabere. Třeba včera v noci spinkala úplně krásně bez teploty, ráno kolem 9h měla 37,8...dala jsem paracetamol a pak byla úplně OK celý den. Až teď kolem 17:30 najednou bum a 39C. Podotýkám, že má zatím jen 3 zuby nahoře, jinak nic. Dolní dáseň celá nateklá už dlouho. Má rýmu snad věčnost už, ale žádná hrůza už. Kašle, ale to už pomalu taky odeznívá....Byla jsem s ní dnes u Dr s na nic nepřišla: poslech OK, uši OK, krk OK, břicho OK....🤷 Nic mi vlastně neřekla...Už jsem z toho trochu nervózní... Může to být fakt od zubů?
@tahejhula spíše se teda ptám Tebe, co teda radíš autorce Ty, když se tady snažíš zpochybnit IMC? Já jsem autorce jen radila moč na kontrolu vzít, neříkám, že to IMC je, ale dle mého názoru je důležité ji vyloučit 😉
Myslela jsem, že to máš fotku třeba z praxe (od maminky, která brala z nočníku) myslela jsem, že jsi zdravotník. Nenarážela jsem na Tvůj chybný odběr 🙈
@nikishkaaaa klidně mohu být obojí. Radím nesrážet teploty pod 38,5°C, nechat zkontrolovat moč, ačkoli a to asi víme obě, tady by to chtělo spíše vzorek první ranní moči. Pokud chci jistotu, nezbývá než získat moč cévkovanou. IMC jsem nezpochybnila, psala jsem, že být nemusí. Hlídat příjem per os. Teoreticky monitorovat tepovou a dechovou frekvenci, jestli se to nepřeklápí jinam.
@nikishkaaaa zapomněla jsem na velmi užitečného pomocníka, kterým je domácí CRP test, zvláště když uvažuji, jak moc je návštěva lékaře akutní.
@tahejhula v pořádku, tak jste obojí, já jsem Váš odběr nezochybnila. Nechápu tyto dohady, když jsme za jedno, jen jsem doporučila nechat moč zkontrolovat. Domácí CRP jsem nedoporučila, jelikož žije paní ve Francii a říkala, že běžně CRP nedělají, tudíž pochybuji, že jej budou mít k domácímu použití. Nechci se tady dohadovat, to autorce nepomůže, doufám, že se IMC nepotvrdí a konečně se holčičce udělá lépe.
@nikishkaaaa to je asi otázka lékáren, zkusila bych prostě pátrat osobně. Já se například nedohaduji, spíše jsem sdílela své myšlenky. Za to se tedy omlouvám.
Nehádejte se. 🙂 Akorát jsem dorazila na pohotovost na příjem...doktorka Vůbec nevolá....asi to bude na dlouho...vzala jsem tu moc z rana a fotku všech tří testů
@tahejhula v pořádku, chtěla jsem jen paní poradit. Myslím, že pro ni bude těžké shánět "na vlastní pěst" CRP test, když je sama na 2 děti (nemá hlídání) a chlapeček vyžaduje speciální péči. Hezký den 🙂
@me_druhe_ja skvělá práce! 🍀 moc na Vás myslím a držím pěsti, ať už se holčičce uleví 🙏❤
@me_druhe_ja bude potřeba nová moč. Z téhle to nemá smysl testovat. Fakt se snažím jen poradit.
@tahejhula to asi ano, ale aspoň dají paní sterilní zkumavku a domluvi se na postupu 🙂
@nikishkaaaa jako třeba na internetu? Jinak je ani nekupuji.
@tahejhula myslite CRP? Než to paní příjde, takto může docela trvat
@nikishkaaaa tak teď už jistě, do budoucna to má celkem dobré expirační limity. Zvlášť když se nedočká u lékaře.
@me_druhe_ja držím palce, ať s malou na té pohotovosti pochodíte dobře. Dej pak vědět. Super, že ta sousedka mohla, že nemusel i M. s váma. Držte se.🍀
@tahejhula letíme za měsíc do ČR, tak si to tam koupím....
@tahejhula to je jasný, že z té staré to nemá smysl, ale hlavně kvůli barvě a zápachu....už jen to...
@me_druhe_ja určitě kup, vyplatí se to. Celkem nechápu, že to teda neudělá doktor, to je docela bída. Jinak opravdu držím pěsti. Nic, co jsem zde psala, nebylo myšleno zle.
Tak z pohotovosti mě vykopli. Všechno jsem řekla, vytrpěla jsem si dlouhou administrativu, znovu jsem to zopakovala sestře a ta šla za doktorem a přišla s tím, ze to není na pohotovost. Takže mám znovu zavolat doktorovi a jít tam. Načež jsem teda fakt vypadalo asi jako ztracene, znovu jsem říkala, že jsem dvakrát volala a nic stále, tak pak přišel ještě ten doktor a pomalu mi vynadal, že oni jako nemůžou řešit každou banalitu. Že nevypadá nijak špatně a prostě máme jít normálně doktorovi a odešel. Jasně nevypadala zrovna špatně, protože hodinu před tím měla Ibuprofen, který teď funguje. Ráno byla chudák úplně vyřízená. Ukazovala jsem ji, testy, moč, všechno.... Ta sestra pak teda ještě znovu volala na ten sekretariát te doktorky a tam jí řekli: však nebojte já na to myslím, ale doktorka ještě neskončila konzultaci ráno, takže ještě nevím, ale určitě pak paní zavolám... Tak už vážně nevím co víc dělat....
@me_druhe_ja bože!!! Co to je za přístup??? Hnus, moc mě to mrzí ☹ nezbývá než srážet horečku (pokud bude >38) a čekat ☹ snad se brzy ozvou!!! Rovnou bych až Vás objednají vzala novou moč. Držte se a dejte vědět. Moc na Vás myslím 🍀🍀🍀
@nikishkaaaa ještě ten doktor se mnou mluvil jak s totální hysterkou, která bere dítě na pohotovost kvůli odřenýmu kolenu....Ani nepozdravil. Dřív než ve tři se neozvou, mají pauzu...A pak uvidím...sice ordinují do 20, ale pochybuju, že dneska ji vezmou....:(
Už teda nemám ten speciální kelímek na moc. Stačila by vyvarena sklenička od přesnídávky?
Jo a to ta sestra furt: ale jak jste ji umyla genitálie? Říkám trochu mýdlo a voda...A ona: no to nemusí být přesný, musí se to očistit antiseptickym ubrouskem....pomalu jak kdybych lhala o teplotě a všechno...a furt jsem jim tu moc ukazovala, aspoň ta barva, a skoro se nato nepodívali....
@me_druhe_ja to je super přístup, no. Je mi to líto, člověk má obavy i bez blbých nálad zdravotníků. Co se týče horečky, tak i v naší nemocnici se sráží nad 38,5°C. Zkusila bych dát tělu šanci, ať pořádně nakopne imunitní systém. Osobně obvykle srážím teplotu nad 39°C.
@me_druhe_ja vyvařená sklenička je OK.
@tahejhula Tak teď mi volala přímo ta doktorka, nechám ji na recepci recept na antibiotika. Ale musím jít napřed vzít znovu moč a potom ji dát až antibiotika. A tu moč musím donést do laborky na analýzu. Tak nevím jak to mám teď udělat..... Nemám tady už žádný sterilní flakon.... Oba teď spí... Jedině mě napadlo, že vyvařím tu skleničku a pak to do toho flakonu na tu analýzu přeliju. To by snad mělo jít ne? Protože když vyzvednu ten flakon a ty antibiotika až se vzbudí, tak než potom zase chytnu čůrání, tak už se bojím, že laboratoř bude zavřená a já jí ty antibiotika nebudu moct dat dneska.
@me_druhe_ja zjisti otviracku..: u nás v nemocnici je laboratoř pro příjem vzorku otevřená pořad … ale koukám , ze u nás je to vše tak nějak jednodušší v tom zdravotnictví … máme už teď doma preventivne ty zkumavky 😕berou se tu totiž dvě .. žlutá a červená barva vzorky … jinak ty pytlicky na curani nám nikdy nic nechytly 😖ať je to vše ok brzo…
@janule0123 mají do šesti ta laborka....oni budou spát minimálně hodinu ještě, hlavně malá....než dojdeme pro recept a do lékárny pro flakon, tak budou pri nejlepším 4, spíš později...a pak ji chytnout čůrání, když nechce moc pít....to se bojím, že bych nestihla...:( A přes noc to mít v ledničce nemá smysl...furt ta varianta s přelitím z vyvarene sklinky zní nejlépe...po spaní by mohla curat
@me_druhe_ja vyvařená sklenička je v pořádku. Nesahat na její okraje, nesahat na okraj zkumavky nebo nádobky, kam to přeliješ. V pohodě.
@me_druhe_ja hlavně umýt před odběrem genitál
@me_druhe_ja stejně nechápu, že nevezmou CRP 🙈
@nikishkaaaa tohle taky nechápu, však to v ČR má většina ordinací praktiků pro děti.

@nikishkaaaa a proč máš dojem, že to snad někdo jiný dělá jinak? To je fakt sranda. Navíc mám kluka, takže dokonalá hygiena, přetažené prepucium, střední proud moči, sterilní zkumavka. 👌