icon

Skoro rok a jen 2 zoubky

tete20
12. led 2018

Dobry den, trápí mě dcerka. Má 11 měsocu a jen dva dolní zoubky. Přitom se nám pořád zdá že lezou další ale vždy ke to planý poplach..Má někdo zkušenost? Od svagrove malá uz ma v tomto veku snad 10 zubu.

nikoulinka
12. led 2018

Ja tady nedávno plasila podobne 😂 nam prvni zub vylezl az ve 13m. Pak.hned druhy (byly to horni 1). Pak dlooouho nic, a v 15 mesicich se se zuby roztrhl pytel. Ted ma maly 21m. a v puse cca 14 zubu ☺

dora13
12. led 2018

Vubec se tim netrap, stejne to neovlivnis🙂 Znam par deti, co byly jeste i v roce uplne bezzube a vsem jim zuby narostly🙂 Fakt neni duvod se bat.

medvedinka
12. led 2018

Dcera měla taktéž první zub až ve 13m...

beruda
12. led 2018

Dcerka měla do roka let jen dva a pak ji týden po narozeninách vylezli 4 horní najednou.

pandora197
12. led 2018

Taky bych se neplasila,malý má přes 8 měsíců,náznak zubu žádný,ale já i muž jsme taky měli první zub až po roce,takže jsem v klidu.

hankaros
12. led 2018

Dcera mela prvni zub v 10 mesicich, dalsi az za mesic. Ted ma 22 mesicu, zubu 11. Neresim, s jidlem si vzdy poradila. Stolicky se ji treba tlacily skoro 4 mesice, nez nejaka vylezla. Nestresuj, zuby vylezou. Znas nejake bezzube ditko? 😉

hranicarka
12. led 2018

Vzdy vsichni rikaji nesrovnavat a stejne to stale delame vsechny dokola 🙂 Koukni do tabulek do roka by prcek mohl mit 4 zoubky a dalsi rostou od 12 do 30mesicu a je to znecne individualni. Nase dcera take nemela dlouho nic, na rocni kontrole mela take dva a od 15 do 17m se ji spousta zoubku prorizla. To je stejne jako s vlasky, nekdo je v roce holohlavy a nekdo ma uz hrivu na gumicku. Nekdo chodi v 8m jiny az v 18m a presto jsou vsechny ty deti vyvojove zdrave, neboj;)

linee
12. led 2018

Neni duvod k panice.Me holce vyrostl prvni! zub na jeji prvni narozeniny.Do pul roku ji narastly uplne vsechny krome druhych stolicek,ale na ty je jeste cas.Takze pokud lezou,lezou ve svem tempu,ale lezou a nemas duvod se nervovat;)

holanci
12. led 2018

Syn měl na roce 8 zubů, dcera měla na roce 2 zoubky za měsíc jí budou 2 roky a už jí chybí jen stoličky pětky 🙂

z_kopretinka
12. led 2018

To vůbec nevadí. Ty zuby tam jsou, jen prostě vylezou později, nikde není pravidlo, kolik musí být zubů venku v roce. Malá měla první až v 11. měsících. Teď jí jsou tři a má už všechny prořezané, jen to prostě bylo později než u vrstevníků. Ta tom vůbec nic není.

dzogobela
12. led 2018

Nase mela jeste v 15 mesicih jen 7 zubu a ted v 17 mesicich jich ma 16 😀 ono to pak muze byt fakt rychle.... Pro nas to bylo i dost neprijemne, jak se tlacilo hodne zubu, tak k tomu mela i nejaky zanet, krvave dasne, horecky... Bylo to utrpeni. Ted snad bude mit chvili klid.

yelowangel
12. led 2018

Jeee kdyby tak náš malej měl aspoň ty 2 ale on v roce neměl nic 😀 už jsem byla nešťastná z toho věčnýho mixování a rozváření tak aby to ukousal dásněma. A 14 dní po roce mu vylezli 2 dolní najednou a do dalšího roku měl všechny kromě těch posledních 4 stoliček. Neboj oni ty zuby vylezou

tete20
autor
12. led 2018

Děkuji za uklidnění, ono to je vždy že si myslime že lezou, malá frfňá v jídle, nic moc nechce. To trva tak týden a pak začne zase jist normálně jakoby nic a zuby pořád nikde 😀 Minulý tyden i horečky ale zuby se pořád schovávájí 😀 🙂

beruda
12. led 2018

@tete20 buďte v klidu, dcerka mívala potíže i dva měsíce, než byly patrné první známky na dásních

pavca1965
12. led 2018

Ani my jsme v roce neměli žádný zub. Teď má dcera 15m a 12 zubů..rostlo to pak najednou. Neboj,oni vylezou.

svetlunda
12. led 2018

Ahoj, mám tři dcery. První vyrostl první zub v 15 měsících, už jsme nechali dělat i rengen, jestli je má zoložené. Do tří měsíců jí vyrostly uplně všechny, ani jsme o nich nevěděli. Teď je jí 7 a půl a teprve jí vypadl prví zub (normálně dětem začínjí padat ve školce) Druhý dcerce první zub vyrost přesně den po prvních narozeninách, taky jí pak během tří měsíců vyrost i zbytek. No třetí bude 5 měsíců a po zubech ani náznak 🙂 Jediný problém vždy byl, že jak neměli zubi tak jsem jim dlouho dávala jen měké věci a kaše a pak odmítaly třeba i rohlík nebo jablko které nebylo nastrouhané. Prostě na to nebyly zvyklé. Do roka bych byl v klidu 🙂

eithelwing
12. led 2018

Dcera, 9 měsíců, bezzubá. :D A pořád mám pocit, že jí to trápí, ale pořád nic. Řekla bych, že v různých vlnách jsme viděli její pláč kvůli zubům už od 6. měsíce, ale kde nic, tu nic. 🙂

linee
12. led 2018

@eithelwing ta moje se strapila od 4.mesice vcetne nateklych dasen. Ale asi mela ty zoubky mnohem hloubeji, jak jsem psala, az v roce prvni:(

alcar
12. led 2018

Dceri vyrostly prvni zuby v 15 mesicich, a to rovnou 4. Pak to slo rychle. Posledni petky ji narostly ve 2,5 letech. Za me jedine s vyhodou, cim pozdeji, tim lepe. Starsi deti se s rustem zubu vyrovnavaji mnohem lepe, nez treba trimesicni kojenci. Takze jasej, ze vas to jeste neotravuje. 😉

krikri27
12. led 2018

My měli první zub až v roce. V roce a půl už má plnou pusu. Nebojte 😊