Zábava pro 8měsíční miminko, jaká?

pecora
22. říj 2015

Zdravim maminky, chtela bych se zeptat jaksi hrajete se svymi cca 8m miminky? Co spolu delate a kolik casu denne? Mam 8m chlapecka a sam se moc nezabavi, tak max na 5 minut a jinak porad vyzaduje moji pozornost. Me to nevadi ale uz nevim co vymyset...rikanky ho nebavi. Hracky ano, ale kazda jen chvili, chozeni po byte je taky fajn ale neda se to porad... Poradite nebo date nejaky tip co bavi Vase deti? Dekuji moc 🙂

barumat
22. říj 2015

Pokud už sedí bez opory, zkusila bych barevné kostky, duplo a tak. Dají se na sebe vršit a pak bourat, děti to obvykle dost baví.

pecora
autor
22. říj 2015

Prave ze nesedi ☹ je to predcasnak. Pase a snazi se dat nozky pod sebe a plazi se pozadu 😀

amabilis
22. říj 2015

@pecora Hrazdičku s hračkama, které se dají vyměňovat (takže čím obyčejnější, tím lepší, na tu naši šlo navěšovat různá chrastítka apod). A jinak podávat věci denní potřeby na zkoumání. Takové, kterými si neublíží. Nebo třeba dát do PET flašky těstoviny nebo i korálky (ale hlavně pořádně uzavřít!), fazole, ono to hezky chrastí a přesýpá se to. Pak různé misky apod.

pecora
autor
22. říj 2015

@amabilis dekuji za tip, to by ho mohlo zabavit 🙂

jbzirafa
22. říj 2015

@pecora syn v té době - plazení a natahování rukou koukal rád na takové ty kroužky na tyči (máme myslím látkové, s hlavou žirafy barevné zn. fisher price ale to je jedno) snašil se je sundavat. a taky dosahnout abourat věž z kubusu (kostek), a koukal na knížky - látkové i klasická leporela. ukazovala jsem mu obrázky a jak dělají zvířátka.

jbzirafa
22. říj 2015

jo a malé košíčky nebo nádobky, ze kterých se dá něco vyhazovat, probírat

pecora
autor
22. říj 2015

Knizky ho taky bavi 🙂. Snazim se ho zabavit vsim moznym 😉 a knizky ma rad. Sice bych ocenila kdyby se umel zabavit i trosku sam ale to asi teprve prijde 🙂

ladyhacek
25. lis 2015

mám 8 měsíčního syna - naštěstí si umí hrát i sám sedí vedle mě a hraje si nebo se plazí okolo a poznává obývák...
Když si s ním hraji já - dělám paci paci, pec nám spadla, učím ho jak je veliký (to hlavně po jídle), zpíváme si, postavila jsem komín ( z látkových kostek) a že ho má zbourat a když ho zboural tak jsem tleskala - no smál se a bavilo ho to asi týden teď vidí kostky a plazí se na druhou stranu 😀. Teď jsem kupovala knížku se zvířátky a uprostřed jsou oči a dají se i vzadu prostrčit prsty takže oči takže se hýbou) ta ho fakt baví-jsem zvědavá jak dlouho. Když vařím tak je v sedačce a má svojí malou vařečku a když jí vidí tak se mu rozzáří oči a začne kopat nohama 🙂
Chtěla jsem s ním i hopsat na gym. míči a dát ho tam na bříško ať sbírá hračky, ale to se mu fakt nelíbí

kattyd
25. lis 2015
mischamish
9. led 2016

Jezis, jak ja tu ctu, jak jste s detmi aktivni, tak se citim hrozne ... s malym nedelam skoro nic (mam dalsi dite). Nastesti to malemu nevadi, protoze staci ho dat na zem (mame tu porad roztahane ruzne hracky) a on se plazi od jednoho bodu k druhemu ... a vypada u toho naramne pobavene. Snazim se s nim delat paci paci, berany duc, jak jses veliky a jak se mas, ale vubec ho to nezajima. Pri beranech me jakoby 'necha' ho bouchnout do celicka, ale tot vse. Pri paci paci me akorat jednu streli po puse :D V teto dobe mi dcera uz tleskala a ukazovala vsechno mozne ... malemu bude 9 mesicu pristi tyden.

jitavrtule
9. led 2016

@mischamish se neciť, naše malá má 8m a taky ji moc nijak cíleně nezabavuju. Jediný, co "umí" je pláci-pláci, což znamená plácat rukou do čehokoliv. Jináč to probíhá jako u vás - hračky strategicky rozházený všude a dítě se plazící od jedný k druhý (zatím nesedí ani neleze). V kuchyni má svý kuchyňský hračky - silikonovou loupačku na česnek (kterou jsem na teda česnek nikdy nepoužívala, ale na žužlání pro dítě je ideální 😀 ) a gumovej trychtýř.
@pecora nějakou zásadní zábavu vlastně moc neprovozujeme, pokud nepočítám blbnutí po ránu v posteli, kde ji různě lechtám, prdím na ní pusou a tak. Vlastně abych nekecala - občas jí dělám vařila myšička kašičku a kde-je-elík (přikrývám jí celou dekou a pak zas odkrývám), to se jí líbí...a muž s ní dělá létající miminko a letadýlko. Jinak si hodně hraje sama - s maxiblocks bouchá o sebe, roztáčí kolečka na fischerprice kostkách, snaží se vyndavat časopisy z konferáku a "číst" je, krade mobily, loví pantofle.....posledních 14 dní tráví intenzivním pérováním na kolínkách a provozováním "Věry Čáslavské" (narovnaná noha k hlavě a ideálně do pusy...), to si taky vystačí sama. Ještě miluje hulákat na sebe před zrcadlem v ložnici a vyhazovat hračky z tašek (kam jí je pak poslušně vracím).
A nejlepší hračky jsou samozřejmě věci, co vůbec nejsou hračky - kabely, příbory, pantofle, sprej do nosu, tuba s krémem.....