Měl by u dcery přespávat její přítel? Jak to řešíte?
Ahoj, nemůžu se úplně rozhodnout jak se zachovat. Dcera 14,5let má chlapce, kterému je 16let a nebydlí blízko. Jezdí za ní téměř každý týden na jeden den. Kluk je v pohodě i jeho rodina. Ale nyní by dcera chtěla, aby u nás přespal. Máme malý byt, takže leda by mohl být u ní v pokoji na matraci. A nevím jestli to povolit 🫤 manžel spíš nechce a já zase nevím. Jak by to prošlo u vás?
@enoli No, tak to jsou holt takové předsudky, no. Ono to bylo spíš jinými potřebami a nároky, já taky měla dlouho problém najít někoho, s kým si budu rozumět a bude s ním zábava, a nechtěla jsem dělat kompromisy. Než být s někým, s kým je nuda, tak jsem šla radši do té knihovny 😀
@enoli jakoze kdyz mma rada sex, neumim pouzivat mozek na nic jinyho? Tvl kam na ty nazory chodite 😳
@llluckaaa diskoteka pro me byla nutny zlo.. kdyz jsem se rozhodovala.mezi rodinnym.grilovanim a diskotekou, vzdy vyhrala grilovacka.. a i presto jsem soulozila 🤔
tyhle skatulky proste nefungujou a strasne me se*ou..
@l_ Však já jsem proti sobě postavila dva protipóly a je jasné, že svět není takto černobílý a většina je někde mezi mezi. Já jen popsala jednu z historek, o které se povídalo, protože je tam někdo další nachytal 😉 Zrovna tato holčina byla velmi chytrá s výbornými známkami, takže spojení "rajda" = zakrnělý mozek konkrétně v tomto případě taky nefunguje. Mám teda i další historky, ale to je jedno, jen jsem chtěla přispět názorem, že to je kus od kusu a nedá se paušalizovat, že dřív to bylo tak nebo onak.
@petulkadodo No, jediná si asi nebyla, ale i podle te statistiky, na kterou se sama odkazujes, si rozhodně nebyla běžná, ale zacinala jsi sexuálně zit dost brzo.
@llluckaaa Hele u nás to ani nebylo do maturity, u nás holky řešily, že je ostuda slavit 18 jako panna. A každé odpanění jsme s holkama slavily. A lovení na diskotéce byla spíš výjimka. Byli to buď spolužáci nebo jsme randili s klukama z těch zájmů. A ani to obvykle nebyly jednorázovky. Můj první vztah byl na rok a půl, ten druhý na 5 let a skoro jsem si ho i vzala a znám takové, které si toho kluka, co s ním chodily na gymplu, opravdu vzaly a mají s ním děti. Taky rajdy?
@petulkadodo Prosím tě, já tady neříkám, co je dobře a co je špatně, neodsuzuju ani rajdy ani knihovnice, ani jedno z toho nepovažuju za pejorativní pojem, a nefungovalo to tak ani na tom našem gymplu. Rozhodně se tam neřešilo panenství jako něco, čeho by se měla holka do 18 zbavit, aby to nebyla ostuda.
Nevím, zaškatulkuj a označ si je sama 🙂
@petulkadodo hele, jestli sis všimla "rajdy" bylo v uvozovkách. Na druhou stranu na tom, slavit že v 18ti nejsem panna a řešit "hlavně abych nebyla", fakt není nic k tleskani...spíš k zamyšlení.
@petulkadodo Upřímně resit se spoluzackami abych nahodou nebyla v 18 panna, to je spis slepicarna než gympl 🤔
@j.a.n.i Tak za nás ještě internetové diskuse nebyly, tak s kým jiným jsme měly řešit kluky a jaké je to poprvé apod.? S kým jsi své první sexuální zážitky řešila ty, když ne s kámarádkama? V 80. letech holky v 18 rodily, v každé třídě byla u maturity aspoň jedna těhule a tady se všichni tváří, že sex před maturitou mají jen "rajdy" a hodné holky se jen učí a kluky a sex řeší až po maturitě.
Já od patnácti s přítelem, tedy teď už s manželem bydlím. Ale ano, bylo nám už patnáct... A dělali jsme to všude možně, než jsme to dělali doma v posteli 😎 takže tohle je myslím jedno..na to si místo najdou. Nechala bych, pokud jsou spolu už dýl, znáte se, ale jasně bych dala najevo, ať se chovají slušně, a nesexujou. Pokud si důvěřujete, rozumíte si, je škoda to kazit zakazama
@petulkadodo proc bych mela s nekym řešit sexuální zazitky, ty povazuju za soukromou vec a pokud netouzim po nejakem skupinovem sexu, tak nevidim duvod to rozebirat s nikym jinym nez s partnerem.
A ne v každé třídě fakt nebyla u maturity alespoň jedna těhotná, v nasich 4 paralelkach nebyla ani jedna. Pravda byly to uz 90. leta.
Dovolila bych, samozřejmě předtím bych s ní o tom promluvila. Určitě ne mirnix dirnix. Když nepovolite, tak možná jen docílíte to, že si rozdají nekde v lese, až se oteplí. Nevím. Já bych jim víc věřila.
Moje švagrová nechala v lete svou 16 letou dceru přes noc doma samou a měl přijít její o rok starší kluk. Antikoncepci nebere. Tehdy ji řekla: ,,Chceš skončit jako já?" Ona řekla, že nechce a švagrová, tak ať se toho drží. Otěhotněla totiž čerstve v 18.
@j.a.n.i Psala jsem v 80. letech, v devadesátkách to pak šlo dost nahoru, ale ještě v roce 1992 byl průměrný rok prvorodiček 22 let https://csu.gov.cz/prumerny-vek-zen-pri-narozen...
@petulkadodo No, tak pri tomhle průměrném veku prvorodiček to asi nebude tehotna maturantka v každé tride na gymplu.
@j.a.n.i Věk prvorodiček obvykle celkem odpovídá gaussovskému rozdělení, tedy těch 18 letých prvorodiček bylo stejně jako těch 26 letých. Já jsem narozená v 80. letech, mojí mamince bylo 20, mojí tetě 19 a většina mých vrstevníků se narodila maminkám v tomto věku, pokud neměli staršího sourozence.
@petulkadodo Já jsem narozena v roce 1978, moji mamce bylo 24, na VŠ měla asi jednu kolegyni, která studovala těhotná a rodila před státnicema. Můj bratr je narozený v roce 1980. Takže ne, ani tehdy nebyly běžné těhotné gymplacky před maturitou😉.
Já jsem byla na nástavbě (dva roky po maturitě) a tam jsem znovu maturovala těhotná ... 1989 - kdo neměl dítě kolem dvacítky, byl divný. U mě to byl chyba, jasně, jenže to jsem v té době nevěděla... nezapomenu ty pohledy spolužáků, když jsem si poprvé musela obléknout těhu lacláče🙂)))))))))
Jak to ty ženy na VŠ s miminem dělaly, když nebyly z Prahy a babičky měly taky mladé (=pracující)? Manželská kolej by asi těžko pojala všechny, kdyby, jak píšete, studovala s dítětem každá druhá. Máma mě měla v 27 normálně po svatbě, taky 80. leta.

@llluckaaa kluby jsme sice nezakladaly, ale tak nějak to bylo😂. Mně jen pobavila ta věta o tom, že "která nemela na gymplu sex, byla ošklivá a nikdo ji nechtěl..."😂😂😂
Jinak, já nevím, zatím se klonim k tomu, že bych to nedovolila - jsem v tom "konzerva"....