icon

Měl by u dcery přespávat její přítel? Jak to řešíte?

21. led 2025

Ahoj, nemůžu se úplně rozhodnout jak se zachovat. Dcera 14,5let má chlapce, kterému je 16let a nebydlí blízko. Jezdí za ní téměř každý týden na jeden den. Kluk je v pohodě i jeho rodina. Ale nyní by dcera chtěla, aby u nás přespal. Máme malý byt, takže leda by mohl být u ní v pokoji na matraci. A nevím jestli to povolit 🫤 manžel spíš nechce a já zase nevím. Jak by to prošlo u vás?

Strana
z4
ivybee
23. led 2025

Ja bych dovolila. Pokud si s dcerou můžete normálně promluvit a domluvit se..
Měla jsem 14, když to bylo poprvé. A nepotřebovala jsem na to přespávání - stačilo, ze po škole nebyl nikdo doma. 😁 Klukovi bylo 15 a rodiče nás nechávali spát v jednom pokoji - každý na svém. Bylo jim jasný, ze když budeme chtít, tak to nijak neovlivní. Ale domluva byla jasná, když jsou rodiče doma, tak se nic nebude dít a o ochraně a podobně jsme spolu taky samozřejmě mluvili.. A to nám vyhovovalo, protože kdo by chtěl mít nějaký milování s rodičema vedle??! 😬😅

rosalindamelinda
23. led 2025

@kupi Bože, tohle slušně okomentovat, to mi dá práci, možná to ani nezvládnu - nemusí mi tady začít odepisovat 5/10 dalších žen, jak to měly se začátkem svého sexuálního života... proč mi to píšete? Pro mě je to nesmysl, ať to budete obhajovat jakkoliv... jak ty víš co bylo a nebylo normální v určité dekádě? Jsi snad sociolog a máš k tomu adekvátní data a statistiky? Víš přesně co je norma jedné a co norma jiné doby? Nevíš...píšeš mi tu svůj zcela laický názor a nikoliv odborná fakta, takže netvrď, co bylo normální...
Já jsem v žádném případě v 15 letech nezačínala a za kluky jsem nelítala, pro mě jsou takové holky d.... nic víc. Chce to používat mozek, já nejsem ovce, abych dělala to, co dělá celé stádo. A když ostatní kluky stíhaly, tak já jsem neměla potřebu dělat to samé, měla jsem svoje ambice a zájmy, nerozhodovala jsem se podle ostatních, co dělali. 😝

alice180
23. led 2025
atomix
23. led 2025

@ab3185 Ty jo, ze kterého tisíciletí jsi vypadla? :D

l_
23. led 2025

@rosalindamelinda dik za otitulovani 😎 miluju kdyz me nekdo zaradi do nejake skatulky 😎

somalicats
23. led 2025

Moje nejstarsi je dospela, poprve u nas jeji kluk prespal, kdyz jim bylo 15. A opravdu se spolu nemuchlovali 😁, vzhledem k tenkym stenam mlada vedela, ze bychom je slyseli 😁. Obecne s prespavackami problem nemam, pokud se jedna o slusne deti a slusne rodiny.

jaja01k
23. led 2025

Já bych to nedovolila, dokud oběma nebude 15.

izz76
23. led 2025

@ab3185 A kolik ti je? I moje 70 letá maminka měla sex před svatbou,bylo to v její generaci běžné.

izz76
23. led 2025

@rosalindamelinda A od kterého věku holka neni devka když spí se svým klukem?

l_
23. led 2025

@izz76 po svatbe!

jajulin
23. led 2025

@izz76 To přece není otázka věku! Moji rodiče taky měli sex před svatbou a my s manželem ne, protože jsme se tak rozhodli a viděli v tom smysl. Nikdo nám nic nezakazoval, normálně jsme u sebe přespávali. Bylo nám 22 let, když jsme se poznali a 25, když jsme se brali. Znám dost takových párů.
@kupi jsem ročník 82 a u maturity v 18 letech nás byla caa půlka holek ze třídy bez sexuální zkušenosti. A ne, nechodilla jsem na žádnou církevní školu, ale na běžný státní gympl.

michaela666
23. led 2025

Říkám si jak by odpověděly maminky těch slečen ( hodně pod 15 let), které chodí navštěvovat prázdnou sklepní koji v paneláku u našich 🤔 To bychji raději poučila o antikoncepci, nechala kluka přespat v obýváku a modlila se, že jsem ji dobře vychovala.

ab3185
23. led 2025

@izz76 46, my jsme byli vychovávaný jinak, mám tři ségry, všechny až po svatbě. Moje mamka taky, i sestřenice, co vím v širší rodině, u nás to tak prostě bylo. Když jsem ve 23 začala chodit se svým nastávajícím, rande 2 hodiny, běda jak jsem přišla o 5 minut později...

ajja87
23. led 2025

Ja bych asi taky nenechala, přestože vím jak jsem sama byla na rodiče naštvaná....prvni vážný vztah jsem začala mít krátce po 15 narozeninach s o tri roky starším klukem.Vyspali jsme se spolu až po roce chození,ale vím, že jsem u něho chtěla přespat dřív i když v plánu sex nebyl,qle naši mi to nedovolili,no chodili jsme spolu dva roky, pak když už tak nějak zacali být nalomení, že bych teda s ním mohla na víkend,tak me podvedl.... takže na první prspavacku u kluka jsem si musela počkat další dva roky( 19 let),kdy teda už neremcali🤣 Uvidím jak na tom budu ja za pár let, až dcera přijde 🫣

berenika39
23. led 2025

@michaela666 tenhle názor sdílím, je fajn vědět, že se děti doma svěří, řeknou, co a jak, narovinu, že můžeme vědět, kde reálně jsou a nedělají něco za našimi zády - ta důvěra, vzájemná, je pro mě velmi, velmi důležitá.

izz76
24. led 2025

@ab3185 Zajimavy, me je 47 a tohle neznam. Ja prožila diskotékový mladí, od 15 kazdy pátek na diskotéce, ze začátku jsem musela domu ve 12, pak uz mi věřili,ze dojdu a nemela jsem úročeny čas. Seznamováni a randění s klukama k tomu patřilo. Prvni vážnou známost jsem mela v 16 a bylo to uplne normální. Maminka mi nechala předepsat antikoncepci,žádné zákazy u nás nebyly. Je fakt,ze kluk u nás nepřespával v tomto věku,to tehdy nebylo zvykem. Od 19 jsem bydlela s přítelem,budoucím manželem.

l_
24. led 2025

@izz76 mamce je 53 a co ona obcas vypravi z mladi 🙈🤣 a to v 19rodila a byla vdana..

lvl16
24. led 2025

Asi bych spaní v jedné místnosti nepovolila. Manžel ať spí s chlapcem v pokoji dcery a vy s dcerou v ložnici 🙂.

ab3185
24. led 2025

@izz76 Tak asi záleží na rodině a zvycích v ní...

izz76
24. led 2025

@l_ Tehdy byla taková divoká doba😃 me přijde,že současná mládež je mnohem hodnější 😊😃

l_
24. led 2025

@izz76 nevim, tezko se to posuzuje... Kazda mladez neco sveho 🙈

betelgeuzz
24. led 2025

@izz76 mně je 46 a žádnou divokou dobu jsem nezažila. Spíš záleží, v jakém okruhu lidí se člověk pohybuje.

A já bych teda přespání nedovolila. Je to holka pod 15, nebudu jí schvalovat porušování zákona a ještě jí k tomu stlát postel. SAmožejmě, že rodič není s dítětem nonstop, aby ho pohlídal, když bude chtít udělat, udělá to, ale dát jím víceméně rodičovské požehnání, to fakt ne.

l_
24. led 2025

Moc nechapu kde se bere to, ze kdyz kluk u holky prespi, dava tim rodic svoleni k sexu a podporuje porusovani zakona 🤔
A to jste vsechny soulozili doma s rodicema za dverma? 😳
Ja jsem asi z jiny planety 🙈

j.a.n.i
24. led 2025

@l_ Hele, to jsme dvě, kdyby spolu chteli spat, tak to fakt nebudou delat s rodicem za dverma, ale nekde jindy ci nekdy jindy.
Plus teda fakt nevim, co ony sali ve 14 delaly, když maji pocit, ze největší touhou kazde ctrnactky je vyspat se s klukem 🤔

l_
24. led 2025

@j.a.n.i presne.. ja teda 'az' tyden po 15.narozkach 🤣 ale proste kdekoliv, jen ne s rodicema za dverma 🤦🏻‍♀️

Asi prave nekde radily, tak maj pocit, ze ditko bude stejne 😎

petulkadodo
24. led 2025

@rosalindamelinda A proč myslíš, že by to chtěl zkusit jen on a ne ona? Myslíš, že mladé holky nejsou nadržené? Já měla v 15 taky kluka a byla jsem to já kdo přišel s tím, že to zkusíme a byla iniciativnější. Jo a byla jsem u toho v prváku na gymplu. A nebyla jsem zdaleka jediná. Úplně bez problémů jsem při randění udělala gymnázium s vyznamenáním a při celkem těžké vysoké škole s klukem bydlela.

petulkadodo
24. led 2025

@rosalindamelinda Přiznej se, že ty jsi byla na gymplu ošklivá a nikdo tě nechtěl? To je pak jasný 😂 Taky máš tu statistiku 😉 https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/velky... Jo, a u nás na gymplu v 18 nebyla panna ani jedna, dost jsme to řešily. Tak jsme byly dě... všechny? 2 dokonce v posledním ročníku s klukem bydlely.

llluckaaa
25. led 2025

@petulkadodo hmmm, ty jsi asi nechodila na stejný gympl co já 😀 My si teda nevedly statistiky kdo už jo a kdo ještě ne, ale rozhodne par bylo neposkvrněných až do maturity. Ale bylo to tim, ze proste měly jiné zájmy a nez na disku byla větší šance je potkat v knihovně.

enoli
25. led 2025

@petulkadodo tak to jste se sesly pekny "rajdy"😂😂😂😂. Já totiž stejně jako @llluckaaa také chodila na gympl a jak píše, do maturity nás rozhodně pár neposkvrnenych bylo. A fakt jsme neměly tabulky, "kdo už jo a kdo ještě ne". A osklive jsme taky nebyly, spíš jsme mozek používaly k tomu, k čemu je urcen😉. A jo, jedna také s klukem bydlela a dokonce otěhotněla, ale byla to výjimka se špatným rodinným zázemím.

llluckaaa
25. led 2025

@enoli U nás "knihovnice" založily Spolek nepolíbených panen 😀 Když to takto rozdělíme na dva protipóly "rajdy" a "knihovnice", tak si myslím, že na každém gymplu bude aspoň jedna zástupkyně každé skupiny. Pak bude záležet na tom, která z nich je početnější a nebo je víc slyšet, umím si představit, že si radši někdo něco domyslí či zapře, aby nevyčníval a měl klid. U nás tyto skupinky koexistovaly spokojeně vedle sebe, o rajdách šly historky, s kým si to rozdávaly na diskošce za závěsem, o knihovnicích se vyprávěly vtipy typu: Sedí Lucka s Honzou v parku na lavičce v parku a Honza zašeptá Lucce do ucha: "Myslíš na to samé co já?", Lucka s ruměncem ve tváři odpoví: "Ano". A Honza na to: "A kolik ti to vyšlo?"
Ale že bych si pamatovala dobu, kdy se čekalo až do svatby, jak tu někdo dříve, psal, to zase ne.

Jinak teda pro autorku diskuze: Já bych to asi povolila a dala dceři důvěru, samozřejmě po předchozím poučení. Kdyby za mnou přišel teď syn, že by u něj přespala holka, byla bych nadšená. Třeba by si trochu uklidil pokoj 😀

Strana
z4