Měl by u dcery přespávat její přítel? Jak to řešíte?
Ahoj, nemůžu se úplně rozhodnout jak se zachovat. Dcera 14,5let má chlapce, kterému je 16let a nebydlí blízko. Jezdí za ní téměř každý týden na jeden den. Kluk je v pohodě i jeho rodina. Ale nyní by dcera chtěla, aby u nás přespal. Máme malý byt, takže leda by mohl být u ní v pokoji na matraci. A nevím jestli to povolit 🫤 manžel spíš nechce a já zase nevím. Jak by to prošlo u vás?
Já bych nepovolila.
Nedělám si iluze, když budou chtít, tak sex mít budou kdekoli, ale u mě doma ho mít nebudou.
A také si myslím, že v tomto věku je i kus krásného v tom zakázaném, nechci o to svoje děti ochudit, ony ty meze a remízky mezi poli mají něco do sebe.😅
Nedovolila bych přespání u dcery v pokojíku, ale pokud by prespal třeba v obýváku na gauči, tak by mi to nevadilo.
Prespal by na gauči a jinak bych přespání dovolila... Čemu jako zabráníte, az bude teplo na mezích 🤷🏼♀️🙈 když budou chtít sex, tak si cestu, resp. místo najdou. Jo, není ji 15 - to je jedna věc, ale nejsem naivní... spíš bych si s dcerou v dobrem pokecala, jak to ma ona se sexem, jestli ví, co se může a co ne, jestli na ní nenaleha... prostě otevřený pokecani bez strašení... a samozřejmě říct, že do 15ti let za ní máte plnou zodpovědnost a měli byste problém vy, ale opět nestrasit, být věcná proste. Btw mám 17ti letou dceru a tento typ komunikace s ni nám klape.
Dovolila bych, ale mela bych s ni rozmluvu na tema sex a vybavila ji kondomy - zakazovat podle me nema smysl, pokud se maji radi - stejne se tomu nezabrani, najdou si cestu, kde to udelat.
Dovolila bych, sama jsem měla partnera před dovršením 15 let a rozhodně jsem se sexem nečekala, až se budu zdát dospělým dostatečně stará, až budou mít pocit, že za to můj partner stojí, atd. Když to nešlo v tehdejším doma, našli jsme si místo v lese. A upřímně, opravdu netoužím po tom, aby se má dcera obnažovala v lese či kdekoliv jinde jen kvůli tomu, že jí budu zakazovat něco, co jsem si sama zakázat nenechala... Ale jak už tu padlo, před tím bych si s ní promluvila a probrala téma ochrany. Navíc to, že tam klučina přespí, ještě neznamená, že si to tam za vaší přítomnosti rozdají...
Nedovolila bych to.Stejne jako bych nedovolila svému 16- letému synovi přespat u jeho slečny,které není 15.
Tak doufam, ze vaše deti nejezdi ani na tabory a dalsi akce se spanim mimo domov 😁
Dovolila bych, pokud jim věříš, že nebudou mít sex. Já jsem u sebe doma na návštěvě v pokoji přes noc měla kluka, sice mě bylo patnáct, ale fakt jsme teda neměli hned sex, to až po víc než roce známosti. Nevím, proč se tady některé hned domnívají, že by si kluk musel sex vynucovat. A děvče snad už ve 14 letech má rozum. Předpokládám, že svou dceru dobře znáš, a snad trochu i toho kluka, tak víš, co od nich očekávat.
(Jo a pokud jsou tak nadržení, že si myslíš, že sexovat chtějí, tak možná lepší u vás doma v teple a s kondomem, než někde v podchodu u nádraží 😀 )
@j.a.n.i tak to je něco jinýho. 🙂 pokud si ty děti cestu k sexu budou chtít najít, tak si ji najdou a nenaděláš nic. 🙂 ale takhle explicitně v podstatě dovolit sex nezletilé, to ne. 🙂 já jsem velmi tolerantní tvor,.sama jsem v mládí prováděla spoustu věcí, ale tohle bych taky nedovolila. 🙂 na gauči v obýváku klidně, ale u ní ne. 🙂
A přes den když tam je, tak spolu spát nemůžou? Sex můžete mít jen vnoci? Nevím, za mě lepší je mít doma a pod kontrolou, v suchu, teple. V tomhle věku a když má kluka jste s ní jistě už o sexu a ochraně mluvila, tak se nemáte čeho bát.
Buď měli sex nebo neměli. Pokud neměli, nebudou ho mit v malém bytě preplneho lidmi s rodiči za dveřmi.
Dovolila bych ...
V 15,5 a s chlapcem co se vida 1x do tydne ( klidne
i sami) už nějaká promluva ohl. Sexu antikoncepce , vážnosti vztahu dávno mela proběhnout... takze pozdě bycha honit 😅 ... hihi
Myslím že tím že máma povolí ( že by jakoze fakt spal na re matraci na zemi 😝) by i v očích holky přiblížilo mámu v tomhle období...
Tím že to zakáže, nezabrání ničemu...
A oritom to muze byt fajn večer 😀 ... ja to měla s klukama v pohode klidně jdme seděli na chate ,všichni hráli karty opikali buřty a pak šli spát...
Nedovolila bych. Tady ty mlady vztahy,prespavacky..je mi trochu proti srsti. At se muchluji nekde ve krovi treba..ale u me doma ne
Díky, všem za odpovědi. My to s manželem ještě probereme. Jako o sexu si povídáme, myslím, že i jí můžu důvěřovat, ale prostě je jí 14let. I když jindy přijede a nejsme doma tak jsou tu taky sami. Jinde na gauči spát nemůže, máme 2kk, takže gauč je náš 😀 . Děkuji moc za názory atd., protože fakt nevím, tak alespoň mám i pohled od jiných.
Tvl, kam ten svět spěje... Když si vezmu, že já jsem u svého nastávajícího a ani on u mě, nemohla přespat až do svatby a i ten sex byl až o svatební noci.... A tady se řeší 14ti letý dítě, Sodoma Gomora velebností...
@me_druhe_ja Jako promin, ale fakt veris tomu, ze se o to budou pokouset zrovna u tebe doma.
Mně teda bylo 15, ale rodiče tehdy nechali mého přítele u nás přespat a spali jsme u mě v pokoji a dokonce v jedné posteli.🙂
Asi záleží, jaký máte spolu vztah, jak funguje domluva atd.
Pokud by spolu chtěli mít sex, tak to jedno přespání nijak neovlivní. 🤷♀️
Je pravda, ze ve 14 jsem prespavala u kamaradek a to jsme nekdy taky nebyly svaty 😂 ale od 15 jsem normalne spala u pritele. Ve 14 by asi rodice meli problem a ja uprimne nevim jestli bych dovolila. Musela bych byt v te situaci, mam deti jeste maly 😂
Kdyby bylo slečně pod patnáct, dovolila bych přespávačku odděleně, když jsme my (druzí rodiče) doma.
Zrovna to řešíme, Petr 16,5, A. skoro šestnáct. Jak blesk z čistého nebe (mi jednou večer NAPSAL: mami, já mám ASI holku. Za měsíc cca jestli může jet k nim na víkend. No dali jsme dlouhou otevřenou řeč🙂)), a dovolila jsem. Ted se střídají - jeden víkend u nás (kde mají podkroví se zázemím pro sebe, soukromí, druhý víkend u nich. Rodiče doma.
Proč to píšu: otevřeně oba řekli, že sex teď ještě mít nebudou, nechtějí (já vím, já vím... se to hezky říká, někdy hůř dělá). Oba jsou poučení, antikoncepce, Petr taky ví, jak se dělaj děti🙂)).
Možná děti podceňujeme, dneska nejsou zvířátka, jakmile je příležitost, hop na to. Mají plno informací, zdrojů. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Ale já zvolila cestu důvěry, jsem ráda, že se svěřil, řekl, říká.
Zazdil to tedy teď v pondělí, kdy šel do školy v roláku🙂))).
Sama jsem v tom věku poznala budoucího manžela...
Mmch - je asi důležitý nastavení obou "rodin", jestli rodiče sdílejí plus mínus stejný názor, jsou v kontaktu, souhlasí, mají s dětmi důvěrný vztah a věří, že při problémech by se děti ozvaly...
Nechala bych ho přespat, ale nesmel ny spát s ní. Takže ho nechat spát na matraci v obýváku, nebo on at spí v pokoji a holka ma matraci u vás v loznici.
Jinak jestli spolu chtej neco mit, tak tomu stejne nezabráníš, ale proč jim to ulehčovat.
Ja bych jen rada napsala, ze mi bylo pouhe 3 dny 16 let, kdyz poznala sveho ted uz skoro 16 let manzela :D … nikdy nevis, treba je to ten pravy…
Od 15 jsem s mým manželem, mimochodem už 23 let, přespával u nás, ale nejdříve ve vedlejším pokoji. Nevím proč, stejně jsem k němu ráno lezla na mazlení 🙈Je o 7 let starší, naši byli hustý. Hned jsem brzy jezdila i k němu, i na dovolené, víkendy po Čechách. Jediná podmínka byla škola v pohodě. Jinak jde o to jestli řešíte jen ten čas do 15.narozenin nebo obecně přístup, co si s nima normálně promluvit, jak to mají, ať každopádně počkají, páč zákon atd. A přespat bych nechala pokud bych viděla že jsou rozumní. Otevřené dveře to je jasné. 😆😆😆Ale faktem je že se na to ale vůbec netěším…. mám deti posteli z obou stran, protože se chtějí tulit k mamince, holce je skoro 10, neumím si představit, že to za 4 roky skončí. 🤷♀️🤷♀️😳
@rosalindamelinda to ti máma nedovolila ani když jsi byla plnoleta? Tak to je ulet, zakázat něco takového dospělému...
Nic proti ale na tohle má dcera čas máme dceru -+ stejný věk a kdyby přišla tak ji to jasne řeknu že na tohle je čas
Nedovolila bych to. Dcera je s tím srozuměna. Je jí taky 14 a půl a má kluka. A jestli bude chtít, aby u nás spal, tak jedině v jiné místnosti. Minule jsem nadhodila téma antikoncepce a protáčela oči. Jsou spolu chvilku a jemu je taky 14.
A spi spolu nebo ne? Jsem rada,ze v tomhle věku jsem to řešit nemusela😃 dcera prvního kluka s kterým chtěla přespávat mela v 16 letech a to uz mi nepřišlo divný a normálně u sebe přespávali spolu v posteli.
@fire85 To není žádný úlet, doplň si vzdělání. Plnoletost se nerovná dospělost. Já jsem nikam nespěchala a začínala jsem s chozením s klukama později. Ve věku 18 let jsem studovala na gymnáziu a připravovala jsem se na přijímačky na vysokou školu 😉
@rosalindamelinda většina z nás v osmnácti studovala a stejně jsme ty kluky v pohodě stihaly, driv bylo normální začít se sexuálním životem v patnácti nebo v šestnácti, v dnešní době je to spíš déle.

Neprošlo. Vždyť jí není ani 15 let. Je naivní se domnívat, že ten kluk by s ní nechtěl zkusit sex. Nemyslím si, že si dělá velké starosti s tím, že je to ještě do 15 ofiko zakázané.
Ale je úžasné jak je ta doba dneska uvolněná a moderní, že nad tím vůbec uvažuješ - že necháš u svého dítětě, které ještě chodí na ZŠ, v pokojíčku spát kluka ....🙈 Tohle by mi moje mamka v tomto věku nikdy nedovolila... ani když jsem byla plnoletá, tak mi to nedovolila. Navíc manžel nechce, to chceš jít přes jeho nesouhlas? no tyjo...