icon

Necháváte děti doma, když se jim nechce na školní akci?

Dnes v 06:01

Škola mých dětí má od středy různé akce a devatakovi se na ně nechce chodit. Zkoušel přemlouvat, že nepůjde, ale u mě to neproslo a do školy chodí. Dozvěděla jsem se, že od nich nebude ve škole skoro nikdo, protože ostatní rodiče jsou normální a když dítě nechce, napíšou mu omluvenku. Tak jak to je u vás? Opravdu je teď běžné nechat dítě doma a já jsem tak mimo, když to nedovolím?

Strana
z2
anonym_dc5175
Dnes v 06:06

@anonym_autor dcera nechtěla na výlet na trhy je v 8 třídě a je doma na co to budu hrotit syn když byl v 9 třídě tak pomalu půlka třídy byla doma na různé vánoční akce

j.a.n.i
Dnes v 06:45

Pokud danou akci vyhodnotim jako neprinosnou, tak nemam problém omluvit. Ono i z pohledu ostatních, kdo na te alci stoji o nejake zpruzeliny.

krtcice
Dnes v 06:58

Moje teda mají akce mnohem raději než klasicky vyučování, ale kdyby tomu tak nebylo, neměla bych problém omluvit. Zameškáno nemají, všechny děti max do 15 hodin toto pololetí a to bylo kvůli zubaři například, takže bych s tím byla v pohodě.

sarihy
Dnes v 07:01

Ano, nechávám. Třeba zítra nejde starší dcera do kina - měli jít na Avatar, místo toho jdou na nějaký výukový film...nechce, nejde, nenutím. Vlak nejede přes výuku jako takovou, tam toto nepřichází v úvahu.

radi51cka
Dnes v 08:00

Jasně, že bych je nechala doma. O co jde? Není to nic zas tak důležité. Jestli tam fakt nechtějí jít, nenutila bych je.

miryp
Dnes v 08:07

Naše děti mají na výběr - účast na akci nebo umístění do jiné třídy. Rozhodně jim nebudu psát omluvenku, když nejsou nemocné, nevnímám to jako správný krok.

autor
Dnes v 08:34
@radi51cka

Jasně, že bych je nechala doma. O co jde? Není to nic zas tak důležité. Jestli tam fakt nechtějí jít, nenutila bych je.

@radi51cka nevím, jak to je důležité. Mají konverzační hodinu s rodilym mluvčím, besedu s absolventy... Vždy to je 1-2 hodiny za celý den.

sarihy
Dnes v 08:37
@anonym_autor

@radi51cka nevím, jak to je důležité. Mají konverzační hodinu s rodilym mluvčím, besedu s absolventy... Vždy to je 1-2 hodiny za celý den.

@anonym_autor No dobře, ale tak asi by bylo dobré v úvodu specifikovat, o co se jedná. To, co píšeš ty, bych neomluvila rovněž, ale je pravda, že to by ani moje dcery nenapadlo. Já psala o variantě, která je pro děti ve všech směrech zcela nepřínosná, což není případ, který popisuješ ty.

betelgeuzz
Dnes v 09:20

Tak zrovna konverzace s rodilým mluvčím i beseda s absolventy mi příjde přínosná, takže tohle bych neomluvila. Omluvila bych nějaké courání po městě na zaplnění volného času.

jolcap
Dnes v 10:17

Pokud je to v době výuky nevidím důvod proč by ji měla omlouvat, je to škola a to je povinnost. Neřeším ani to jestli je to přínosné, prostě je to v rámci školní výuky tak jde.

kakba
Dnes v 10:26

Ne, nenechala bych doma. Pokud nechces jit, v poradku, pujdes do jine tridy. A uz vubec bych neomluvila konverzaci s rod.mluvcim. Me to prijde prinosne az az.

anonym_6a4b42
Dnes v 10:28

Ne, doma je nenecháváme. Spousta učitelů i žáků se podílí na organizaci a programu vánočních i jiných akcí a snažíme se nevychovávat líný pasivní individua, co jsou radši doma, než aby podpořili svoji " komunitu". Sorry, tohle by u nás neprošlo. Většinou se jim to pak líbí.
Teď čtu že jde o diskuzi s absolventy a rodilým mluvčím. Copak v tom nevidíš, jako rodič přínos? Nechápu tě, že vůbec uvažuješ, že necháš deváťáka, aby se tak vyhýbal školnímu programu a poflakoval se doma/ bůh ví kde 🤦‍♀️

miryp
Dnes v 10:45
@anonym_6a4b42

Ne, doma je nenecháváme. Spousta učitelů i žáků se podílí na organizaci a programu vánočních i jiných akcí a snažíme se nevychovávat líný pasivní individua, co jsou radši doma, než aby podpořili svoji " komunitu". Sorry, tohle by u nás neprošlo. Většinou se jim to pak líbí.
Teď čtu že jde o diskuzi s absolventy a rodilým mluvčím. Copak v tom nevidíš, jako rodič přínos? Nechápu tě, že vůbec uvažuješ, že necháš deváťáka, aby se tak vyhýbal školnímu programu a poflakoval se doma/ bůh ví kde 🤦‍♀️

@anonym_6a4b42 vždyť autorka o ničem takovém neuvažuje, píše, že mu nevyhověla. Jen se ptá, jak to máme my ostatní, když jí syn tvrdí, že tam skoro nikdo nebude, protože normální rodiče ostatních spolužáků tu omluvenku napíšou.

mishka87
Dnes v 10:52

Je úplně jedno, jestli se jedná o školní akci nebo vyučování. Vždy musí jít, pokud není nemocný. Ty kecy typu "ostatním rodiče taky napíšou omluvenku " jsme zkoušeli už my. Přes naší mámu to taky neprošlo

anonym_6a4b42
Dnes v 11:20
@miryp

@anonym_6a4b42 vždyť autorka o ničem takovém neuvažuje, píše, že mu nevyhověla. Jen se ptá, jak to máme my ostatní, když jí syn tvrdí, že tam skoro nikdo nebude, protože normální rodiče ostatních spolužáků tu omluvenku napíšou.

@miryp to je pravda, omlouvám se.
Jinak tyhle řeči mívá snad každý puberťák a vsadím boty, že naprostá většina třídy tam nakonec bude ;)

suzanna123
Dnes v 11:59

Vůbec by mě nenapadlo z akcí školy dítě omluvit. Respektive omluvila bych, kdyby k tomu byl nějaký důvod a měla bych, nebo bych chápala, že dítě má, relevantní problém s danou akcí (například návštěva cirkusu). Ale určitě ne proto, že se dítěti nechce a radši by zevlovalo doma.

betelgeuzz
Dnes ve 12:05
@anonym_6a4b42

@miryp to je pravda, omlouvám se.
Jinak tyhle řeči mívá snad každý puberťák a vsadím boty, že naprostá většina třídy tam nakonec bude ;)

@anonym_6a4b42 oni rodiče všech spolužáků jsou lepší, dávají větší kapesný, větší volnost, všechno koupí atd. 😀 Taky bych těm řečem nepřikládala váhu, ve výsledku tam většina bude.

mourovatakocka
Dnes ve 12:27

@anonym_autor Mám doma druhačku, takže proti devatakovi ještě pískle 🤭
Už jsem nicméně jednou na hodinu omlouvala z akce, která mi fakt přínosná nepřišla a hodlám to takhle dělat pokaždé, když se bude jednat i nějakou zhovadilou výplň volného času místo výuky. Fakt mi žíly netrhá omluvit z něčeho "zbytečného". Zrovna ale u podobných besed by mi to přišlo jako škoda, takže bych asi hodně zvažovala přínos a pak byla prostě za zlou matku 😁

kakba
Dnes ve 12:34
@mourovatakocka

@anonym_autor Mám doma druhačku, takže proti devatakovi ještě pískle 🤭
Už jsem nicméně jednou na hodinu omlouvala z akce, která mi fakt přínosná nepřišla a hodlám to takhle dělat pokaždé, když se bude jednat i nějakou zhovadilou výplň volného času místo výuky. Fakt mi žíly netrhá omluvit z něčeho "zbytečného". Zrovna ale u podobných besed by mi to přišlo jako škoda, takže bych asi hodně zvažovala přínos a pak byla prostě za zlou matku 😁

@mourovatakocka tak mě osobně by mě vadilo, že má prostě zbytečně zameškaný hodiny. Raději si ji nechám na dovolenou než kvůli tomu, že se ji tam nechce.

zmrzlinka
Dnes ve 13:08

Ano nechavam syna doma.Ja taky nechodím na akce z práce 😃

ivakalinova
Dnes ve 13:17

@anonym_autor ty jo, jsem v šoku kolik lidí by omluvilo. Co do omluvenek píšete?
Škola je povinnost, stejně jako chodit do práce. Učit děti, že když se jim nechce, nemusí, není dobré. Taky se mi nechce spousty věcí, přesto musím.

teryem
Dnes ve 13:25

Samozřejmě.. když to není vzdělávací, tak nechávám doma. Kor teď, když je všude chripkovej mordor.

j.a.n.i
Dnes ve 13:50
@ivakalinova

@anonym_autor ty jo, jsem v šoku kolik lidí by omluvilo. Co do omluvenek píšete?
Škola je povinnost, stejně jako chodit do práce. Učit děti, že když se jim nechce, nemusí, není dobré. Taky se mi nechce spousty věcí, přesto musím.

@ivakalinova Do prace ano, na úchylné akce poradane praci ne, neb nesplnuji napln prace, nevidim duvod, proc by to se skolou melo byt jinak.
A jinak ja treba na předem oznámené akce planuju doktory, jsou to 2 mouchy jednou ranou.

konidana
Dnes ve 13:57

Vetsinou razim nazor ze skola a skolni akce a vylety jsou povinne, ale nekdy zamhourim oci, kdyz to vyhodnotime jako neprilis prinosne. Kdyz dite fakt nechce.

Na stredni skole to ma jeste uplne jiny level. Kdyz jim odpadne pulka hodin, tak aby jeli 2h do skoly a tam mely 2 vyucovaci hodiny(jakekoli), ale treba telocvik je fakt ulet, aby tam kvuli tomu jeli, a pak zas 2h domu. To pak omlouvam cely den, protoze jde vyuzit smysluplneji.

konidana
Dnes ve 14:03
@ivakalinova

@ivakalinova ono zalezi na tom jak to je casto. U nas se to stane 1x nebo 2x za skolni rok, na vetsinu skolnich akci a vyletu deti jezdi. V tom nevidim problem.

Np a kak uz mam oba stredoskolaky, tak tam si to uz vucemene ridi deti samy. A musim rict, ze vedi, ze na tu skolu chteli a chteji ji dodelat, a tak si hodne hlidaji, aby neprekrocili meze zameskanosti. Ale aby se idealne pohybovali tesne pod nima😅

sarihy
Dnes ve 14:07
@ivakalinova

@ivakalinova Mícháš 2 věci dohromady...nikdo tu nepíše o školních povinnostech a výuce, ale o aktivitách, které pro děti nejsou přínosem v žádném směru.

ivakalinova
Dnes ve 14:10
@sarihy

@ivakalinova Mícháš 2 věci dohromady...nikdo tu nepíše o školních povinnostech a výuce, ale o aktivitách, které pro děti nejsou přínosem v žádném směru.

@sarihy a co píšeš do omluvenky? Rodinné důvody u nás už nelze psát. ......

sarihy
Dnes ve 14:12
@ivakalinova

@sarihy a co píšeš do omluvenky? Rodinné důvody u nás už nelze psát. ......

@ivakalinova Píšu, že ji omlouvám...nic víc...

ivakalinova
Dnes ve 14:12
@j.a.n.i

@ivakalinova Do prace ano, na úchylné akce poradane praci ne, neb nesplnuji napln prace, nevidim duvod, proc by to se skolou melo byt jinak.
A jinak ja treba na předem oznámené akce planuju doktory, jsou to 2 mouchy jednou ranou.

@j.a.n.i pracovní akce bývají po práci, ve volném čase a je to dobrovolné. Školní akce jsou dopoledne a jsou povinné
V tom vidím velký rozdíl 🙂

ivakalinova
Dnes ve 14:13
@sarihy

@ivakalinova Píšu, že ji omlouvám...nic víc...

@sarihy aha, u nás chtějí důvod 🙂

Strana
z2