icon

Necháváte děti doma, když se jim nechce na školní akci?

Dnes v 06:01

Škola mých dětí má od středy různé akce a devatakovi se na ně nechce chodit. Zkoušel přemlouvat, že nepůjde, ale u mě to neproslo a do školy chodí. Dozvěděla jsem se, že od nich nebude ve škole skoro nikdo, protože ostatní rodiče jsou normální a když dítě nechce, napíšou mu omluvenku. Tak jak to je u vás? Opravdu je teď běžné nechat dítě doma a já jsem tak mimo, když to nedovolím?

Strana
z2
konidana
Dnes ve 14:15
@ivakalinova

@anonym_autor ty jo, jsem v šoku kolik lidí by omluvilo. Co do omluvenek píšete?
Škola je povinnost, stejně jako chodit do práce. Učit děti, že když se jim nechce, nemusí, není dobré. Taky se mi nechce spousty věcí, přesto musím.

@ivakalinova pokud by to byl vetsi problem, ze by dite fakt nikam nechtelo se skolou jezdit, tak bych to asi resila. Treba ze si muze vybrat akce kam pujde a kam nepujde, v urcitem pomeru. Treba pul napul. Ale to spis asi u prvostupnovych deti.

V devitce se syn uz neucastnil skoro niceho. Prespavacka ve skole , kde ho ruzne kanadske zertiky fakt stvou a nevyspi se tam, jelikoz vsichni radi do dlouho, ani tridni vylet do kempu u Melnika, kde to mame prochozene kolem vsecko asi 10x. To jsou veci do kterych bych ho fakt nenutila.

sarihy
Dnes ve 14:15
@ivakalinova

@sarihy aha, u nás chtějí důvod 🙂

@ivakalinova Chtít můžou...

sarihy
Dnes ve 14:16
@ivakalinova

@j.a.n.i pracovní akce bývají po práci, ve volném čase a je to dobrovolné. Školní akce jsou dopoledne a jsou povinné
V tom vidím velký rozdíl 🙂

@ivakalinova nevidím nic přínosného na tom, že si jde dítě sednout na 2h do kina, a po skončení se třída hned rozejde...Avatar vzdělávací není ani trochu, během promítání si nepopovídáš, po skončení jdeš pryč, zaplatíš 150...nevím, no, tohle prostě nechávám na dětech, jestli chtějí nebo ne...

konidana
Dnes ve 14:19
@ivakalinova

@sarihy a co píšeš do omluvenky? Rodinné důvody u nás už nelze psát. ......

@ivakalinova do omluvenkx cokoli. U devataka klidne domaci priprava na prijimacky, rodinny vylet, atd.

andelka
Dnes ve 14:24

Chodí do školy normálně, i na mimoškolní akce. I já u sebe ve třídě mám stále skoro plný počet dětí ( 1.stupeň teda).

ivakalinova
Dnes ve 14:30
@sarihy

@ivakalinova Chtít můžou...

@sarihy už je to nějaký ten pátek. Ale já ty mimoškolní akce milovala, na ty jsme se těšili všichni nejvíc.
Mamka by mi nedovolila nikdy zůstat doma. Platilo pravidlo, jsi zdravá, jdeš do školy a bez keců......
Dnes je ta doba jinde, no......

zuzkasim
Dnes ve 14:46

Rodiče ostatních jsou vždy lepší😉 Ne, neomlouvám, za tu spoustu školních let všech 3 dětí jsem to udělala 1, možná 2x středoškolákům, pamatuju si kino, které viděl výjimečně dřív s náma. Navíc akce, které autorka popisuje, mi rozhodně užitečné přijdou. A nikdy nevíte, co dítě zaujme, co ho inspiruje, co možná objeví, že by jednou rádo dělalo samo, nebo naopak co by rozhodně nikdy dělat nechtělo, i to je zkušenost.

autor
Dnes ve 14:53

Oni těch akci měli tento týden víc. Toho rodilého mluvčího, dnes jim byli bývalí žáci místní ZŠ povídat, co si vybrali za SŠ a proč, zítra má druhý stupeň akci, že si představují vánoční zvyky z různých míst na světě. Připravili to starší pro mladší.

suzanna123
Dnes ve 14:54
@zmrzlinka

Ano nechavam syna doma.Ja taky nechodím na akce z práce 😃

@zmrzlinka tenhle přístup měla oje bývalá kolegyně - pak se hrozně divila, že když odešla její nadřízená, tak na její místo přijali nového člověka. Saozřejmě tohle nebyl jediný důvod, ale rozhodně si tím nepomohla. Takže tenhle přístup bych dětem taky úplně nepředávala.

suzanna123
Dnes v 15:14
@sarihy

@ivakalinova Mícháš 2 věci dohromady...nikdo tu nepíše o školních povinnostech a výuce, ale o aktivitách, které pro děti nejsou přínosem v žádném směru.

@sarihy pokud je to během vyučovacích hodin, tak to spadá do školní docházky a tedy i školních povinností.

zmrzlinka
Dnes v 15:25
@suzanna123

@zmrzlinka tenhle přístup měla oje bývalá kolegyně - pak se hrozně divila, že když odešla její nadřízená, tak na její místo přijali nového člověka. Saozřejmě tohle nebyl jediný důvod, ale rozhodně si tím nepomohla. Takže tenhle přístup bych dětem taky úplně nepředávala.

@suzanna123 tak akce z práce jsou většinou chlastačky na které nemám čas.Nemam žádnou hlídací babičku a stačí mi vídat kolegyně v práci v pracovní době.
Tak ať je paní učitelky vezmou někam kde im to něco dá....a ne na trhy a do kina.
Ale já s českým školstvím bojuji obecně....např. nerozumím proč by děti ZŠ měli chodit na výlety do zahraničí ....jako by nestačil výlet na uzení ČR.

martt
Dnes v 16:04

Starší syn 8.třida na akce chodí. Teď už ani nebrmlá , že nechce a bere to tak , že to je v rámci školy. Ale byla doba kdy dost brmlal , že nechce na školní akce. Ale tam to bylo kvůli mladšímu bráchovi , který na ty akce ze zdravotních důvodů od školy nemohl. Tak mu zaviděl, že je doma.

j.a.n.i
Dnes v 16:40
@sarihy

@ivakalinova nevidím nic přínosného na tom, že si jde dítě sednout na 2h do kina, a po skončení se třída hned rozejde...Avatar vzdělávací není ani trochu, během promítání si nepopovídáš, po skončení jdeš pryč, zaplatíš 150...nevím, no, tohle prostě nechávám na dětech, jestli chtějí nebo ne...

@sarihy asi tak, naprosta ztrata casu.

j.a.n.i
Dnes v 16:45
@suzanna123

@sarihy pokud je to během vyučovacích hodin, tak to spadá do školní docházky a tedy i školních povinností.

@suzanna123 A co? Rodic ho i tak muze omluvit.

veruuu_kubesovic
Dnes v 19:08

@anonym_autor je to v rámci skoly, tedy výuky tak jde, bez debat...
A ze se jí/mu nechce? Jsou teprve na základce, co potom na střední atd? To se jim chtit bude?

suzanna123
Dnes v 19:39
@j.a.n.i

@suzanna123 A co? Rodic ho i tak muze omluvit.

@j.a.n.i tak si přečti, na co jsem reagovala 🙄

ivakalinova
Dnes v 19:50

@j.a.n.i jak ten čas využije smysluplněji, když nejde do školy? Většina dětí čuměním do telefonu, PC......

Já to stejně nechápu, jednomu rodiči se nelíbí výlet do zahraničí, druhému kino, třetímu trhy...... Vždyť je to hezký, děti utuží kolektiv, něco poznají, někam se podívají, tráví čas i jinak než sezením v lavici.
Teď se jim nechce, rodič omluví. Až se jim nebude chtít v práci, tak co?

suzanna123
Dnes v 20:01
@ivakalinova

@j.a.n.i jak ten čas využije smysluplněji, když nejde do školy? Většina dětí čuměním do telefonu, PC......

Já to stejně nechápu, jednomu rodiči se nelíbí výlet do zahraničí, druhému kino, třetímu trhy...... Vždyť je to hezký, děti utuží kolektiv, něco poznají, někam se podívají, tráví čas i jinak než sezením v lavici.
Teď se jim nechce, rodič omluví. Až se jim nebude chtít v práci, tak co?

@ivakalinova přesně. Jako kdyby byli nějak strašně přetížení a řekla bych si, že lepší, když to dítě ten čas využije na odpočinek, na který jinak nemá čas nebo na učení, tak by mi to dávalo smysl, ale jen tak uvolnit, aby se mohlo poflakovat doma, protože se mu nechce - ani náhodou.

ivakalinova
Dnes v 20:07
@suzanna123

@ivakalinova přesně. Jako kdyby byli nějak strašně přetížení a řekla bych si, že lepší, když to dítě ten čas využije na odpočinek, na který jinak nemá čas nebo na učení, tak by mi to dávalo smysl, ale jen tak uvolnit, aby se mohlo poflakovat doma, protože se mu nechce - ani náhodou.

@suzanna123 já to beru i z pohledu učitele. Dělají to navíc, musí to zorganizovat, zařídit, vymyslet. Stojí to čas, práci.

j.a.n.i
Dnes v 20:33
@ivakalinova

@suzanna123 já to beru i z pohledu učitele. Dělají to navíc, musí to zorganizovat, zařídit, vymyslet. Stojí to čas, práci.

@ivakalinova No a prave proto nevidim duvod, proc tam posilat dite, které tam bude akorát prudit.

j.a.n.i
Dnes v 20:34
@suzanna123

@j.a.n.i tak si přečti, na co jsem reagovala 🙄

@suzanna123 No, ono je diskutabilní, zda je taková akce opravdu povinná... Pokud to vyžaduje nějaké finanční naklady, tak povinna být nemůže, takže tvé přirovnání k praci dost kulhá.

betelgeuzz
Dnes v 20:56
@j.a.n.i

@suzanna123 No, ono je diskutabilní, zda je taková akce opravdu povinná... Pokud to vyžaduje nějaké finanční naklady, tak povinna být nemůže, takže tvé přirovnání k praci dost kulhá.

@j.a.n.i autorka psala o přednášce a konverzaci, to není placené. Je to zadarmo a pro dítě přínosné. takže proč omlouvat?

Strana
z2