icon

Nosí kluci na 1. stupni klasická bílá nebo barevná tílka?

sagitta33
Včera v 17:20

Nosí kluci na 1. stupni spíš klasická bílá tílka nebo raději barevná nebi i z obrázky?

Strana
z2
ines76
Včera v 17:59

Tílka bez rukavů jako spodní prádlo nebo na tělocvik? Syn nyní 5.trida v životě neměl tílko na sobě, ani žádná doma nemáme. Na tělocvik nosí tričko s krátkým rukavem.

1pomnenka
Včera v 18:06

Nikdo nenosí tílko, všichni mají trička.

sagitta33
autor
Včera v 19:00
@1pomnenka

Nikdo nenosí tílko, všichni mají trička.

@ines76
@1pomnenka Jako spodní prádlo pod tričko.

ines76
Včera v 19:05
@sagitta33

@ines76
@1pomnenka Jako spodní prádlo pod tričko.

@sagitta33 aha, no můj syn určitě tílko pod tričko nenosí a ostatní nevím 😊

martt
Včera v 19:50

@sagitta33 Našemu synovi dávám jednobarevná tílka pod triko.

evaviki
Včera v 21:13

naposledy mel tilko ve skolce. Od nastupu do skoly zadne nenosi..

rebe
Včera v 21:48

Spodní prádlo u školáků jsou spoďáry a ponožky. Ani tílko, ani punčocháče. S výjimkou sjezdovky teda, ale na béžné nošení do školy fakt ne.

sagitta33
autor
Včera ve 22:03
@rebe

Spodní prádlo u školáků jsou spoďáry a ponožky. Ani tílko, ani punčocháče. S výjimkou sjezdovky teda, ale na béžné nošení do školy fakt ne.

@rebe No, ano😉, je to spíš dotaz na rodiče jejichž děti tílka nosí.

korin
Včera ve 22:56

Moje děti tílka v zimě nosí. Já taky. Snažím se, aby nebyly vidět pod oblečením, takže syn (13 let) má převážně bílá. Aha, už je na 2. stupni. Na prvním stupni je nosily všechny moje děti, jen starší dcera (11) je aktuálně bojkotuje. Na sport používají funkční oblečení, tam nemají tílka co dělat.

j.a.n.i
Dnes v 06:03

Tílka nenosí a nikdy nenosily, ja vlastně nikdy nepochopila k čemu to vlastně ma být pod tricko dobré. Jo, chapu tělové tvarujici pod saty.

malazena
Dnes v 06:30
@j.a.n.i

Tílka nenosí a nikdy nenosily, ja vlastně nikdy nepochopila k čemu to vlastně ma být pod tricko dobré. Jo, chapu tělové tvarujici pod saty.

@j.a.n.i zahřeje to 😉 jako děcko jsem to nesnášela, když mi to babička nutila,ale teď když jsem starší a rozumnější, tak si ho sama někdy vezmu, když je hodně zima, a opravdu je to poznat, jestli ho máš nebo ne. Děckám jsem ho nedávala nikdy, by se v tom upekly, celou zimu chodí v triku s krátkým rukávem.

sagitta33
autor
Dnes v 06:37
@j.a.n.i

@j.a.n.i Nosíme v zimě tílko / košilku všichni, manžel pod košili krom největších veder prakticky pořád.

xxx3d
Dnes v 07:21

ano, nosí, 2.třída a více ta barevná, podle trička co dostává na to tílko, takže převládajíc barvy tmavší
když chodil ještě do školky tak hodně ta bílá, teď už málo a musí teda být zima, nebo když se školou někam jdou a je takové počasí jako dnes
jinak, když není v zimě taková zima, tak nenosí, protože by mu bylo příliš teplo.
🙂

biciklissie
Dnes v 07:25

Za mě je to velmi rozumný kousek oděvu. Nosím též, jsem zmrzlá. Dle stupně zmrzlosti a typu vrchního oblečení střídám i s tričkem s krátkým rukávem nebo dokonce s tenkým rolákem. Jako horní vrstvu mám v zimě většinou termo leginy nebo punčochy a oversize šaty, případně navrstvené další větší věci (halenky, sukně, atd.). Takže myslím, že to ničemu nevadí a pokud ano, tak je mi to jedno. Až někdo bude s nízkým tlakem a problémy s dutinami každý den dojíždět hodinu ráno a hodinu odpo, s několika přestupy a odpo čekání na dceru před školou cca 20 minut, tak si ráda vyměním zkušenosti, co nosit. K tématu, děti nosí též. A někoho šoknu, mám děti zmrzlé a doma celkem zimu, tak nosí i po doma a na spaní. Chtějí to tak. A zatím barevné syn 4 roky, dcera 7 let. Budu dávat, dokud budou ochotné to nosit.

antoinet
Dnes v 07:33

Moje děti do školy tílka nenosí, mají tam zatopeno na 21 stupňů a často mají nějaký pohyb, zpotili by se. Na cestu do školy mají vrstvy přes oblečení do třídy.
Spodní vrstvu jim dávám na pobyt venku, ale jedině termoprádlo, které na těle nestudí, zpocené tílko z bavlny není moc příjemné.

j.a.n.i
Dnes v 07:41
@malazena

@j.a.n.i zahřeje to 😉 jako děcko jsem to nesnášela, když mi to babička nutila,ale teď když jsem starší a rozumnější, tak si ho sama někdy vezmu, když je hodně zima, a opravdu je to poznat, jestli ho máš nebo ne. Děckám jsem ho nedávala nikdy, by se v tom upekly, celou zimu chodí v triku s krátkým rukávem.

@malazena No a k cemu mi je neco, co hreje furt a nemuzu si to rozumně sundat 🤔 to je rozumnější si vzit jednu tenkou mikinu navic. Kor v pripade našich totálně pretopenych vnitrnich prostor naprosto vsude.

j.a.n.i
Dnes v 07:46
@biciklissie

Za mě je to velmi rozumný kousek oděvu. Nosím též, jsem zmrzlá. Dle stupně zmrzlosti a typu vrchního oblečení střídám i s tričkem s krátkým rukávem nebo dokonce s tenkým rolákem. Jako horní vrstvu mám v zimě většinou termo leginy nebo punčochy a oversize šaty, případně navrstvené další větší věci (halenky, sukně, atd.). Takže myslím, že to ničemu nevadí a pokud ano, tak je mi to jedno. Až někdo bude s nízkým tlakem a problémy s dutinami každý den dojíždět hodinu ráno a hodinu odpo, s několika přestupy a odpo čekání na dceru před školou cca 20 minut, tak si ráda vyměním zkušenosti, co nosit. K tématu, děti nosí též. A někoho šoknu, mám děti zmrzlé a doma celkem zimu, tak nosí i po doma a na spaní. Chtějí to tak. A zatím barevné syn 4 roky, dcera 7 let. Budu dávat, dokud budou ochotné to nosit.

@biciklissie Mam taky nizky tlak a jsem zmrzla, ale tilko jsem nepochopila nikdy, pridavam mezivrstvu, kterou muzu jednoduše sundat. S výjimkou něčeho pod šaty, co přiléhá na zada, ale i tam někdy nosim spis jen bederak, ktery se opet da lepe sundat, protože vnitřní prostory jsou u nas povetsinou spis přetopené, nez ze by v nich byla zima.

budouci_maminka
Dnes v 08:01

Tilko beru jen kdyz jsem nemocna a musim nekam ven a nebo kdyz je venku velka zima (treba -10 a vic), ale vetsinou ani to ne. Detem jsem to nikdy nedavala, syn je horkokrevny, ten si vystaci s trickem (treba i kombinaci dlouhy rukav a na to triko s kratkym], dcera spis dava vrstvy a ma rada thermo obleceni, takze kdyz je ji zima, vidam ji brat si obleceni co mame na turistiku a zimni sporty.
Celkem me prekvapilo, ze to jeste nekdo pouziva, ja to mam taky zafixovane, jako pradlo starsi generace. Musim rict ze predstava tilka na chlapovi pod kosili mi evokuje 60leteho spoceneho ridice autobusu, pritom to svou funkci mit muze, vlastne ani nevim, proc to mam spojene takto s negativnimi předsudky. Pritom mi tilka nikdy nic neudelaly 😃
Kdyz nad tim premyslim, tak hlavne asi nemam rada tilka celkove kvuli raminkum, ktera bud klouzou a nebo mi delaji otlaceniny pod tezkou kabelkou a brasnou s notebookem, kdy mi pak tim otlakem a dřením vznikne akné na rameni

sagitta33
autor
Dnes v 08:15
@j.a.n.i

@malazena No a k cemu mi je neco, co hreje furt a nemuzu si to rozumně sundat 🤔 to je rozumnější si vzit jednu tenkou mikinu navic. Kor v pripade našich totálně pretopenych vnitrnich prostor naprosto vsude.

@j.a.n.i Ještě jednu vlastnost mají tílka, krom toho že hřejí a netáhne na záda. Neškrtí guma od spoďárů.🙂

hennrietta
Dnes v 08:37

No a není jednodušší se zeptat jeho, co a jestli by chtěl nosit? 🤔 Netuším, kolik mi bylo, ale mamka mi nutila tílka. Nesnášela jsem je, ale nosila. Stejně tak dlouhé rukávy. Do teď dlouhý rukáv nenosím a není mi příjemný.
Pokud mu vyhovují bílá tílka a není mu v tom horko, ok. Pokud chce barevné, tak mu kup se vzory.
Problém vyřešen. 🤷‍♀️

hanka_12345
Dnes v 09:09

Ja teda davam a jsem na to pes. Jak se ochladi tak uz je ma az do jara. Od skolky je uz davam
1.trida

anonym_672ace
Dnes v 09:10

Zeptej se jeho, jaké chce tílko. Proč takové srovnávání s ostatními?

izz76
Dnes v 09:16

@sagitta33 Nemam kluka,ale holku a zadne tílko nenosí. Měla nejake ve skolkovem veku,ale nosila málokdy. Tak at si tvůj syn vybere sám jaké chce. Nemela jsi tu uz diskuzi o punčocháčích?

lp183
Dnes v 09:32

Dcera ted ve 4. Třídě košilky začala bojkotovat, prý je jediná a směji se jí. Tak chodila chvilku v podprsenkách a zjistila, že ji je při sezení ve třídě zima, tak opět nosí košilky. Ale je to zmrzlina. Já si nedokážu představit období od podzimu do jara bez tílka. Syn v necelých 2 letech nosí jen bodycka s krátkým rukávem i přes zimu (je mu pořád horko). Muž nosí do práce během zimy pod košili tričko s krátkým rukávem, tílka nesnáší, nemá doma ani jedno. Takže dle mého záleží na každém. Termopradlo patří dle mého na sport a ne na celodenní sezení ve škole. Mně osobně je funkční umělé oblečení nepříjemné, pokud nejsem v pohybu, kde potřebuji, at odvádí.

biciklissie
Dnes v 09:47
@j.a.n.i

@biciklissie Mam taky nizky tlak a jsem zmrzla, ale tilko jsem nepochopila nikdy, pridavam mezivrstvu, kterou muzu jednoduše sundat. S výjimkou něčeho pod šaty, co přiléhá na zada, ale i tam někdy nosim spis jen bederak, ktery se opet da lepe sundat, protože vnitřní prostory jsou u nas povetsinou spis přetopené, nez ze by v nich byla zima.

@j.a.n.i Když mě je zima fakt pořád. Nebo vevnitř ne zima, ale v tílku a jedné či dvou ofiko vrstvách navíc tak akorát. Pak mám ještě svetr nebo mikinu a to je právě ta sundávací vrstva. U tílka mi vyhovuje, že přiléhá, případně narvu do legín a tím krásně izoluji vrchnější volnou vrstvu, pod kterou mám pocit, že jakože fouká. Asi jsem extrém, chodím takto oblečená od léta do léta, ale mě to takhle vyhovuje.

lvl16
Dnes v 09:54

Teda to koukám, že jsou tílka "věc". Mě v životě nenapadlo vzít si pod tričko tílko, nebo to dávat dětem :D. Není pohodlnější mít spíš navíc nějakou svrchní vrstvu, kterou lze v případě potřeby sundat? Ale jasně, každého věc. Jen mě překvapilo, že to někdo dělá 🙂.

sagitta33
autor
Dnes v 10:03
@izz76

@sagitta33 Nemam kluka,ale holku a zadne tílko nenosí. Měla nejake ve skolkovem veku,ale nosila málokdy. Tak at si tvůj syn vybere sám jaké chce. Nemela jsi tu uz diskuzi o punčocháčích?

@lvl16
@izz76 Někoho by v životě nenapadlo nosit tílko, pro jiného je to normální věc. S punčochama je to ještě víc.

sagitta33
autor
Dnes v 10:06
@anonym_672ace

Zeptej se jeho, jaké chce tílko. Proč takové srovnávání s ostatními?

@anonym_672ace Manžel nosí bílý a prostě mě zajímá co nosí oděti a nedělám si, že když se zeptám na oblečení kluků, že se dočkám jiné odpovědi než že neví.

lucie7411
Dnes v 11:21
@sagitta33

@anonym_672ace Manžel nosí bílý a prostě mě zajímá co nosí oděti a nedělám si, že když se zeptám na oblečení kluků, že se dočkám jiné odpovědi než že neví.

@sagitta33 Dcera ve 2.tride ma cerna a bila tilka, jen se ji skrz to deti smeji kdyz maji telocvik🤦‍♀️ Ale jim ve skole nejak moc netopi a je ji porad zima, takze bez tilka by nesla. 5 letá dvojcata nosi barevna tilka a oblekaji si je i na doma pod tricko, je jim v tom prijemne🙂

hanyzka11
Dnes v 16:04

Ahoj i mně mamka nutila nosit košilku 😁 Nesnášela jsem to a teď bez ní nedám ani ránu. Krom opravdu teplých dní ji mám pořád. To radši oželím tu mikinu. A to nejsem žádná zmrzlina, ale jak nemám teplo na bedrech, tak je mi to prostě nepříjemný. Plus nesnáším, když se natáhnu a je mi vidět ošklivý břicho, takže pěkně tílko do spoďárů a mám klid. Moje děti jako školkové nosí (nosily)všechny, právě z důvodu, že to hezky kryje záda. Starší syn přestal nosit někdy v 2.-3. třídě, dcera tak v 5. , trpí na záněty močáku + nález na ledvině,tak to jsem prostě nutila.
Ale zpět k otázce. Do školy už měli oba většinou jednobarevná. I kluk a druhej má teď vlastně i ve školce. Obecně mi asi vadí, že ty obrázky prosvítají pak přes tričko. Tak ta jednobarevná mi přijdou lepší.
A ještě k přetopeným místnostem.....byste se měli přijít někdy podívat v létě do škol....ve třídě 30 stupňů a děti v mikinach a vedro jim prý není 🤦‍♀️

Strana
z2