Problémy s hygienou dcery přítele a nečinnost partnera. Co s tím?
Nechci být zlá, ale... žiju už několik let s přítelem a jeho dcerou. Dívka už není žádné malé děvčátko, ale je to celkem prasátko. V bytě neustále řešíme, že chybí nádobí, protože má všechno špinavé u sebe v pokoji. Odpadky má po zemi a podobně. Je to neustálý problém a přítel ho neřeší. Když mu řeknu, že mi to vadí, odpoví mi, co je mi do toho, že to uklízet nemusím. Zároveň to ale sám neuklidí a moje představa o čisté domácnosti je zkrátka jiná. V bytě se samozřejmě podílím na úhradách nákladů a domácí práce jsou na mně. On řeší technické věci a auto. Nechci být zlá, jsem jen už unavená.
@cherie24 před spolubydlící si se styděla a před přítelem ne? To mě třeba přijde zvláštní, ale každý jsme jiný 😊
@anonym_autor zpětně se spíš stydím za toho přítele. Jestli se za něco ze svých pubertálních úletů stydím, tak je to jednoznačně výběr mojí první lásky než za ten bordel v pokojíčku. 🙃
@alice180 Je celkem zvláštní, že po mně přítel chce, ať všechno dělám, protože jsem žena, přitom jeho dcera je (nebo bude) také žena a dělat nemusí nic.😂
@anonym_autor Nic bych za jeho dceru nedělala, nic bych po ní neuklízela, neprala, nezařizovala, nestarala se. Přítel to chce mít ve své režii, tak bych vše delegovala na něj.
@anonym_autor Nic bych za jeho dceru nedělala, nic bych po ní neuklízela, neprala, nezařizovala, nestarala se. Přítel to chce mít ve své režii, tak bych vše delegovala na něj.
@izz76 Vím, že to myslíš dobře, jen nevím, jak to v reálu udělat. Těžko budu přebírat oblečení a neprat je, těžko neumyju nádobí, které on po týdnu přinese z jejího pokoje. Neumím si to představit, možná to vidím složitěji, než to je.
hele, ono to jsou všechno malichernosti, i když pochopitelně čistota půl zdraví
nicméně, zásadní věc - stojíš o toho chlapa?
mně to prostě nějak přijde, že už tak moc ani ne, že jsi celkově unavená a připravená na několik razantních změn
ale možná se pletu 🙂
Já bych si dle jeho přání pořádně uklidila, a začala bych tím, že bych vyhodila jeho i s dcerou, nejen z bytu, ale i z života celkově. Upřímně, největší bordel stejně dělá on, nejen doslova, ale i přeneseně.
hele, ono to jsou všechno malichernosti, i když pochopitelně čistota půl zdraví
nicméně, zásadní věc - stojíš o toho chlapa?
mně to prostě nějak přijde, že už tak moc ani ne, že jsi celkově unavená a připravená na několik razantních změn
ale možná se pletu 🙂
@xxx3d Kdybych o něj nestála, tak už s ním nejsem a nesnažím se to řešit. Nejde jen o čistotu, jde i o ty věci, které se zničí, a mně je to líto. Tím, jak si počíná, nejde jen o fakt, že je to hnusné, ale teď se bude muset vyhazovat koberec, protože se to prostě nedá. Matraci má flekatou tím, jak v posteli jí, a pak chce novou. Chápu to, ale já vše, co v bytě mám, koupila za své a je mi líto, jak se to ničí. Když má přítel takové názory, tak by bylo fér, aby řekl: ‚Koupíme napůl třeba jiný koberec.‘ Nebo jsem mu říkala, že tam dáme lino nebo plovoucí podlahu s tím, že by to bylo snazší na úklid, a já bych samozřejmě půlku přidala. Prý je to zbytečné. No, pro mě ne. To samé ta matrace atd.
Já bych si dle jeho přání pořádně uklidila, a začala bych tím, že bych vyhodila jeho i s dcerou, nejen z bytu, ale i z života celkově. Upřímně, největší bordel stejně dělá on, nejen doslova, ale i přeneseně.
@la_amanita Já je mám oba ráda. Jen nevím, jak jim říct, že to takto nejde. Nejde ničit věci a veškerou práci nechat na mě. V práci se zrovna neflákám a ráda bych přišla aspoň jednou do uklizeného bytu a měla si čím zamíchat kafe.
můžeš je mít oba ráda dál i když vyměníš zámky 🙂
nežiji s vámi, ale z toho mála co jsi napsala mi to přijde, že podvědomě tušíš, že takhle to dál nejde a chceš konec víc, než novou pozici v práci 🙂
využij toho školení, měsíc je dlouhá doba, jiné prostředí, jiné myšlenky, čas si všechno v klidu promyslet a potom, až se vrátíš, uvidíš, v jakým stavu je to, co jsi opouštěla, najdeš i vnitřní sílu k tomu, vyměnit zámky a začít znovu volně dýchat.
@la_amanita Já je mám oba ráda. Jen nevím, jak jim říct, že to takto nejde. Nejde ničit věci a veškerou práci nechat na mě. V práci se zrovna neflákám a ráda bych přišla aspoň jednou do uklizeného bytu a měla si čím zamíchat kafe.
@anonym_autor
Já mám ráda suché červené víno. Ale vím, že když to s ním přeženu, uškodí mi.
@anonym_autor nebudu tu pročítat celou diskuzi, tak nevím,zda se neopakuji, ale jestliže je to v takové míře, že nemáte čisté nádobí, fakt bych je v tom nechala vykoupat pořádně. Někde bych si schovala pro sebe 2 hrnky a 2 lžičky, nějaký talířek a partner s dcerou, ať si jedí třeba ze země. To samé hadry, nejsou v koši na prádlo, nejsou vyprané. Neumíš si složit vyprané prádlo do skříně, tak budeš vypadat, jako kdyby tě vytáhli krávě z huby. Její problém. Nějaký koberec nebo matrace, to bych taky popravdě vůbec neřešila. I když se k tomu člověk chová,není to věčný a stejně se to časem mění. Že to má dcera flekatý a hnusný, to je její věc, do toho bych se jí nepletla, ale dala bych jí to pocítit, že služka nejsi, tak ať se taky trochu snaží. Zapojovat by se měl každý v domácnosti, ať už se jedná o malý úkon malých dětí nebo o pomoc s domácími pracemi u zpruzelého puberťáka, který má k tomu kupu keců. Ač jsem měla kolikrát v pokoji jídlo, které už pomalu samo odcházelo z talíře žít svůj vlastní život, tak pomáhat se muselo.
@xxx3d Kdybych o něj nestála, tak už s ním nejsem a nesnažím se to řešit. Nejde jen o čistotu, jde i o ty věci, které se zničí, a mně je to líto. Tím, jak si počíná, nejde jen o fakt, že je to hnusné, ale teď se bude muset vyhazovat koberec, protože se to prostě nedá. Matraci má flekatou tím, jak v posteli jí, a pak chce novou. Chápu to, ale já vše, co v bytě mám, koupila za své a je mi líto, jak se to ničí. Když má přítel takové názory, tak by bylo fér, aby řekl: ‚Koupíme napůl třeba jiný koberec.‘ Nebo jsem mu říkala, že tam dáme lino nebo plovoucí podlahu s tím, že by to bylo snazší na úklid, a já bych samozřejmě půlku přidala. Prý je to zbytečné. No, pro mě ne. To samé ta matrace atd.
Tak co tu teda resime. Vzdat se ho nechces, radeji si zkazis zivot. Stale se ho zastavas. Rad ru mas dost.
@anonym_autor Chápu, že to není jen o nepořádku, ale o celém soužití. A taky chápu, že se nechces hned rozejít nebo spálit mosty. Někdy člověk prostě hledá způsob, jak si nastavit hranice a trochu se ochránit, i když zůstat je pro něj momentálně ta jediná reálná možnost.
@anonym_autor jeho dcera zničí koberec a né že byste ho koupili napůl, ale on má jít a koupit nový za svý. Stejně tak matraci. To už jsou položky co jdou do tisíců.
Já bych z nich byla dost frustrovaná a asi bych trnula hrůzou, jak bude můj byt vypadat až se po měsíci vrátím ze školení 🙈.
Třeba je máš ráda, možná nechceš být sama a je to zvyk přijít domu a mít tam společnost. Mě by zajímalo, jestli platíte napůl i kino, divadlo, výlety, jestli se ti nějak odvděčí tím co pro ně děláš, přinese občas kytku nebo to bere jako samozřejmost? Mně fakt přijde, že má těžkou pohodu a je to vydřiduch. O dceru a bydlení má postaráno..
@janickaslepicka On by to nedělal, a ani na to nemá čas. Podle něj si má dítě/teenager užívat mládí a úklid nechat na ženě. Za něj matka prý taky uklízela. Já to vidím jinak.
@anonym_autor No ty vbrďo, to je názor napřesdržku...alespoň základní úklid by si mělo udržovat i dítě a i teenager. A právě čím dřív se to naučí a bude to považovat za normu, tím lépe. Protože pokud to 18 let za tebe všechno dělá matka, tak ze dne na den se tím najednou člověk zabývat nenaučí, bude už na to pohodlnej. A neříkám, že musejí být ve skříni poskládaný trička pěkně geometricky do komínků a roztříděný dle barev, ale aby se po zemi a nedej bože po posteli povalovaly odpadky, obaly od bonbónů a na stole několik špinavých talířů, misek a hrnečků, to normální není a zde fakt bych toto netolerovala, ať je ten pokojík holky nebo není. Je to SPOLEČNÁ domácnost. A já teda dost rozlišuju provozní nepořádek (neuklizené tričko, kalhoty přehozené přes židli, na stole spousta knih a časopisů...) a bordel a špínu (a odpadky v posteli či po zemi a týden špinavý hrnek teda za bordel považuji).
Všechno jsem nedocetla,ale zásadně nesouhlasím s tím, že zmuchlané dítě je vizitka rodiče. Já ji ráno vyšlu upravenou, čistou, učesanou a vrací se jak po třídenní pařbě. Rozcuchaná,flekatá, rozevlátá a má to úplně v paži.
Nicméně doma je bordel vcelku podobný, věkem se to nejlepší a tak jednou za čas jdu a uklidím to. Tobě to možná primárně vadí, protože není tvoje?
@anonym_autor Prosimte zenska, neblazni a zdrhej! Ani jsem necetla celych 5 stran, ale co jsem cetla mi stacilo. Ty ho zivis, delas mu sluzku a on si te naprosto nevazi a vazit nikdy nebude. Utec, dokud snad nejsi tehotna.
@anonym_autor jeho dcera zničí koberec a né že byste ho koupili napůl, ale on má jít a koupit nový za svý. Stejně tak matraci. To už jsou položky co jdou do tisíců.
Já bych z nich byla dost frustrovaná a asi bych trnula hrůzou, jak bude můj byt vypadat až se po měsíci vrátím ze školení 🙈.
Třeba je máš ráda, možná nechceš být sama a je to zvyk přijít domu a mít tam společnost. Mě by zajímalo, jestli platíte napůl i kino, divadlo, výlety, jestli se ti nějak odvděčí tím co pro ně děláš, přinese občas kytku nebo to bere jako samozřejmost? Mně fakt přijde, že má těžkou pohodu a je to vydřiduch. O dceru a bydlení má postaráno..
@janickaslepicka Kino atd. platím jednou já a pak on. Dárky dostávám k svátku, narozeninám atd. Jen tak mi je nepřinesl asi nikdy, možná na začátku. Na druhou stranu, pokud třeba potřebuji něco odvézt nebo zařídit, tak když má čas, většinou mi pomůže.
@anonym_autor Prosimte zenska, neblazni a zdrhej! Ani jsem necetla celych 5 stran, ale co jsem cetla mi stacilo. Ty ho zivis, delas mu sluzku a on si te naprosto nevazi a vazit nikdy nebude. Utec, dokud snad nejsi tehotna.
@ai30 Nojo, když tohle ona nechce vidět, že ona jeho zajímá akorát jako složka a furt hleda problém v jeho dceři, ale ten problem je sakra jinde.
Všechno jsem nedocetla,ale zásadně nesouhlasím s tím, že zmuchlané dítě je vizitka rodiče. Já ji ráno vyšlu upravenou, čistou, učesanou a vrací se jak po třídenní pařbě. Rozcuchaná,flekatá, rozevlátá a má to úplně v paži.
Nicméně doma je bordel vcelku podobný, věkem se to nejlepší a tak jednou za čas jdu a uklidím to. Tobě to možná primárně vadí, protože není tvoje?
@te_reza Vadí mi to, protože nejsem prase a nechci tak žít. Moje dítě tohle nikdy nedělalo a ani neznám nikoho, u koho by to byl standard a uklízeli to po nich rodiče. Myslím si, že je dost stará na to, aby zvládla odnést nádobí a neměla odpadky po zemi a po posteli. Nic víc v podstatě ani nechci
@anonym_autor No ty vbrďo, to je názor napřesdržku...alespoň základní úklid by si mělo udržovat i dítě a i teenager. A právě čím dřív se to naučí a bude to považovat za normu, tím lépe. Protože pokud to 18 let za tebe všechno dělá matka, tak ze dne na den se tím najednou člověk zabývat nenaučí, bude už na to pohodlnej. A neříkám, že musejí být ve skříni poskládaný trička pěkně geometricky do komínků a roztříděný dle barev, ale aby se po zemi a nedej bože po posteli povalovaly odpadky, obaly od bonbónů a na stole několik špinavých talířů, misek a hrnečků, to normální není a zde fakt bych toto netolerovala, ať je ten pokojík holky nebo není. Je to SPOLEČNÁ domácnost. A já teda dost rozlišuju provozní nepořádek (neuklizené tričko, kalhoty přehozené přes židli, na stole spousta knih a časopisů...) a bordel a špínu (a odpadky v posteli či po zemi a týden špinavý hrnek teda za bordel považuji).
@ninive211 Začínám mít trochu pocit, že jsem mimoň, když tady čtu, kolika ženám to, co má dcera v pokoji, přijde v pořádku a žádný problém.
@ninive211 Začínám mít trochu pocit, že jsem mimoň, když tady čtu, kolika ženám to, co má dcera v pokoji, přijde v pořádku a žádný problém.
@anonym_autor tak mimoň nevím, ale porozumět psanému textu patrně problém máš, když máš pocit, že to tolika ženám přijde v pořádku a žádný problém. Ona ti totiž většina žen k tomu A) psala také B), tj. to, jak by tu situaci řešily, aniž by musely mladé lézt do pokoje.
@anonym_autor tak mimoň nevím, ale porozumět psanému textu patrně problém máš, když máš pocit, že to tolika ženám přijde v pořádku a žádný problém. Ona ti totiž většina žen k tomu A) psala také B), tj. to, jak by tu situaci řešily, aniž by musely mladé lézt do pokoje.
@miryp To, co se tady psalo, není možné. Znovu opakuji: její otec to vezme jednou týdně a já opravdu nebudu v pátek mýt nádobí za celý týden jen po ní. To samé s prádlem. Nemám robota, který by to udělal za mě, a ani jeden z nich to neudělá, takže co?
Mimochodem, už jsi měla špagety na zemi u puberťáka? Víš, co to udělá na koberci? Jak vypadá matrace, když ji poliješ vším možným? Ano, koberec má životnost, to je pravda, proto dostala loni nový a ejhle – už se může likvidovat. Ty bys tohle všechno snesla? Já ty peníze na ty věci musím vydělat. Nikdo mi je nedá.
@miryp To, co se tady psalo, není možné. Znovu opakuji: její otec to vezme jednou týdně a já opravdu nebudu v pátek mýt nádobí za celý týden jen po ní. To samé s prádlem. Nemám robota, který by to udělal za mě, a ani jeden z nich to neudělá, takže co?
Mimochodem, už jsi měla špagety na zemi u puberťáka? Víš, co to udělá na koberci? Jak vypadá matrace, když ji poliješ vším možným? Ano, koberec má životnost, to je pravda, proto dostala loni nový a ejhle – už se může likvidovat. Ty bys tohle všechno snesla? Já ty peníze na ty věci musím vydělat. Nikdo mi je nedá.
@anonym_autor nečetla jsem úplně všechny příspěvky, o jakém že to věku dítěte se bavíme? I když asi je vlastně jedno,jestl je jí čerstvých 11 nebo 17
@anonym_autor ale mně to znovu vysvětlovat nemusíš, mně šlo čistě o to, že zkresluješ poskytnuté informace. Pakliže nejsi ochotna jim nastavit radikálně zrcadlo, protože by ses v tom necítila dobře, pak nemělo smysl tuto diskuzi vůbec zakládat. Oni nemají důvod se měnit, protože vědí, že jedinou tvou akcí je fňukání, a to se dá přežít. Tvému partnerovi tvé posluhování vyhovuje, však ti to sám řekl...
@klokanka31 No, ono když tam jdeš a vidíš hrnky všude, talíř pod stolem nebo v posteli, to už je podle mě prostě moc. Jasně, taky jsem měla v pokoji bordel, ale tohle je humus. Mluvit s ní nemá význam , když to otec trpí.
@anonym_autor dcera to ma stejne. Vsechno jidlo ji u sebe a nadobi se ji tam kupi. Obleceni se tam kupi obema detem. Neresim to. Kdyz ji chybi nadobi v kuchyni tak to holt musi nanosit zpatky a umyt. Plesnive zbytky tam mivala taky. Ted uz to odnasi aspon 2x tydne, takze cajk. Kdyz to budeze furt delat za ni, tak ona nema zadnou motivaci sve chovani zmenit. Ja odmalicka razim teorii, ze si deti za svuj pokoj zodpovidaji sami. Cca do 10 let jsem jim pomahala a do uklidu musela obcas natlacit, ale pak uz jsem to prestala delat at se uz staji samy. Maximalne jim zavru dvere, kdyz se na ten bordel nechci koukat.
A prestoze jsou takovi bordelari, jak rikas, tak cca ve 13 a 11 lezech samy od sebe naznaly, ze nechteji mit pocmarane zdi, provedly hloubkovy uklid a vymalovaly si. I s naslednym uklidem. Ja jen dodala barvu a stetce a valecek. Proste k tomu samy dojdou, ale ne kdyz to za ne rodic bude furt delat. Domlouvani nekde holt nefunguje
Považuju za samozřejmé, že nový koberec či novou matraci budet platit partner a týdenní sbírku nádobí umeje on. Stejně tak zvládne obsloužit pračku a žehličku.
@janickaslepicka On si myslí, že ji vychovává tak, aby měla dětství a že pracovat bude celý život. Nechápe, co dělá a že jí tím žádnou dobrou službu neprokazuje. Možná je to tím, že žil bez táty; máma byla chudá a podle mě se snažila klukovi vše vynahradit, takže nic nemusel. Já byla vychovávána jinak. Ač byla máma taky rozvedená, musela jsem mít doma relativní pořádek a mámě jsem pomáhala, obzvlášť když chodila do práce.
@anonym_autor tak to pak je blby kdyz to za ni dela tatinek. To se pak tezko neco zmeni. Kazdopadne bych ja neporizovala nove vybaveni do pokojicku. At to zaridi chlap nejlepe i s dcerou, aby se taky podilela. Nebo holt jen zavirat ty dvere. Nebo posledni moznost, jestli je to pro tebe neunosne, tak je holt oba vystehovat, jestli byt je tvuj.

@cherie24 Máš pravdu, že nepořádek v pubertě ještě nic neznamená. Ale když to ovlivňuje ostatní – třeba zápachem nebo chybějícím nádobím – je potřeba nastavit hranice, aby to nebylo jen na bedrech jednoho člověka.
Chápu, že puberťák potřebuje mít svůj prostor, ale když je v pokoji plíseň, špinavé nádobí a hadry po zemi, to už není o soukromí. Takové věci se prostě šíří do celého bytu – zápach, bakterie, vlhkost. To pak není „její pokoj“, ale problém celé domácnosti.
@alice180 Přesně tak. Třeba ten zničený koberec – přítel prostě řekne: ‚Tak ho vyhodíme.‘ Jasně, vyhodí se lehce, ale pořízení nebylo zadarmo a tenhle přístup se mi nelíbí. Navíc se kupoval na její přání; sama ho chtěla i si ho vybrala.