icon

Problémy s hygienou dcery přítele a nečinnost partnera. Co s tím?

19. led 2026

Nechci být zlá, ale... žiju už několik let s přítelem a jeho dcerou. Dívka už není žádné malé děvčátko, ale je to celkem prasátko. V bytě neustále řešíme, že chybí nádobí, protože má všechno špinavé u sebe v pokoji. Odpadky má po zemi a podobně. Je to neustálý problém a přítel ho neřeší. Když mu řeknu, že mi to vadí, odpoví mi, co je mi do toho, že to uklízet nemusím. Zároveň to ale sám neuklidí a moje představa o čisté domácnosti je zkrátka jiná. V bytě se samozřejmě podílím na úhradách nákladů a domácí práce jsou na mně. On řeší technické věci a auto. Nechci být zlá, jsem jen už unavená.

Strana
z6
korin
Včera v 17:53
@konidana

@korin sbirku nadobi by si mela umyt sama holka.

@konidana To by byl ideální stav. Mytí tatínkem považuju za mezikrok 🙂 Věřím, že by dceru začal rychle vést k povinnostem, kdyby měly spadnout na něj.

autor
Včera v 18:16
@korin

Považuju za samozřejmé, že nový koberec či novou matraci budet platit partner a týdenní sbírku nádobí umeje on. Stejně tak zvládne obsloužit pračku a žehličku.

@korin Do cizího bytu prý ne.

nimomo
Včera v 18:23
@anonym_autor

@anonym_autor ty kráso co na to říct

korin
Včera v 18:31
@anonym_autor

@anonym_autor Až se bude stěhovat, může si ho vzít s sebou...

prostenika85
Včera v 18:39
@anonym_autor

@anonym_autor Do cizího bytu... Co dodat? Tvůj problém není bordel u puberťáka. Problém je, že Tvůj partner má střechu nad hlavou, kuchařku, uklízečku i posluhovačku s pravidelnou dávkou sexu. A to za polovinu měsíčních nákladů na byt. Uměl si to zařídit 👍 Btw, jestli je měsíční školení s víkendovým návratem domů, můžeš počítat s dlouhou víkendovou šichtou. Neubližuj si...

barumrallyebum
Včera v 18:45
@anonym_autor

@anonym_autor promin, ale tohle je do nebe volajici.

barumrallyebum
Včera v 18:56

Co to je za skrta?

autor
Včera v 19:27
@prostenika85

@anonym_autor Do cizího bytu... Co dodat? Tvůj problém není bordel u puberťáka. Problém je, že Tvůj partner má střechu nad hlavou, kuchařku, uklízečku i posluhovačku s pravidelnou dávkou sexu. A to za polovinu měsíčních nákladů na byt. Uměl si to zařídit 👍 Btw, jestli je měsíční školení s víkendovým návratem domů, můžeš počítat s dlouhou víkendovou šichtou. Neubližuj si...

@prostenika85 Má to tak nastavené. Není to jeho, tak to neřeší. Já jsem dnes hodně přemýšlela, co vlastně po té holce chci, když on má takový přístup k věcem jen proto, že nejsou jeho.

nimomo
Včera v 19:31
@anonym_autor

@prostenika85 Má to tak nastavené. Není to jeho, tak to neřeší. Já jsem dnes hodně přemýšlela, co vlastně po té holce chci, když on má takový přístup k věcem jen proto, že nejsou jeho.

@anonym_autor on ma takový přístup k tobě... ne k věcem

betelgeuzz
Včera v 19:40

Podle mě máš 3 možnosti:
1. smířit se s tím, že to tak je. Můžeš se u toho vykašlat na úklid po dceři, nebo ho dělat, ale nerozčilovat se.
2. rozčilovat se, i když to stejně k ničemu není, uhnat si zdravotní problémy. Možná je váš vztah v ostatních směrech skvělý a stojí to za to.
3. ukončit vztah a žít dále v klidu.

Protože ostatní lidi změnit nemůžeš, můžeš změnit jen sebe. my ti tu bohužel neporadíme kouzelnou větičku, po které oni po sobě začnou uklízet.

prostenika85
Včera v 20:11
@anonym_autor

@anonym_autor Jenže ty věci by měly být vaše. Společné. Tak by to měl mít zdravě uvažující dospělý v dlouhodobém a spokojeném partnersví nastavené 🤷‍♀️

autor
Včera v 20:51
@betelgeuzz

Podle mě máš 3 možnosti:
1. smířit se s tím, že to tak je. Můžeš se u toho vykašlat na úklid po dceři, nebo ho dělat, ale nerozčilovat se.
2. rozčilovat se, i když to stejně k ničemu není, uhnat si zdravotní problémy. Možná je váš vztah v ostatních směrech skvělý a stojí to za to.
3. ukončit vztah a žít dále v klidu.

Protože ostatní lidi změnit nemůžeš, můžeš změnit jen sebe. my ti tu bohužel neporadíme kouzelnou větičku, po které oni po sobě začnou uklízet.

@betelgeuzz Máš pravdu, nebudu se rozčilovat. Teď mě čeká školení a už se tím nechci trápit. Řekla jsem mu dnes, jak si to představuju, a buď to bude fungovat, nebo ne. Uvidím, co dál. Děkuji moc 🍀
Krásný večer ženy ❤️

j.a.n.i
Včera v 21:49
@anonym_autor

@betelgeuzz Máš pravdu, nebudu se rozčilovat. Teď mě čeká školení a už se tím nechci trápit. Řekla jsem mu dnes, jak si to představuju, a buď to bude fungovat, nebo ne. Uvidím, co dál. Děkuji moc 🍀
Krásný večer ženy ❤️

@anonym_autor No nebude a ta s tim stejně nic nebudes delat, protože to takhle je už x let.

pavca1982
Včera ve 23:15

Problém není na straně přítele.Problém je Váš obou a ve špatné komunikaci a celkově asi i ve vztahu přijde mi to tak.Co se týče mladý, tak to bych netolerovala odpadky a bordel by si uklidila, holt by bylo trochu dusno no.

moudivlacek
Dnes v 00:01

No ty kráso ... pokud razantně nezakročíš a nenastavíš oběma hranice, neskončí to dobře, neb samo se to nevyřeší. Oběma to náramně vyhovuje, tak proč by něco měnili. Píšeš, že krom bordelu a zastávání dcery je fajn chlap, zkus, klidně pro sebe, říct aspoň dvě tři věci, které jsou na něm dobré. De fakto vše, co ti holky poradily, je problém a přítel na to nepřistoupí. A ten nový koberec mě opravdu dostal, co to je proboha za argument, že nic nebude kupovat do cizího, bych mu řekla, že ve své pračce cizí prádlo prát taky nebudu, letěli by oba dva ... Užij si školení a využij čas k přemýšlení, třeba zjistíš, že ten měsíc bez nich je vlastně fajn ;)

brunetka11
Dnes v 06:27
@anonym_autor

@miryp To, co se tady psalo, není možné. Znovu opakuji: její otec to vezme jednou týdně a já opravdu nebudu v pátek mýt nádobí za celý týden jen po ní. To samé s prádlem. Nemám robota, který by to udělal za mě, a ani jeden z nich to neudělá, takže co?
Mimochodem, už jsi měla špagety na zemi u puberťáka? Víš, co to udělá na koberci? Jak vypadá matrace, když ji poliješ vším možným? Ano, koberec má životnost, to je pravda, proto dostala loni nový a ejhle – už se může likvidovat. Ty bys tohle všechno snesla? Já ty peníze na ty věci musím vydělat. Nikdo mi je nedá.

@anonym_autor Tak bych trvala na tom, že tu hromadu nádobí umyje sám nebo společně se svou dcerou.

brunetka11
Dnes v 06:33
@anonym_autor

@anonym_autor Takže když on někomu rozfláká auto, tak také škodu neuhradí, protože poškozené auto nevlastní?
Hele promiň, ale zařídila jsi mu fajn život - má pro svou rodinu zázemí, nemusí platit samostatný byt. Ještě mu tam uklidíš, sponzoruješ provoz jeho rodiny za zničené věci, vše jedete napůl (prokrista, kdyby byl aspoň chlap a zaplatil náklady na to rande).
To není o bordelářské dceři, ale neúctě k tobě, až hraničící se zneužíváním.

j.a.n.i
Dnes v 07:05
@brunetka11

@anonym_autor Tak bych trvala na tom, že tu hromadu nádobí umyje sám nebo společně se svou dcerou.

@brunetka11 No trvat muzes, ale pak musis byt připravena na to, že se budes nějakou dobu brodit ve špinavém nádobí a hrat hru, kdo vydrží déle... A v tom bude přesně zakladatelky problém, ze tady je predem celkem jasný ten poražený.

petrasipkova1
Dnes v 08:04

Prolítla jsem diskuzi a řeknu ti masakr, jediné co mě napadlo, to je tak dobrý v sexu, nebo proč s ním jsi ? Ze strachu ze samoty ? Protože jinak se k tobě chová jako k onuci. Nevážíš si sama sebe a tak si o tebe akorát otře boty a využívá servis. Je to pro něj pohodlné, to je tak všechno. Já jsem horká hlava, takže tohle bych nesnesla už po týdnu a viděli by oba čoromoro. Děti máme obě vychované slušně, vědí že se jí u stolu, do pokojíčku si nosíme jídlo jen nemocní, prádlo do koše, vše rovnat a poklízet, jinak budeme žít jak bezďáci, uklízí myčku, vyndavají sušičku, luxují, někdy koupelny umyjí, dle času. Na požádání pomůžou s čímkoliv. A je to jen tím že na tom trvám, stejně jako trvám na nějakém slušném chování k nám, jako k rodičům. Kdybych po nich nic nechtěla, tak by taky byli schopni jíst v posteli a čumět do mobilu, ale to fakt ne. Práce šlechtí. Pokud přijde nějaká ostrá puberta, povolím, nemá cenu jít na dřeň, věřím že po pubertě se většinou ukáže co do dítěte rodiče vložili v dětství, ale pořád musí být nějaké hranice. Bohužel když se zamyslim, že takhle žiješ několik let, nemá to moc řešení. Takže zaprvé bych si začala vážit sama sebe, rozhodně bych neuklízela jen já a vůbec by mě nenapadlo špinit se s nějakým nádobím, které otec přitáhne po týdnu zaschlé, ať si to vyřeší oni dva. To bych měla svůj talířek někde uklizený a nechala bych je v tom vymáchat. Pokud něco zničí, a má k tomu přístup jako že no a, moje to není, tak bych vyžadovala okamžitou nápravu. Pokud něco zničím na návštěvě, musím to také uhradit. A popravdě bych s takovým člověkem nemohla být, nedá se na něj spolehnout.

nimomo
Dnes v 09:16
@petrasipkova1

Prolítla jsem diskuzi a řeknu ti masakr, jediné co mě napadlo, to je tak dobrý v sexu, nebo proč s ním jsi ? Ze strachu ze samoty ? Protože jinak se k tobě chová jako k onuci. Nevážíš si sama sebe a tak si o tebe akorát otře boty a využívá servis. Je to pro něj pohodlné, to je tak všechno. Já jsem horká hlava, takže tohle bych nesnesla už po týdnu a viděli by oba čoromoro. Děti máme obě vychované slušně, vědí že se jí u stolu, do pokojíčku si nosíme jídlo jen nemocní, prádlo do koše, vše rovnat a poklízet, jinak budeme žít jak bezďáci, uklízí myčku, vyndavají sušičku, luxují, někdy koupelny umyjí, dle času. Na požádání pomůžou s čímkoliv. A je to jen tím že na tom trvám, stejně jako trvám na nějakém slušném chování k nám, jako k rodičům. Kdybych po nich nic nechtěla, tak by taky byli schopni jíst v posteli a čumět do mobilu, ale to fakt ne. Práce šlechtí. Pokud přijde nějaká ostrá puberta, povolím, nemá cenu jít na dřeň, věřím že po pubertě se většinou ukáže co do dítěte rodiče vložili v dětství, ale pořád musí být nějaké hranice. Bohužel když se zamyslim, že takhle žiješ několik let, nemá to moc řešení. Takže zaprvé bych si začala vážit sama sebe, rozhodně bych neuklízela jen já a vůbec by mě nenapadlo špinit se s nějakým nádobím, které otec přitáhne po týdnu zaschlé, ať si to vyřeší oni dva. To bych měla svůj talířek někde uklizený a nechala bych je v tom vymáchat. Pokud něco zničí, a má k tomu přístup jako že no a, moje to není, tak bych vyžadovala okamžitou nápravu. Pokud něco zničím na návštěvě, musím to také uhradit. A popravdě bych s takovým člověkem nemohla být, nedá se na něj spolehnout.

@petrasipkova1 s tim sexem me to napadlo taky...

kamimnichov
Dnes v 10:22

Necetla jsem vsechny komentare… ale videla jsem radu, jak z toho. Kup ve tverimexu par hmyzich kamaradu a ve vhodnou dobu (aby se ti vsude nerozlezli) je umisti na talir/hrnek, etc. A to uvidis ten sok.

eridom
Dnes ve 12:04

Moje teta jednou dala oběd na nějakou pantofli-botu, když neměla nádobí 🤣 vyzkoušej

alice180
Dnes ve 12:09
@eridom

Moje teta jednou dala oběd na nějakou pantofli-botu, když neměla nádobí 🤣 vyzkoušej

@eridom a jedli ? Úplně se mi teď vybavila věty Petry Špalkový z filmu Pánská jízda ,,jsem mu nakreslila večeři na papír a když to snědl, tak mi řekl ať je to příště teplý."

amazienka
Dnes v 15:35

Podle mě není problém prasátko dcerka, ale to, že tě partner absolutně nerespektuje. Pokud ti ve tvém bytě něco vadí (a že špína už je problém, mohly to být třeba neučesané třásně na koberci, že jo), máš plné právo, aby to bylo předmětem diskuze, která povede k řešení.
O tom přeci partnerství je - problém - diskuze - řešení.
Pokud to jeden shazuje a bojkotuje, pak to není partner, ale parazit.

eridom
Dnes v 15:49
@alice180

@eridom a jedli ? Úplně se mi teď vybavila věty Petry Špalkový z filmu Pánská jízda ,,jsem mu nakreslila večeři na papír a když to snědl, tak mi řekl ať je to příště teplý."

@alice180 už je to fakt dávno a detaily si bohužel nepamatuju

marketa11112
Dnes v 15:59
@anonym_autor

@anonym_autor omlouvám se, ale připadá mi, že vůbec nerozumíš tomu, co ti tu ženské píšou. Problém je tvůj partner, jo ego dcera, ale i tvůj přístup. Buď jsi tak hodná nebo..... Každopádně výsledek je stejný. Tvůj partner to má ale dobře vymyšlené. Má směšné náklady na bydlení, uklízečku, kuchařku, pradlenu, služku....když jeho dítě něco zničí, tak to máš koupit ty? Ty to fakt nevidíš? Uklízet holka nemusí, tedy ani její otec, to je tvá vizitka. Ale kamarády si tam vodí? Nádobí myješ ty a to po pubertální slečně, která ho ani nedonese do dřezu? Proč? I moje postižené dítě dokáže odnést talíř do kuchyně 🙄 nebo vhodit špinavé prádlo do koše na prádlo. Ty platíš půlku nákladů? Proč? Oni jsou dva, ve tvém bytě. A mají servis.
Moje rada je jednoduchá......ať si najdou nové bydlení..oba. Ty vyměň zámky, vydrbej byt, dej nové podlahy,..... Zjistíš pak, jak je to super, vrátit se unavená z práce domů do čistého voňavého bytu. A teprve až se toho pořádně nabažíš, hledej nový vztah. Ale nejprve omrkni domácnost toho protějšku, ať nešlápneš do další kaluže. Souhlasím sice s tím, že nemusí být vše zcela vypíglováno,ale určitý standart je asi normální .

autor
Dnes v 16:17
@marketa11112

@anonym_autor omlouvám se, ale připadá mi, že vůbec nerozumíš tomu, co ti tu ženské píšou. Problém je tvůj partner, jo ego dcera, ale i tvůj přístup. Buď jsi tak hodná nebo..... Každopádně výsledek je stejný. Tvůj partner to má ale dobře vymyšlené. Má směšné náklady na bydlení, uklízečku, kuchařku, pradlenu, služku....když jeho dítě něco zničí, tak to máš koupit ty? Ty to fakt nevidíš? Uklízet holka nemusí, tedy ani její otec, to je tvá vizitka. Ale kamarády si tam vodí? Nádobí myješ ty a to po pubertální slečně, která ho ani nedonese do dřezu? Proč? I moje postižené dítě dokáže odnést talíř do kuchyně 🙄 nebo vhodit špinavé prádlo do koše na prádlo. Ty platíš půlku nákladů? Proč? Oni jsou dva, ve tvém bytě. A mají servis.
Moje rada je jednoduchá......ať si najdou nové bydlení..oba. Ty vyměň zámky, vydrbej byt, dej nové podlahy,..... Zjistíš pak, jak je to super, vrátit se unavená z práce domů do čistého voňavého bytu. A teprve až se toho pořádně nabažíš, hledej nový vztah. Ale nejprve omrkni domácnost toho protějšku, ať nešlápneš do další kaluže. Souhlasím sice s tím, že nemusí být vše zcela vypíglováno,ale určitý standart je asi normální .

@marketa11112 Máš pravdu, vím to. Samotnou mě to nebaví. Teď jsem přišla a on hledá talíře. No tak huláká, že žádný není, a holka, že bude jíst u stolu v kuchyni. Nevěřím, že to vydrží déle než dva dny. Bohužel. V pondělí jedu pryč na dva dny a jsem zvědavá, jak to bude, až se vrátím. Určitě už jim otroka dělat nebudu. To jsem mu řekla hned ráno.

barumrallyebum
Dnes v 17:46
@anonym_autor

@marketa11112 Máš pravdu, vím to. Samotnou mě to nebaví. Teď jsem přišla a on hledá talíře. No tak huláká, že žádný není, a holka, že bude jíst u stolu v kuchyni. Nevěřím, že to vydrží déle než dva dny. Bohužel. V pondělí jedu pryč na dva dny a jsem zvědavá, jak to bude, až se vrátím. Určitě už jim otroka dělat nebudu. To jsem mu řekla hned ráno.

@anonym_autor drzim ti pesti!

Strana
z6