Žádost o intimní fotky od puberťáka: Jak reagovat?
Ahoj, dostali jsme se doma do nepříjemné situace. Manžela si na fb přidal do přátel kluk z vesnice. Je to rodina, se kterou se nestýkáme, ale protože jsme malá vesnice, všichni tady o všech vědí. Kluk si chtěl nejdříve domluvit doučování, poté manžela požádal o intimní fotky. Manžel mu napsal, že mu nic posílat nebude a on by tohle taky dělat neměl. Tím veškerá konverzace skončila.
Ale mě teď jde o to, jestli to nějak dál řešit s rodiči. Já jako rodič bych to vědět chtěla. Kluk teď narazil na slušného člověka, který ho odpálkoval, ale co může být příště? Jen vůbec netuším jak to citlivě řešit. Jak to sdělit. Asi mamince? A bude lepší já (ikdyž s tím nemám vlastně nic společného) nebo manžel?
Nemáte někdo zkušenost? Děkuju za jakýkoliv komentář
rozhodně řešit s rodiči co nejdříve a zpravy si vzít sebou
@klokanka31 to mě nenapadlo 🤦🏼♀️ já jen nevím jak na to, jak to říct citlivě. Tohle mi nikdy nešlo 🙁
Kolik je klukovi?
Hned bych to řešila rodiče + policie tohle je dosti přes čáru
@lencaa11 policie? Já teda nevím, ale policii bych do toho fakt netahala. Vždyť co by na tom taky řešili...?
Ať si hlavně manžel uloží diskusi. Kolik klukovi je let? S rodiči asi jo, ale opatrně. Přiznám se, že ač bych to řešit nechtěla, tak se z myho pohledu zas nic tak strašně děsnýho nestalo. Zkusil to, nedostal. Proč to zkoušel? Sazka, hec, měl s tím nějaké zámysly...?
Hele, nechala bych to jít v chlapský linii: je to kluk, chtěl fotky chlapa... nechala bych si promluvit chlapa s jeho tátou... Teda v případě, že nemáte náznaky toho, že by ten otec u rodiny nefungoval, nebo nedej Bože byl výrazně autoritativní (přes čáru partnerství). Určitě bych ale vzala vytisknutou tu konverzaci, ať tam nedojde k nějakému zkreslení, co kdo napsal.
Přijde mi divný, aby kluk chtěl fotky chlapa... Pokud je tam problém v homosexuální orientaci, je otázka, jestli to jeho táta ustojí... Tohel by chtělo odhadnout předem a je škoda, že ty lidi vlastně neznáte... Možná by pomohlo oťuknout třeba přes nějaké společné známé... Pokud by tam byli dobří společní známí, možná by šlo celou úvodní konverzaci přehodit na ně s tím, že donesou tu písemnou konverzaci a pak předají kontakt na manžela...
@lencaa11 jenže to je jiné, když někdo chce fotku po dítěti...
Pro případnou konfrontaci bych rodičům určitě předala vytištěnou konverzaci, ale zase bych do toho nezatahovala třetí osoby, nota bene jim tu konverzaci dát. Buď to říct rodičům nebo to nechat být. Ale fakt chceš, aby o tom nakonec věděla celá ves....
Třetí osoby do toho určitě tahat nebudu. Policii taky ne. Jen to nějak diskrétně sdělit rodičům. Manžela ještě napadlo, jestli to nemohl psát jeho tatínek z profilu syna, ale to je jen úvaha. Sázka mě taky napadla, ale to se musí klukovi vysvětlit, že takhle fakt ne. Achjo, nebude to příjemný 🙁 je teď tedy nevím, jestli to řešit já s jeho mamkou nebo to nechat na chlapech. Přijde mi, že ty ženský to vezmou víc v klidu
Já bych to nechala na chlapech. Kluk psal manželovi, tak ať manžel zajde za tátou toho klučiny. Pokud se vůbec neznáte, tak to bude asi divné, ale nenechala bych to vyhnít. Možná to byla klukovina, sázka nebo prostě nějaká blbost. A asi bych to takhle podala druhé straně. Jako že z toho neděláte drama, ale aby s klukem nějak citlivě promluvili. Vytištěnou konverzaci mít sebou, aby nedošlo k nějakým nedorozuměním. Pokud máte společné známé, tak se zkusit domluvit s nimi, že byste se potřebovali zkontaktovat s tou druhou rodinou, ale určitě neříkat proč, nemusí to vědět celá ves 😉
Mně to přijde jako sázka, hec, vtípek, ukradnutý profil?
@becicka je to možné, ale ne jisté 🤷🏼♀️
Říkala jsem si, že bysme jim řekli, co psal a že to říkáme hlavně pro to, že nevíme jestli je to jen nějaká sázka, ale aby to případně nedošlo někam dál.
Klukovi je kolem 15. Ale přesně nevím. Je tlustší, špatně se mi věk odhaduje...
A jsou z jaké rodiny? Spíš z bohatší, nebo chudší? Já bych v tom fakt viděla tu možnost vydírání kdyby se tvůj manžel chytil.
Pokud máte nějaký kontakt na rodiče,tak bych jim přeposlala konverzaci a požádala je,ať si syna ohlidaji. Víc bych se tím nezabývala.
@klokanka31 spíš chudší, mají ještě mladšího syna, který je stejně starý s mým synem. Oni jsou na pohled normální rodina. Tohle mi fakt přijde jako nějaká sazka, nuda. Ten kluk podle mě nemá tušení, kam to může vést a co udělala za průser. Sociální sítě tomuhle strašně nahrávají.
Mě přijde zvláštní, že žádá o fotky člověka z jedné vesnice, vždyť mu musí být jasné, že z toho může být průser. Přijde mě to, jestli mu někdo neukradl profil ...? A myslím, že bude jedno, kdo to bude řešit, stejně se to dozví rodiče oba...
A já bych to radši neřešila, kdo ví, co je to za rodinu, ještě by kluka mohli za to, že je možná homosexuální, při/zabít. A kdo ví, co by kluk mohl na svoji obranu komu nakecat o manželovi. Diskuzi bych určitě uložila, vytiskla, ale víc asi nic.
Ja osobne bych to tez neresila. Manzel klukovi vysvetlil, ze jeho pozadavek je za carou. Tim muze mit svedomi ciste. At si ale pro jistotu konverzaci ulozi
Holky, manžel si ještě vzpomněl, že manželka jeho kolegy pracuje na dětské psychiatrii, tak ze zeptal na postup. A řešili by to minimálně přes ospod, aby o tom byl záznam. Myslí si, že za tím bude něco víc než že by kluk byl gay, že to by se choval jinak. Ale tady, že to "smrdí" vydíráním 🙄 takže fakt bezva situace.
Co jsem psala že by se to mělo řešit přes úřady atd a úřad taky vše prověří přesně smrdi to může taky to bejt tak že někdo mohl heknout FB kluka řešit bys te to měli bohužel tohle není v dnešní době legrace mávnout rukou držím palce ( třeba mi máme zkušenost takovou že syn měl fb a chlap se vydával za holku chtěl foto atd a na druhé straně byl chlap kterého hledala policie naštěstí syn nic neposlal ) ale i tak bych nezavírala dveře
A jak kluk reagoval na odmítnutí? Vzal to, nebo naléhal? To bych taky zohlednila. Popravdě mě trochu děsí, že kluk udělal - s velkou pravděpodobností - klukovinu, blbost a hned by se měla zapojit policie a OSPOD.
Btw. jaký vydírání, když mu nic neposlal...? Nechci zlehčovat vědomosti paní psychiatričky. Ale takhle z voleje podle popisu od manžela si do svých soudů - podle mě - promítá svoje zážitky z práce. A to nemyslím ve zlým, taky jsem ovlivněná tím, co dělám, co jsem vystudovala.
Není od věci se podívat na krátký film Marty si dead. Kiberšikana je určitě jedna z možností. Může toho kluka někdo nutit, aby dělal takové věci, normální to určitě není.
A ja bych se zeptala toho kluka,co to melo znamenat. A podle toho bych se zaridila dal. Mohla to byt sazka,mohl to za nej napsat jiny kamaradicek,jako ze sranda...Taky to proste mohla byt zkouska...ako co se bude dit,jak na to clovek bude reagovat atd...Nebo to chtel poslat nekomu jinemu,nejake slecne. Pokud by se mi na tom neco nezdalo (co mi kluk rekne),tak bych se jeste zeptala rodicu...Rozhodne bych kvuli jedne zprave nekontaktovala policii ani socialku. Vy jste v 15 nedelali zadne kraviny?
Holky, těch možností a teorií, co by za tím mohlo být je tolik. Ale nevíme, všechno to jsou jen možnosti.
Kluk na to napsal "ok, promiň".
Další věc, co řešíme je, že jsme malá vesnice a jakmile se to bude řešit přes úřady, tak to tady budou vědět všichni. Což taky nechci. Ale taky nechci, aby se to nějak překroutilo. 🤦🏼♀️
Bože, tohle fakt řešit nechceš.
@kristyn86 přesně, taky mě napadlo, jaký jsem měla štěstí, že na mě nikdy nikdo cajty nebo Zubatou neposlal... A teda pravda, zeptat se přímo kluka tu nepadlo. A možná je to fakt nejlepší (a pokud by to byl hovor z oči v oči, tak klidně nahrávat na mobil).Jasně, že člověk má být obezřetný, ale hned za vším vidět to nejhorší a volat na děcko policii....
Podle me to moc hrotite. Kluk se nedopustil zadneho trestneho cinu. Nejjednodussi podle me je,se ho zeptat. Jako kamo,co to melo znamenat? A pripomenout mu,aby tohle bezne nepsal atd...Co z toho muze byt atd...Popripade to takhle podat rodicum.
Proc urady,policie,kdyz se nic nestalo?
@marimanta No chtěl ho vydírat, kdyby ty fotky poslal.

Rozhodně by to rodiče měli vědět, aby se taky nestalo že se puberťák kvůli něčemu naštve, a chtěl by se pomstít tvému manželovi tím, že by to otočil že tvůj manžel chtěl po něm ty fotky, nebo že ho chtěl sexuálně zneužít...