icon

Čím nahradit maso u batolete?

hvezda1982
26. dub 2016

Luštěniny se neujaly. Může mi prosím někdo pomoct sestavit jídelníček pro roční dcerku, tak, aby byl plnohodnotný i bez masa? Děkuji

Strana
z4
dana3262
15. srp 2016

@suzanna123
@sarkar myslím, že by mělo být přirozené, že dítě, co nechce nepotřebuje a naopak. V dnešní době bohužel přirozenost funguje málo. To že dítě ji jen probinaka (myslím obrazně) je z mého pohledu už jakási degenerace. Mám děti, co jedí málo jídel a ještě malé množství, takže tím myslím i ty moje. Dokážu si představit, že bychom byli úplně jinde s tím jídlem, kdyby s námi nebydlel tatínek děti... Ten vliv je neskutečný. Stačí opravdu málo.

suzanna123
15. srp 2016

@dana3262 verim. Ja deti od tehle srajd drzim a rodina to nastesti respektuje. Deti maji cas od casu obdobi, kdy neji maso, neji brambory atd. a nemam potrebu to moc tesit, protoze vim, ze ty ziviny dostanou jinde a nezaplacnou si misto toho bricho brumikem apod. 😝

dana3262
16. srp 2016

@suzanna123 to je naprostá pravda. I když znám horší srajdy než brumik, ale když bylo mým dětem jako tvým, viděla jsem to naprosto stejně. Bohužel se mi to trochu vymklo, ale pořád v dnešní populaci trochu vybocuju..I tak..

sarkar
17. srp 2016

@dana3262 ano, přesně tak, fungovat by to tak mělo, protože je to tak od přírody správné a malé děti to tak ještě mají, třeba příklad s dojídáním - dospělí lidé hodně často dojí vše, co je na talíři, jen proto, že jsou tak naučení, max. nechají to, co nejedí anebo když je porce extrémně velká. Dítě ne. To klidně odmítne poslední lžičku, má prostě dost. Dopělý by to snědl jen proto, aby to nezbylo. Nevím,v jakém věku se to láme, řekla bych, že kolem toho 3.roku s nástupem do MŠ (i když nejen s tím to souvisí) ale jsem pro, aby každý rodič tu intuici u dětí posiloval, ne jí zabíjel, myslím, že to ve spoustě ohledech potom usnadní život všem.

wanek
17. srp 2016

@sarkar ted trochu s nadsázkou ale to dojídání ...přítel nedojídá dodnes a je schopen na talíři tu poslední lžičku nechat a mě to tak strašně vytáčí 😀 😀

nita1984
17. srp 2016

@wanek já také nedojídám... nechám klidně jeden brambor pokud cítím, že už by to bylo moc... nevidím na tom nic špatného, vím, ž když se přemůžu a dojím bude mi zle... a to mi za to nestojí 🙂 Manžel je s tím v klidu rád po mě dojídá, on jí oproti mě opradu hodně 🙂

Strana
z4