icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

anieanne
22. říj 2011

Dnes francouzské brambory, zítra frčíme k babičce a tam bude cmunda po kaplicku 🙂

brusinka.pusinka
22. říj 2011

@berenika39 Nadrtit nejlépe válečkem je to v receptu zlatko
Lentilková bábovka
2 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice cukru krupice
1 sklenice smetany
4 ks vajec
1 ks vanilkového cukru
1/2 ks prášku do pečiva
citrónová kůra
krabička lentilek
1. Žloutky utřeme v míse s polovinou cukru, z druhé poloviny cukru spolu s bílky ušleháme v jiné míse tuhý sníh
2. Do žloutků přidáváme postupně smetanu, nastrouhanou citr. kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, lentilky, které jsme trochu nadrtili válečkem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (může být i na plech nebo srnčí hřbet) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut (pokud se nám po zapíchnutí špejle na ni nelepí těsto, je upečeno)
4. Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

brusinka.pusinka
22. říj 2011

@mamkamarketa
1 vejce | 500 ml acidofilního mléka | 2 lžíce cukru krupice | sůl | 300 g polohr. mouky | 150 g celozrnné mouky | 1 prdop | citr. kůra | olej | marmeláda | šlehačka
Mléko, mouky s práškem do pečiva, vejce, špetku soli, citronové kůry a cukr smícháme a uděláme těstíčko.
Na pánvi smažíme malé placičky.
Lívance servírujeme potřené marmeládou a ozdobené šlehačkou.

snad ti to postačí děláváme a jsou mňamkozní 😉

berenika39
22. říj 2011

@brusinka.pusinka ooo díky. recept jsem vůbec neregistrovala, přiznávám, mě pohltil ten nápad přidat do vlastní bábovky lentilky, akorát jsem nevěděla, jak je tam vpravit 😉

brusinka.pusinka
22. říj 2011
mamkamarketa
22. říj 2011

@brusinka.pusinka dekujiii 😵

samik2008
23. říj 2011

Protože jsem měla v hlavě vygumováno co se týče dnešního oběda,tak nakonec se vaří kuř.vývar a na druhý chod budou zapečené brambory a dýňovým kompotem🙂
A přemýšlím jaký upeču koláč,ach jo 😅

helcas
23. říj 2011

na trhu kupované jitrničky, brambor, zelíííí

samik2008
23. říj 2011

Holky už vím jaký koláč,ale nemůžu si vzpomenout jestli sem to tu někde viděla,tak poprosím o radu,chtěla bych z jablek,kde jabka se nakrájí na spodek plechu a potom se to zalije těstem,ale nevím co tam vše patří a jaký poměr,poradíte některá?Díky moc 😵

falca1
23. říj 2011

Včera jsme měli uzený s bramborovou kaší, dneska jedem k babi - já budu dělat jen dezert - hrk hrk krém a večer chci udělat hořčično-medový kuře, snad se povede. 🙂

reruna
23. říj 2011

@samik2008 já dělám takhle - na spodek plechu dáš pečící papír, na to nahrubo nastrouháš jablka - vrstvu podle toho, jak chceš..... , na to vanilkový cukr, rozinky, zalít těstem - já dělám 2 hrnky pol. mouky, 1 hrnek krystal. cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 1/2 prdopeče, 2 vejce, vše smíchat. péct na 180 st. asi 20 minut, po upečení převrátit a sloupnout pečící papír, nahoru natřeš krém ze 2 zakysaných smetan a cukru, posypat skořicí, nebo 1 zakysanou smetanu smícháš se 100 čokolády na vaření rozpuštěné

reruna
23. říj 2011

dnes polévka květáková, kuřecí řízky a bramborová kaše, dezert - čokoládový dort s červenou řepou z Albert magazínu, je moc mňam

eyael
23. říj 2011

francouzská cibulačka s toustem a sýrem, hovězí na česneku-špenát-br.knedlík, na svačinku ke kafi jablečný štrůdl

saaralota
23. říj 2011

dnes Holandské řízky s bramborem, možná s kaší. Polévka od včerejška - hovězí vývar.

zuzi82
23. říj 2011

V pátek jsme měli špagety Carbonara, včera hovězí na žampionech a dnes lasagně. 😉

jimmy1
23. říj 2011

brokolice zapečená s bramborem, smetanou, sýrem

ladida.l
23. říj 2011

My jsme dneska měli králíka na červeném víně a k tomu chlupaté knedlíky a špenát. Jako polévka byl hovězí vývar s krupicovými noky. A jako zákusek prezidentova bábovka. Musím se pochválit, moc se to povedlo 😀

ladida.l
23. říj 2011

@reruna ten dost chci taky zkusit, podle Albert magazínu vařím moc ráda, podle mě je to teď nejlepší časopis o vaření.

nadja73
23. říj 2011

tak dneska jsme si posmakli.....kureci polevka a kachna na medu s cervenym zelim a houskovym knedlikem a ted si dame babovku 🙂

samik2008
23. říj 2011

@reruna díky za recept,vypadá to výborně,ale prosímtě budu mít blbou otázku,ale myslíš že to můžu dát i na alobal místo pečícího papíru?sem zjistila že mám jen kousíček,který mi nebude stačit na plech,díky

samik2008
23. říj 2011

@ladida.l jak se dělá prezidentova bábovka? 🙂

samik2008
23. říj 2011

@ladida.l hm vypadá dobře,vyzkouším 🙂

eyael
23. říj 2011

@reruna - to zní báječně, vyzkouším hned příští víkend, teď máme štrůdl 😉 Chci se zeptat, je možné nechat koláč i bez těch zakysaných smetan nebo by to bylo moc suché?

zuhur
23. říj 2011

@reruna @ladida.l ten čokoládový dort s červenou řepou chci taky vyzkoušet - jen musím na nákup
@falca1 hořčično - medový kuře podle Alberta budu dělat na zítřejší oběd 😉

Dneska oběd u babičky - řízek se salátem

martinka87
23. říj 2011

dnes: krevetový koktejl, utajená kuřecí "kýta" s játry a pórkem s hranolkami a dezert cheesecake a margot řezy. měli jsme návštěvu, vše moc chutnalo... 😉

falca1
23. říj 2011

@zuhur
Zůzo, to kuře bylo dobrý asi ho budu dělávat 😀
a tady je ten recept na hrk hrk krém :
Smetana ke šlehání asi 400ml
konzerva mandarinek 1x
vanilkový pudink créme olé (nevařený) 1bal
stužovač šlehačky 1bal.
hořká čokoláda 1bal.
piškoty
Smetanu, pudink, nakrájený mandarinky+nálev a stužovač dáme do uzavíratelné nádoby (dělala jsem to i v obyč. plastové misce s víčkem 😀 ) a pořádně protřepeme - sami za chvíli poznáte že je to hotové. Do skleniček potom prokládáme piškoty, krém a nahoru na ozdobu nastrouháme čokoládu.

petule246
23. říj 2011

@falca1 - teda hrk hrk krém bych si teď úplně strašně moc dala, honí mne mlsná ... určitě někdy vyzkouším.
U nás dnes kachna na pomerančích (nic moc musím teda říct, normální mi přijde lepší) a zítra telecí s mrkví a bramborem.

zuhur
23. říj 2011

@falca1 já uvidím jak dopadne muž zítra u zubaře - podle toho budu dělat sladký 😀 Na kuře jsem hrozně zvědavá.

nikiii
24. říj 2011

@falca1 Tak ten krém vypadá naprosto úžasně, brzo vyzkouším! 🙂

Strana