Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
@sarunatko
@zuhur
@falca1
Holky, tak my bydlíme taky v baráku, ale máme jen vrchní patro, dole jsou manželovi rodiče, takže taky jakoby byt, ale zahradu máme velikou, takže od jara by to u nás určitě šlo, a jinak bychom se museli trošku zmáčknout tady nahoře, bylo by veselo. A jinak zvyšuju počet prcků na pět, já mám ty cácorky dvě 😀 Jéééééééééééééééé, už se moc těším holky a malej kluku 😉
Kuře pečené na zelí, brambory s cibulkou.
Holky poradte prosim. Delala jsem spenatovy nakyp, normalne se snehem z bilku, krasne se to peklo a pak to uplne splasklo. Nechala jsem to ve vypnute troube. Nebo jsem udelala jinou chybu?
Dnes opět hlenová vločková polévka, tentokrát vylepšená pórkem. Večer budou celozrnné palačinky. Holky, máte s tím někdo zkušenost? Můžu dát jen celozrnnou mouku a nebo to raději namixovat 150g celozrnné a 100g polohrubé (ještě dám 0,5 litru plnotučného mléka, špetku soli a 3 vajíčka). Aby se mi ty palačinky nerozpadaly na pánvi, z celozrnky jsem je ještě nedělala, tak nevím ☹
@llluckaaa já dělám jen z celozrnky a jsou moc dobré tady je můj recept
Celozrnné palačinky s tvarohem
1 l nízkotučného mléka, 350-400 g celozrnné žitné mouky, 2 vejce, špetka soli, 2 špetky mleté skořice, olej. Na náplň můžete použít ochucený tvaroh, nebo nízkotučný jogurt
Příprava: Do mléka vmícháme postupně metličkou celozrnnou žitnou mouku, vejce, špetku soli a dvě špetky skořice. Na pánvi (jen lehce potřené olejem, je dobré použít rozprašovač na olej, kvalitní pánve, nepotřebují olej) smažíme palačinky pomalu z obou stran.
a jinak se dá kombinovat třeba takto 😉
1 hrnek špaldové mouky, 1 hrnek pohankové mouky, špetka soli, 1 lžička medu - můžeme-li, 1 1/2 hrnku vody(mléka), olej na smažení
Obměny: - 1 hrnek špaldové mouky, 1/2 hrnek jemných ovesných vloček, 1/2 hrnek pohankové mouky
1 hrnek špaldové mouky, 1/2 hrnek rýžové mouky, 1/2 hrnek kukuřičné mouky
Řecká musaka
@brusinka.pusinka Jé, děkuji, jsi zlato. Nějak to zkusím asi nakombinovat, nejsem si jistá, kolik tu mám celozrnné žitné mouky... A asi taky udělám z litru mléka, ať mi zbyde na zítra na oběd 🙂 Chystám se jít pro mléku z mlékomatu, tak budou extra jemné.
Jinak hlásím, že povidla na lžičce dítě nechce, ale dneska jsem ho uplatila a za jednu lžičku dostal 3 kukuřičné kuličky 🙂 A asi bych taky měla napsat, že se mi pokakal cestou do školky, já se musela vracet, celého vysprchovat, převléknout a znovu vyrazit do školky. Ty švestky jsou opravdu vychytané projímadlo....
@llluckaaa 😀
My si dnes na snídani dali palačinky s džemem a na oběd budou výpečky a bramborový knedlík. 😉
Holky, prosím Vás, máte zkušenost s nějakou dobrou pánví na palačinky? Aby se to nepřipalovalo a nemusel se dávat tuk. Chci si odpoledne nějakou koupit, tak ať to tam nemusím s dvěmi dětmi za zadkem dlouho vybírat 😉
Holky, pomooooc. Nějak se mi v mražáku nahromadili plátky krkovičky, ale já ji většinou jen peču v troubě, nějak moc ji nemusím, nemáte nějakej dobrej receptík jak to zužitkovat jinak?
U nás na oběd holandské řízky s tvarohem (místa mléka dávám vaničkový tvaroh se smetanou) a brambory 🙂
U nás dneska rajská, plněný papriky a těstoviny.
rizoto
my dnes rychlovku: mořská štikaa na pánvi na másle s jarní cibulkou zalitá míchanými vejci a k tomu brambory a zeleninový salát..dcerunka mně opět překvapila hláškou, že rybu nejí, což jsem teda doteď netušila 😠
a k véči bude králičí rizoto se zeleninou, nechtělo se mi to k obědu obírat...
a taky jsem upekla chleba, děsná práce 😀 v pekárně, jak jinak
U nás dnes test parního hrnce - losos, zelené fazolky, brambory a hořčično-koprový bešamel. K véče bude první chlebík z kvásku.
Mám hovězí přední - krk, kostky.. co s tím? Guláš nechci a v mrkvi jsme měli minulej týden.. Máte nějakej recept nebo nápad? 😕
@zuhur já taky 😵 slané, na sladké, všechny... a lívance taky 🙂 dělám je tedy namíchané i s celozrnnou moukou, nebo třena pohankovou a na chuti jim to rozhodně neubírá 😵 jen můj muž je moc nemusí a sobě jsem líná je dělat 😀