icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

jimmy1
29. dub 2012

pro nás dneska vařili v restauraci Dobrá chvíle 😵 mňam 😵

yesu
29. dub 2012

Holky chci udělat nějakou rychlou buchtu, ale mám doma jen jedno vajíčko, poradíte nějakej recept?

yesu
29. dub 2012

Tak už sem našla něco na internetu 🙂

beruskanula
29. dub 2012

@yesu :
a co pernik bez vajicek? je to rychly, jednoduchy a dobry🙂

3sklenicky polohrube mouky
2 sklenicky cukru
1sklenicka oleje
2 sklenicky mléka
1prasek do peciva
2vanilkove pudinky
2 lzice kakaa

vse smichat, dat na plech, pect a hotovo🙂

ja akorat hodila do trouby babovku se zakysanou od brusinky 😵

beruskanula
29. dub 2012

@yesu : a nebo jeste s jednim vajickem a praskem do perniku🙂

1prasek do perniku
1 l hladke mouky
0,5 l cukru
0,5 l vlazneho mleka
1/4 l oleje
1 vejce
1 prasek do peciva
2 lzice kakaa 🙂

yesu
29. dub 2012

@beruskanula děkuji, udělám jen bublaninu s jedním vajíčkem, mám tu v mražáku rybíz, tak se ho zbavím 🙂

petrajavor
29. dub 2012

tak u nás dneska já: nudle s tvarohem....manžel:těstoviny se zeleninou a jogurtem...

jeudi
29. dub 2012

dnes jen polevka od babicky vcera stouchne brambory a rizek obalovany v jogurtu cesneku a strouhance.mnam 🙂

yesu
29. dub 2012

Mám tu na zítra kotlety a v lednici docela pusto, co s nima? Jinak pudingová bublanina už je v troubě 🙂

mamkamarketa
29. dub 2012

@yesu naklepat,potrit majonezou,,na to na kolecka cibuli,posypat parmezanem a dat do trouby
mnam

yesu
29. dub 2012

@mamkamarketa to zní dobře, ale nemám majonézu, to u nás nevedem 😒

djn
29. dub 2012

kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky; kuřecí řízky s bramborovou kaší; listové košíčky s pudinkem

zuhur
29. dub 2012

Ahojky
tak dneska byla zeleninková polévka, lívance co se mi vůbec nepovedly a teď peču rebarborový koláč. Už teď se mi na něj zbíhají sliny 😅

veru23
29. dub 2012

@yesu můžu poprosti recept na pudinkovou bublaninu? díky

falca1
29. dub 2012

dneska rychlá zeleninová polívka s krupicovýma nočkama a krutí kapsa s bramborama 😀

kixi
29. dub 2012

tunakovy salat: testoviny, tunak Franz Josef pikantni, rajcatka, okurek, kukurice, pepr, sul, polevkova lzicka majolky ... mame ho moc radi 🙂

heaven_angel
29. dub 2012

dnes u švagrové polívka se zelenými fazolkami, kachna s knedlíkem a zelím a večer špekáčky opečené na ohýnku 🙂

lampion
29. dub 2012

@renatuss @beruskanula
@allye1
@brusinka.pusinka
Holky, tak bábovka se zakysanou smetanou je zatím pořád v pořadí, klukům jsem na cestu udělala na vyžádání perník. Ale když tak čtu všechna ta slova chvály na tento recept, tak jim ji nejspíš upeču na přivítanou 😵 Syn dnes ušel 13 km (je to jeho první stanování), tak bych mu to mohla nějak nazdobit jako dortík - myslíte, že se to hodí? 😅 ....

lampion
29. dub 2012

Poradíte prosím někdo, jak tu funguje vyhledávač? Úspěšně jsem tu magickou kombinaci kláves zapomněla 😕 ....

babulinkab
30. dub 2012

cuketová polívka
a zapečené plněné cukety ml. masem a sýrem, br. kaše a zeleninový salát

nikiii
30. dub 2012

Holanské řízky, bramborová kaše a okurkovej salát. Ke kafíčku tiramisu a zbytek povidlových buchet.

reruna
30. dub 2012

@yesu já dělám podobný recept bez majonézy - dávám smetanu ke šlehání, ale můžeš i zakysanou

yesu
30. dub 2012

@veru23 je to skoro stejný jak klasická, akorát se tam dá navíc puding, je to pak mnohem vláčnější 🙂
Pudingová bublanina
ingredience:2 hr polohrubé mouky, 1 hr cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 1 sáček vanilkového pudingu, 1,5 hr mléka, 0,5 hr oleje, 1 vejce, ovoce...
-hlubší plech vytřu olejem a vysypu kokosem
-v jedné míse smíchám sypké suroviny(prvních 5)
-v jiné míse ušlehám zbytek surovin kromě ovoce a pak postupně přišlehávám sypkou směs
-těsto vyliju na plech, peču v horkovzdušné troubě na 180 st. asi 25 min

simonceli
30. dub 2012

Dneska jsme se s Kájou rozhodli si udělat řízky naložené v tatarce s novými brambory.

kammka
30. dub 2012

já mám v lednici 65 vajec...... dneska jich bylo 12... tak asi zase budu něco péct, nejspíš něco piškotového s nějakým krémíkem.. nebo odpalované těsto?? poradíte někdo dobrý recept na takový moučník a na krém??? ale ne moc hutný, je hic, díky díky.. 🙂 😉

sarunatko
30. dub 2012

U nás budou dneska špagety s masovo-rajčatovou omáčkou a olivami, polévka fazolová. Nějak poslední dobou nestíhám, achich ouvej...

pelenka
30. dub 2012

@kammka http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kremese Je to trošku maturita, ale stojí za to🙂

kammka
30. dub 2012

@pelenka to vypadá nádherně, asi stvořím na oslavu narozek za dva týdny, budou slavit Martinovo rodiče i my oba.... 🙂 do té doby to doma vyzkouším nanečisto..moc díky..

pelenka
30. dub 2012

@kammka Není vůbec zač, mě na to přivedla kolegyně, co má babičku na Slovensku, tam se na to prodává i speciální puding - Zlatý klas🙂. Je to fakt mňamina veliká.

lajcikova
30. dub 2012

@pelenka to je luxus,zkusím o víkendu upéct pokud teda budu ještě 2v1 🙂

Strana