icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

kalerat
6. únor 2011

Včera jsme měli těstovinový mazec a dnes kuřecí řízky ala kfc z bramborovou kaší

kami1984
6. únor 2011

@kalerat jak se dela ten mazec🙂)

brisalek
6. únor 2011

vcera jsme meli kureci vykostena stehynka upecena s paprikoua rajcatama a k tomu bramborovou kasi, dneska pangasiuse jen malinko obaleneho v mouce a uoeceneho na masle se spenatem a bramborama

vojtisek2007
6. únor 2011

@kalerat taky prosím recept na "mazec" 🙂 my dneska měli zvěřinové přírodní plátky s vařeným bramborem,tatarkou a brusinky 🙂

kalerat
6. únor 2011

@kami1984
@vojtisek2007
Zapečený těstovinový mazec
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

těstoviny(jakékoliv)počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze třech:o),mleté maso(1/2hovězího1/2vepřového)na jeden balíček těstovin, půl kila,1čertovská omáčka,1cikánská omáčka,šlehačka,pepř,sůl,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje.Mezitím si připravíme vynikající omáčku.
Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám shnědnout.Po té přidáme,mleté maso-osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Po té vylijeme opatrně zbytek oleje,zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou(můžeme nahradit i loupanými rajčatami,pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče.Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby.Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
U nás jsou tyhle těstoviny nejžádanější a jsou hned pryč.Díky šlehačce není vůbec znát,že by čertovská a cikánská omáčka pálila takže je klidně mohou i děti!!!!
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2815

berenika39
6. únor 2011

@kalerat a ta omáčka čertovská a cikánská...jaká? ve skle? neznám....s.o.s. 😝
dík.

kalerat
6. únor 2011

@berenika39 Koukni na ten odkaz na MMb, tam jsou ty omáčky vyfocené 😉

berenika39
6. únor 2011

@kalerat omlouvá mě, že ležím s horečkou v posteli??? být zdravá, uřčitě by mě něco tak jednoduchého napadlo...děkuju, omluva.

k.ate
6. únor 2011

@berenika39 na tom odkaze, co dávala @kalerat jsou ty omáčky vyfocený, ale co jsem koukala do toho receptu, dají se tam dát i loupaný rajčata (to mi přijde přece jen o něco lepší varianta 😀 )

kalerat
6. únor 2011

@berenika39 není proč se omlouvat 😉 já bych si toho taky určitě nevšimla 😀
uzdrav se 😉

k.ate
6. únor 2011

tak než jsem to dosala, už je to tu napsaný, achjo, nesmím psát na diskuzi a koukat na televizi zároveň 😀 😀 😀

berenika39
6. únor 2011

tím pádem ani dneska nepíšu, co vařím...zlatej mrazák pro tyhle situace🙂)).
Ale v pátek než jsem se zkácela, tak jsem stihla špízy, naložený předem, aby nebyly suchý...
Maso(libové vepřové),klobásku, kostky šunky,cibuli, papriku - nastřídačku napíchat na špejle a nandat do mělké misky, zalít trochou oleje, rozmíchaného s česnekem,solí a pepřem. Pořádně omatlat, nechat do druhého dne v chladu. Pak na pánvičce opéct, je to rychle.

berenika39
6. únor 2011

@k.ate taky ti děkuji, samozřejmě..už jsem poučená 😀

brusinka.pusinka
7. únor 2011

Dneska je kuře na paprice s hráškem a těstovinou a kuřecí vvar s domácimi nudlemi 😉 a zítra budou palačinky se špenátem 😉 a brokolicový krém 😉

vojtisek2007
7. únor 2011

@kalerat díky, zkusíme 🙂
jinak dneska kuřecí maso se zeleninou (zelí,červené fazole,hrášek,kukuřice) jenom s chlebem a kuřecí vývar s nudlema

babulinkab
8. únor 2011

zapečené těstoviny, okurkový salát, rajská polévka

pusolamy
8. únor 2011

kuřecí stehna ala maggi dobré napady,bramborová kaše,brokolicový krém

k.ate
8. únor 2011

Hověězí vývar s těstovinama a zeleninkou, krůtí prsa na jabkách a medu se šťouchanejma bramborama, hráškem a kukuřicí.

Konečně mám hrnce, tak si můžu vyskakovat 😀 😀 😀 Jen nevim, kdo to bude umejvat 😀

kami1984
8. únor 2011

My měli špagety s kuřecím masem a rádoby čínskou majdou🙂) a večer půjdu dělat svůj první segedín, tak jsem zvědavá, co z toho udělám🙂

kristi
8. únor 2011

my budeme mit slanej strudl 🙂

morusa
8. únor 2011

Obalovaná soja a bramborová kaše. 🙂 Zítra těstoviny se šunkou, žampiony, olivami a sýrovou omáčkou.

rennca
8. únor 2011

@k.ate ahoj četla jsem v téma co dnes vaříte že scháníš mražené bylinky. mají je v penny.Jsou bio a stojí kolem 20Kč.je to taková malá krabička...já to taky kupuju a jsou super

ia.
8. únor 2011

my dneska zeleninovou polívku, na druhé brambory, brokolice, zalité smetanou a zapečené...

brusinka.pusinka
9. únor 2011

my dneska chlebovou polívku s mrkví a česnekem 😉 a sekanou s bramborovou kaší a okurkový salát malá má červenou řepu 😀
Zítra budeme dělat koprovku s vajčkem a nokami, a mléčnou polívku 😀 a chystáme se dělat štrůdliky jeden tvarohový a jablečný a jeden makový 😉

ia.
9. únor 2011

dneska je malý u babičky a mají hovězí vývar a španělské ptáčky, předpokládám, že mi to pro něho nabalí i na zítřek 😅

kami1984
9. únor 2011

Segedin s knedlikem a zelen. polivka s krupicovymi nocky..

pusolamy
9. únor 2011

rizoto s kuřecím masem

kristi
9. únor 2011

k veceri si dame ( jsme samy doma) bramboracku, zitra budou kureci zavitky a stouchany brambory

majatob
9. únor 2011

my dnes mame hraskovou polivku, veprvy maso na kmine s bramborama a zelnej salat s celerem 🙂

k.ate
9. únor 2011

jen ohřívám od včerejška 🙂

Strana