Co dnes vaříte?
Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
Nejsou to me vytvory, ale poxhutnavam si a jako tipy to muze poslouzit 🙂
Kureci steak, spenatovy bulgur
Veprove s pivni omackou, br. knedlik
Ledovy salat s marinovanym tofu a jogurtovym dresinkem
Spagety se susenymi rajcaty, sunkou a syrem
Kureci rizek, brambory
Na zitra jsem udělala penne alla puttanesca...ale i u takového rychlojidla jsem se pekne zapotila😖
Tak včera jsem měli výbornou sekanou od mého manžela > syn neche moc jíst zeleninu tak manžel do masa nastrouhal syrovou cuketu a dal to péct i s bramborama.
Výborné!
A já dnes dělám hov. vývar a rajskou s knedlíkem (tu slibuji už asi měsíc) Tajemství v mé rajské je muškátový oříšek 🙂
Na další dny plánujeme pečené kuře s rýží (a salát z domácích okurek)
salát z bulguru (bulku, okurka, paprika)
Zapečené kotlety s bramborami
Koprová omáčka (jen nevím jak manžela přesvěčím aby byla s bramborem a vajíčkem 🙂 )
Včera vývar s játrovými knedličky, zapékaný květák, dnes svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a ke kávě rebarborové řezy. Výhledově do dalších dnů čína a pak se uvidí 🙂
Vcera jsme meli kvetakovou polevku a palacinky s domaci marmeladou. Dnes kureci rizky, nove brambory a okurkovy salat 👏
Kureci vyvar a pecene kure s novym bramborem a okurkovym salatem.
My dneska domáci hranolky, smazene tvaruzky a tatarka (na prani manzela) a malé dělám dýňový krém z hokkaido a k tomu máslové krutonky 🙂
Včera kuře na paprice a těstoviny, zbylo i na dnešek a dnes ráno to chtěl mrňous k snídani tak to dostal. Od včera měl snad deset pidi porcí zjevně mu moc chutnalo (bylo obzvlášť smetanové), zítra karbanátky, dávám do nich hrášek a sýr, mňamy.
Zelňačka a sekaná
Mrkvový krém a pečené kuře s hráškovou rýží 🙂
Dnes zbytek ze včerejška - dušené kedlubny, mrkev a hovězí maso s kváskovým chlebem
Zeleninova polevka s vajecnou jiskou k obedu a k veceri budou spizy z kureciho masa, papriky a zampionu a k tomu se pece domaci chleba.
Dnes špenát, vepřová pečeně, bramborový knedlík, vajíčko a ještě se pečou v troubě muffiny 🙂 To je vrchol dnešního dne, ještě před pár měsíci bych ani neřekla, jakou sílu na tohle budu muset vynaložit 😅
Ja to dnes osidila brambrpytrem a rybi prsty nebo volske oko. Bez polevky.
Gulasova polevka a zapecene kotlety s brambory, cibuli a smetanou.
Ja s mladsim jsme dojedli rajskou s testovinami a starsi si objednal buchticky se sodo
Kuřecí polévka a cmunda z brambor a cukety, zítra pečené kuřecí čtvrtky pokladené slaninkou a brambory.
Poraďte mi...
mam tu slabší plátky vepř.kotlet bez kostí. Co s tím? Dochází mi inspirace co pořád vařit... 😒

Dusena kapusta jen tak s chlebíkem a bramboračka to bylo včera a dneska lečo a polivka ze vcera a pak si dame nanukáč a obložíme si ho jahudkama