Co upéct z mála ingrediencí? Tipy a rady
Ahoj holky, nenapadá mě co upéct na zítra nebo zítra 😀
Ráda peču a mám vždy všechno, ale na nákup jedeme až v týdnu, tak jsem něco chtěla vytvořit. Mám takový základ - půlka bílého jogurtu, mouka, vejce, kakao, mléko.. ovoce je pasé.. to mám asi 1 pomeranč a 2 jablka😀 zbytek končím, mandle ještě a toť vše.. 😀 rada? Kují🌺
Tak mě teda napadá úplně obyč bábovka a dala bych do toho ty madle. A puding nemáš? Třeba pudinková buchta na plech?🤔
Dvoubarevnou litou bych udělala.. kdybys měla vanilkový cukr, tak bych přidala do světlého těsta. Nebo druhou variantu - udělat klasickou litou a třeba do těsta nastrouhat ty dvě jablka 😉..
Udelala bych dvoubarevnou babovku nebo pernik na plech
Jestli máš perníkové koření tak domácí perník politý čokoládou 🙂
Udelala bych muffiny
Bábovka olejová (mouka, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva) nebo perník, pokud je koření do perníku(jinak zbytek obdobný jako u bábovky plus teda kakao) .
Úplně klasický základní recept je 2 vejce, 1 hrnek cukru, půl hrnku oleje, hrnek mléka a 2 hrnky polohrubé mouky s práškem do pečiva. Dá se to kombinovat - vanilkový cukr, citronová kůra, kakao, místo mléka jogurt nebo něco kysaného, do bábovkové formy, na plech, s ovocem, pokypané krémem z tvarohu, pudinkem, posypané čokoládou...
Bábovka, nebo buchta a do toho nastrouhat ty jablka. 👍 Řeším dnes to samé, obchod zavíral o půl 11 místo v 11. Takže tu mám jen puding, listové těsto a zakysanku. 😁 Ani vanilkový cukr nemám 🤷♀️

Litá buchta