Domácí zmrzlina. Máte tip na recept?

fifinka2020
29. kvě 2023

Hezký den, asi před týdnem jsem tady na zdi viděla diskuzi o domácí zmrzlině - bylo tam pár receptiku, co se vám osvědčilo, aby to nebyla jen zmrzlá voda (šlo myslím hlavně o zmrzliny z jogurtu). Příspěvek se mi samozřejmě nedaří dohledat 🙈.
Prosím prosím, kdo máte zkušenosti, hoďte sem nějaké tipy....🙏
Moc díky!

jane46
29. kvě 2023

Pokud chceš co nejvíc podobu kupovaných nanuků, tak za mě dva netučné tvarohy v krabičce a jedno salko. Je to fakt super, vyjde mě to na 12 nanuků. Nemám je v mrazáku déle jak týden, takže nevím kdy i tyhle začnou promrzat. Mě chutnají jen tak, ale přidávám i jahody/kakao/banány či jiné ovoce a příchutě... Nemám ráda "bílé" nanuky, kde křupe ta zmrzlá voda.

rebe
29. kvě 2023

Já hodně ráda vyrábím zmrzlinu, která je hotová hned - skvělý krémový základ vytvoří rozmixovyný zmražený banán a do toho různé mražené ovoce. Do formičky je fajn základ našlehaná šlehačka s tvarohem nebo rozmixovaný cottage.

lv
29. kvě 2023

@rebe to neznam a zní to zajímavě, cottage rozmixuju s tím nalevem ve které je? A nic k tomu, nebo tu šlehačku?

rebe
29. kvě 2023

@lv Stačí samotný, nálev přidávám postupně podle toho, jakou chci mít konzistenci. Já nejčastěji dělám zrmzlinu do mističky, abychom ji jedli hned, takže rozmixuju základ, právě třeba cottage, a přidám zmražené ovoce. Tudíž ten základ dělám trochu tužší. Ale do formiček na nanuky je potřeba trochu tekutější.

lv
29. kvě 2023

@rebe super, děkuji a vyzkouším