Indukční varná deska - zkušenosti

zlorenka
20. čer 2018

Jakou konkretne mate a jak jste spokojeni?

leniczka23
20. čer 2018

Mam Fagor s funkci booster a jsem maximalne spokojena.

dedulka
20. čer 2018

Siemens a neměnila bych 🙂

kikina7
20. čer 2018

Máme tuhle nebo předchůdce se stejnými vlastnostmi a super https://www.euronics.cz/electrolux-inspiration-...

diamanta
20. čer 2018

Mám už osm let od českého výrobce Karma, ale to je asi jedno. V každém případě z indukce už si nikdy nedovedu představit vrátit se k jinému způsobu ohřevu. Neřešíš, že se může dítě popálit po odebrání hrnce, je to super rychle horké, voda v konvi je rychleji než z rychlovarné konvice z elektriky. Fakt super vynález.

donia
20. čer 2018

@diamanta to by me zajimalo,ze se dite nemuze spalit. Jsme 2 mesice v novem, mame indukci a po odebrani hrnce je plotynka horka. Jak je to mozne? Nikdy jsem indukci nemela tak nevim...

astrid_sk
20. čer 2018

@donia Podla mna to bude vzdy teple, ale rychlo to vychladne. Teple to je od toho hrnca, v ktorom ohrievas jedlo. Ked das hrniec prec, doska pomerne rychlo vychladne, kedze sama o sebe nebola horuca, len od toho hrnca co sa prenieslo (to napr je rozdiel oproti sklokeramike, kde sa ohrieva ta doska a az z nej sa ohrieva hrniec).

astrid_sk
20. čer 2018

Inak my mame indukciu z ikei, uz 4 roky a zatial nebol ziaden problem, sme spokojni.

blahova_andrea
20. čer 2018

máme electrolux

zuzineckah
20. čer 2018

Mám Siemens a jsem max spokojena. Nicméně do nového už jedině plynový sporák. Čistě z praktických důvodu.

cuuza
20. čer 2018

Mám šest let z ikey a super, rychle, efektivní ovládání a skvěle čištění plochy.

cherris
20. čer 2018

Mám Electrolux, jediný problém je, že někdy blbne ovládání, když nemám suché ruce, ale to se mi stává i u ségry a ta má jinou. Tak nevím, jestli je to u všech...

laja64
20. čer 2018

Za mě obrovská spokojenost. Každá plotýnka jde zvlášť nastavit (po xx minutách se vypne). Deska má i minutku a booster.

ivuse20
20. čer 2018

Electrolux a jinou už bych nechtěla

dapele
20. čer 2018

@donia Spálit se může, je to horké od hrnce, ale rychle to chladne a hlavně to zdaleka není tak horké jako sklokeramika nebo železa kolem plynu, takže při nejhorším hrozí spíš jen nějaká lehší spálenina a pár puchýřků.
Jinak rodiče mají odhadem už 8 let Whirpool a zatím bez problémů, my máme AEG cca 4 roky a taky zatím žádný problém. Jediný rozdíl je v tom, že deska u rodičů je citlivější na velikost hrnce, pokud se dá jen o něco menší hrnec, tak už ho to nenajde, to u nás pokud nedám vyloženě malinký rendíček na největší plotýnku, tak je to desce jedno.
Mám zkušenosti s plynem, sklokeramikou a indukcí a indukce za mě jednoznačně nejlepší.

diamanta
20. čer 2018

@donia jak už tu ostatní psali, není to tak horké jako rozžhavená plotna elektrickýho sporáku. Ta je prostě žhavá, kdežto ta indukce je jen horká a to ještě jen chvilku, protože je jen zahřátá od hrnce, ne že by sama žhnula. Ale jako pozor, ne že není potřeba hlídat, pořád máš na plotnách hrnce s vroucíma věcma uvnitř...ale i tak je lepší pocit, že po odstavení hrnců nemusíš hlídat ty dětský zvědavý ručičky kam se hrabou.

diamanta
20. čer 2018

Jo a když tupíšete o blbým ovládání, tak ta Karma taky občas zablbne, prostě se tam hodí nějaká eror a musím to celé vypnout a znova zapnout...ale indukci jako takovou jen a jen doporučuju.

eeris
20. čer 2018

@laja64 tu mame taky a je bozi 🙂

luckapol
20. čer 2018

Electrolux.

linee
20. čer 2018

Electrolux.Ze zkusenosti bych ale zkusila nejakou se spojenou plotynkou,nez 4 oddelene.

donia
20. čer 2018

Holky diky za odpovedi ale ja to mam fakt hoodne horky. Presla jsem z varne desky a prijde mi to stejne. Tak me to nemile prekvapilo. Rozhodne ani ja tam nedam ruku a dost dlouho sviti H ktere casem prejde na h jak to chladne. Mame Bosch.

dedulka
21. čer 2018

@donia horké to chvíli je, ale velmi rychle schládne, že je to jen "teplé" - taky mi tam svítí dlouho H - prostě, dokud to není vlažné...ale většinou po dvou minutách už se na to dá dát ruka, bez toho, aniž by člověk měl popáleninu 😉
Pokud má člověk mokré ruce, tak ano - nejde to, ale není nic lehčího, než ruku utřít - já hlavně na té indukci miluju tu rychlost vaření 🙂

35_a_budu_mamka
21. čer 2018

@cherris Me to dela i Mora, tak to bude asi u vsech stejne😎

puresin
22. čer 2018

@donia Ono nejde o to, ze se o aktivni plotynku nespalis, ale ze bezny sporak proste zapne celou plochu, i kdyz hrnec stoji jen na casti. Indukce zato aktivuje jen misto pod hrncem, takze okolo je bezpecno.
A popravde, ani po sedmi letech s indukci nevidim zasadni rozdil mezi obema typy.

pavla555
22. čer 2018

mám od Velokonoc AEG a jsem spokojená. Chtěla jsem sklokeramiku a nechala jsem se ukecet na indukci a to mi neřekli to hlavní, že oproti sklokeramice je tu super udržba - nic se nepřipálí 🙂, přejedeš houbičkou a je to 🙂. Né jak u sklokeramiky to tam musíš škrábat ☹

malecek
2. srp 2018

Mám 4 roky Electrolux a už nikdy nechci nic jiného. Horká je plotýnka když vařím déle, ale rychle chladne.

malinkaelinka
2. srp 2018

Já jsem díky bydlení po najmech , možnost na indukci vařit docela dlouho, tři různé sporáky a značky, a absolutně mi to nevyhovovalo. Zvednes hrnec, přestane hřát, ovládat mokrou rukou nelze... lezl mi to na nervy, za mě plyn i sklokerami tisíckrát lepší.

slunea
8. led 2022

@zuzineckah ahoj, prosím mohla bys mi popsat praktické důvody pro plyn? Zatím, co jsem četla, tak si indukci všichni moc pochvalují a nikdo by neměnil. Doposud jsem všude vařila na plynu, ale teď rekonstruujeme a odhodlávám se k indukci. Díky!

ele_nka
8. led 2022

@slunea krom rychlé změny teploty ho chci držet hlavně kuli nezávislosti na elektrice. Když vypadne prod můžu si i tak v klidu uvařit.

zuzineckah
8. led 2022

@slunea moje důvody jsou dva - plyn je pro zapálenou kuchařku lepší z důvodu dynamiky. A druhá věc je čistě lokální - máme tady poměrně časté výpadky elektřiny (satelit s novou výstavbou, pořád něco napájejí), takže jsem permanentně nasraná, že nejde proud😂 Jinak proti indukci nic nemám, používám ji 9 let (Siemens) a nemám si na co stěžovat vyjma těchto dvou věcí...

slunea
9. led 2022

@zuzineckah díky. Určitě budu chtít desku, kde bude ovládání pro každou plotýnku zvlášť a jedním stiskem rovnou nastavím teplotu. Tak snad si na to ovládání zvyknu, to mám na plynu ráda, že jsem schopná ho regulovat okamžitě i poslepu. Ostatní spotřebiče budeme mít taky Siemens, ale to samostatné ovládání pro každou plotýnku jsem u Siemens nenašla, tak budu muset hledat jinde. Proud máme docela stabilní, jen občas během bouřky vypadne, takže to snad přežiju.