icon

Jak dlouho vaříte řepu?

gabuscha
15. kvě 2017

Holky, jak připravujete řepu? Dneska jsem se rozhodla ji udělat, ve 12 jsem ji dala nakrájenou jako brambory uvařit a pořád je tvrdá...

terykk
15. kvě 2017

Já ji vařím celou a do těch dvou hodin bývá uvařená ...

kacireksro
15. kvě 2017

nekdo ji i pece v troube,mozna bych vyzkousela na urychleni tlakovy hrnec,ale nikdy jsem v tom repu nezkousela varit 🙂

eva118
15. kvě 2017

Do tlakáče ne, to jsem zkoušelam a změnila chuť, byla divná. Kupuju už tu vařenou v sáčcích.

gabuscha
autor
15. kvě 2017

Mně tím vařením změnila barvu...

alemari
15. kvě 2017

@gabuscha upeč jí, je lepší než vařená a rychleji!

lilulilu
15. kvě 2017

Vari se vcelku, jinak ztrati chut a barvu. Ja varim v papinaku, peceni je dobry tip, urcite vyzkousim.

gabuscha
autor
15. kvě 2017

@lilulilu tak to jsem prohrála...takže se ani neloupe?

lilulilu
15. kvě 2017

Nee, jenom ji umyju, uvarim (v papinaku cca 30 minut), ja teda nesolim, my moc nesolime, a loupu ji az po vychladnuti.Deti ji mají rady,4lety syn jen tak nakrajenou na platky, roční dceri mixuji/strouham do prikrmu. Barví teda pekelne, ale s pomocí zlucoveho mydla skvrny z obleceni pusti v pohode.

lilulilu
15. kvě 2017

Jinak uvarena uz v saccich je taky super, zadna práce ;)

berynka
15. kvě 2017

Červenou řepu zásadně peču 😉... omýt, osušit, dát do pekáčku na pečící papír, lehce posolit a pokapat olivovým olejem. Peču cca hodinu a půl na 170°C (střední velikost řepy), do rána nechám vychladnout a pak oloupu.

dvork
15. kvě 2017

Taky ji peču (i pro sebe třeba s mozzarelou). Chci zkusit pečení v těch sáčcích, aby neztratila šťávu a já ji nemusela balit do alobalu. Jinak skrvny mi krásně pustily i octem, jen teda "voněla" celá koupelna.

calisa
27. kvě 2017

I já ji zásadně peču, většinou ji přepůlím a peču ještě s mrkví a celerem na pečícím papíře. Obarvené ruce pak umývám citronovou šťávou, barva pustí raz dva.

gabuscha
autor
2. čer 2017

A jak delate tu uvarenou repu?

gabuscha
autor
2. čer 2017

Myslim predvarenou...