icon

Jak dolévat hovězí vývar správně? Studená nebo teplá voda?

avatar
2veverka
4. pro 2024

Holky, doléváte hovězí vývar studenou vodou nebo teplou? Moje máma mě učila studenou, ale zjišťuju, že názory na netu se liší... Jak to máte osvědčené?

avatar
rosalindamelinda
4. pro 2024

Nedoléváme. Vývar je vývar, když je hotový, servírujeme a podáváme, aby měl patřičnou sílu. Nechápu, proč hotový vývar ředit jakoukoliv vodou, to jsem nikdy neslyšela... 🙄

avatar
2veverka
autor
4. pro 2024

@rosalindamelinda Kdyz ho tahnes mnoho hodin, tekutina se ti holt zredukuje.

avatar
pampeliska1313
4. pro 2024

@2veverka dolejvala jsem studenou, tak mě to aspoň učila mama, tchyně a internet.🙂

avatar
lv
4. pro 2024

Studenou

avatar
xnikax1
4. pro 2024

@2veverka ty jo já teplou a nikdy ne nenapadlo nad tím ani přemýšlet 😁

avatar
malytlustyhroch
4. pro 2024

@2veverka tata tvrdi, ze zalezi, jak je clovek spokojen s tvrdosti masa v danou chvili. Ze kdyz dolejes studenou muze se stat, ze maso uz dal nezmekne. U nas mame radi hovezi opravdu mekke, takze jsem studenou nikdy nezkousela. Vetsinou teda taky nedolevam, naleju a jsem rada, ze na polevku muzu na 4-5 hodin zapomenout. Varim pod poklickou. Dolevam jen, pokud maso nekdy zacne hodne vykukovat nad hladinu.

avatar
felis
4. pro 2024

Studenou z filtrační konvice - tu mám totiž po ruce 😃

avatar
veruuu_kubesovic
4. pro 2024

@2veverka prevarenou z konvice, takže teplou...

avatar
2veverka
autor
4. pro 2024

Do normalni polevky davam teplou, ba vrouci. Ale tady se taky klonim spis ke studene. Resp.jsem si jista, ze kazda vytvori trochu jinou kvalitu. Ale na srovnavani holt nemam cas...

avatar
2veverka
autor
4. pro 2024

A ano, otazka je, zda chce mit clovek dobry vyvar nebo dobre maso. Pro ne vede a)

avatar
mecaira
4. pro 2024

Vývar se i dle kuchařských norem zakládá do studené vody. Já vývar táhnu cca 10-12 hodin a vodu dolévat nemusim ani jednou. Protoze kdyz se vývar táhne, tak prostě ani v podstatě neprobublává. To že se vám vývar vaří pomalinku, na plotýnce na 5-6tku neni táhnutí.

avatar
reeeza
4. pro 2024

Já dávám na začátku schválně víc vody protože počítám s tím že se část vyvaří.

Jinak pokud při jakémkoliv vaření ( omáčka, polévka..) musím do vroucího dolít tekutinu, dolévám vždy horkou, aby se zachovala původní teplota.

Jestli je to kuchařsky správně, nevím..

avatar
dashyyy
5. pro 2024

@2veverka maso mám boží vždycky a dolívám, co mám po ruce.. teda já se snažím nedolívat, to už musí být u vývaru, ale nijak nad tím nepřemýšlím a maso je vždycky dobré

avatar
rosalindamelinda
5. pro 2024

@2veverka hmm, tak pak to ale není vývar, ale redukce z vývaru 🙂

avatar
viktorie586
10. pro 2024

Studenou

avatar
lennus
10. pro 2024

@rosalindamelinda Přesně tak, nedolévám ničím, v tom je ta síla a chuť, proto ho dělám ve velkém hrnci.

avatar
rosalindamelinda
10. pro 2024

@lennus Přesně, děkuji. Taky jsem jí to chtěla napsat, ať to dělá v největším hrnci, který má v baráku, aby se jí ta voda tak nevyvařila 😉

avatar
lennus
10. pro 2024

@rosalindamelinda Vařím vývary celou zimu, na střídačku hovězí a kuřecí a o dolévání čtu prvně. Řekla bych, že žádný šéfkuchař dobré restaurace tohle nedělá. Proto je vývar silný, když se vaří dlouho. Pokud se dolije, je naředěný.