Netradiční svačiny do práce bez pečiva. Máte nápady?
Ahoj. Jdu si pro inspiraci na svačinu pro chlapa do práce. Dělá si je sám čtvrt hoďky před odchodem. Každý den chleba s něčím, pořád jen pečivo s něčím ( většinou s uzeninou, sýrem, coleslawem nebo pomazánkou, no žádný terno to není 🙂. Ale prý ho to už nebaví jíst furt pečivo.
Napadá vás co jiného by si mohl dělat? V práci mají mikrovlnku, ale tu nepoužívá. Čili něco zastudena..
Nedávno si vzal řízky do cleba ( ale zase chleba), tak to byla trochu změna..nebo si dal do bagety párek se zeleninou..Jednou jsem mu udělala těstovinový salát s masem, sýrem, zeleninou. Jenže to jsem dělala já, on by si to neudělal.
Nenapadá vás něco prosím??🙃🙏🙏
Pokud je to o tom, že si to má připravovat zcela sám, tak plněnou tortillu by jistě zvládl, tu si dělá i naše dcera sama - může ji udělat jen s čerstvým sýrem, šunkou a zeleninou, nebo si tam může umíchat jogurtový dip a k tomu zelenina a maso (pro tyto rychlé svačiny můžeš do zásoby koupit třeba na aktinu jejich hotová drůbeží masa), nebo tam může dát tuňáka se zeleninou a vejci, atd. Úplně jednoduché jsou také svačiny do skleniček (jogurt/tvaroh/skyr, na to nějaká granola, oříšky, atd.), to si večer připraví a ráno jen strčí do tašky.
Jogurt, ovoce, nějaké müsli tyčky, oříšky... a nebo tedy sice pečivo, ale nasladko - ať už doma pečené, nebo z pekárny.
Samozřejmě nějak v kombinaci, aby toho měl dost
Na svacinu delam chlapovi do prace buchtu, puding s ovocem apod + mu davam obed. Zrovna ta buchta vydrzi treba 3 dny
Super, moc děkuju. Těstovinový/ rýžový/ kuskusový salát s masem by si mohl předělat večer před prácí. Wrap je taky super nápad. To stihne i ráno. A sladké pečivo/ buchta jsou taky fajn 🙂. Z jogurtu by se nenajedl, ale bylo by fajn, kdyby to měl pestřejší. Malý jogurt, nějaké ovoce, proteinovou tyčinku a svačinu 🙂 No je to na něm, já si čas na vydatnou sváču ráda udělám, ale chlap moc ne no 😅
Šaláty jsou fakt super na přípravu a když do nich dáš suroviny, které zasytí, tak není o čem. Dělávám je často, mnohdy k obědu, ale i k večeři. 🙏
@reeeza a co si to třeba ozvláštnit aspoň formou obloženého pečiva? Když jsem čekala první a byla doma, tak jsem dělala každý den chlapovi do práce svačiny. Celozrnné pečivo, pomazánka nebo máslo a pak zelenina aspoň 3 druhu a nějaký sýr, šunka + zelenina jako obloha navíc. Toasty obalené ve vajíčku a zelenina. Někdy jsem i udělala na pánvičce obalený toast a nechala do něj pak rozpustit sýr a listový špenát čerstvý. Následně dochutit rajče, salát a nějaká omáčka.
@reeeza Ahoj 🙂 Taky to znám, pořád dokola chleba s něčím člověka omrzí. Zkusit můžeš třeba studené maso v krabičce – plátky kuřete nebo pečeného vepřového s trochou zeleniny, vajíčko, kousek bulguru nebo kuskusu, všechno se dá jíst zastudena. Místo chleba můžeš taky použít tortillu nebo pitu a naplnit ji čímkoli, co máš po ruce – tuňák, sýr, vejce, zelenina, zbytek masa. Fajn obměna jsou i studené saláty – rýžový, kuskusový nebo těstovinový, které si uděláš večer a ráno jen přihodíš maso nebo sýr. Nebo třeba jen vajíčka natvrdo, tvaroh, zeleninu, pár plátků masa – vypadá to líp než sendvič a pořád se to dá jíst bez ohřívání. Prostě trochu změna, ale pořád jednoduché a bez mikrovlnky.
manzel dela 12tky a ja se mu teda snazim pecivo uplne vyvarovat neb ma i spatny cukr,takze ma obed,kybl polivky coz mi zabije jedno jidlo, nekdy to ma i na 2x,ma to strasne rad no a pak mu delam zeleninovou misku vetsinou, s nejakou sunkou,pastikou,varene vajicko a podobne a nebo mu pecivo dam ale ma treba 4x misku a 1 pecivo atd , a to pecivo jeste pecu :D
Dcerka si začala chystat jednoduchá japonská a korejská jídla - rýžové sandwiche s tuňákem nebo hovězím, různé typy salátů.
Já mám ráda závitky apod.
U nás frčí nakládané ovesné vločky s jogurtem - uležet přes noc v lednici. S ovocem, džemem, sirupem.. 😊. Večer to je hned a ráno se nemusí nic řešit.
@reeeza vyskusaj salaty, najlepsie cestovinove, nam velmi chutia https://www.madunicki.sk/recepty/studena-kuchyn...

Šla bych cestou salátu - těstovinový, rýžový, s quinoou, kuskusem… Da se tam nakrájet, co dům dá, a příprava je otázkou chvilky. Ale musí mu to chutnat, no.