icon

Netradiční svačiny do práce bez pečiva. Máte nápady?

reeeza
1. říj 2025

Ahoj. Jdu si pro inspiraci na svačinu pro chlapa do práce. Dělá si je sám čtvrt hoďky před odchodem. Každý den chleba s něčím, pořád jen pečivo s něčím ( většinou s uzeninou, sýrem, coleslawem nebo pomazánkou, no žádný terno to není 🙂. Ale prý ho to už nebaví jíst furt pečivo.

Napadá vás co jiného by si mohl dělat? V práci mají mikrovlnku, ale tu nepoužívá. Čili něco zastudena..

Nedávno si vzal řízky do cleba ( ale zase chleba), tak to byla trochu změna..nebo si dal do bagety párek se zeleninou..Jednou jsem mu udělala těstovinový salát s masem, sýrem, zeleninou. Jenže to jsem dělala já, on by si to neudělal.

Nenapadá vás něco prosím??🙃🙏🙏

llluckaaa
1. říj 2025

Šla bych cestou salátu - těstovinový, rýžový, s quinoou, kuskusem… Da se tam nakrájet, co dům dá, a příprava je otázkou chvilky. Ale musí mu to chutnat, no.

miryp
1. říj 2025

Pokud je to o tom, že si to má připravovat zcela sám, tak plněnou tortillu by jistě zvládl, tu si dělá i naše dcera sama - může ji udělat jen s čerstvým sýrem, šunkou a zeleninou, nebo si tam může umíchat jogurtový dip a k tomu zelenina a maso (pro tyto rychlé svačiny můžeš do zásoby koupit třeba na aktinu jejich hotová drůbeží masa), nebo tam může dát tuňáka se zeleninou a vejci, atd. Úplně jednoduché jsou také svačiny do skleniček (jogurt/tvaroh/skyr, na to nějaká granola, oříšky, atd.), to si večer připraví a ráno jen strčí do tašky.

patypresdevaty
1. říj 2025

Jogurt, ovoce, nějaké müsli tyčky, oříšky... a nebo tedy sice pečivo, ale nasladko - ať už doma pečené, nebo z pekárny.
Samozřejmě nějak v kombinaci, aby toho měl dost

misha31
1. říj 2025

Na svacinu delam chlapovi do prace buchtu, puding s ovocem apod + mu davam obed. Zrovna ta buchta vydrzi treba 3 dny

reeeza
autor
1. říj 2025

Super, moc děkuju. Těstovinový/ rýžový/ kuskusový salát s masem by si mohl předělat večer před prácí. Wrap je taky super nápad. To stihne i ráno. A sladké pečivo/ buchta jsou taky fajn 🙂. Z jogurtu by se nenajedl, ale bylo by fajn, kdyby to měl pestřejší. Malý jogurt, nějaké ovoce, proteinovou tyčinku a svačinu 🙂 No je to na něm, já si čas na vydatnou sváču ráda udělám, ale chlap moc ne no 😅

jan_hah
2. říj 2025

Šaláty jsou fakt super na přípravu a když do nich dáš suroviny, které zasytí, tak není o čem. Dělávám je často, mnohdy k obědu, ale i k večeři. 🙏

cherie24
2. říj 2025

@reeeza a co si to třeba ozvláštnit aspoň formou obloženého pečiva? Když jsem čekala první a byla doma, tak jsem dělala každý den chlapovi do práce svačiny. Celozrnné pečivo, pomazánka nebo máslo a pak zelenina aspoň 3 druhu a nějaký sýr, šunka + zelenina jako obloha navíc. Toasty obalené ve vajíčku a zelenina. Někdy jsem i udělala na pánvičce obalený toast a nechala do něj pak rozpustit sýr a listový špenát čerstvý. Následně dochutit rajče, salát a nějaká omáčka.

janniha
17. říj 2025

@reeeza Ahoj 🙂 Taky to znám, pořád dokola chleba s něčím člověka omrzí. Zkusit můžeš třeba studené maso v krabičce – plátky kuřete nebo pečeného vepřového s trochou zeleniny, vajíčko, kousek bulguru nebo kuskusu, všechno se dá jíst zastudena. Místo chleba můžeš taky použít tortillu nebo pitu a naplnit ji čímkoli, co máš po ruce – tuňák, sýr, vejce, zelenina, zbytek masa. Fajn obměna jsou i studené saláty – rýžový, kuskusový nebo těstovinový, které si uděláš večer a ráno jen přihodíš maso nebo sýr. Nebo třeba jen vajíčka natvrdo, tvaroh, zeleninu, pár plátků masa – vypadá to líp než sendvič a pořád se to dá jíst bez ohřívání. Prostě trochu změna, ale pořád jednoduché a bez mikrovlnky.

hanka_12345
17. říj 2025

manzel dela 12tky a ja se mu teda snazim pecivo uplne vyvarovat neb ma i spatny cukr,takze ma obed,kybl polivky coz mi zabije jedno jidlo, nekdy to ma i na 2x,ma to strasne rad no a pak mu delam zeleninovou misku vetsinou, s nejakou sunkou,pastikou,varene vajicko a podobne a nebo mu pecivo dam ale ma treba 4x misku a 1 pecivo atd , a to pecivo jeste pecu :D

brunetka11
18. říj 2025

Dcerka si začala chystat jednoduchá japonská a korejská jídla - rýžové sandwiche s tuňákem nebo hovězím, různé typy salátů.
Já mám ráda závitky apod.

janina228
18. říj 2025

U nás frčí nakládané ovesné vločky s jogurtem - uležet přes noc v lednici. S ovocem, džemem, sirupem.. 😊. Večer to je hned a ráno se nemusí nic řešit.

lumya17
25. říj 2025

@reeeza vyskusaj salaty, najlepsie cestovinove, nam velmi chutia https://www.madunicki.sk/recepty/studena-kuchyn...