icon

Recept na tvrdé perníčky. Podělíte se o osvědčený tip?

30. lis 2023

Ahoj holky!
Podelite se se mnou, prosim, o recept na opravdu tvrde klasicke pernicky? Ja jsem kdysi mela jeden skvely, bohuzel jsem ho ztratila a od te doby to neni ono. Vsude na netu jsou recepty na ihned mekke a nebo ten vysledek neni tak chutny jako podle toho meho puvodniho receptu. pokud si dobre pamatuji - cim vic medu, tim vic tvrde.
Miluji prave tvrde pernicky, chutna mi, jak pekne krupou 😀 Kdyz zmeknou, nema to ten smrnc 😄

avatar
l_
30. lis 2023

Staci jakekoliv dele pect..

avatar
pe_tu_ss_ka
30. lis 2023

Přesně, stačí je přepéct

avatar
syslounek
30. lis 2023

Nemyslím, že by na to mělo vliv množství medu, spíš vlhkost v bytě. Peču s tetou ze stejného těsta, ona je má krásně křupavé i měsíc, já je mám druhý den měkké. I ty perníky co dostanu přímo od ní do druhého dne měknou. A chuť dělá hodně přidané koření, perníky z kupované směsy mi nechutnají, melu si vlastní podle receptu.

avatar
zuzkasim
30. lis 2023

Já mám z jakéhokoliv receptu vždy tvrdé😂 Chce to nechat je péct trochu déle, tedy pro mě dřív vytáhnout🙂

avatar
nikkigingerbread
30. lis 2023

Já s tím, že čím víc medu, tím tvrdší perníčky docela souhlasím. Nejtvrdší (a pro mě nejhorší) perníčky byly tyto https://kitchenette.cz/clanek/121-pernicky byly jak sušenky. A ještě jako bonus jsem je udělala tenké a možná nechala dlouho v troubě :D Takže to by ti mohlo vyhovovat :D

avatar
1pomnenka
30. lis 2023

Všechny recepty, ve kterých je kromě sody ještě kypřící prášek. Víc upečeš, pak už jen objednat se k zubaři. 😂

avatar
jannym
30. lis 2023

@zuzkasim ano taky patrim do teto skupiny at pecu jakekoliv pernicky muzou se klidne pouzivat jako dlazebni kostky…

avatar
ninive211
30. lis 2023

Taky souhlasím, že víc medu = tvrdší. První roky jsem dělala recept od mojí mamtky, kde bylo hodně medu, no fakt tvrdé, musely se odležet a i byly výborné skrz ten med, ale prostě byly tvrdé. Pak jsem přešla na perníčky z toprecepty.cz - ihned měkké, medu jsou tam jen dvě lžíce na 140 g cukru a super! No a ano, je třeba hlídat troubu, pokud chceš měkčí, vytáhnout dřív a nechat dojít na plechu, nepřepéct. Já mám rychlopečící troubu, kde je v receptu napsáno 8-10 minut, tak po 6, max. 7 minutách musím vytahovat...

avatar
veroniquecz
30. lis 2023

@ninive211 mas recept na ty měkké prosím?

avatar
me_druhe_ja
30. lis 2023

Stačí je péct dlouho. 😀 ony jsou děsně zradny. Já je měla roky tvrdý, než jsem se naučila, že je musím vyndat dřív. Ještě ve fázi, kdy nejsou úplně hotový. Ony dojdou na plechu a vnitřním teplem. Teď už mám pár let perníčky hned měkké. 🙂