Dárek pro patnáctiletou dceru. Máte tip?
Holky, potřebuji doladit dárek pro patnáctiletou dceru. Dostane poukaz na ryze praktickou věc po dohodě. Napadá vás v tomto věku ještě nějaká roztomilá maličkost? Mám pocit, že za ty roky jsem se v nápadech poněkud vystřílela...
@jasekd ne všichni. Já třeba moc ráda čtu. Ale nepotřebuju ty knížky vlastnit. Navíc si nejlépe vyberu v knihovně sama, kde ji maximálně nedočtenou vrátím, když mě nezaujme. Nejsem zavázaná tím, že za ni někdo dal plno peněz a teď mi doma leží. Nebo ji jednou přečtu a co pak s ní.
@prejeta_zaba tak to ale asi tazatelka vi, jestli to holce udela radost nebo ne...
Já dostala na 15 narozeniny řetízek a ten nosím pořád. No záleží jestli by něco takového nosila.
Tvoji dceru chápu, měla jsem to podobně. Rozhodne jsem nechtěla řetízek ani prstýnek. Nasi mi tenkrát něco takového dražšího chtěli koupit, tak jsem jim řekla, že když chtějí kupovat dražší dárek, ať mi koupí spacák. Mám ho do teď . K 18 to samé - tak jsem si přála krosnu.
Letos mi kamaradka dala denik Tam a zpet - je to petilety denik, na kazdy den den v roce je otazka, na kterou odpovis. dalsi rok jedes znovu, a tak dale. Co treba ten?
Ještě k podstatě mé otázky, která mi teprve teď dochází: zhruba jde o to, že dcera má vyhraněný vkus, takže spoustu věcí odmítne. Takže skoro všechno je potřeba dávat po dohodě, na přání a na objednávku. V podstatě bych si taky ráda užila ten moment, že dám "jen tak" něco co bude přijato příznivě a využije se.
A co trefné trígo s moderní hláškou- mají super nápady na Fajntricko.cz, mrkni! Já ani nevěděla co zrovna mezi mladými letí, ale skvělé hlody tam :D

@prejeta_zaba Tvuj pohled mi pripada zajimavy, protoze mi zprostredkovavas neco ze sveta me dcery. Takze klidně budu rada, kdyz se jeste podelis, jak jsi to vnimala ve sve zkusenosti. S temi darky to neni zas tak jednoduche. Predne, v rodine, kde se fakt hodně cte, knizka nikdy nebude banalitou. Druhak - dceri je sotva 15, tj.neoceni vubec nejakou specialni kosmetiku, kasmirovy svetr leda tak z vinted. Je to dospívající divka, ne dospela žena. Do jiste miry je problem i v tom, ze nektere dceriny zajmy jsou drahe, dostala letos drahy hudebni nastroj, casto byva na pobytech se svym kroužkem, coz něco stojí, dostala počítač atd , tj.dostala i vic veci nez sourozenci. Tj.vseobecne je pocit, ze deti jsou ve veku, kdy vsechno stojí spoustu peněz. Asi tak... Ja bych ji třeba moc rada koupila nejake pekne saty z ceske slow fashion, coz ona bohuzel trochu pubertacky shodi, ze nic nepotrebuje, ackoli jsou situace, kdy je potřebuje...
@2veverka Chápu, je pravda že to možná už vidím teď trochu víc s nadhledem než v té pubertě. Ale my nejsme nároční, jenom potřebujeme mít pocit, že nám někdo rozumí, tzn. dá si práci s výběrem dárku nám do vkusu. I kdyby to měla být věc zadarmo. Na ceně vůbec nezáleží, naopak, mě víc potěší kytka z louky z mých oblíbených květin než cokoliv drahého, co se mi netrefí do vkusu. Takže jestli dceři udělá radost oblečení z Vinted nebo něco do toho kroužku, směle do toho. Uděláš víc radosti než nějakou pracně vybíranou věcičkou. I do těch slow fashion šatů bych klidně šla, s vysvětlením, že se jí budou hodit, to přechroustá a bude ráda. 😉Bohužel děti prostě jsou drahá zábava. Na druhou stranu, říkám si, někdo uvalí plno peněz za cigarety, někdo za umělé nehty, tak takhle to člověk investuje do svých dětí, co je víc. 🤭