Dárek pro patnáctiletou dceru. Máte tip?
Holky, potřebuji doladit dárek pro patnáctiletou dceru. Dostane poukaz na ryze praktickou věc po dohodě. Napadá vás v tomto věku ještě nějaká roztomilá maličkost? Mám pocit, že za ty roky jsem se v nápadech poněkud vystřílela...
@2veverka holka chtěla změnu v barve vlasů ,pak různé věci na obličej ,a poukázku na nechty
Dcera si nechala píchnout druhou dírku. K tomu dostala mnou vyrobenou poukázku na peníze, za které si pak může kdekoli cokoli koupit a já / táta to v té částce zaplatíme. A dárkový koš s věcmi, co má ráda.
Dcera si nechala píchnout druhou dírku. K tomu dostala mnou vyrobenou poukázku na peníze, za které si pak může kdekoli cokoli koupit a já / táta to v té částce zaplatíme. A dárkový koš s věcmi, co má ráda.
@kayty A ten dárkový koš, co v něm bylo, jestli se můžu zeptat?
Holky, ono se to nezdá, ale jak se to s dětma točí, člověk se po těch letech nějak vyčerpá. Dcera vždycky dostane i knížku, poukázku do dm má od bráchy, věci do pokojíčku jsme řešily nedávno... snažím se vždycky o nějaký kreativní kousek, ale teď mám poněkud temno v hlavě...
@barulina Díky, můžu se zeptat na ty všechny možné záležitosti?
@2veverka asi jsem to blbě napsala, jeste jsem nemela kafe. Myslela jsem tim, ze na všechny služby kde dnes koupit poukaz, voucher. Moje dcera se rada parádi, tak ji treba kupuji kosmetické ošetření, haed spa, poukaz do obchodu s oblečením, do Sephory a podobně
@2veverka Vždyť pro holky je to jednoduchý, vždycky se hodí kosmetika, parfém, kabelka, oblečení, případně náramek, náušnice atd. Nebo poukaz ke kadeřnici, na nehty.. Knížky jestli rada čte.
@izz76 Neznáš mou dceru, která přece nebude zatěžovat planetu neeticky vyráběnýma hadrama.. Náramků má x, přívěsků taky dost, náušnice jsme chtěly řešit až na podzim. Ke kadeřnici nechodí atd. Takže to asi jako obvykle jistí kniha a pak ten praktický dárek....
@izz76 Neznáš mou dceru, která přece nebude zatěžovat planetu neeticky vyráběnýma hadrama.. Náramků má x, přívěsků taky dost, náušnice jsme chtěly řešit až na podzim. Ke kadeřnici nechodí atd. Takže to asi jako obvykle jistí kniha a pak ten praktický dárek....
@2veverka To mas pravdu nejsem jasnovidec a tvou dceru neznám. Píšu nápady které by potěšily mou dceru.
@2veverka ja myslim, ze takovou holku potesi zase ta kniha. A ze vubec nevadi, ze je dostava porad. Neco jako nas syn, zadna komerce, znacky a veci bezne mezi pubertaky ho nezajimaji, tak proste dostava knihy. A k tomu nejakou mikinu, triko apod., kde nejvetsim bonusem je pro nej to, ze to obleceni nekdo vybral a on tam nemusel chodit, zkouset si to a resit to. S vyberem mi pomaha dcera, zkousime to na sobe a pridavame centimetry, o kolik je syn vyssi. A ubirame kila, o kolik jsem ja tezsi😝 Zatim nam to takhle funguje.
@2veverka ja myslim, ze takovou holku potesi zase ta kniha. A ze vubec nevadi, ze je dostava porad. Neco jako nas syn, zadna komerce, znacky a veci bezne mezi pubertaky ho nezajimaji, tak proste dostava knihy. A k tomu nejakou mikinu, triko apod., kde nejvetsim bonusem je pro nej to, ze to obleceni nekdo vybral a on tam nemusel chodit, zkouset si to a resit to. S vyberem mi pomaha dcera, zkousime to na sobe a pridavame centimetry, o kolik je syn vyssi. A ubirame kila, o kolik jsem ja tezsi😝 Zatim nam to takhle funguje.
@jasekd Souhlasím, že bez knížky to nejde. Jen jsem myslela, že k tomu přidám ještě něco s nápadem... Oblečení chce ze sekáče, šaty nové ani za nic, byť občas by se hodily, všechno má. Šťastná to dívka, když se to tak vezme.
@jasekd Souhlasím, že bez knížky to nejde. Jen jsem myslela, že k tomu přidám ještě něco s nápadem... Oblečení chce ze sekáče, šaty nové ani za nic, byť občas by se hodily, všechno má. Šťastná to dívka, když se to tak vezme.
@2veverka nejakou kytku v kvetinaci? Moje dcera pestuje masozravky treba. Jinak je v zajmech trochu komercnejsi nez jeji bratr, takze novymi hadry, resp. poukazkou, nepohrdne. I kdyz taky to zacina smerovat spis na sekace nebo trvanlivejsi znacky. Taky rada pece, takze jakykoli kramy na peceni ji udelaji radost. Ale to uz je specificka zaliba, kterou kazda zena nema. Ja treba rozhodne ne😅 Taky rada tvori, maluje. A takovy Ohuhu fixy, nebo jak se jmenuji, jsou dost drahy. Takze ji taky potesi, sama si je nekoupi. Ruzne linery, barvy apod. Neco z Koh -i - Nooru treba. Ale neni to zadny wow prekvapeni, no...
@2veverka knizka se da obohatit o nejake darecky. Inspirovala jsem se zde a vybranou knizku doplnila o různá prekvapeni. Dcera byla nadsena, ze jsem si s tim dala tu praci, plus to může splnovat i tu eko notu (tu mame take)
https://www.jadbookclub.com/knizni-box-diamant-...
Co tedy nějakou bio kosmetiku? Nebo vonný olejíček. Bambucke maslo, jojobovy olej, růžová voda...
@2veverka Co se jí zkusit zeptat, co by jí udělalo radost? Já vím, že to pak není překvapení, ale lepší než kupovat nepotřebnou roztomilost, kterou nepoužije.
15 je velky věk... koupila bych ji památek i náušnice nebo prstynek/přívěsek... na památku 🙂
@lis6 jojo, to je dobrý nápad, díky...
@2veverka jak sama pises - nezname tvou dceru a ani rozpocet. U nas by byl nejvetsi darek spolecny cas, ktery je opravdu jeji. Ma vlastne vsechno, obleceni ani kosmetiku nechce, ma ho dost. Knizky davame tak nejak i mimo narozky. Na dalsi narozky mam v planu davat spolecny vikend v Parizi, kterou miluje, projdeme si galerie, vyjime makronky a pojedeme jen my dve, bez sourozencu, aby to bylo plne podle jejich zajmu
@2veverka jak sama pises - nezname tvou dceru a ani rozpocet. U nas by byl nejvetsi darek spolecny cas, ktery je opravdu jeji. Ma vlastne vsechno, obleceni ani kosmetiku nechce, ma ho dost. Knizky davame tak nejak i mimo narozky. Na dalsi narozky mam v planu davat spolecny vikend v Parizi, kterou miluje, projdeme si galerie, vyjime makronky a pojedeme jen my dve, bez sourozencu, aby to bylo plne podle jejich zajmu
@tereza0111 prosím tě, a na jak dlouho třeba s dcerou na takový trip vyrážíš? Daří se Ti to časově zorganizovat i smladšími dětmi? Popravdě, moje dcera se zajímá o všechno možné, ale v popředí je teď kontakt s kamarádkami. Ač sama miluju umění, v tomto věku bych ji tam nevytáhla, nebo za cenu zbytečného tlačení. Navíc ta muzea jsou reálně náročná, když je chceš projít pořádně. Tak si říkám, jestli počkat pár let...
Dcera si třeba píše, kam by chtěla jet....letos si vybrala za přijímačky taky poznávák. V Paříži jsme byly když měla 14, Louvre,Versailles....
Já tvou ceru chápu, dost se v tom poznávám. Zkus buď něco praktického k jejím koníčkům - sportovní vybavení, umělecké vybavení, kvalitní kosmetiku, permici do fitka, prostě něco co by se jí hodilo a běžně si to nekoupí. Určitě ne další tričko nebo knížku - tu si přece může půjčit v knihovně. Působí to akorát tak, že se ti nechtělo nic vybírat, tak má další kousek, který odloží na políčku. Místo toho můžeš vybrat něco, co jí potěší. Vstupenku nebo poukázku na zážitek - pokud vyloženě nechceš nějaký víkend za jejím cílem, zkus se třeba mrknout po odpoledních kurzech - pečení, vyrábění, focení. Bývá to ve velkých městech, dalo by se to spojit s nějakým příjemným přespáním v místě. Nebo nějaký fakt kvalitní kousek oblečení - funkční věc, kašmírový svetr, lepší boty. Nějakou vychytávku do pokojíčku? Určitě nic "památečního" ani dalšího do sbírky, na to takovéhle typy vůbec nejsou. Zapisuj si cokoliv se zmíní a určitě něco časem vybereš. 😉
Já tvou ceru chápu, dost se v tom poznávám. Zkus buď něco praktického k jejím koníčkům - sportovní vybavení, umělecké vybavení, kvalitní kosmetiku, permici do fitka, prostě něco co by se jí hodilo a běžně si to nekoupí. Určitě ne další tričko nebo knížku - tu si přece může půjčit v knihovně. Působí to akorát tak, že se ti nechtělo nic vybírat, tak má další kousek, který odloží na políčku. Místo toho můžeš vybrat něco, co jí potěší. Vstupenku nebo poukázku na zážitek - pokud vyloženě nechceš nějaký víkend za jejím cílem, zkus se třeba mrknout po odpoledních kurzech - pečení, vyrábění, focení. Bývá to ve velkých městech, dalo by se to spojit s nějakým příjemným přespáním v místě. Nebo nějaký fakt kvalitní kousek oblečení - funkční věc, kašmírový svetr, lepší boty. Nějakou vychytávku do pokojíčku? Určitě nic "památečního" ani dalšího do sbírky, na to takovéhle typy vůbec nejsou. Zapisuj si cokoliv se zmíní a určitě něco časem vybereš. 😉
@prejeta_zaba lidi, co radi ctou, dalsi knihu uvitaji. Mne udela radost vzdycky, a dostanu ji skoro pokazde. Syn to ma stejne.
@tereza0111 prosím tě, a na jak dlouho třeba s dcerou na takový trip vyrážíš? Daří se Ti to časově zorganizovat i smladšími dětmi? Popravdě, moje dcera se zajímá o všechno možné, ale v popředí je teď kontakt s kamarádkami. Ač sama miluju umění, v tomto věku bych ji tam nevytáhla, nebo za cenu zbytečného tlačení. Navíc ta muzea jsou reálně náročná, když je chceš projít pořádně. Tak si říkám, jestli počkat pár let...
@2veverka jasne, kamaradi jsou ted nejvic 🙂 ale zaroven je tam spousta ruznych emoci, pocitu, vztahu (zatim hlavne s kamoskama nastesti), ktere ve skutecnosti chce a potrebuje probrat, ale v beznem rezimu na to vubec neni prostor, protoze vi, ze jsou doma segry, tata a ono ji trva nez se k tomu co chce rict dopracuje, takze se ji to libi. Segry ma na starosti tatinek, nas ideal je odlet v patek vecer a v nedeli navrat. S tim, ze to je samozrejme i hodne o kavarnickach, prolezeme i obchody s modou a vsim moznym - byt si koupi treba maximalne jedno tricko, jde spis o ten pocit, ze muze, ma na to cas, ma me celou pro sebe a tak v sobotu odpoledne se vetsinou plne otevre 🙂 Umeni miluje vic nez ja, takze ja v galerii trochu trpim, ale ona uplne sviti nadsenim. Dala by cely den, ja dam max 4 hodiny 😅
Kdybych se jo pochlapila a sehnala jeste listky na vecerni predstaveni - balet, opera nebo pokud by destinace byla Londyn tak muzikal - tak bude v sedmem nebi (to si asi necham na 18. narozky). Ale ona to proste miluje, neni na veci (ekologie!), kosmetiku co pouziva ma a vic nechce, zazitky jsou nejvic
@prejeta_zaba Tvuj pohled mi pripada zajimavy, protoze mi zprostredkovavas neco ze sveta me dcery. Takze klidně budu rada, kdyz se jeste podelis, jak jsi to vnimala ve sve zkusenosti. S temi darky to neni zas tak jednoduche. Predne, v rodine, kde se fakt hodně cte, knizka nikdy nebude banalitou. Druhak - dceri je sotva 15, tj.neoceni vubec nejakou specialni kosmetiku, kasmirovy svetr leda tak z vinted. Je to dospívající divka, ne dospela žena. Do jiste miry je problem i v tom, ze nektere dceriny zajmy jsou drahe, dostala letos drahy hudebni nastroj, casto byva na pobytech se svym kroužkem, coz něco stojí, dostala počítač atd , tj.dostala i vic veci nez sourozenci. Tj.vseobecne je pocit, ze deti jsou ve veku, kdy vsechno stojí spoustu peněz. Asi tak... Ja bych ji třeba moc rada koupila nejake pekne saty z ceske slow fashion, coz ona bohuzel trochu pubertacky shodi, ze nic nepotrebuje, ackoli jsou situace, kdy je potřebuje...
@prejeta_zaba Tvuj pohled mi pripada zajimavy, protoze mi zprostredkovavas neco ze sveta me dcery. Takze klidně budu rada, kdyz se jeste podelis, jak jsi to vnimala ve sve zkusenosti. S temi darky to neni zas tak jednoduche. Predne, v rodine, kde se fakt hodně cte, knizka nikdy nebude banalitou. Druhak - dceri je sotva 15, tj.neoceni vubec nejakou specialni kosmetiku, kasmirovy svetr leda tak z vinted. Je to dospívající divka, ne dospela žena. Do jiste miry je problem i v tom, ze nektere dceriny zajmy jsou drahe, dostala letos drahy hudebni nastroj, casto byva na pobytech se svym kroužkem, coz něco stojí, dostala počítač atd , tj.dostala i vic veci nez sourozenci. Tj.vseobecne je pocit, ze deti jsou ve veku, kdy vsechno stojí spoustu peněz. Asi tak... Ja bych ji třeba moc rada koupila nejake pekne saty z ceske slow fashion, coz ona bohuzel trochu pubertacky shodi, ze nic nepotrebuje, ackoli jsou situace, kdy je potřebuje...
@2veverka Napadá mě buďto přívěsek s věnováním - jsi jedinečná, s láskou máma ( třeba ). Pokud fakt maličkost,tak mě napadá sada čajů ze světa,jestli má ráda čaj nebo čokoládky atd. Prostě něco zajímavého 😄
@prejeta_zaba lidi, co radi ctou, dalsi knihu uvitaji. Mne udela radost vzdycky, a dostanu ji skoro pokazde. Syn to ma stejne.
@jasekd ne všichni. Já třeba moc ráda čtu. Ale nepotřebuju ty knížky vlastnit. Navíc si nejlépe vyberu v knihovně sama, kde ji maximálně nedočtenou vrátím, když mě nezaujme. Nejsem zavázaná tím, že za ni někdo dal plno peněz a teď mi doma leží. Nebo ji jednou přečtu a co pak s ní.

U nás chtels píchnout druhou náušnici....