icon

Asi se rozejdeme. Máme dítě. Co mám dělat?

andrea_honzicek
12. led 2016

Vůbec nevím jak začít. Vytvořila jsem si nový profil protože pod tím svým původním se mi to vůbec nepíše lehko, je tu pár holek které mě znají...připadám si hloupě. Ach jo, jak začít... S přítelem jsme spolu přes 5 let, 4 roky spolu žijeme, máme syna kterému je 20 měsíců. Když jsme se poznali, měl přítel problémy, dluhy a já mu pomohla se ze všeho vyhrabat. Náš vztah byl super do doby než jsme spolu začli bydlet - to šel najednou sex a veškeré intimnosti na vedlejší kolej. Říkal, že je unavený z práce a rekonstrukce bytu, tak jsem na něho netlačila i když mi to chybělo. Spali jsme spolu...no jednou za čas, ale když jsem na to zavedla hovor, říkal, že je unavený nebo že ho něco bolí a někdy jsem zase byla unavená já. Když jsem zjistila, že jsem těhotná myslela jsem, že se něco změní, ale bylo to ještě horší. V těhotenství si mě ani nevšiml, přestože jsem o sebe dbala a dlouho žádné bříško ani neměla. Ale jinak se o mě staral pěkně a s láskou, neměla jsem důvod se domnívat že je něco v nepořádku. Pak přišla péče o miminko a tak se to ani potom nezlepšilo. Připadalo mi, že mu sex 1x za měsíc stačí, choval se tak a když jsem něco naznačovala tak říkal, že je utahaný atd. a já vlastně byla taky, takže mi i přišlo vhod si místo sexu pospat. Jinak byl náš vztah zdánlivě bez mráčku. Začala se skloňovat svatba a já se těšila, že budeme rodina. Jenomže mezitím jsem zjistila, že si píše s jednou holkou...je to jeho prý dlouholetá kamarádka. Jelikož vím, jaká je a že jí nedělá problém ani sex se ženatým chlapem od rodiny, měla jsem se na pozoru. Všiml si, že víc žárlím a začal vyšilovat, že s ní nic nemá, přesvědčil mě dostatečně, takže se to uklidnilo a já v prosinci dostala zásnubní prstýnek. Začli jsme plánovat svatbu, ale ve mně to pořád nějak hlodalo. Udělala jsem něco co jsem dělat neměla - nejen z morálního hlediska, ale i právně je to zakázané, ale prostě stalo se, potřebovala jsem mít jistotu. Dostala jsem se k jejich společné konverzaci na internetu a přečetla si, jak ji asi 3/4 roku uháněl a chtěl se s ní vyspat. Nakonec k ničemu nedošlo, ale i tak ji unáněl pořád a psali si, že až se to u nás doma uklidní, tak to spáchají. Pak se ona odmlčela, protože si našla přítele, ale posléze si začli psát znovu, že ani tak by nebyl ani jeden z nich proti sexu. Psal si s ní jinak než mluví se mnou, takového ho neznám, se mnou o sexu nikdy nemluvil, s ní probíral detaily. Udělalo se mi špatně. Po našich zásnubách jí psal, že je rád, že se budeme brát, že má hodnou ženu a to ostatní je asi daň za to - myslel sex. Nechápu to, protože se mnou nikdy neřešil co by chtěl jinak a že by to chtěl častěji atd. Ona mu radila ať si to vybíjí jinde ale ať se to nedozvím, ať neničí rodinu... No asi nemá cenu to dál rozebírat, přišla jsem na to a okamžitě mu chtěla sbalit kufry. Řešili jsme to po telefonu zatímco byl v práci, on to prej chce napravit, ale má strach že už mu nebudu věřit atd. - znáte to ty povídačky. Kdybysme neměli dítě, vůbec bych se nerozmýšlela, ale máme chlapečka, kterého nechci připravit o rodinu, která doteď fungovala. Kromě toho kvůli jeho dluhům jsem měla rodičák na 2 roky a zrovna minulej týden si ho nechala prodloužit protože ještě nemůžu do práce, malýho nemá kdo hlídat a do školky ho nevezmou. Takže příští měsíc už dostanu jen 5000. Máme společně byt v nájmu, auto, pojistku...vůbec nevím co mám dělat. Mohla bych jít maximálně k rodičům, ale co všechny ty věci co spolu máme? To se mi k nim domů nevejde. Navíc ta holka bydlí ve stejném domě jako moji rodiče, jsou sousedi. Prosím, poraďte mi, kdo jste zažil podobnou situaci, co mám dělat? A co dělat v případě, že se rozhodnu od něho odejít? Kde se žádá o svěření dítěte do péče a stanovení výživného? Kde se žádá o změnu příjmení dítěte (pokud spolu nebudem nechci aby se dál jmenoval po něm)? Budu mít nárok na nějaké příspěvky pokud budu u rodičů (jsou oba důchodci)? Co dělat s autem když já jsem vlastník a on pojistník, jak to jde řešit když ani jeden ani druhý nemáme toho druhého jak vyplatit? Dívala jsem se po volných bytech, ale momentálně tu v okolí nic volného není. Mohla bych být u rodičů než nastoupím do práce a potom se odstěhovat někam do nájmu, ale mám strach...rodiče mi nemůžou nějak pomáhat, jsou oba v důchodu a důchod mají malý že jim stačí tak akorát pro sebe a ne ještě pro mě a dítě... Nebo mu dát ještě šanci? Strašně mě to bolí a nevím, jestli dokážu odpustit, ale zase fyzicky s ní nic neměl a tvrdí mi, že už si uvědomil, že sex není vše a chce to se mnou napravit...ale nevím jestli mu dokážu odpustit a ještě věřit. Měli jsme se brát a on dělal tohle. jakoby mu už jeden rozvod v minulosti nestačil. Fakt nevím. Co byste dělaly na mém místě?

Strana
z6
brunetka11
12. led 2016

@andrea_honzicek Ty jo, to je héééérec 🙂) Škoda, že za to nedávají Oskary ,-)
Drž se... A už jen z principu ho do té poradny dokopej.

malenka3
12. led 2016

@andrea_honzicek z toho, jak to popisuješ, tak je to asi klasickej případ, kdy hledal tvůj muž trochu rozptýlení a vzrušení jinde, protože doma to při náporu rodinných starostí najednou bylo fádní. Takových rodin je mraky, máš ale podle mě výhodu, že je proti tobě děvka, která chlapy vodí za nos a i když ten tvůj z toho mohl mít nějaký vzrůšo, tak máš "kliku", že se nedostal dál a neskončilo to jejím pokusem ho odtáhnout od rodiny. Proto podle mě o důvod víc, abyste to zkusili dát do kupy. Nechci tě soudit, to v žádném případě, ale obvykle se na takových trablích podílí svým způsobem oba a i u vás z tvého povídánívnímám, že svůj podíl, byť menší, na tom máš taky. Takže bych bojovala a zkusila to probrat, komunikace je teď pro vás klíčová. Moc vám držím palce, už i kvůli dítěti to aspoň za snahu stojí.

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

Chtěla jsem, ať na pár dní odejde k rodičům, ale na to mi řekl, že ať se nezlobím, ale že už jim naložil problémů dost a jsou už staří a nechce je ještě víc zatěžovat. Oni s ním hodně prožívali rozpad prvního manželství, kdy ho tehdy žena soustavně podváděla a nakonec mu zůstaly na krku všechny společné půjčky a rozvedli se. Pak měl ještě dvě jiné přítelkyně, ale nikdy to nevyšlo a tak se vždycky vrátil zpět domů k rodičům. Když jsme se poznali, rodiče byli očividně rádi, že si konečně našel někoho ,,normálního" - byla jsem svobodná, bezdětná, bez závazků a znali mě jako hodnou holku (bydlí ve stejné obci, znali jsme se roky). Když jsme se k sobě nastěhovali, všechno bylo zdánlivě zalité sluncem, jenomže to by musel nahlas mluvit o tom, co ho uvnitř žere. Dokonce mi dnes řekl, že ho štvala taková věc, že jsme si koupili do nového bytu nové plyšáky a já jim ze srandy dala jména a občas jsme s nima dělali blbosti a smáli se tomu - že mu to přišlo dětinské, ale neřekl mi to, aby mě neurazil. Prý jsem byla v tu dobu taková moc něžná a on se bál, aby mě nějak ,,neznásilnil". Přitom on se tehdy tvářil, že mu to takhle absolutně vyhovuje a já přitom nikdy v minulosti s bývalými partnery neměla žádný problém splnit jim jejich sexuální fantazie (samozřejmě v mezích normy), jenomže to by musel něco říct nahlas.

malenka3
12. led 2016

@brunetka11 no možná herec, ale taky to nakrásně všechno může být pravda a taky důvod, proč se svojí partnerkou není schopen dobře komunikovat. To my těžko poznáme. Takže pro mě by bylo klíčový, že si to sám uvědomuje a připustí, že možná s prostředníkem v komunikaci by s tím něco zkusil udělat.

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@brunetka11 No nevím jestli ustála...spíš šlo o to, že má dvě malé děti, z nichž tomu mladšímu je teprve 1 rok a našemu synovi je rok a půl, oba chodí do práce, tak zas není tak lehké ten čas najít. Myslím, že oba chtěli, ale z toho, co jsem si přečetla, tak vždycky jeden z nich musel být s dětmi (ona nemá žádné hlídání) nebo neměl k dispozici auto a pak taky já jsem byla dost ostražitá, protože jsem něco tušila a asi by mi bylo hodně podezřelé, kdyby se najednou jen tak sbalil a jel pryč. Takže bych ji moc nevelebila, spíš šlo o nedostatek příležitostí.

brunetka11
12. led 2016

@malenka3 Asi jsem už moc stará, nebo moc dlouho dělám svou práci... O těchto věcech se mluví ve vhodné chvíli, když ti dva mají svěřovací, je jim spolu dobře. Protože si mohou nebo minimálně předpokládají, že mohou, důvěřovat.
Ne, ve chvíli krize, abych druhou osobu dostala do pozice, kam potřebuji. Tomuhle se říká manipulátorství.
No každopádně držme Andree pěsti. Toho prostředníka v komunikaci bude potřebovat...

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek podle me v tobe vidi matku ditete,ne rajcovni babu...abys ho sexualne pritahovala,k tomu nepomuze domluva,rozmluva,rozhovor....co jako si predstavuje nekdo zde - co ti mam splnit jak ti to udelat abys byl spokojeny??? Zabijak sexu...to ti garantuji. O sexu se nedomlouva...sex se provozuje a dela...tezko nekomu domluvis aby jsi ho pritahovala....to se musis zmenit ty sama. Od zakladu....pojmenovavat plysaky doma...neni ti deset...mozna z legrace ale rozjodne ne na vazno. Musis se oblikat rajcovne,flirtovat,bavit se s jinyma,vyrazit bez neho jen s kamoskou a nemyslim bbyt neverna,ale trosku neposlusna...ne hrat divadla ale proste pokud chces byt s timhle muzem a chces aby vam to fungovalo,musi fungovat i sex....a on potrebuje nekoho kym di nebude tak jisty...
A jak tady kdosi zminoval knizku o tech potvorach,tak trochu na tom cosi je,ale jinak knizka pro pubertacky....nejlepsi je nelezt chlapovi do zadku a mit svuj nazor,stat si za nim a zachovat uctu..pokud by toto udelal muj muz,vykopla bych ho pryc...toto si preci nesmi dovolit. A bud se srovna a neboo ne...ale takove jooo a nevim a ne.....na houby situace.

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@malenka3 Ona měla dokonce přítele a i v tu dobu si psali, že jí to nevadí, že ona je pro každou špatnost. Jinak když jsem asi před půl rokem pojala nějaké podezření (pořád seděl u pc a schovával konverzaci tam i mobil) a zjistila jsem, že si s ní píše, tak mi říkal, že jsou jen kamarádi a že by s ní ani nic mít nechtěl, když si představí, kolik chlapů už se na ní vystřídalo a taky ví jaká je - jenom si užít, ale nic vážného a on prý chce rodinu, zázemí. Jenomže se ukázalo že to tak docela není pravda. Mně jde teď hlavně o to, že to musí rozlousknout nějak on a vzpamatovat se protože já se asi můžu stavět na hlavu, ale teď jsem v dost prekérní situaci když vím co si psali (že si u sexu představuje ji apod.) a nedokážu si s ním momentálně ani lehnout do jedné postele natož s ním mít sex, potřebuju čas to všechno nějak vstřebat. Prý mě v tomhle naprosto chápe. Ale mě hlavně děsí ta představa, že kdyby spolu něco měli a my pak spolu spali, tak vím, že ona dřív měla jednu pohlavní nemoc a nedivila bych se, kdyby měla něco i teď, protože partnery opravdu hodně střídá (jinak vím to, protože jsem jako zdravotník měla možnost nahlédnout do její karty). On to věděl taky a věděl i jiné věci, které na ni nejsou zrovna lichotivé, přesto jí psal jak po ní touží a že se mu o ní zdá...a i když ona ho v tom jen živila a nakonec jakoby odpálkovala, pořád ho to lákalo.

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek jses naivni...ona ho drzela v tom ze nemuze pritom kdyby luskla on by bezel hned....jenze ONA ho nechce....

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@shine2015 Musím uznat, že máš pravdu. Sex by se měl provozovat a ne o něm přehnaně mluvit. Ale zase je dobré říct si: Takhle se mi to líbí, tohle prosím nedělej, bolí mě to, nechceš zkusit tohle - myslím, že by to bylo fajn... Ale pokud mi chlap tvrdí, že je všechno v pořádku, přitahuju ho, žádný problém nemá a naše 69 nebo misionář mu naprosto vyhovují a pak se svěřuje jiné ženské, že by si to představoval jinak, tak to je pro mě dost podpásovka. Kromě toho aby ji nalákal, říkal o sobě i o mně věci, které nebyly vůbec pravda a cítím se dost podvedená, že mě takhle špinil a ze sebe dělal mistra sexu. Sex s ním se mi sice vždy líbil, ale rozhodně nepředvádí takové výkony, že by o sobě mohl říct, že se to takhle bude líbit každé. Spíš si myslím, že mně se to líbilo hlavně na základě toho, že k němu i něco cítím a neberu to pouze jako sex, ale upřímně řečeno v poslední době hodně přibral, neholí se, jako každý chlap se někdy ,,zapomene" umýt, prdění u televize té romantice taky nepřidá...takže si myslím, že by z něho zas tak odvázaná nebyla.
A ano, chci změnit něco na sobě - hlavně si potřebuji dodat sebevědomí, že nejsem tak špatná, že mám taky své kvality, že umím být i krásná a přitažlivá - což je pro mě při celodenním maratonu péče o hyperaktivní batole docela problém. Ale zajdu si ke kadeřnici, víc budu řešit oblíkání a malování...prostě abych se vedle ní necítila jako že jsem něco míň. I když teď se teda cítím strašně, protože je fakt hrozný pocit, když doma kmitáte aby bylo všechno OK, muže ještě kolikrát musíte upozorňovat, že už by si mohl vzít čisté ponožky nebo se oholit, snažíte se vnést do vztahu pohodu a on přitom touží po jiné. Dnes v záchvatu pláče jsem se ho zeptala, jestli by i ona pro něho tolik plakala...

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@shine2015 To nevím, i to je možné, do hlavy jí nevidím. On si teď myslí, že mi celou tu konverzaci poslala ona, aby se mu nějak pomstila nebo něco a říká mi, že to na ni sedí, že má přesně takovou povahu... Jo ona je hodně velká svi.ě když na to přijde - dokázala chlapa skopat tak, že měl polámaný žebra, dalšího prý společně s dalšími dvěma lidmi přepadli a zároveň ho vydeptala tak, že se 2x pokusil o sebevraždu a teď se soudí o dítě... Ale i když na ni na jednu stranu nadával, tak jí psal prasárny, tak tomu moc nerozumím...

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek vidis ...ona ti v zaveru nesaha po kotniky a on si ji stezuje??!!!! Ten by letel....by videl...rozhodne bych nedelala ze je vse vporadku...a na vse zapomenuto. A ty si hodne rozmysli co chces.....ono drzet vse na silu za kazdou cenu.....musi se snazit i on...a bud se vzpamatuje nebo leti....

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek doporucuji udelat poradky jednou pro vzdyat to same neresis za pul roku znovu

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@shine2015 Přesně to jsem mu taky řekla. Pokud se něco nezmění a nebude chtít nějak na našem vztahu pracovat, tak ať si jde kam chce. Nejvíc mě na tom všem štve, že někteří lidi vůbec neuvažujou, že mají děti a že ty děti když mají 10 tatínků a 5 maminek a ti jejich vlastní rodiče se nemají rádi, tak trpí. Já jsem tohle nikdy pro své dítě nechtěla, vždycky jsem si přála, aby byl šťastnej a proto i ke vztahu přistupovala zodpovědně. A taky vím, že pokud se rozejdeme, tak dalšího chlapa nechci, nevěřím, že by byl jinej než ostatní a že by synka miloval jako vlastního, spíš si myslím, že bych se zas spálila a syn by trpěl o to víc. Jenomže v mé situaci je to těžké - mám jen starší rodiče, jinak vůbec nikoho, a nechci být na světě jednou sama. Přál jsem si hezkou rodinu a místo toho musím řešit takovéhle věci.

evulina77
12. led 2016

@andrea_honzicek podle mě by jsi si měla sednout hlavně sama se sebou a měla by jsi si ujasnit, co ty chceš, jak to chceš a s kým to chceš. Podle toho by se vidělo dál. Na základě toho si promluvit s přítelem a informovat ho, jak to teď bude. Pokud ho chceš a chceš vztah udržet, je potřeba na něm zapracovat oba dva. Poradna může pomoci, ale neudělá nic bez vás. Osobně si myslím, že by jsi se s ním teď neměla hned vyspat, ale mluvit je potřeba. Rozhodně bych na nějakou dobu měla oddělené spaní a přítele více začlenila do chodu domácnosti. Aby neměl roupy a ty měla více volného času. Choď mezi lidi a vem svůj život pevně do ruky, nejsi oběť, jsi mladá, krásná a brzo budeš i spokojená. Pokud se budeš chovat jako oběť, staneš se jí a na to je život krátkej...

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@evulina77 On se právě do chodu domácnosti zapojuje dost, o syna se stará, není pro něho problém uklidit i uvařit. Děláme vše tak nějak společně, ale teď jsem se rozhodla, že nějakou dobu nebudu uklízet jeho věci a skákat kolem něho, upomínat ho na ponožky nebo trenky apod. Oddělené spaní navrhnul sám, že prý chápe, že s ním teď nedokážu sdílet ložnici. Jinak jsem mu teď psala do práce, že ve čtvrtek si chci udělat den pro sebe, že by mohl pohlídat syna. A že ten zásnubní prstýnek, který jsem dostala pod stromečkem, si má vzít a dát ho jednou té, u níž si bude jistý, že s ní chce být v dobrém i zlém, že to byl opravdu nevhodný dárek, zkazil mi vzpomínky a mrzí mě, že to teď budeme muset vysvětlovat rodičům.

pavlak5
12. led 2016

@andrea_honzicek syn potrebuje muzsky vzor,uplne na ty muzsky nezanevri,byla by jsi sama proti sobe .Samozrejme to nejde hned po takovy zrade,ale neodsuzuj vsechny .

evulina77
12. led 2016

@andrea_honzicek pokud ho chceš, zkus nevyčítat, nevracet se k tomu. Ale začni žít svůj život, dělej věci co tě těší a zlepši si sebevědomí. Když se začneš cítit dobře sama se sebou, bude lepší všechno. Myslím, že to má cenu snažit se o záchranu vztahu. Pokud se přítel chytl za nos, může se vše obrátit v dobré. Ale nic není zadarmo a taky bych příteli zadarmo nic nedala. Ale kdyby se snažil, to by bylo něco jinýho.... Držím pěsti

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek urcite zit i svuj zivot,kamosky a dbat o sebe atd..jak tu radi holky....ale ne na truc ale fakt pro sebe. A setri si bokem penize...
Jinak on ti navrhuje oddelene loznice?? Mila zlata ten by se mel naopak snazit at ho nevykopnes....ja bych doma bouchla do stolu a rekla dost. Takhle to nejde. Vystehovala ho i ldyby to byl jeho byt,zaplatila jsi jeho dluhy,navic s nim mas dite...on musi vedet ze to je vazne ze se musi zpamatovat. Tim ze se domluvite na oddeleni loznic je pro neho super stav - je doma,po nocich muze delat na netu ci telefonu co chce,funguje uklid,jidlo,neni sam,ma tam porad tebe...

andrea_honzicek
autor
12. led 2016

@shine2015 Já chtěla, by na pár dní k někomu šel, ale to asi nepůjde. Říkal mi, že chápe, že si teď nedovedu představit sdílet s ním postel, tak že se na pár dní přestěhuje do pokojíčka. Ale my to tak někdy dělali, protože syn někdy špatně spí, tak aby se přítel vyspal do práce, protože dělá na směny. Takže to zas taková změna nebude. Když bude mít noční tak bude přes den spát normálně v ložnici. Jinak jídlo nefunguje 🙂 Dneska jsme nejedli vůbec nic (syn samozřejmě ano) a nikomu to nevadilo. Ne já prostě neměla na vaření ani pomyšlení. A úklid jeho věcí teď taky nebude fungovat - nejsem žádná služka a když chce, tak umí uklidit sám.

shine2015
12. led 2016

@andrea_honzicek ja si myslim ze potrebuje byt bez vas...aby si uvedomil jak to bude vypadat kdyz bude konec a o co by prisel....uvidis. Hodne stesti.

cerberos1306
13. led 2016

Ahoj, nečetla jsem všechny komentáře, četla jsem pouze tvé příspěvky.

Několik let jsem byla sama, zkratka jsem čekala na toho správného muže se kterým se usadím. Bydlela jsem sama ve velkém bytě, mladá a bez závazků. V té době jsem pochopila co jsou chlapi zač a věř mi, že ty máš doma zázrak, že se s ní nevyspal. Dovolím si tvrdit, že 9 z 10 chlapů by se s ní dávno už vyspalo.

Chlapi jsou nehorázné prasata. Kolik zadaných nebo ženatých mi vyvolávalo nebo u mě doma zvonilo. Hnus!

Píšeš, že nemáš problém se o sexu s manželem bavit. Ale je u vás v posteli vášen. Kolika body bys hodnotila svůj sexappeal. Na to si odpověz.

Nezastávám se tvého manžela, brala bych to tak, že potřeboval ventyl z domácího stereotypu. Byla bych ublížená, zraněná, dotčená a zlobila se na něj. Proto obleč to nejvíc sexy co máš v šatníku a sebevědomě vyraž ven na víno. Berou ho potvory? Tak jí buď!

ivular
13. led 2016

@cerberos1306 Chápu Tvoji úvahu, na druhou stranu, na světě je tolik závažných problémů a urgentních starostí, že ne vždy zbývá prostor na nějaký sexappeal. Samozřejmě, že každý by měl na sebe dbát. Ale k čemu vztah, ve kterém je žena nucena být otrokem svého vzhledu (dokonce si udělovat nějaké body za sexappeal)? Člověk přece potřebuje toho druhého jako oporu v těch všech těžkostech, které život přináší a nikoliv jako další břemeno, vzhledem k obavám, že jej berou potvory..

cerberos1306
13. led 2016

@ivular nezbývá prostor? Tohle je pro me nesmysl. Tazatelka nechápala co její chlap na té druhé vidí. Že není ta mrcha žádná krasavice nemusí vůbec vadit, když má sebevědomí a umí to co má prodat...

Mám pocit, jak bys mi chtěla naznačit. Mám rodinu, starosti, problémy a proto se nemám mít ráda a taky o sebe dbát? Není na to čas?

cheynee
13. led 2016

Já souhlasím s @cerberos1306... Netvrdím, že je nutné patlat na sebe tuny make-upu a vypadat neustále dokonale, ale třeba párkrát do měsíce, když třeba někam společně vyrážejí to chce vypadat skvěle. Nejlépe tak, aby se po Vás půlka chlapů otočila, když vejdete do restaurace @andrea_honzicek

akankeo
13. led 2016

@andrea_honzicek na tvem miste bych ho v prvni rade prestala zachranovat, evidentne si tim prestal pripadat jako chlap a jeho afery bych neresila. V prvni rade resis jeho osobni zivot, ktereho ale nejsi moc soucasti, coz neni dobre. Pripravujes se tim o svoji sebeuctu a zbytecne se trapis. Pokud chces neco resit a dat vztahu sanci, tak musis tohle dat za hlavu a pouze resit zakladni fungovani, cili peci o sebe, dite, domacnost a zbytek nechala vyplynout. Nema smysl ho hned vyhazovat a delat sceny, naopak pokud se ti podari vyklidnit se a sehnat hlidani, vypadla bych z baraku, obcas sama, aby sis srovnala myslenky a co vlastne od zivota chces a jestli je to opravdu chlap se kterym chces byt pokud dokazes dat v hlave stranou tuto aferku. Pokud ano, pak bych taky zasla nekam jenom s nim bez ditete a v klidu si promluvila o vas dvou, opet ne o te afere, ta do diskuse vubec nepatri, protze ta zenska do vasi rodiny nepatri, ale o tom, jak si predstavujete spolecny zivot a co mu na tobe chybi, mimo to zachranovani, ktere proste delat nemas. Cestu z dluhu a prusvihu si musi najit sam,ty tim pouze ohrozujes sebe a sve dite a jemu podkopavas jeho autoritu byt s dobrym umyslem. No a dej si tajne nejaky meznik, do kdy se to musi nekam pohnout a kam a v mezi case se pripravuj na pripadny rozpad rodiny. Dvere muzes nechat otevrene, ale finance a dalsi zalezitosti pro pripad rozpadu vztahu spolu bude treba resit uz ted, pokud to zvladnete bez emoci, ty ted nadelaj vic skody jak uzitku... Drzim palce at to dopadne jak ma 🙂 a at si silna a zvladnes to at uz s nim nebo bez.;

cerberos1306
13. led 2016

@cheynee přesně, není to o kilogramech makeupu, ale o tom jak je člověk sebevědomý a ten sexy outfit je už jen třešnička. 😉

elvira
13. led 2016

@ivular - souhlasím - být upravená - ano, dbát o sebe - ano...
Ale dělat ze sebe potvoru a sexici, když jí prostě z naturelu nejsem - proč? Jakože ho berou potvory, tak si ho tak udržím?
To je cesta do pekla - jestli bude chtít zahnout, udělá to - a nemusí být vůbec příčina v tom, že žena není sexy. Kolik znám případů, kdy ženská byla jak z cukru, domácnost naprosto v pořádku, navenek vztah v pohodě - ale chlap stejně šel za jinou- prostě to tak měl.
V životě přijdou krušné chvíle, není nic jen zalité sluncem a nemoct se o chlapa opřít, abych nebyla ta slabá, na kterou se vykašle, protože ho berou dračice? Ať si jde... Mám štěstí na chlapa, který mě má rád pořád - jestli jsem byla těhotná a obrovská, jestli jsem v šestinedělí byla uzlík nervů nevyspaný a pdorážděný, jestli jsem byla špatná, když mi postupně umřeli oba rodiče, jestli jsem nasoplená, uštvaná a někdy protivná... Ano, starám se o sebe, pracuju na našem vztahu, ale jednou je oporou jeden a podruhé zase ten druhý. Chlapa, kterého bych si musela nasilu udržovat a bojovat a pořád být ve střehu prostě nestojím...

andrea_honzicek
autor
13. led 2016

@ivular
@cerberos1306 Myslím, že máte pravdu tak trochu obě. Snažím se o sebe dbát, ale je pravda, že někdy prostě nemám čas nebo náladu vzhled řešit. Ale spíš v poslední době to bylo proto, že chlap na sebe začal kašlat - člověk aby ho Xkrát upomínal, že by se měl oholit, vzít si čisté ponožky... Mně tyhle věci vadí, když to chlap neřeší, a on to ví a někdy mi připadalo, jakoby mi to snad dělal naschvál. Když se nám narodil malej, neměla jsem kolikrát čas se za celý den ani učesat, chodila v popatlaném oblečení atd., ale to byly ty začátky a doufala jsem, že to chápe, stejně jako já se snažila chápat ho, když přišel z práce unavený a neřešil sebe. Ale pokud to jenom trošku jde, snažím se vypadat hezky, i když samozřejmě doma s miminem člověk neběhá v lodičkách a minisukni. A u něj by mi kolikrát stačilo, kdyby se navoněl a oholil, ale když mi to dělá naschvál a neudělá to, tak samozřejmě z mé strany ta vášeň není taková jaká by mohla být, protože jsou prostě drobnosti, které mi vadí. Ale řeknu to. Jemu možná taky něco vadí, ale to já nevím, protože to neřekne, a když se ptám, tak mi odpoví, že s ničím problém nemá a pak člověk přijde na tohle...

ivular
13. led 2016

@cerberos1306 Ten prostor - nemám na mysli jen časově, ale i třeba i myšlenkově. Můžeš se dostat to problémů majetkových , mít nemocné rodiče nebo děti, prostě spoustu zodpovědnosti, náročné na čas i síly. Není důvod nemít se rád či nemít vysoké sebevědomí, ale přemýšlet, jestli mám za sexappeal víc bodů než partnerova kolegyně? To si prostě opravdu představit neumím... Nevím, asi jsem divná.

Strana
z6