Asi se rozejdeme. Máme dítě. Co mám dělat?
Vůbec nevím jak začít. Vytvořila jsem si nový profil protože pod tím svým původním se mi to vůbec nepíše lehko, je tu pár holek které mě znají...připadám si hloupě. Ach jo, jak začít... S přítelem jsme spolu přes 5 let, 4 roky spolu žijeme, máme syna kterému je 20 měsíců. Když jsme se poznali, měl přítel problémy, dluhy a já mu pomohla se ze všeho vyhrabat. Náš vztah byl super do doby než jsme spolu začli bydlet - to šel najednou sex a veškeré intimnosti na vedlejší kolej. Říkal, že je unavený z práce a rekonstrukce bytu, tak jsem na něho netlačila i když mi to chybělo. Spali jsme spolu...no jednou za čas, ale když jsem na to zavedla hovor, říkal, že je unavený nebo že ho něco bolí a někdy jsem zase byla unavená já. Když jsem zjistila, že jsem těhotná myslela jsem, že se něco změní, ale bylo to ještě horší. V těhotenství si mě ani nevšiml, přestože jsem o sebe dbala a dlouho žádné bříško ani neměla. Ale jinak se o mě staral pěkně a s láskou, neměla jsem důvod se domnívat že je něco v nepořádku. Pak přišla péče o miminko a tak se to ani potom nezlepšilo. Připadalo mi, že mu sex 1x za měsíc stačí, choval se tak a když jsem něco naznačovala tak říkal, že je utahaný atd. a já vlastně byla taky, takže mi i přišlo vhod si místo sexu pospat. Jinak byl náš vztah zdánlivě bez mráčku. Začala se skloňovat svatba a já se těšila, že budeme rodina. Jenomže mezitím jsem zjistila, že si píše s jednou holkou...je to jeho prý dlouholetá kamarádka. Jelikož vím, jaká je a že jí nedělá problém ani sex se ženatým chlapem od rodiny, měla jsem se na pozoru. Všiml si, že víc žárlím a začal vyšilovat, že s ní nic nemá, přesvědčil mě dostatečně, takže se to uklidnilo a já v prosinci dostala zásnubní prstýnek. Začli jsme plánovat svatbu, ale ve mně to pořád nějak hlodalo. Udělala jsem něco co jsem dělat neměla - nejen z morálního hlediska, ale i právně je to zakázané, ale prostě stalo se, potřebovala jsem mít jistotu. Dostala jsem se k jejich společné konverzaci na internetu a přečetla si, jak ji asi 3/4 roku uháněl a chtěl se s ní vyspat. Nakonec k ničemu nedošlo, ale i tak ji unáněl pořád a psali si, že až se to u nás doma uklidní, tak to spáchají. Pak se ona odmlčela, protože si našla přítele, ale posléze si začli psát znovu, že ani tak by nebyl ani jeden z nich proti sexu. Psal si s ní jinak než mluví se mnou, takového ho neznám, se mnou o sexu nikdy nemluvil, s ní probíral detaily. Udělalo se mi špatně. Po našich zásnubách jí psal, že je rád, že se budeme brát, že má hodnou ženu a to ostatní je asi daň za to - myslel sex. Nechápu to, protože se mnou nikdy neřešil co by chtěl jinak a že by to chtěl častěji atd. Ona mu radila ať si to vybíjí jinde ale ať se to nedozvím, ať neničí rodinu... No asi nemá cenu to dál rozebírat, přišla jsem na to a okamžitě mu chtěla sbalit kufry. Řešili jsme to po telefonu zatímco byl v práci, on to prej chce napravit, ale má strach že už mu nebudu věřit atd. - znáte to ty povídačky. Kdybysme neměli dítě, vůbec bych se nerozmýšlela, ale máme chlapečka, kterého nechci připravit o rodinu, která doteď fungovala. Kromě toho kvůli jeho dluhům jsem měla rodičák na 2 roky a zrovna minulej týden si ho nechala prodloužit protože ještě nemůžu do práce, malýho nemá kdo hlídat a do školky ho nevezmou. Takže příští měsíc už dostanu jen 5000. Máme společně byt v nájmu, auto, pojistku...vůbec nevím co mám dělat. Mohla bych jít maximálně k rodičům, ale co všechny ty věci co spolu máme? To se mi k nim domů nevejde. Navíc ta holka bydlí ve stejném domě jako moji rodiče, jsou sousedi. Prosím, poraďte mi, kdo jste zažil podobnou situaci, co mám dělat? A co dělat v případě, že se rozhodnu od něho odejít? Kde se žádá o svěření dítěte do péče a stanovení výživného? Kde se žádá o změnu příjmení dítěte (pokud spolu nebudem nechci aby se dál jmenoval po něm)? Budu mít nárok na nějaké příspěvky pokud budu u rodičů (jsou oba důchodci)? Co dělat s autem když já jsem vlastník a on pojistník, jak to jde řešit když ani jeden ani druhý nemáme toho druhého jak vyplatit? Dívala jsem se po volných bytech, ale momentálně tu v okolí nic volného není. Mohla bych být u rodičů než nastoupím do práce a potom se odstěhovat někam do nájmu, ale mám strach...rodiče mi nemůžou nějak pomáhat, jsou oba v důchodu a důchod mají malý že jim stačí tak akorát pro sebe a ne ještě pro mě a dítě... Nebo mu dát ještě šanci? Strašně mě to bolí a nevím, jestli dokážu odpustit, ale zase fyzicky s ní nic neměl a tvrdí mi, že už si uvědomil, že sex není vše a chce to se mnou napravit...ale nevím jestli mu dokážu odpustit a ještě věřit. Měli jsme se brát a on dělal tohle. jakoby mu už jeden rozvod v minulosti nestačil. Fakt nevím. Co byste dělaly na mém místě?
@akankeo Akorát, že oni s tím, že spolu nemluví, čím mu to s ní nesedne, dopadli dost smutně...
On o to nestojí, bude mu jen vyhovovat, že se stáhne. Tím pádem je to pro něj legitimní - aneb ona nechce, já nemusím, bravó - můžu o dům dál, protože ona zájem o sex nemá a já ho potřebuju.
Ahoj, držím ti palce aby jsi se rozhodla správně. Já byla v podobné situaci minulý rok na jaře. Mám dceru sedm let a manželé jsme od roku 2004. Postpně jsme se odcizovali, já to chtěla nějak
řešit,ale asi už bylo pozdě. Manžel si našel o dost mladší milenku a ona otěhotněla. Bylo to pro mě peklo na zemi. Vzít holku a odstěhovat se z našeho bytu zatíženého hypotékou?Kam a jak to sama všechno zvládnu?
Fakt peklo. Nevěděla jsem co mám dělat a malá tátu miluje. navrhovala jsem mu že mu s malou nebudu dělat žádné problémy ale aby si uvědomil že to je jeho dcera. K milence odejít nechtěl, to že je těhotná o tom mechtěl ani slyšet, řekla mu to až když se s ní rozešel. Paní jsme navrhli že se k dítěti manžel přihlásí po narození a po testech otcovství. Bylo a je to pro nás pořád hodně těžké. Milá paní mi neustále posílala esemesky nejdříve slušné a pak hodně uríážející o tom jaká jsme svině a hyena a dokonce mi uštědřila i dvě facky. Ale ani já nejsem bez viny když jsem se snažila zjistit jestli už porodila a pod.. e to nemorální a možná ponesu nějaké další následky. Nakonec se domáhala její sestra i její tchýně peněz za adopci. Vlastně do dneška nevíme jestli manžel je otcem jejího dítěte. Pořád nějak mlžili o adopci a utrajeném porodu a na nátlak jsem ji pozvala k nám domů a chtěla se s ní a manželem domluvit na nějakém řešení. Ona nepřišla a v esemeskách dost přitvrdila. Jak to dopadlo ani nevím, před vánoci porodila a zatím o ní není ani vidu ani slechu.
Musím říct že nás to tak stmelilo dohromady, že nyní uvažujeme o adopci sestřičky pro naší holčičku.
Přeji i tobě aby se vše špatné v dobré obrátilo.
@kokena77 máš můj obdiv, tohle bych asi nerozdýchala 😐
@cerberos1306 no ja to rozdejchala....hodnejsem myslela na dceru a pak se to doma srovnalo ani nevim jak. A ja jsem za nas za vsechny moc rada. Mozna me ceka trestni stihani za to ze jsem se pokusila neco zjistit o narozeni toho miminka, ale ja mela v tu chvili nervy k prasknuti jak me pani tasobovala sms zpravami. Mam je pekne ulozene a nevaham je pro ti ni pouzit. Preju si aby uz byl konec tehle hnusne zivotni etapy.
@kokena77 za zjištění o narození dítěte? Pokud ses nevloupala na matriku, tak myslím, že to bude v pohodě. 😉 Držím palec
@cerberos1306 dekuji dam vedet!
@kokena77 ty jo tak to je divny...videla bych to spis na tu adopci...zjisitla ze na dite chlapa od rodiny neutahne tak ho supla k adopci a pujde lovit jineho 😖 ale zase je to asi ta lepsi varianta, pokud dite bylo jenom nastroj tak se dostane k nekomu kdo ho bude milovat a pro vas taky bude lehci nevidet dite ktere vzniklo za takove situace.
@shine2015 porodila urcite, jak jsem vyse napsala - zjistila jsem si to a snazila jsem se info i o adopci kdyz nas jeji rodina tak pekne uhanela o penize. Mam vycitky svedomi, je to hnusne a nemoralni. Jedina moje omluva je ze mi tekly nervy. Mamzel byl take neklidny. Je pravda ze jijeji matka utvrzovala ze manzel k ni odejde...neodejde, oba navzajem se nemohou ani citit. Vzal ji zpet jeji pritel se kterym ma dve deti a on jedno dalsi z mabzelstvi. Mimochodem ona ho rozvedla.
@shine2015 to prave oni pouzivaji, ciste chladne kalkuluji a jdou z svym...par takovych znam a jdou proste tvrde za svym a maji to moc dobre vymysleny... nejdriv jsou strasny kamaradky co jim rozumi a kdyz si ziskaji jejich duveru tak chlapa postvou proti zene a chlap ani nevi jak se to stalo ze najednou si mysli ze mu zena nerozumi a ona slecna je ta jedina co ho chape.
@andrea_honzicek necetla jsem celou diskusi, ale co když chtěl jen flirtovat.. někdo to potřebuje k tomu, aby pak fungoval jako milenec doma, těšil se na tebe atd..prostě se ujistil, že ona ti nesahá ani po kotníky a to i v případě, že to ví. Prostě si výrobil endorfiny..
@brunetka11 a jak bys to teda resila? Nadbihala mu? Nutila ho do konverzaci o necem, co on ani nechce? Me to teda prijde padle na hlavu. Ecidentne nejsou z paru, co resi problemy a udobrovani pres postel. A intimita prece zacina pohodou doma, tim, ze si navzajem udelate radost aniz by o to druhy zadal a chtel neco nazpatek a vzajemnou duverou, me prijde, ze tam ted ani jedno neni, takze co vyresi povidani o sexu... Pokud to neni neco patologickeho typu byl u porodu a uz na mamu sveho ditete neni schopny sahnout, tak to stejne nic nevyresi
@cheynee Tu konverzaci si on smazal. Ale ona ne, vím to z jejího účtu. Jak jsem se tam dostala atd. se mě neptejte, vím, že je to trestné a je mi jasné, že pokud to ona bude chtít nějak řešit, že za to i ponesu následky. Dluhy jsem za něj neplatila, ale prostě jsme spolu žili a peníze měli společné, takže jsme neřešili kdo co pltí - peníze se daly dohromady a nejprve se zaplatily splátky, bydlení a pak až to ostatní. Neberu to tak, že bych za něho já něco zaplatila, jen jsme prostě museli žít skroměji. Byt jsem taky nesháněla. Byli jsme spolu asi půl roku a ještě spolu bydlet neplánovali, když přišel můj zaměstnavatel s tím, že má v nájmu byt a už ho nechce, jestli nemám zájem... tak jsem se dohodli, že to spolu zkusíme, nastěhovali se tam spolu a financovali jsme vše společně - to abych vše uvedla na pravou míru.
@andrea_honzicek a jak ses rozhodla? Jsi doma nebo u rodičů? Doufám, že už se cítíš lépe ☺
Tak se opět ozývám jak se to u nás vyvrbilo. Předevčírem ráno jsem sbalila sebe a syna a odjeli jsme k rodičům. Chlapovi jsem řekla, že to na mě doma všechno padá a prostě musím na chvíli pryč, hlavně kvůli malýmu, protože pro něho ta atmosféra není vůbec dobrá. Našim jsem to nějak vysvětlila, ale stejně poznali, že to není tak jak jim říkám a viděli na mně, že jsem nervózní a smutná. Takže nakonec mamce jsem to vyklopila. Ten večer se mi ozval přes SMSky, že si všechno uvědomil, že ani na vteřinu nezapochyboval o tom, že chce, abysme se vrátili domů a té paní napsal, že ho jenom připravila o to nejcennější co měl a že mi nesahá ani po kotníky a už s ní nechce mít nic společného (řekla jsem mu totiž předtím, že tu konverzaci mi někdo anonymně poslal a on si myslel, že to byla ona). Ona mu napsala, že se jí někdo naboural do účtu a půjde to řešit na policii. Pak se mi vybil mobil a já s sebou neměla nabíječku, takže jsme nic víc už neřešili. Syn celou noc proplakal - nikdy nespal jinde než doma ve své postýlce a najednou takové změny. Ráno jsem se totálně sesypala - věděla jsem, že mu musím říct pravdu a bála jsem se jak to všechno skončí a taky když jsem šla do obchodu, mrazilo mě při pomyšlení, že ji potkám na chodbě. Naši museli odjet k lékaři a já zůstala s malým sama a po 3 nocích bez spánku a 3 dnech bez jídla jsem už nemohla dál, tak jsem mu napsala, ať přijede, že je potřeba postarat se o Honzíka. Přijel a já mu v slzách řekla, jak vše bylo. Čekala jsem úplně jinou reakci, ale on mi řekl:,,Já tě chápu. A budu stát za tebou i kdyby tě měla tahat po soudech. Všechno to byla chyba a chápu jak ses musela cítit a co tě k tomu vedlo. Já to kdysi zažíval taky. S ní už nechci mít nic společného, s tebou to chci napravit. Chceš i ty?" Pak odjel s malým ke svým rodičům, kteří bydlí kousek od našich, abych se mohla dát dohromady a potom jsme jeli společně domů. Syn usnul jak špalek, takže jsme měli spoustu času na to si promluvit. Celé je to o tom, že kdysi začal mít dojem, že má nějaký fyzický problém - nedokáže se někdy vzrušit apod. a nechtěl to se mnou rozebírat, protože se styděl. Potřeboval spíš, abych někdy přišla a nějak ho sama navnadila apod., ale já to tehdy pochopila tak, že o mě nemá zájem a spíš se stáhla. A pak jsem si jen občas rýpla, že spolu spíme jak důchodci a on se vymlouval na únavu apod. Časem to začlo oběma z nás vadit, ale nechtěli jsme jeden druhému ublížit, tak jsme to ventilovali jinak. Mě by nikdy nenapadlo řešit to s cizím chlapem, takže u mě vyhrálo sebeuspokojování. On si potřeboval dodat kuráž tím, že vypisoval oné paní. Prý by to nikdy ve skutečnosti neudělal, jen potřeboval zjistit, jestli má ten problém jen se mnou nebo by to s jinou šlo, ale stejně by toho nebyl schopen, protože mě má rád a nechtěl mi ublížit. Taky to bral tak, že ona mu kdysi moc ublížila, když byl do ní zamilovanej a ona z něho udělala zoufalce - prý se jí tímto způsobem chtěl snad i nějak pomstít nebo něco, že sám ani pořádně neví. Po dlouhé debatě jsme došli k závěru, že jsme spolu prostě málo komunikovali, že to musíme napravit a mluvit o všem, že kdybysme to dělali hned, nemuselo vše takhle dopadnout. On si chce zajít do sexuologické poradny, aby se poradil, jak řešit svůj problém a já naopak budu akčnější a nebát se, že by mě odmítl, protože to prý by nikdy neudělal. Nějak jsem si to všechno srovnala v hlavě a myslím, že když se budeme oba opravdu snažit, bude to dobré. Zasnoubení jsme zrušili, že to necháme uležet, protože to prý tehdy opravdu nemyslel upřímně, myslel, že tím udělá tlustou čáru za minulostí a vše se tak samo vyřeší, ale to samozřejmě nejde, žádný problém se nevyřeší svatbou.
@andrea_honzicek moc vám držím palce, je to přesně o tom, co jsem psala - za tím vším je prostě špatná vzájemná komunikace, což je podle mě příčina většiny rozchodů. Pokud to budete řešit spolu jako pár, určitě to zvládnete. Nedívej se do minulosti, už nic nevyčítej, ví, čím ti ublížil, takže hlavy vzhůru a dívejte se do budoucnosti, věřím, že společné pro vás oba.
@andrea_honzicek jsem ráda, že se to nakonec takhle vyvrbilo. Kdy jste plánovali svatbu?

@brunetka11 Ze vam vyhovuje o sexu mluvit a jinym ho radsi delat a dle reakce druheho pokracovat nebo ne sem moc nepatri dle meho nazoru. On o sebe prestal dbat a prestal s ni spat, takze tady nemluvime o novych zazitcich a rozvijeni vztahu, oni na tomto levelu momentalne nejsou, evidentne jsou si po fyzicke strance odcizeni, takze bych fakt neresila jak to delat lip, ale spis uvolnila atmosferu doma, aby tam nebyl tlak a stres a nepodbihala mu, to mu to akorat znechtuti, prece jen trocha dobyvani neuskodi ...