icon

Babička - přecitlivělost na pláč a rozmazlování

lili_liska_z_lesa
8. únor 2017

Mám skvělé vztahy s tchyní, nemám maminku,tak si v ledasčem pomáháme. Vídáme se tak jednou za měsíc. Jediný problém je ten, že jako babička nesnese, když malá zabrečí (a že ona brečí málokdy,je to pohodové miminko,klepu to na dřevo). Hned ji bere na ruce a chová a vytahuje ji z houpátka, ve kterém přes den leží. Já z toho kvetu, od narození jsem malou naučila,že když pláče, zásadně ji neberu na ruce,ale jen slovy uklidňuju, případně houpu a hladím po hlavě, chovám ji opravdu jen občas a vždy zásadně,když je v pohodě a nepláče, je to proto,abych ji nenaučila, že po každém breknutí se chová (mám vážně nemocnou páteř a až bude mít deset kilo, nebudu ji moct tahat jako kočku). Navíc je naučená, že se jí chvíli věnuju,ale pak jí nechávám svůj klid, každý člověk se musí naučit být sám. A Lucinka je doma zlatá, když.pracuju,v klidu si hraje na zemi pod hrazdičkou nebo v houpátku, když pláče z rozmaru (už to poznám, že to není bolest nebo hlad), nechávám ji vždy vyplakat 3-5 minut a pak se jí věnuju,většinou už pak vztek opadne a je usměvavá 🙂. Jenže babička reaguje na každé breknutí okamžitým taháním, šišláním apod. A pak přijedeme po víkendu domů a musím holku zase umravňovat. S babičkou se nechci hádat, máme se jinak moc rády, ale nevím,jak jí taktně naznačit, aby tohle nedělala a klidně malou chvili nechala "bulíčkovat",že jí to neublíží. Co byste dělaly vy, zkušené maminy?

pavlina212
9. únor 2017

@mr_falko Zakladatelka ale píše o něčem jiném.

mr_falko
9. únor 2017

@hojda no a stane se neco strasnyho kdyz mu tu plinu vymenis az za 4 minuty? asi neee, co? Kdyz jste treba venku, tak se ti taky pocura a nez najdes prebalovaci koutek trva to mnohdy i dyl....

caverina
9. únor 2017

@mialagia tak nejsem tu jediná chytrá ze?🙂

hojda
9. únor 2017

@mr_falko Ne, ale jdeš aspoň k tomu dítěti a nenecháš ho brečet, protože to není bezdůvodný pláč, ten pláč má důvod a volá tě k sobě.

barumat
9. únor 2017

@hojda Jasně, když ale budu mít třeba tříleté dítě a k tomu malá dvojčata, vlastně jsme na tom skoro stejně, že? Taky nebudu stíhat obstarat všechny naráz, stane se, že některé bude plakat, protože prostě nejsem tam, kde zrovna můžu uspokojit jeho potřeby. Budu třeba oblékat a obouvat tříleté do školky, jedno mimino mi nahoře začne brečet, protože kolem proletěla moucha a druhé se přidá, protože se řevem druhého počůralo. Myslíte, že ty děti pak trpí?

nnnka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa a ze mas ty praktiky od ni, protože ona se tam s dětmi nemazala. Je to hned první strana. Vubec nevim, jakou pedagogickou školu mas, ale asi bych nechtěla, aby moje dite učila paní, která učí novorozeně, ze nedostane vse hned a ma se učit samotě. K otázce s tchýni. Noc bych ji zakázala, narušuje to soukromí. A přes den jednou měsíčně ti to tvou vojenskou výchovu nezničí.

mr_falko
9. únor 2017

@pavlina212 jo, pise o tom, ze to tak dela babi....a ona si to takhle nepreje. Ja tohle naprosto chapu, taky si nepreju, aby s ni babicka zachazela nejak extremne jinak nez my doma...ne, ze by to nekomu ublizilo nebo se naucila na neco jinyho, ale proste proto, ze my jsme rodice a chceme aby se jelo podle nasich pravidel a babicky to nekdy nejsou ochotny akceptovat, jelikoz ony jsou ty "rozmazlovaci" preci ze jo

monikagurthova
9. únor 2017

@caverina tak to půjdeme spolu protože já taky nekojila po 4 týdnech nebylo co 😀 a tak jsem byla tak hnusná a aby dítě nebylo hlady přešla jsem na umělé. Teda to bude darda

hojda
9. únor 2017

@barumat No, ale jednou k tomu dítěti dojdeš a bude to trvat určitě kratší dobu, než v tom kojeňáku, kde na ně přijde řada až za hodně dlouho třeba...to k tomu kojeňáku a zakladatelka má jen jedno dítě, takže tuto situaci neřeší.

hojda
9. únor 2017

@monikagurthova A proč sem taháte kojení????

pavlina212
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa Promiň, ale musim ti osvěžit paměť. Psala jsi toto: hlavně mi nedělá problém ji chvíli nechat plakat (když to není hlady ani bolestí). Jsem tak naučená od vlastní maminky, která pracovala v kojeneckem ústavu, takže se uměla s dětmi nemazat 🙂

barumat
9. únor 2017

@hojda Ale jak by mu ta plína, kurňa, mohla protéct, když mám zhruba přehled o tom, kolik vypilo, kolik vyčůralo, a kolik toho v něm asi je? Když vím, že od rána vypila mlíko a čaj, a měla jen dvě lehce lízlé plenky, tak asi vím, že se brzo pořádně počůrá, a když mi začne brečet, tak mě to trkne a jdu k ní, ne? A mimochodem, to autorka přesně myslela tím, že pláče z objektivních příčin.

caverina
9. únor 2017

@marion2017 omlouvám se...to kojení jsem tu prihodila z jiné diskuze ale nektere z vás přispívaly i tam a bylo to moc vyzivne😀

hojda
9. únor 2017

@monikagurthova Že se kojení nepodaří, to se stane, ale právě tyto děti by měly mít fyzického kontaktu více než kojené, protože to kojení není jen o tom mléku, ale taky o tom čase, který tráví dítě a matka u sebe.😔

mialagia
9. únor 2017

@caverina jasně pak ještě zakladatelka a
@barumat které jediné zde to "mají v hlavě srovnané"😝

barumat
9. únor 2017

@hojda No, bude tam rozdíl třeba dvě minuty, možná i tři, panebože. Ach jo, tohle už je fakt extrémně uhozená diskuze, nepřijde vám? No, asi ne. A že tam autorka neletí hned, AČKOLIV MŮŽE, je tedy špatně. Hm. Tak fajn 😀

caverina
9. únor 2017

@monikagurthova aspoň nám tam nebude smutno a možná si ještě vzpomenu na další prohřešky kterých jsme se dopustila na svém synovi😀

hojda
9. únor 2017

@barumat Jak????. No, jednoduše, prostě to proteče kolem nožiček, speciálně u kluků se to děje docela často a třeba kojená stolice ti taky proteče úplně všude i přes oblečení, pokud je to větší nálož. U větších dětí pak už zase plínka nepobere objem té moči....Naprosto běžná situace.

hojda
9. únor 2017

@barumat KOukni se na ten dokument a pak říkej něco o pár minutách....

caverina
9. únor 2017

@mialagia nezlob se ale já jsme tam počítala i tebe😀

pavlina212
9. únor 2017

Tak nějak mám pocit, že ta diskuze přestala mít smysl. Mnohé zapomněly, co psaly, další se rozhodly, že co je napsáno, tak myšleno není, a reagovaly na něco jiného. Někdo záměrně stáčí diskuzi ke kojení a plenkám od podstaty, která je v reakci na potřeby dítěte.

mr_falko
9. únor 2017

@barumat taky jsem premyslela, co se jako stane, kdyz bude 3 minuty lezet procurana....bude ji to neprijemny, to je asi tak vsechno....jak rikam, je to o koze a o voze tady...

hojda
9. únor 2017

@mr_falko To je přesně ono, nechodím k ní, když brečí z nudy.....vlastně k ní nechodím ani když brečí, protože je počůraná....

nnnka
9. únor 2017

Všechny zastávačky prosim povinne přečíst začátky diskuze, kde zakladatelka popisuje, jak si novorozeně musi zvyknout na to, te pozornost matky se mu dostane kdyz MATKA chce. To vám to neprijde uhozeny tohle tvrzení? Ze dítě nebudu utesovat, kdyz pláče, ale budu se mu věnovat, kdyz bude mit zase dobrou náladu. Asi ve čtyřech měsících by me utesilo, kdybych brecela, te chci pomazlit a maminka by mi zatrasla houpatkem a řekla, ze si budeme za chvíli hrát. Opravdu pedagogický přístup jak noha. Tohle bych čekala od někoho, kdo nema o pedagogice a psychologii dítěte ani páru. Ale i někteří chlapi maji více pojem o základních potřebách dítěte, nez zastánkyne vyrvavani, odkladani a ja nevim ceho jeste.

caverina
9. únor 2017

@pavlina212 mohla by jsi mi prosím té odpovědět na mou otázku abych to pochopila?

vineta
9. únor 2017

@nnnka Tak já bych třeba chtěla, aby moje dítě takovou učitelku mělo. Nepřijde mi, že by své dítě nemilovala, a dětem ve škole nějaký řád jen prospěje.

Jste to vyhrotily úplně ad absurdum.

mr_falko
9. únor 2017

@hojda jenze ona k ni jde, ale ne ihned....ja se ptala na to, co se tomu diteti stane, kdyz bude procurany a mama prijde za 3 minuty....fakt zbytecna diskuze tohle.

kackakastanka
9. únor 2017

a hlavne holky, je to troll, takze jste to tu pekne rozebraly, ale tato diskuse byla zalozena ucelove, aby se tu sebehla mela.... i jednotlive prispevky zakladatelky jsou takove umele, nucene, myslim, ze skutecna zena, by takto nepsala...zeptala bych se ji, zda tedy poridi psa nebo kocicku kvuli predchazeni alergiiim, a zda uz byla dnes s dcerkou venku....vim, ze vypadam jako blazen, ale to jsou dalsi temata, ktera tu vcera zakladatelka otevrela....skutecna matka by takto nepostupovala.... a bohuzel zacinam mit obavu, ze takovychto diskusi, zalozenych jen pro to, aby se to tu rozkecalo, je tu nepomerne vice, nez bych byvala tusila

mr_falko
9. únor 2017

@kackakastanka jj, tez jsem si uz vcera vsimla....

hojda
9. únor 2017

@nnnka Přesně reaguji pouze na první stránku, co psala zakladatelka a tento popis výchový vlastního dítěte mi opravdu přine přinejmenším nevhodný. Ostatní jsem už nečetla.

Strana