Biologický otec se ozval
Ahoj, mam dotaz vůbec si nevím rady :( otěhotněla jsem s expřítelem, ale než jsem to zjistila rozešli jsme se. Začala jsem se současným přítelem, současný přítel je zapsán v RL. Expřítel chce k soudu a žádat testy otcovství. Pokud testy vyjdou v jeho prospěch což v tomhle případě ano tak chce být zapsán v RL. Chci se teda zeptat jakou má šanci aby byl v RL zapsán, když v RL už je zapsán přítel. Kdyby jsme se s přítelem vzali a všichni by jsme měli tedy stejne příjmení a jsme klasicky fungující rodina bez problémů, mělo by to na soud nejaky vliv? Synovi jsou 3 měsíce. Jsem zoufalá :( děkuji za odpovědi.
@evcak88 Jsem z oboru a buď v klidu. Biologický otec nemá možnost, jak "odstranit" zapsaného otce z rodného listu. Není aktivně legitimován k podání žaloby na popření otcovství. Žádné testy se dělat nebudou a i kdyby si je sám nějak opatřil, na věci to nic nezmění.
@similenka a vy tu tazatelku zbytečně nestrašte, když to nevíte, tak radši nic nepište.
@zelenaesmolda, několikrát vždy jen přestupek vždy dostal jen pokutu kterou do dnes neuhradil.
@priefi taky to nechapu, ale myslí si jak mne zničí, píše mi denně XX SMS nekomunikuji. Stání mame 9.7. V 10:30 a druhé 9.7. V 10:45 první je o popření otcovství, a druhé o úpravě styku. Jsem zvědavá jak to dopadne. Každopádně s manželem mu odmítáme dávat našeho syna, a jakékoliv pravomoce k němu.
@evcak88 to je nějak divné ne ? Takže když nastvu souseda, tak muže jít k soudu, ze moje děti jsou jeho ?? Co na to říká tvůj právník ?
@petrasipkova1 u právníka jsem nebyla, mluvila jsem o tom jen s soudem určenou opatrovnici, z ospodu. A ta mi řekla ať jsem v klidu že tohle není v zájmu dítěte, a ona bude trvat na tom aby bio nezasahoval do plné fungující rodiny.
Soud jsme vyhrály. Zamítnuto. Jen se nejspíš odvolá ke krajskému soudu

@evcak88 udala jsi ho?