Biologický otec se ozval
Ahoj, mam dotaz vůbec si nevím rady :( otěhotněla jsem s expřítelem, ale než jsem to zjistila rozešli jsme se. Začala jsem se současným přítelem, současný přítel je zapsán v RL. Expřítel chce k soudu a žádat testy otcovství. Pokud testy vyjdou v jeho prospěch což v tomhle případě ano tak chce být zapsán v RL. Chci se teda zeptat jakou má šanci aby byl v RL zapsán, když v RL už je zapsán přítel. Kdyby jsme se s přítelem vzali a všichni by jsme měli tedy stejne příjmení a jsme klasicky fungující rodina bez problémů, mělo by to na soud nejaky vliv? Synovi jsou 3 měsíce. Jsem zoufalá :( děkuji za odpovědi.
@kolibricek36 hned jak jsem se dozvěděla že jsem těhotná řekla jsem to oběma..se současným přítelem jsem byla zhruba 14 dní když se mi zpozdila ms,tudíž jsem to na začátku vztahu nevedela. Resila jsem to se současným přítelem a v zápětí jsem o tom informovala expřítele.
Prosimtě autorko je to kontraproduktivní !Nečti tu ty žvásty , radši se soustred na vyhledání právníka , uvidíš že ti potvrdí to co jsem ti zde včera psala ...tyhle kecy hlavně od lidí , co ví prd jsou strop...
Fakt rozum mě stojí nad tím.
@lery92
no hlavne,ze ty vis vsechno,urcite i to,jak to cele bylo :D
@zelenaesmolda kdyby si četla můj příspěvek , tak víš že já se ptala právníka .Takže já vím prd , ale aspoň než psát koko.iny , vím kde se zeptat na relevantní info ... A vím prd o ní , když to dělali , tak sem jim u toho nesvitila
@lery92
no prave,nikdo nevime jak to tam doopravdy bylo
@zelenaesmolda ale to tady prece na konikovi nevime nikdo a nikdy ...nebo ano? Potom nechapu proc tady vlastne chodis,kdyz budes vsechno zpochybnovat....bud to vem tak jak to je a porad🙂 nebo to nech byt🙂
@caverina
ja bych mu dala sanci napravit co zpackal,rozhodne bych mu nebranila ve styku s ditetem a casem bych ho treba zapsat do RL nechala.Podle me moc spoleha na soucasneho pritele se kterym je par mesicu 🙂
@zelenaesmolda super...tohle je rada🙂 a ne ty vecne spekulace jak to vlastne vubec vsechno je🙂 to tady my nezjistime nikdy🙂
Celý tento příběh mi přijde poněkud zvláštní... Je to rok, co autorka otěhotněla s přítelem, rozešli se spolu, stihla si najít náhradního otce a zapsat do RL, porodit dítě, domluvit se s ním na svatbě kvůli dítěti... Mě napadají konspirační teorie, co bylo důvodem rozchodu, jestli v tom nebyl někdo jiný, jestli si ex třeba nemyslel, že dítě není jeho a nebo že si ho jen chce bývalka těhotenstvím přitáhnout zpátky... Ano, je pěkné, že se nový přítel nechal zapsat do RL, ale to ještě neznamená, že se pro dítě opravdovým otcem stane a zůstane jím navždy. Vymazat expřítele jako otce jejího dítěte mi přijde pohodlné pro matku, ale sobecké vůči dítěti. Já jako dítě bych určitě chtěla vědět, kdo mě zplodil, jestli nemám sourozence, babičku, dědu a kdybych věděla, že moje máma bránila bio otci styku se mnou, byla bych pěkně naštvaná. Takže rada je, zjistit, co ex tou svou změnou názoru zamýšlí, proč to dělá, jestli chce práva k dítěti a být zapsaný do RL, že s tím jsou ruku v ruce i povinosti. Pokud bude chtít dítě vídat, nebránit mu.
@lucynkaaa takze ty jsi chodila uz s pritelem 14dni a pak jsi zjistila ze cekas. Hm. Tak to ses tedy brzy otrepala .... Nejlepe v den rozchodu uz jsi mela druheho......ono to dite ani nemusi byt ex.......
@zelenaesmolda mě je realne úplně jedno jak to je .. z právního hlediska ( jak píšu výše, je to krapet nefér)ale je to odpověď kterou zakladatelka požadovala .
@llluckaaa souhlas , celkem logicky nad tím uvazujes , na druhou stranu já jsem zdarnej příklad toho , že nevědět kdo je můj biologicky otec by pro mě bylo přínosnější než to vědět ... Hodně jsem si díky tátovi vytrpěla , od předsudků až po šikanu .. pro dítě je dobrý když ho zplodí lidi , kteří se máj rádi a neodejdou od sebe kvůli kravine .Taky je dobrý , když máš nebio otce a bio mámu , než abys měla bio otce , plnyho démonů a bio matku a věděla to.
Jako zdravotní sestra jsem měla strach že se mi jednou pod ruku dostane můj bio táta , alkoholik , gambler , bijec .Kdybych nevěděla kdo to je asi by mě ten strach tak neovládal .Myslím že ten strach potkat biologického otce ve mě formoval podvědomě výběr partnera , výběr práce apod .
Je mi to upřímně jedno , jak to zakladatelka má , každopádně nemám pocit , že např . střídavá péče je pro dítě přínosná , nebo že by pro dítě ,,zápůjčka biootci " jednou za 14 dní měla význam .. berte to prosím tak , že chlap co se do RL nechal zapsat na též jaký city ... Matka asi udělala nakou botu , kopanec a chtěla by klid .
Jsem podrážděná páč se tu moták 2 odlišný věci 1) právní stránka 2) psychologické aspekty dane situace a tyto dvě věci jsou kontra , no. To mi tady nikdo nevyřešíme .
Někdo věří na nápravu lidí , já ne ..Kdo je otec , nevím ...
Čím víc se to tu rozjíždí , tím víc si nejsem už ničím jistá 😂
@lery92 No to máš sice pravdu, ale... Když chtěla znát zakladatelka diskuze právní názor, tak se má zeptat právníka specializujícího se na rodinné právo. Když se ptá ve veřejné diskuzi, kde je minimální šance, že v ní rodinný právník je, tak holt musí počítat s jinými reakcemi a v podstatě s různými spekulacemi. Vlastně bych ani nereagovala, kdybych se tu od některých nedočetla, jak má na svého ex posílat policajty kvůli stalkingu ap. Názor jsem napsala i s důvody, které mně k němu vedly také. Správně se rozhodnout musí matka za sebe i za dítě a snad se rozhodně dobře.
@lery92 Neomlouvej se 😉 Taky jsem nečetla vše, ale některé názory mě prostě přiměly reagovat. Bio otec tu má nasazenou psí hlavu a nebio má svatozář, i když pravda je někde tam venku. Já se prostě ani nedivím, že nechtěl být v RL, když měl důvodnou pochybnost, jestli je dítě jeho. A že chce testy po porodu je logické, nenarozenému dítěti je neudělají (nebo teda nevím o tom, že by se to udělat mohlo). Třeba zapracovali i rodiče, kteří viděli bývalku s kočárem a chtěli by pochovat vnoučátko, nebo "prozřel" a uvědomyl si chybu ... Prostě myšlenka byla, že je lepší zkusit smírnou cestu a soud nechat jako nejzazší mez, to by neprospělo ani jednomu z nich. A je jedno, jakou botu nebo kolik jich kdo udělal, jde o budoucnost dítěte a to na pravdu právo má.
@llluckaaa
presne tak
@vineta a když se zahájí řízení z návrhu? To ta žena nemá šanci se nijak bránit aby mohl zůstat v RL její partner?
@luciuska1994 Pokud testy DnA potvedi bio otve, soud ho zapise
@luciuska1994 Pokud není biologickým otcem dítěte, tak sotva, leda by tam byl nějaký zvláštní zájem dítěte, ale to už vařím z vody.
Dobrý večer, mám podobný případ. Akorad že jsem vdaná. Rozvadela jsem se, našla jsem si ex s ním počala dítě, ale začal mne tyrat, bit, nicil mi majetek, byl hruby ke mně i k mým dětem s mým manželem, odešla jsem od něj, manžel mi podal pomocnou ruku, a vše se mezi námi tak nějak dalo do pořádku dokonce lépe než před mim odchodem. Narodil se nám syn, manžel je v rl jako otec, vybral jméno, výchovavame ho spolu nerozvedly jsme se. Synovi jsou už 3 roky. A ex si teď podal žádost k soudu o popření otcovství a testy dna a úpravu styku s mým synem.. Mám se bát nebo můžu být v klidu. O syna se občas zajímal, ale jen SMS zprávami, viděl ho cca 5x za ty 3 roky a vždy to zkoncilo mým napadením a zmlacenim tak že jsem mnela i límec nebo zlomenou ruku nebo poškozené vozidlo. Vždy nás někde potkal. XX podané trestné oznámení vždy jen přestupek. Synovi nedal nic k narozeninám, ani k svátku či k vánocům, vybavicku co mi před narozením syna dal si po narození nechal vrátit. Když se dozvěděl že jsem porodila koupil hygienu a pod v ceně 1000kc i to si nechal zaplatit. Alimenty neplatí, nechtěla jsem aby platil. Má nějakou šanci že budu muset syna dávat jemu.
@evcak88 pokud Tě několikrát napadnul (dokonce píšeš, že máš záznam o napadení a podala jsi trestní oznámení), požádej si o zákaz přibližování, pokud dojde k soudu o dítě, bude k zákazu o přibližování přihlížet. Obvykle násilníkům soud děti nesvěřuje, pouze s dozorem, jestli vůbec.
@evcak88 jak, že se nejednalo o domácí násilí? Vždyť jsi psala, že v době Vašeho vztahu Tě bil
Zkus pročíst tento odkaz
http://nenechtesiublizovat.cz/index.php?mainNav...

@zelenaesmolda kdo vi jak to bylo. Pise ze mu to rekla hned..... A najednou kdyz si zacla s druhym tak to jeste nevedela.....