icon

Chci být s rodinou místo účasti na oslavě?

4. únor 2025

Vrátím se domů po 10 dnech, budu doma cca 7-10 dnů. V den návratu jsme zvaní známému na oslavu, není to blízký kamarád, zve okruh lidí, skupinku, do které taky spadáme, ale jindy se na žádné oslavy nezveme... Manžel chce jít, já chci být doma s dítětem, něco podniknout. Prostě být spolu. Nelíbí se mi, že "musí" jít... Kdyby to bylo na chvíli, ale je to do rána a celá neděle zabitá...

Strana
z2
autor
4. únor 2025

Podotýkám, že příští víkend je jiná oslava, skoro každý víkend něco, není to, že bychom jinak byli pořád doma

j.a.n.i
4. únor 2025

Tak tys byla 10 pryc a mas zivotni problem s tím, ze bude pryc jeden den on?

miryp
4. únor 2025

Takže manžel 10 dní jel 24/7 s dítětem sám? Pak si asi potřebuje odfrknout, vypadnout na chvíli mezi lidi. Tak ať jde on na oslavu a ty buď s dítětem doma. Společný program jako rodina si uděláte jiný den...

autor
4. únor 2025

@j.a.n.i nejsem na dovolené ale v léčebně s druhým dítětem

autor
4. únor 2025

@miryp mezi lidmi je pořád, nepotřebuje si od dítěte odfrknout, minulý víkend byl pryč čtvrtek, sobota, neděle večer...

autor
4. únor 2025

a kdyby to byla jen sobota večer, ale jak píšu, celou neděli bude mimo...

autor
4. únor 2025

ale děkuji za jiný pohled

ninive211
4. únor 2025

Neviděla bych v tom problém.

miryp
4. únor 2025

Jak víš, že si nepotřebuje odfrknout? Nemám pocit, že by ses ho ptala, jak se cítí, jak to zvládá, když tam nejsi, nebo ano? Ty jsi zvyklá o děti pečovat 24/7, hádám, že on je do toho "vhozený" až díky té léčebně, nebo ne? Můj muž, když musí jednou za rok změnit režim svých dnů a musí se postarat o děti, tak je po dvou dnech úplně na nervy a o víkendu s ním pak nic není. Takže opravdu to může prožívat úplně jinak...

j.a.n.i
4. únor 2025

A co, ze jsi byla v léčebně a ne na dovolené, porad si byla pryc, kdezto on doma, takze je logické, ze chce taky na jeden vecer vypadnout.

1pomnenka
4. únor 2025

Děláš z toho vědu, zůstaň s dětmi doma a manžel ať jde slavit.

klokanka31
4. únor 2025

Já bych šla... Vždyť tam nemusíte být snad celou dobu

alianan
4. únor 2025

Tak jděte spolu na oslavu, však tam nemusíte být do rána.
Já tady kolikrát už dostala vynadáno, že jsme k sobě s manželem moc majetničtí, ale buď bych šla s ním nebo bych ho vyslala samotného. A neřešila bych.
Zbytečně hrotíš, k čemu ti bude, když nakonec prosadíš svůj názor a budete spolu doma a manžel akorát bude naštvaný a protivný.

autor
4. únor 2025

@klokanka31 právě že "musí" zůstat do konce. Kdyby ne, neměla bych problém jít taky... A třeba kolem půlnoci domu

autor
4. únor 2025

@miryp ano, mluví spolu několikrát denně, vím, jak to doma zvládají, dítko není malé, defakto se o sebe postarat samo, manžel není zavřený doma, má svoje záliby, koníčky, i když doma nejsem. Není do ničeho vhozeny.

autor
4. únor 2025

@j.a.n.i je pryč skoro každý víkend... Ten minulý byl kromě pátku každý večer pryč, příští sobotu jdeme společně na oslavu...
Na tuhle ostavu jsme ani pozvání nečekali, myslela jsem, že strávíme víkend společně i se starším dítětem, v neděli výlet .. např něco, kam se skrz mladší nedostaneme...
Na oslave musí být do ranních hodin, druhý den nepoužitelný ..
Moje představa nebyla, že přijedu domů, sotva se potkáme, on zmizí na oslavu a já budu doma uklízet, vařit....

miryp
4. únor 2025

Já nepíšu o tom, jak to s dítětem spolu zvládají, ale jak to s ním pracuje psychicky.
Ale ono se stejně s každým tvým komentářem ukazuje, že problém není v tom, že nechce zůstat doma s tebou a s dětmi jako rodina, ale v tom, že ty nemáš naplněná nějaká očekávání, jak by měl reagovat na tvůj návrat domů...

klokanka31
4. únor 2025

A proč tam musí být do rána a pak je nepoužitelný? To se jako ožere?

ai30
4. únor 2025

A proc bys mela uklizet a varit? Vzdyt si udelejte vylet jen ty se starsim, manzela k tomu prece nepotrebujete. On muze uklidit a navarit az se probere z party a bude na vas cekat, az prijedete z vyletu.

autor
4. únor 2025
autor
4. únor 2025

@ai30 jo kdyby to bylo takto, tak super 😁 ale bude to čekat na mě ...

ai30
4. únor 2025

No tak to by mi asi vadilo vic, nez nejaka oslava...

autor
4. únor 2025

@miryp psychicky je úplně v pohodě, neboj 🙂 on si mým odjezdem žádný koníček neupre, on jede pořád stejně. Mohl jet do léčebny on, ale to by o hodně zájmů doma přišel (pracujeme oba). A ano, já bych si takovou oslavu odpustila, kdyby se měl vrátit domů.

Ale ok, už chápu, že chtít po něm, aby byl výjimečně ten den doma, je sobecké..
Navrhovala jsem i něco mezi, že půjdeme společně max do půlnoci... Nechce

autor
4. únor 2025

@ai30 proto bych byla radši, kdyby nešel....

ai30
4. únor 2025

No sobecky je rozhodne on, ale vykaslala bych se na to. Udelala bych si nejaky fajn vylet se starsim, najedla se na ceste a vratila domu az zitra vecer. Na nejake vareni a uklid bych se mu zvysoka vykaslala, tys byla pryc, domacnost mel na starosti on, navic se bude celou nedeli valet doma, tak muze trochu zabrat.

podaji
4. únor 2025

Tak se smír s tím, že chlapi to tak prostě mají. Tak to ber jak to je. Jestli je v jiných oblastech ok, a vychazite si vstříc neřešila bych. Tohle už jde mimo mě. Zustan doma s detmi, to ze nejtery doma surujou a neumi si udelat den na pohodu, je otazka jiná. Co chceš slyšet? Jestli si sobecká? Nevím...jen tě prostě mrzí že nezustanete spolu, to přeci není o sobeckosti

ninive211
4. únor 2025

Vykašlala bych se na nějaký vaření a šůrování, když si chlap bude užívat někde na oslavě. U nás doma se uklízí zásadně společně, i chlap přiloží ruku k dílu. Domácnost není jen ženy a není jen její povinností ji uklízet. Navíc teda, když jsi byla 10 dní v léčebně, mohls regulérně očekávat, že po dobu tvé nepřítomnosti se domácnost stará manžel a že tedy po tvém návratu bude vše uklizeno, přiraveno....tak, jako by to možná očekával on. Tak jestli není, mě by to nevytrhlo (problíém je, pokud je výrazně rozdílné nastavení v pohledu na to, co je uklizen a co je "bordeL -často se v tomto muž a žena neshodnou a co muž ovažuje za OK, tak pro ženu je nedostatečné a binec - anebo opačně, u nás v domácnosti jsem to spíš já, kdo to má víc na salámu-i proto požaduji po manželovi, aby se na úklidu podílel, protože když mu teda vadí, jak je doma "neuklizeno", tak ať uklízí

jaja01k
4. únor 2025

Já tě chápu. Mně by to taky vadilo. Nebo ne vadilo, ale bylo by mi to líto. Že jsem byla 10 dní pryč, těšila jsem se domů, až budeme zase celá rodina pohromadě, a chlap si nedokáže odpustit jít pařit, když to zjevně ani není žádná výjimečná akce. A není ani ochotný ke kompromisu, že by se vrátil domů v nějakou rozumnou hodinu, aby alespoň následující den mohl fungovat s rodinou. No ale asi s tím nic neuděláš, tak bych se na to vykašlala, nekazila si náladu a naplánovala si hezký den sama s dětmi.

miryp
4. únor 2025

Já ti přece nepíšu, že jsi sobecká, já ti píšu, že z tvých slov jsem pochopila, že problém není v tom, co jsi psala v úvodním příspěvku, ale v tom, že nemáš naplněná očekávání, jak by se měl chovat po návratu k tobě. A zbytečně se kvůli tomu stavíš do role oběti a do role služky, kdy tedy budeš trucovitě doma s dětmi a budeš dřít na domě/bytu. Předpokládám, že jeho společenské nastavení nepřišlo jako rána z nebe, ale byl takový vždy a takového sis ho vzala... Já osobně bych rozhodně nic neuklízela, buď bych vzala děti na výlet a užila si s nimi den, nebo bych s ním jela na tu oslavu, odreagovala se a domů jela klidně taxíkem dřív. Uklízet by se šlo společně v následujících dnech...

autor
4. únor 2025

@ai30 tak to mám nakonec asi v plánu .. v neděli ráno vypadneme a vrátíme se k večeru... Sice nevím, co kde podnikneme, ale něco se vymyslí 😁
@jaja01k přesně, je mi to líto....

@miryp vždycky se domluvíme, shodneme a jdeme společně...

Strana
z2