icon

Chlap a peníze, jsem vážně tak náročná?

tereza90t
27. dub 2018

Ahoj holky,uz nevim jak dal. Jestli jsem vazne tak narocna a chci toho moc.Cekam s pritelem miminko,jsem na nemocensky kvuli hematomu.Beru nemocenskou nejaky 3 tisice a od ty doby co nevydelavam je peklo.pritel bere kolem 30 tisic cisteho a jediny co zaplati je najem a jeste s kecama.Vubec se nezajima jestli tu mam cely den co jist ,penize mi vecne dava moje mama a nakoupila i vetsinu vybavy s mym tatou.Muj pritel si denne chodi cvicit,objednava drahy obedy do prace,proste svoji pusu si neosidi.Tak si rikam ze bude asi lepsi kdyz zustanu sama nez s lakomcem o kteryho se musim vse prosit a pak to mesic posloucham.

Strana
z3
cherris
27. dub 2018

Já bych autorce těhotenství nevyčitala, u nás jsem před dítětem měla vyšší příjem já a vlastně i po vetsi dobu rodičáku, manžel si se svojí výplatou disponoval dle vlastního úsudku a já vlastně ani nevěděla kolik přesně bere. Když mi příjem vypadl tak jsme to do měsíce nastavili k oboustranné spokojenosti, dodávám že bez konfliktu. Normální chlap se prostě stará. Třeba by mu opravdu mohl pomoct pohled zvenčí, třeba i ten poradce...

sonaxoxo
27. dub 2018

Promin,ale uplne se mi vari krev z takoveho debila...bych mu rekla,vis co? Tak si strc ty penize do prdele,sebrala bych vse co je moje a prastila dvermi a uz by me jen tak nevidel..a sla bych k rodicum,kdyby samozrejme byla moznost.k porodu bych takovyho cloveka fakt nechtela..hodne stesti ke spravnemu rozhodnuti

nelinecka1
28. dub 2018

Ja bych se na to zkusila podivat i jinak- myslis, ze te ma rad a zalezi mu na tobe? Protoze tohle by clovek, kteremu na druhem zalezi, nemel delat. A mas ho po tomhle rada ty? Ve spouste vztahu jsou penize problem, ale tohle je pres caru. Promluv si s nim jeste jednou durazne s tim, ze jinak odejdes, pokud mas kam. Treba mu to pak docvakne.

hananely
28. dub 2018

Má povinnost zaplatit půlku výbavičky a dokonce do dvou let věku dítěte má vyživovací povinnost i na matku.....Zkusila bych zvážit zda ten vztah má budoucnost-já osobně bych s takovým člověkem nevydržela....Na svého chlapa brblám,ale je v tomto ohledu milionový-maleho přebalí,nakrmí,jde na procházku.Co si vzpomenu máme-od zaplacenych složenek přes plnou lednici az k dovolené v cizině.....

cml
28. dub 2018

Běžně se veřejně moc nevyjadruji,ale teď musím. Bohužel mám doma úplně to stejné co autorka. Vztah nám 100% fungoval rok a půl. Postupem času se ale přítel začal vybarvovat. Není zly, ale na korunu bolavý. Bohužel mel celý život model svých řidičů, tohle je moje, tohle tvoje a tady naše. Toto se dá praktikovat pouze pokud mají oba podobny prijem.A ne když jeden vydělává 30tis. a druhy má 6tis. mateřskou, nebo 3tis. neschopenku jako autorka. V mém případě bylo problémů víc, ne jen finanční. I přesto jsme si spolu pořídili dítě. Naivně jsem si myslela, že se to všechno změní. Po narození syna jsme se začali hodně odcizovat. Bydleli jsme v malém bytě a přítel to těžce nesl. I přesto jsme si koupili svůj vysněný být. Napůl a se společnou hypotékou. Začali hádky, se synem mi nikdy moc nepomohl. Když jsem ho poprosila, aby ho ráno chvilku pohlidal, spal dal a syn mu spadl z postele. Odcizovali jsme se víc a víc. Skončili jsme v partnerské poradně,ale přítel vůbec nevěděl co tam dělá. Podle něj je všechno v pořádku a problém mám jen já. Dnes je to tak, že sice máme krásný byt, téměř 3 leteho syna, kterého oba milujeme, ale už trictvrte roku spolu nic nemáme a od ledna si nedáme ani pusu. Co syna se týče, tak spolu vycházíme úplně normálně. Na okolí působíme jako dokonalý par, opak je ale pravdou. Jenže to je za zavřenými dveřmi a nikdo to nevidí. Peníze mi žádné nedává, ale platí všechny účty, kromě domácnosti, kterou platím z mateřské. Jestli vyjdu nebo ne ho nezajímá. Jediné co ho zajímá je, kdy půjdu do práce, budu si vydělávat a budu platit půlku účtů. Pochopila jsem, že se nikdy nezmění, už to má bohužel v sobě. Budu se s tím muset buď naučit žít a nebo odejdu a najdu si někoho jiného. Naštěstí mám skvělé rodiče, u kterých mám dveře stále otevřené. Nevím co autorce poradit, protože si nevím sama rady, ale chci aby věděla, že v tom není sama. Rozhodnutí jestli s partnerem zůstat nebo ne je pouze na ni. S tím ji nikdo pomoct nemůže. Držím ji ale palce a ať se rozhodne jakkoliv věřím, že se rozhodne dobře. 🙂

j.a.n.i
28. dub 2018

@cml Co poradit nevím, ale doufám, že mu nejpozději ve chvíli, kdy po tobě bude chtít půlku účtů taky začneš účtovat půlku domácích prací a polovinu času strávenou péčí o dítě...

codal
29. dub 2018

@cml je mi líto,že v tomhle musíš žít... Ten chlap je úplně hloupej a to jsem velmi mirna.. Má doma tak krásnou a očividně velmi tolerantní a obětavou partnerku a nadherneho syna a vůbec si toho neváží... nevím,proč si chlap,který se nechce starat,nechce se podílet na výchově a je takhle sobeckého,pořizuje děti... Jestli ho mají jako ozdobu se kterou se můžou pochlubit,ale myslí si,že jinak se starat nemusejí... Proč je takovej egocentrik ve vztahu,když k životu vlastně potřebuje jen sám sebe... Potřebuje asi ten servis,bez kterého by asi zhnil a umřel hlady... To je dost šílený... Věř tomu,že na světě existují chlapi,kteří se starat chtějí, věnuji se svým dětem, finančně zabezpečují rodinu a své partnerky si váží... A tak atraktivní a hodná holka jako ty,nebude mít o ctitele nouzi.... Zasloužíš si mnohem víc!!!

superkousky
29. dub 2018

@jajulin Musím se ženských zastat. Oni tohle ty ženský nemohou vědět. Onehdá byl u mě EX přítel .Je čerstvě tatík a vzhledem k tomu,že jsem s ním nějaký ten "pátek" chodila (ve dvaceti a pak před třemi roky) a vím,že je dost skrblík,tak jsem se ho ptala ,jak to mají finančně. Nijak..On za svoje a ta jeho taky. Tak zatím jim to klape,páč ona měla neschopenku a teď je na PPM.Tak jsem se ho ptala,jak to bude,až bude ona na RP. Vylezlo z něj,že by jí asi něco měl dávat 😂 (spíš to byla otázka) ,když teda bude mít a nebude muset něco kupovat (asi tím myslel třeba pruty na ryby či pro sebe auto)..Je s ním necelé dva roky a už mají dítě,takže jak ho může znát? Je teda pravda, že je jí 40let a má první,tak předpokládám,že má něco našetřené,tak třeba ten RP přežijí bez úhony a nebude od něj nic moc potřebovat. Tohle ta ženská bohužel pozná ,až když to nastane.

zanetkamaresova
29. dub 2018

Takový chlap si nezaslouží být otec! Ani mít po boku ženu! Já osobně bych s někým takovým nemohla být!! Muž se má o ženu starat! A pokud mu ta žena nosí dítě pod srdcem, má to delat s radostí a automaticky!!!

j.a.n.i
29. dub 2018

@superkousky A je nějaký důvod, proč tu situaci nelze nasimulovat již před dítětem a poznat, jak se k tomu dotyčný postaví? Není, akorát to prostě neudělají, takže ne, že to nemohou vědět, neví to, protože to nikdy neřešily.

superkousky
29. dub 2018

@j.a.n.i Jak stimulovat? Jako chlapovi říct hned na začátku,že jednou bude živit ženskou na RP,tak to bude dělat hned,ať ženská ví,jak se pak zachová? To není špatnej nápad 😉 .Ono se případné chování dá předpokládat i z toho,co člověk říká (já to třeba u něj právě poznala),ale pokud má ženská růžové brýle,tak to může jednoduše přehlédnout.

brunetka11
29. dub 2018

@j.a.n.i Tak ono stačí si všimnout a registrovat, jak se dotyčný chová, když si někam vyrazíte na večeři nebo dovolenou.
Také se jistý jedinec velmi divil, když jsem ho poslala do háje po zjištění, že i ty lístky na koncert, na který mne pozval, dostal v práci (a den předtím byl na něm svou matku). Nepochopil...
Ve skutečnosti to byl prostě vývoj několika měsíců - vždy to nějak navlékl, že “venku je fajn” (kafe se nekoná), “od tebe mi taaak chutná (kup a navař mi), “u tebe cítím taaak úžasně, proč někam chodit (zapomeň na oběd / večeři venku)... nemluvě o pravidelných nájezdech na mou lednici.
Tohle asi od partnera, s nímž bys zvažovala budoucnost, nechceš...

calvac
29. dub 2018

@tereza90t honem pryc,treba k rodicum. Znam to z okoli. Bude to horsi,az zjisti,ze musi zivit jeste vice lidi. Navic potrbujes klid,aby se dite narodilo do pohody. Take potrebujes pravidelne jist. Je to vul,tak nebud hloupa a odejdi. On si je jisty tebou.

maritina
29. dub 2018

Taky bych sla pryc a na uradech se vyptala,jak je to s vyzivovaci povinnosti na tebe i dite.

yelowangel
29. dub 2018

Teda tolik odpovědí, možná jsem špatně četla a něco přeskočila ale prostě jsem tady nenašla jednu podstatnou věc. On je totiž pořád otec dítěte a nezáleží jenom na matce jestli bude nebo nebude v RL. I otec může podat soudně žádost o prověření otcovství, může se soudit o to že ty ho v RL nechceš a on tam být chce - a má na to nárok. Více méně se tím nic nemění, pořád by musel platit alimenty a výživné, ale prober s ním na rovinu jak to je. Že pokud teda chce být v RL (narážím na poznámku o tom že seš zlá a bereš mu dítě) tak holt bude muset platit. Bud muset zaplatit půl výbavičky, alimentům a výživnému v budoucnu se nevyhnea nebo, pokud jsou mu peníze cennější a v RL být nechce, zříká se jakýhokoliv práva na dítě. Budeš mít od něj pokoj, nebudeš v šestinedělí překvapená že ti dojde soudní obsílka skrz dítě. Navíc je to pořád otevřená cesta kdyby se mu to rozleželo v hlavě ví že seš otevřená k tomu aby byl v RL a jaký jsou podmínky a ne že za tvými zády pak půjde na soud a bude dělat peklo. Taky bych mu připomněla že existuje střídavá péče kdy nejenom že se bude muset určenou dobu o dítě postarat (tzn. žádný večírky, koníčky, ožírání se, ale v první řadě bude myslet na dítě) ale bude tomu dítěti platit jídlo, školní potřeby, besídky, divadla, focení, kroužky... takže co se týče peněz by si soudem fakt nepomohl. Prostě udělat tak trochu bububu, on podle mě spolíhá na to žeš lehce ovlivnitelná, za ničím si nestojíš a nemáš žádnou hrdost. Ukaž mu že víš o co se jedná, znáš podmínky pro sebe i pro něj, víš na co máš právo ale taky jaký budeš mít povinnosti a že se toho nebojíš a on ti může škrabat záda protože to zvládneš i bez něj když se toho nebude chtít účastnit. Držím pěsti ať to dopadne co nejlíp k tvojí spokojenosti.

j.a.n.i
29. dub 2018

@superkousky Třeba přesně tak jak píše @brunetka11 dostat ho do situací, kdy by měl platit za oba a pozorovat, jak se chová... nebo klidně i nasimulovat nevím, že zaměstnavatel neposlal výplatu - co udělá, zda půjčí, daruje, pošle za rodiči... a jak potom, když peníze "přijdou". Ale jinak s těmi růžovými brýlemi souhlasím.

budouci_maminka
1. kvě 2018

@superkousky z chování to lze vyčíst, to jen ženy s růžovými brýlemi a splašenými hormony vidět nechtějí.. stačí si zrekapitulovat, jestli a jak často chlap venku za partnerku platí, zda jí sem tam koupí nějakou drobnost, jak vypadají v jeho pojetí narozeniny/svátek/vánoce, jak je to s nákupy, společnými dovolenými.. mluvím o takových těch situacích, kdy stojíte ve frontě a mladý pár před Vámi vykládá nákup - holčina jedno jablko a krekry, klučina zas hovězí maso a chřest. Pak se na ní otočí se slovy - minule jsem platil nákup já, tak teď jsi na řadě ty.. holčina se zarazí, otevře pusu a na prázdno polyká... a to jsou ty chvíle, kdy to poznat je...

superkousky
2. kvě 2018

@budouci_maminka To je sice pravda,ale znáš to...Když ptáčka lapají,....

Strana
z3