Chlap a peníze, jsem vážně tak náročná?
Ahoj holky,uz nevim jak dal. Jestli jsem vazne tak narocna a chci toho moc.Cekam s pritelem miminko,jsem na nemocensky kvuli hematomu.Beru nemocenskou nejaky 3 tisice a od ty doby co nevydelavam je peklo.pritel bere kolem 30 tisic cisteho a jediny co zaplati je najem a jeste s kecama.Vubec se nezajima jestli tu mam cely den co jist ,penize mi vecne dava moje mama a nakoupila i vetsinu vybavy s mym tatou.Muj pritel si denne chodi cvicit,objednava drahy obedy do prace,proste svoji pusu si neosidi.Tak si rikam ze bude asi lepsi kdyz zustanu sama nez s lakomcem o kteryho se musim vse prosit a pak to mesic posloucham.
To, ze existuji chlapi jako tvuj pritel, to chapu. Ale ze se najdou i holky, ktere s takovymi chlapy jsou ve vztahu, to mne hlava nebere. Jak spolu muzete mit spolecne dite, kdyz nejste schopni mit ani spolecne finance? Omlouvam se za drsny komentar, ale tato temata tady na konovi jsou vic nez casto.
rychle pryč, at není z malýho nimlich ten stejnej k.k.t!!
@tereza90t Takhle to nejak mela sestra moji kamaradky ve vztahu. Pred ditetem jeste ok, teda jel si na svoje triko, ale jeste se to dalo. Ale jak se jim narodilo dite, tak uz jenom aktivity s kamosema, ani na vikend ji nevzal a ani kafe ji nekoupil, sileny. To neni zivot v paru, ale zivot dvou samostatnych lidi. Takze po dvou letech se rozesli a ted ma chlapa co se chova tak jak ma.
Kopnout do prdele a poradne oskubat. My s muzem meli take rozdelene finance, ale nikdy nebylo ty zaplatils to a ty musis to. Proste to nejak vychazelo samo. 8 mesicu jsem byla dokonce doma bez jedine koruny prijmu - vyrizoval se prispevek na peci o postizeneho syna. Nikdy mi muz nevycetl jedinou utracenou korunu a moc dobre vi co kolik stoji - pred detmi jsme na nakupy chodili spolu, ted jezdi manzel sam. V partnerstvi neexistuje - ja vydelal je to moje. Dokonce ted muz uz nekolikrat navrhl abych pak po materske zustala v domacnosti, ze NAS uzivi.
To jako vazne? Myslis, ze se to zlepsi, kdyz bude muset zivit 2 lidi? Na ferovku se ho zeptej, co tim sleduje a jestli si dostatecne uvedomuje situaci. Ze jsi na PN neni nic neobvykleho a kazdy by s tim mel pocitat, ze se to muze stat. Nejdulezitejsi je, aby ses citila v ramci moznosti dobre a posilala miminku spravne vlny a samozrejme i potrebne jidlo. Pokud by se nezmenil, rekla bych mu na rovinu, ze tedy odchazim. Ale pokud je takovy sobec uz ted, nebude to pak lepsi (v rodine jsme si tohle taky bohuzel zazili a dopadlo to temer tragicky 😣 ). Tvrde jdi do nej, at to muzes vyresit, dokud mas maleho vbrisku. Pak se ti to bude resit hur. Preji hodne stesti.
Tohle by neprošlo. Jdi od něj a ať solí na dítě alimenty. Chová se, jako by na tvé situaci neměl žádný podíl, přitom dítě udělal taky.
@tereza90t nechapu, zes nevidela driv, ze je takovej a sla jsi s nim do ditete.
Porad je to tu o tom samem, holky maj ruzovy brejle, nebo se bojej samoty, a pak to takhle dopada. Nevidej, nebo nechteji videt, ze si narazily voly.
Ty teda uz to vis, ale trochu pozde... Reseni neni jednoduche, budete si muset hooodne promluvit. Pokud to nezabere, tak pujdete driv nebo pozdeji od sebe.
A s takovym sis poridila dite? :/
@victress ale jo, to chápu... tak asi zalezi co je to zac celkove...ale pokud je jinak normalni, jen proste lakomec, tak bych mu to prala, no.....
@tereza90t tohle je fakt smutne, asi jste měli finance resit uz dřív , když spolu zijete, ne az ted...je to hloupa situace...jeho nezajima co ty a dite budete jist? do ceho s e oblekat, kolik stoji plenky a pod? jak si to představuje dal? ty varis, ze svých penez? travite spolu vůbec nejaky cas? nebo je to jen tak, ze ma doma uklizeno, navareno, vecer sex, a přitom ho to nic nestoji? me tohle prijde proste hodne nerovnocenne... u nas doma je všechno všech....neumim si tohle představit...
@tereza90t Neni to rozhodne zavidenihodns situace, nicmene me trosku desi, jak 90 % prispevku radi, at vztah ukoncite.. desive, jako by vztah byl nejake spotrebni zbozi, ktere kdyz se pokazi, zak se vyhodi. Vzhledem k tomu, ze jste si dite poridili do jasne fungujiciho stavu, ja svoje, ty svoje, tak byste mela nest za toto rozhodnuti odpovednost a zkusit najit reseni. Ono uprimne neni zadna sranda vychovavat dite sama a dite ma na otce tez pravo. A uvidite, treba se po porodu zmeni. Ale proste nechapu, ze kdyz si poridite dite do nejakych podminek, za kterych vztah funguje, tak je najednou hrozne velke prekvapko, ze chlap se nechce ze dne na den zmenit.. zenske uvazujte trochu predtim nez vysadite antikoncepci..
U nás doma platí " Co je moje, je tvoje" A naopak... A tak by to mělo být všude.. 😕 Moc je mi tě líto, pač jsem si to prošla s člověkem, se kterým jsem chvíli žila.. Měl u počítače vedený deník, a tam psal co mi koupil... A když jsme se rozešli, tak po mě chtěl peníze. A vyhrožoval i mému nynějšímu partnerovi. Tak jsem udělala já svůj deníček kolik jsem za něj utratila.. A byla to daleko větší částka, než on se oháněl u mě.. 😃 .......... Já bych radila ruce od něj pryč.. 😕 I když je to složitý.
@lpch ten vztah asi moc funkcni nebyl, kdyz si jeli uplne solo. To pak neni partnerstvi, ale spolubydleni s vyhodami.
Radeji paralen mezi kolena, nez plodit deti s nevhodnymi partnery. Aaaach jo.
@babagaga presne, vzpominam, ze mi jeden byvaly vycital zmrzlinu. A chtel po mne zpetne dvacku 🙂 A to bydlel vetsinu casu u me, aniz by se jakkoliv podilel na domacnosti. Dlouho jsem s nim nebyla, byl to voul.
@letadylkokan s tim slovem “fungujici” jsem spis chtela vyjadrit, ze to tak bylo spis zajete. Zdravy vztah to asi nebyl, ale kdyz uz si do takoveho vztahu dobrovolne poridim dite, tak proste musim nest odpovednost, dusledky a tu situaci se nejak pokusit vyresit. Holky z konika autorce s vychovou ani vyzivou nepomohou. A uz vubec nepomuzou prispevky ve stylu “u nas to funguje takhle dokonale, tohle by se u nas nikdy nestalo apod.” Jako tim fakt nepomuzete, akorat bude mit holcina v hlave vetsi binec a bude vic nastvana. Ja se priznam, ze taky presne nevim, jak to vyresit, ale proste nejake reseni jine nez rozchod musi existovat. Nepadlo tady treba manzelska/partnerska poradna, rozhovor s rodici, prateli, aby na nej trosku zatlacili.. na rozchod je cas vzdycky
@tereza90t je to manipulator, nic ti neda, do ditete investovat nechce a pak ti jeste rekne, ze jsi zla. Techhle typu bych se nebala, slovni vydirani, to jim jde, ale ciny zadne. Vzdyd se s nim neda domluvit, dokud neni po jeho. A jak on si to vubec predstavuje? Proste se porad teda s odbornikem, at to ma na papire, co on musi, co ho ceka, pokud nemas byt zla. Vydiravy manipulator lakomy.... Na manipulatory jen jejih cestou, toho odzbrojis dobre mirenou manipulaci.
@letadylkokane promin, ale rezu se tady smíchy.. fakt chtěl dvacku za zmrzlinu? páni, nekteri jsou fakt sileni 🙂)))....... jasan, je to spis k placi....
jinak ja uz zila v tom, ze je slečna rozhodnuta odejit....
jako bylo by hezke vztah zachranit, ale je otázkou jak? dat argumenty a ukecat ho na par stovek, tisícovek a klepat se strachy při kazdem sporu, ze mi peníze proste neda? navodit na to rec třeba před jeho rodici? co jako oni na to? a co synovi reknou? manzelska poradna? a co tam s tim? když chlap nechce pustit prachy a nechape situaci, chce si dal užívat a nebrat ohled na partnerku a dite, nepomuze asi nic...nekdy se o financích mluvi spatne, tyhle rozhovory mi také nikdy nebyli prijemne, ale je to ve vztahu nutne..... vlastne hned ve chvili, kdy spolu dva zacnou zit..... autorka mela s pritele domluvu, ze si každý zije za sve.. ok.. ale urcite museli mluvit i o tom, jak to bude, az bude dite....nebo ne?
slysela jsem nazor, ze zena muze utvari (neni mysleno vychovava), takze mu jasne dej vedet, co od nej potrebujes, co od nej cekas, co je pro Tebe norma a otevri diskuzi. rozhodne se neboj sdelit svuj nazor a sve pozadavky. hlavne nemiluj moc 🙂 to si takovy chlap nezaslouzi (zatim) 🙂
@tereza90t Zkusila bych mu navrhnout, aby po tom, co se vaše SPOLEČNÉ dítě narodí, šel na mateřskou on a ty sis vynahradila finanční strádání, které jsi utrpěla tím, že jsi se prakticky ve větší míře postarala o váš společný projekt, na kterém máte stejnou měrou zásluhu oba (tj. odnosila jsi jeho dítě, tím jsi přišla o možnosti výdělku a zisky). Chápu, že chlapi jsou někdy vážně natvrdlí a je těžký jim vysvětlit, jak se věci mají, ale pokud je fakt tak rezistentní vůči logice a není dost chlap, aby se postaral o svoje dítě a svou ženu, kterou on sám kvůli svým rozmnožovacím úmyslům vyřadil z pracovního procesu a pak ji nechal strádat, je to dost defektní kus. Snad pochopí, přála bych ti to.
@tereza90t takovýhle chlap se nezmění.Je absolutně nezralý, sobecký, nebude ti nikdy oporou... Láska takhle nevypadá... Ale asi bych ho zapsala,ať se finančně podílí...pokud je to takovýhle sobec,co ho zajímá jen on sám,jeho pohodlí, jeho posilka a kámoši,nebude ani dobrý otec a o dítě se ani nebude moc zajímat,protože ho bude omezovat jak finančně,tak časově... Je mi to líto:(..
Holky diky vsem za rady. Dite jsme neplanovali,byla to nahoda,on sam rekl,ze se o nas postara ,ze si ho nechame.Predtim nemuzu rict ze by byl na me zlej,akorat hold nebyli zadny problemy a kazdej si vydelal na sebe.Bohuzel pred jeho rodici nemuzu nic rict,jeho matka v nem vidi dokonaleho chlapa a minule mi rekla ze jsem si mela pred ditetem nasetrit penize.
@tereza90t No kdoví jestli mu to teda neradí ta jeho matka, ať ti nic nedává... To je fakt mazec tohleto...
No nevím jestli s ním chceš zůstat, to si rozmysli sama, ale každopádně by měl figurovat v dokladech jako otec dítěte a pokud s ním nehneš aby se měl k zodpovědnosti, vážně bych uvažovala o soudu a právnících. Pže nejde jen o pár let kdy bude prcek malý, ale o celý jeho život, peníze bude potřebovat pořád a jeho otec prostě povinnosti má, nejen morální ale i před zákonem. Taky může mít prcek jednou za mnoho let nárok na případné dědictví po otci atd, tohleto tvé rozhodnutí co teď uděláš může mít hodně dalekosáhlé důsledky na mnoho let dopředu. Když mu teď uhneš, bude to později mnohem horší z něj něco vylomit a nikdy nevíš co se může stát, můžeš za pár let onemocnět nebo mít úraz nebo já nevím co se může stát a pak co, umřete hlady? Chápu že se ti nechce se s ním handrkovat, ale jen radím aby sis to dobře rozmyslela než se rozhodneš ho zprostit povinností abys měla klid (což je samozřejmě přesně to, co mu bude vyhovovat).
@marketa11112 ano, opravdu je to tak. Jeste pak chtel po rozchodu vratit rucniky, co nam kupovala jeho mama 😀 Total exot 🙂
@tereza90t tak s nim jeste jednou promluv a pripomen mu, jak rikal, ze se o vas postara a jak si to predstavuje ted. Napiste si, kdo ma jake vydaje a kdyz jste byly spolu, tak to bylo jine, protoze kazdy mel svuj prijem, ale nemocenska ve vysi, kterou udavas ani prijem neni (priznam se, ze mne prekvapuje jeji vyse/nize). A uprimne se divim tvym rodicum, ze jsou ochotni, kdyz vedi, ze s nekym takovym zijes, nosit jidlo a delat ti nakupy. Predpokladam, ze z toho zije i on. Nebo se stravujete kazdy zvlast a v lednici mate popsane jidlo? Uprimne, vubec si to neumim predstavit. A pokud tedy jeste zivis z jidla, co ti nakoupi vasi i jeho, tak mas nad hlavou uplnou svatozar, ale bylo by vhodne s tim neco opravdu udelat, protoze toto je jenom zacatek. A pokud se neozves ted, tak pozdeji uz to nema vyznam. Nepochopi. A pokud nepochopi ted, tak nikdy
@marketa11112 i kdyby byl jenom lakomec a jinak normální, tak bych s ním nebyla
@lpch to ale nebyl jasně fungující vztah nebo ano, byl,ale dvou lidí, kteří žijí vedle sebe a ne spolu a jako rodina s dítětem by měli žít spolu......s takovým blbcem se měla rozejít už dávno, asi ji chlap hrozně miluje, když není schopen se o ni postarat, ona mu poskytuje veškerý servis, dělá mu zadarmo matračku a on s ní tak vymetá...radím vzít roha 5 minut po 12,
@letadylkokane a dalas mu ji?
@babagaga ty jo účetní deník, to je síla, mělas mu vyúčtova sexuální služby a ještě by ti zůstal dlužen....
Ten člověk by se měl stydět.Nechat se pomalu živit od ženský a jejich rodičů a sám si dopřávat co hrdlo ráčí.
@tereza90t Tak mu ten pravěk ukažte, jdete na soud podat žádost o stanovení výživného na těhotnou ženu poté neprovdanou matku a pryč od takového ........ s ním se budete mít špatně, ani k tomu malému se nebude chovat jinak než sobecky. Je to fakt smutné že se takhle někdo dokáže chovat k ženě která mu nosí dítě a po sléze i k tomu dítěti.
@victress Rekla jsem mu, kolik me stoji bydleni a ze jestli chce toho dvaciase, tak ja bych rada alespon tretinu nakladu na byt, kdyz u me travi cele tydny. Cinilo by to pro nej cca 6 tisic mesicne. Vycouval 🙂
A vztah nemel dlouheho trvani 🙂

@tereza90t BTW.pokud si to podáš k soudu co nejdříve po porodu, budeš mít nárok na alimenty a výživné na tebe i zpětně za dobu od porodu do soudu. Oškubala bych ho tak že by ještě litoval skrblík jeden egoistický...