icon

Chlap se připil a upustil dítě na zem. Jak byste reagovaly?

24. pro 2020

Ženy, jak by jste reagovaly, kdyby chlap upustil dítě na zem v podnapilém stavu? Upadla mu hned jak jí zvedl, já k nim hned šla, když jsem viděla, že ji zvedá, ale nestihla jsem to jí chytit. Dítko není jeho, hned jsme jely rychlou, protože malá nehýbala rukou a boule jak Afrika za uchem. Naštěstí rentgeny vyšly dobře a je jen potlučená. Mě je ale blbě jen z představy, že ho uvidím. Vyděšenâ k smrti, co jí bude a dost přemýšlím, jak se k téhle situaci postavit. Nechci teď aby šahal na mě nebo na ni a ani aby mi šel na oči. Nechtěla jsem ho ani sebou do nemocnice,jak jsem naštvaná .

Strana
z3
pavlinar
26. pro 2020

@sudylichozrout
@blondynka400
@gramar
@dzogobela
Atd...
Diky holky! Uz jsem myslela, ze narozenim ditete se stavaji z rodicu abstinenti, a jen u nas k tomu jaksi nedoslo 🤔😂🥂

gramar
26. pro 2020

@pavlinar Neboj nic, já se po porodu těšila na pivo jak na smilování a to jsem ho nikdy nevyhledávala :D

blondynka400
26. pro 2020

@pavlinar no u nás tedy taky ne.... Ale asi zkusím třetí dítě, jestli mne napraví a přestanu své děti ohrožovat svým nezodpovědným chováním 😀

gramar
26. pro 2020

@blondynka400 Já mám i to třetí, tak třeba čtvrté, nebo páté, či osmé by to mohlo zlepšit...? :D

blondynka400
26. pro 2020

@gramar ani třetí tě nenapravilo? Hm.... Tak to teď nevím, co budu dělat 🙄😒

gramar
26. pro 2020

@blondynka400 Pořídíš si školku... :D

blondynka400
26. pro 2020

@gramar já se obávám, že asi ani ta by mne nepomohla. Já si dovolím "pít" i s dětmi na sjezdovce a ještě jim dám klidně ochutnat a pak to slečna povídala po celé MŠ 😀

gramar
26. pro 2020

@blondynka400 Tak v tom případě jsi stejně zatracená existence jako já. Ale věř je to zábavné, opojné a veselé, možná proto že nevím jak moc bych mohla být dokonalá, kdybych byla jen a do konce života matkou bez vlastního rozumu a života :D

blondynka400
26. pro 2020

@gramar vítej v klubu 🎉 Vidím to naprosto stejně a hlavně pevně věřím i v to, že naši děti to vidí stejně...

gramar
26. pro 2020

@blondynka400 Zatím si nestěžují, naopak shledávám jejich dětství šťastné a podnětné. Doufám že na něj budou jednou pěkně vzpomínat, protože zatím co ostatní děti museli sedět jako puci v nové teplákové soupravě na lavičce, tak já je učila klouzat v blátivé kaluži... :D

blondynka400
26. pro 2020

@gramar za mne je přesně ten přístup, co děti potřebují a určitě více ocení... Ale tak možná to vidíme blbě no a naše uvažování je ovlivněno alkoholem🙈

gramar
26. pro 2020

@blondynka400 No myslím že v určitém věku nás budou stejně děti nesnášet všechny a budeme nejblbější rodiče pod sluncem, na druhou stranu se sklenkou dobrého vína to asi budeme snášet lépe než s hrnkem bylinkového čaje :D

nazka
27. pro 2020

@gramar
@blondynka400 😂😂😂

somalicats
27. pro 2020

@gramar. Cekam pate a stejne napravena nejsem. Pravda, domu kupuju i nealko pivo, pac deckam pivo chutna a vymlasknout sklenici jedenactky by u nich asi nebylo to prave orechove, ale s manzelem si po vecerech vinko dame 😀

pajula123
27. pro 2020

Holky a vy, co tu řešíte, že alkohol s dětmi je úplně v pohodě...tak buďte rády, že evidentně vy i partner pijete s rozumem. To je totiž něco úplně jiného, než co někteří dokážou. Já zase nestačím zírat, jak ho tu obhajujete... Každá tu asi reagujeme podle toho, co jsme kdy zažily...
Pro autorku: byla bych velmi, velmi obezřetná, jak to bude s alkoholem dál.

journals
27. pro 2020

@pajula123 to nejak beres za spatny konec. Jak ze mame byt rady za to ze partner pije s mirou? Samozrejme, jinak by to nebyl muj partner.
Nikdo tu neobhajuje opilost, pouze normalni obcasne napiti. A to je v pohode i s detmi 😉
Opilost v pohode neni a verim, ze tu by netoleroval nikdo

pajula123
27. pro 2020

@journals no přesně tak to myslím, to musí vědět zakladatelka, jestli to bylo s mírou nebo ne.

pajula123
27. pro 2020

@journals a já znám i ty špatné konce, jak se to ze "s mírou" dokáže zvrtnout na "totálně bez míry". Tak jen ať tu zazní obojí

journals
27. pro 2020

@pajula123 to zde zaznivalo vic nez dost. A dokud jsem se nezeptala co znamena to “pripiti” tak se tu pomalu kamenoval. Pripiti neznamena nutne alkoholismus. Zvlast, kdyz to bylo po 3/4 poprve. Nemalovala bych certy na zed.

gramar
27. pro 2020

@pajula123 v tu obhajobu se to tu zvrtlo asi díky mému příspěvku o tom že v naštvání/vyděšení člověk i ze skleničky vína udělá cisternu a když se podíváš na první stránku, tak z toho člověka udělali nezodpovědného alkoholického hajzla, aniž by věděli, tak jsme to tu převedli na opačný extrém. Je jasné že všeho moc škodí a trochu jsem si říkala že tu diskutují dospělí lidé, ale občas o tom pochybuji :D Bohužel znám také ty špatné konce, na druhé straně těžko je diagnostikovat po jednom příspěvku o nešťastné nehodě... ;)
@somalicats Takže ani páté... Tak to abychom koupili místo domu přinejmenším hotel u suchánků, abychom se vešli... :D

pajula123
27. pro 2020

@gramar já to chápu, fakt. Nejsem zapřísáhlý abstinent, mám ráda dobré vínko, skleničku si klidně dám i před dítětem. Akorát já ten příběh čtu jinak. Jednak myslím, že nešlo o jednu skleničku (dedukuju z toho, že 1. zakladatelka nechtěla, aby bral dítě do ruky a 2. tichou domácnost měl i spolupijici kamarád. Jako varovný signál mi přijde i to, že jsou spolu teprve třičtvrtě roku, ještě spolu nebydlí, řeší první společné Vánoce pro malé dítě a on se musí opít s kamarádem. Pro mě to teda varovný signál je. A když se takové signály budou ignorovat, může tu časem být diskuze Přítel je alkoholik, jak z toho ven. Vím, že moje vnímání je poznamenané zkušenostmi, a ani neříkám, ať jde od něj pryč, ale velice pozorně bych sledovala, jak to má s alkoholem.

gramar
27. pro 2020

@pajula123 Jenže tohle je na zakladatelce, ona ví jak to ne/má s alkoholem, na jeho obranu asi i dlužno podotknout že ze dne na den má suplovat ze "svobodného" chlapa tátu, míst víkendu má u sebe partnerku s dítětem tři týdny a ruku na srdce to taky nemusí být jednoduché, šel s kamarádem upustit přetlak a neodhadl to (stát se může snadno a úplně každému). Ale že to přetáhl ví, s ohledem na to že pak už s kamarády nepil a byl "jediný střízlivý chlap". Mě nezvedl mandle fakt její naštvanosti, ale do běla mě vytočil zdejší mód "je to hajzl, alkoholik, utíkej..." protože tady má každá patent na rozum a ty kule věštecké ;)

blondynka400
27. pro 2020

@gramar já si myslím, že když je dobrý přístup, že tě dítě nemusí nutně rodiče v určitém věku nesnášet. Já to tak třeba měla a to jsem byla dobré číslo 😀 Ale jinak chápu, jak si to myslela a většinou to tak bývá 😀
@pajula123 myslím, že moc dobře vím, co alkohol s některými lidmi dokáže. Mne ale zase vadí, jak se v dnešní době dělá alkoholikem snad každý..... Dle toho co tu tazatelka psala bych neřekla, že je dotyčný alkoholik a měla by ho hned opustit. A alkohol s dětma se tu už řešil včera, nebudu se tedy opakovat.

pajula123
27. pro 2020

@blondynka400 no já mám teda spíš zkušenost naopak s bagatelizovanim už velkého problému, ve stylu "ty naděláš", "občas se opije každý", atd., protože nezasvěcené okolí často netuší rozsah problému. Ale jak už jsem psala výš, jsem neobjektivní.

gramar
27. pro 2020

@blondynka400 Já nesnáším svou matku, ale tam to je o něčem jiném, tátu zbožňuji a také jsem v inkriminovaném věku neměla pocit že bych ho měla nenávidět, ale kdo ví jak to budou mít naše děti, když to přijde tak tě zvu na sklenku něčeho dobrého a budeme vzpomínat na šťastné zážitky, než je to přejde :D
@pajula123 Ano to je pravda, tolerance vůči alkoholu je v naší zemi neuvěřitelná a není to dobře, stejně jako tolerance tabáku a to píšu jako konzument. Na druhou stranu to chce trochu rozumu a z jedné opice není třeba dělat soudy. Samozřejmě pokud by to bylo tak že místo jedné opice by byl jeden abstinenční den v roce, tak tam už je to problém, ale předpokládám že příčetný člověk, v tomto případě žena, by se nedala do holportu s chlapem který leje jak duha od pondělí do neděle...

blondynka400
27. pro 2020

@pajula123 já měla alkoholika v rodině, té nejbližší. Vlastně mám, protože i když teď nepije, stále je alkoholička. Užili jsem si všichni fakt hodně... Takže ti asi rozumím, ale i tak mám názor viz výše.
@gramar no já to budu mít už asi za chvilku. Starší už občas začíná 😀 Je to nějak dřív, než to bývalo.... Ale na to, že by mne nenáviděla, na to to fakt nevypadá, ač se na mne kouká někdy hodně zle. Tak uvidíme, jak se to vyvine 🙂 Skleničku beru 😀

Strana
z3