icon

Chlap se připil a upustil dítě na zem. Jak byste reagovaly?

24. pro 2020

Ženy, jak by jste reagovaly, kdyby chlap upustil dítě na zem v podnapilém stavu? Upadla mu hned jak jí zvedl, já k nim hned šla, když jsem viděla, že ji zvedá, ale nestihla jsem to jí chytit. Dítko není jeho, hned jsme jely rychlou, protože malá nehýbala rukou a boule jak Afrika za uchem. Naštěstí rentgeny vyšly dobře a je jen potlučená. Mě je ale blbě jen z představy, že ho uvidím. Vyděšenâ k smrti, co jí bude a dost přemýšlím, jak se k téhle situaci postavit. Nechci teď aby šahal na mě nebo na ni a ani aby mi šel na oči. Nechtěla jsem ho ani sebou do nemocnice,jak jsem naštvaná .

Strana
z3
alubif
25. pro 2020

@gramar nevím na co jste zvyklí u vás , ale pokud mám na starost děti tak se rozhodně ,,neliznu". A normální mi to teda nepřijde. Umím se bavit i bez toho. Mně že bych si třeba jednu skleničku když tam mám děti nastartovat nedala, ale ne se zmastit pod obraz. To že to autorce nevadí, že se ožralý člověk přibližuje k jejímu dítěti, to už si musí rozhodnout sama, tohle byl hodně zdvižený prst...

tinaprofi
25. pro 2020

Pořád nechápu z celý debaty, co autorka chce 😅

janedv
25. pro 2020

@gramar a ja zas koukam, co jsou zeny schopne omluvit... jeste by ji priste mohl zmlatit, ale vzdyt to taky nevadi, jinak je mily... tvl a pak nemame mit tolik obeti domaciho nasili.
Zenske, doprdele, netolerujte nikomu (nejenom chlapum, ale nikomu) at se k vam a k deckam chova jak k onuci. NE, ozrat se na vanoce neni cajk. a jo, nehoda se stat muze, ale nesmi, proste nesmi v tom mit prsty alkohol. Ne s malym deckem, proboha

mimco
25. pro 2020

@gramar nikdy jsem se ani já ani manžel nestřískali před dětma, nikdy bych nedovolila, aby se ožralec dotkl mého dítěte!!!!!!!!! Nesnáším to a nikdy nikomu to tolerovat nebudu!!!!!

mimi1004
25. pro 2020

Omlouvám se, ale mně se to taky celé nezdá. Nevěřím autorce ani slovo. Upadla mu hned, jak ji zvedl a je takto potlučená? No nevím...

martiina_k
25. pro 2020

@mimi1004 přesně to jsem psala včera

sudylichozrout
25. pro 2020

@lachtanice86 Tak my kdyz mame doma rodinne oslavy, tak se obcas trochu picneme. A deti tedy neexpedujeme na mesic. Normalne jsou tu s nami a radi se strejdou, dedou, babi. Pokud se clovek neozere do nemoty, tak na tom zas nevidim nic zas az tak sileneho.
P. S.: Nepijeme denne, ba dokonce tu bezne nemame ani obycejne pivo.

lachtanice86
25. pro 2020

@sudylichozrout reagovala jsem na příspěvek ze se picnou a dělají se blbosti dokud se něco nestane... nicméně u nas se tedy v přítomnosti děti nepicnul ještě nikdo

sudylichozrout
25. pro 2020

@lachtanice86 A to u nas zas jooo 🙂 Nerikam, ze casto, ale kdyz se oslavuji narozeniny a podobne, tak samozrejme alkohol podavame a lide ho i piji 🙂 Ale samozrejme i to ma nejakou miru a nestalo se, ze by se pred detmi nekdo motal, mluvil z cesty a podobne. To ne.

priefi
25. pro 2020

A co maličká? Je v pořádku? Psala jsi, že nemohla hýbat rukou.

jane46
25. pro 2020

Co je podnapily stav pro autorku? Byla jsi u toho,videla jsi jak pije a ze uz je to vic? Upozornila jsi ho, at si tedy da pozor? Tady je z nej hned opilec, alkoholik a smejd... Vsichni presli s detmi na abstinenci a na hlave si lesti svatozar. Jak se k tomu stavi on ted? To me zajima nejvic. Lituje toho, omluvil se? Chtel jet i do nemocnice, mel zajem...
Za me stalo se, dite spadne kazdou chvili a i chybou rodice. Z jedne situace bych nekopala chlapa do zadku atd. Promluvila bych si s nim. Buhvi jak se ted citi on, kdyz je bran jako prasivej pes.
Svet neni jen cernobily.
Nechapu informaci, ze dite neni jeho. K cemu nam to je?

journals
25. pro 2020

Jak stare dite? A co znamena podnapily stav?
Umim si predstavit situaci hodne nestastnou, ale omluvitelnou i situaci jeste nestastnejsi, ale tezko omluvitelnou

nazka
25. pro 2020

@sudylichozrout tak my i máme běžné pivo doma, na zahradě máme pivovar. Takže na oslavách se pije a pije se i poměrně často. Ale jak jsem psala výše, manžel by se neopil tak, že by neudržel sebe na nohou nebo nedej bože dítě. A to ani nikdo z rodiny. Takže ano, my třeba v přítomnosti pijeme, ale jak píšeš, ne tak, aby někdo mluvil z cesty, motal se a tak dále.. To je hnus velebnosti.

autor
25. pro 2020

@journals nebyl opilý tak, že by se neudržel na nohou, chystal i večeři se mnou. Ale jak byl připitý, tak jí úplně blbě chytil a jak jí pořádně nedržel, tak mu vyklouzla a jak jí pak chytal, tak jí ještě natočil tak, že spadla právě na to rameno a praštila se do hlavy. Jako vím, že nehody se dějí, děti padají, padají i rodiče nesoucí dítě, ale kdyby nebyl opilý, tak jí takhle blbě nechytil, proto mě to šíleně vytočilo...
@jane46 ano lituje, řekl, že chápe jestli si sbalím všechny věci a že by to bylo i rozumné řešení. Vyříkali jsme si to, dostal zákaz na chlast jen pomyslet do silvestra a řekla jsem mu, ať už ho ani nenapadne malou chovat, když bude opilý. Dnes se do něho snažili lít panáky a to dost intenzivně a zůstal jediný střizlívý chlap, tak uvidíme. A ta informace je celkem k ničemu, je fakt že kdyby tohle udělal manžel nebo otec dítěte, tak žena nebude hned zvažovat odchod, prostě by ho seřvala na 2 doby a jelo se dál

autor
25. pro 2020

@priefi ano je, dnes jsem s ní byla na kontrole a ručku má jen trochu citlivější při určitých pohybech, ale dnes celé odpoledne řádila s dětma a to si ani nevzpoměla, že jí něco bolí. A boule zmizela do rána, nevzracela, takže to dobře dopadlo

autor
25. pro 2020

@janedv my to prodělali v listopadu a 3 měsíce od poz.testu do karantény neposílají ani když byl člověk v přímém kontaktu s nemocným. Chytila jsem to od chlapa a jemu to předali jeho rodiče, takže u něho to taky všichni už prodělali. Dojela jsem k němu tenkrát na víkend, druhý den večer zalehl s příznaky, tak jsem si to prodloužila na 3 týdny v karanténě. Takže covid nikde momentálně nešíříme pro váš klid ;)

journals
25. pro 2020

Já ti nevím... chápu tvoje vytočení a určitě může být popis jiný než realita, ale přijde mi, že trochu přeháníš - i když naprosto chápu, že máš k rozčilení důvod.
Přítel s tebou večer normálně fungoval, připravoval večeři, u toho popíjel. Pak chtěl chytnout dítě, které má rok a půl. Mám o půlroku starší dítě doma, takže si umím představit, že se takové dítě kroutí jak klubko zmijí a k tomu, aby ho KDOKOLIV upustil (špatně chytnul) je jen krůček. Nevím, jak moc velká šlupka to byla. Ale hned jsi volala rychlou. Fakt? Mě to celé přijde nějaké ujeté. Nebyla jsem u toho, nevím. Ale zdá se mi, že přeháníš. Znovu opakuju, že to chápu. Chápu tvoje rozzlobení, ale taky chápu, že to třeba mohla být jen blbá situace. Moc nechápu tu rychlou, ale nebyla jsem u toho.
Co se týče alkoholu v rodině. My skoro nepijeme, občas si dáme dobré víno když dítě zalehne. Ale je fakt, že když už, tak si to umíme "užít". Takže tyhle rozhořčené komenty o tom, že když mám doma dítě tak tu některé ZÁSADNĚ nepijí nechápu. Jako fakt?

blondynka400
25. pro 2020

@journals naprostý souhlas, jenom proto, že mám děti, tak se snad až do jejich 18 nepodívám na skleničku? To mi přijde fakt mimo....
To samé volat rychlou, že rok a půl staré dítě spadlo na zem? To bych v tomto věku volala rychlou snad stále, poté co holky v tomto věku vyváděly.... A kupodivu přežily bez následků i bez rychlé 😀

autor
25. pro 2020

@journals on se zmrskal na návštěvě, vypili toho dost, ten druhý měl taky tichou domácnost. Nevolala jsem hned rychlou, volali jsme jen, aby jsme se zeptali, že malá už půl hodiny bez přestání pláče a nechce hýbat s rukou, ani do ní nic vzít a že upadla z metru na dlažbu a tam nám řekli, že nám pošlou sanitku, ať si zajdem na rentgen radši. To mě už malá taky spadla z gauče nebo z postele a ne jednou 🙈 v noci obcestuje klidně celou manželskou postel a leze 80% dne po židlích a gauči, vím že se nedá všechno uhlídat, to bych nedělala nic jiného než jí sundávala co 2 minuty odněkud. Párkrát spadla a teď už je opatrná a fakt si to hlídá, aby nespadla.

dzogobela
25. pro 2020

Holky ja nevim, ale vy jste asi vsechny svate 😀 hned tady delate z chlapa alkoholika...mohla to byt nestastna nahoda, ty se stavaj i za strizliva 🤷🏻‍♀️ A pokud to bylo poprve?... tak to si uplne alkoholik nebude ze 🤦🏽‍♀️ A ja teda klidne priznam, ze se s manzelem taky obcas radi napijem i kdyz jsou deti doma. Samozrejme ne zadny extrem, jsme schopni normalne fungovat, ale tady to vypada, ze jsou zde sami abstinenti 🙂

nazka
26. pro 2020

To, co popisuješ, vypadá spíš jako nešťastná náhoda než opilecky manévr. Chlap lituje,dite je v pořádku. Víc bych to neřešila. Podle původního popisu jsem měla dojem, že chlap nemohl ani na nohy..

tinaprofi
26. pro 2020

@dzogobela no tak nějak 😅😉 spousta z ženských tady má mnohem větší hovada i za střízliva ale tady v chrámu dokonalých žen se rada vždycky usnese na tom nejtragictejsim řešení 🤦‍♀️😂

gramar
26. pro 2020

No jasný dámy, jsem alkáč stejně jako ten chlap a to jen proto že nebudu stát v první řadě s kamenem, abych ho ukamenovala, protože na rozdíl od vás nejsem svatá a vím že svět není jen buď a nebo... Tak se proberte a nezapomeňte utlouct holí každou ženskou která si hrála na posteli s dítětem a na vteřinu se otočila a dítě hodilo tlamu z postýlky na zem a taky rovnou rozčtvrťte každého chlapa co zapíjel dítě a pak šel ještě se zbytkáčem za ženou do porodnice, s kytkou a kruhama pod očima. Taky si zaslouží pověsit na lampu každý rodič, jehož dítě si nešťastnou náhodou ublížilo pod dohledem rodičů.
Já vám nevím ale dle jednoho nasr... příspěvku jste vyčetli asi z koňovo kulí celý zavrženíhodný život chlapa, kterého byste (třeba) mohli zakladatelce i závidět, ale protože tady je to samá adeptka na moudrost a svatořečení tak ze to prostě hajzl a ono ejhle po pár příspěvcích asi ani nebyl zlitý jak váza, ale dal si možná jen skleničku/dvě a prostě blbě chytil dítě, což se vlastně může stát každému i bez alkoholu, ale tady je to rovnou na popravu...
Gratuluji, dejte si obklad na čelo, pusťte telenovelu a v bublinkové folii mimo realitu si užívejte svůj život.

tinaprofi
26. pro 2020

@gramar z koňovo kulí 😂😂👍

jakreb
26. pro 2020

@dzogobela No to vies-bio,eko,raw, super ženy co maju doma všetko tip-top, navarene 4chody, atď.,atd.,...😀😉
Súhlas s
@jane46

jakreb
26. pro 2020

@tinaprofi 😭😂😂😂
Vzdy ma dostanú príspevky v štýle-ako to mate vy-kolko vam nadeluje muz a co vsetko platite z RD, ...ako vam doma muz "pomaha",.....ak ti pomaha 3.rocne dieta a staršie tak z neho robis otroka a beries mu detstvo,...a ine perly.😀
To je tak-doma to "sucha nohami" tak aspon na MK chcu byt za hviezdy.

jakreb
26. pro 2020

@gramar 👍👍👍 Skvelo napísane.

tinaprofi
26. pro 2020

@jakreb a za půl roku tady brečí, že se rozvádí...

jakreb
26. pro 2020

@tinaprofi No to je lepší prípad....

dixi86
26. pro 2020

Mame male deti a obcas si vino nebo manzel pivo, casteji da. Dnes pil vice a vse ok, ale take jsem mela strach, deti porad blbnou. Kazdopadne vcera za strizliva(mame silene hyperaktivce) deti blbly samy tak, ze se desim vzdy vseho. Starsi si sel lehnout a mala mezi tim(2roky) porad blbla a spadla v behu primo prede mnou na oblicej v plne rychlosti. Neudelala sem nic, strizliva a mala oblicej cely od krve, proukousnutý ret, zvazovala sem tez pohotovost. Nekdy proste se stavaji horsi veci a bohuzel s tim nikdo nic nezmuze, ale pokud je to nekdo jiny nez my sami, tak to bereme jinak. Ze nam by se to nestalo. Take kdyz je u neceho manzel, jsem besnici. Ale pak si uvedomim, ze to obcas neovlivnim ani ja. Zvazila bych, zda ten partner je natolik kvalitni, abych s nim byla. Pokud hodne pije, sel by. To si musite ujasnit vy. Kazdopadne nehody se stavaji i bez alkoholu. Vy jste to videla a byla v te situaci. Vychladnete a pak premyslejte. Hlavne at je dcerka v poradku.

Strana
z3