icon

Chlap

16. led 2021

Hezke rano ...

Doufam ze me moc neukamenujete , a nebude si myslet ze si moc stezuji jak to mam doma tezky 🙈 ...
Kazda mamka doma vi ze byt na materske neni dovolena ...
ale muj chlap si asi mysli ze cely den delam hovno nebo nevim ...
ale normalne bych chtela byt chlap nebo prinejmensim aspon muj chlap ,,, 😃😃 - spi si do 14h .. ( pry ze chodi do prace tak musi spat prd , hraje do rana hry 🙄 - neberu mu ze chodi do prace vim ze treba nekdy prijde unaveny - -ale nemusi me ponizovat ze ja cely den delam hovno doma a ze vlastne nemam pravo byt unavena ze joo ... - protoze ja totiz vubec nefunguju cely den,, a v noci se taky nevyspim protoze prcek furt knoura , treba spi ale huci celou noc ,,
A VITE CO MI REKL , ,? A co jsi cekala kdyz MAS DITE .....
to dite je snad jenom moje nebo co ? - to tak totiz zni ze ja mam dite ...

On je totiz hrozne unaveny i kdyz ma volno ,, spi do 14h pak se naji ,,, a v 17 knoura ze je zas unaveny ze si pujde lehnout ... takze ... nedej boze aby byl treba nemocny, nebo ho neco bolelo ,,, - to jsem furt poslouchala ze je nemocny ze musi lezet nebo ze ho boli hlava a jde spat

Ale kdyz me boli hlava musim to cely den vydrzet az do vecera dokud si nejde mimco konecne lehnout ,, ale fungovat cely den nebo kdyz jsem ted byla nemocna myslite ze mi snad rekl at si jdu lehnout ze bude z malym — ne sel si lehnout sam ...

Jasne chapu jsem zenska mam se starat doma , a pro nektere budu jen lina nebo tak —- ale mimco jsem si snad neudelala jenom ja - a nechapu proc kdyz je mi blbe proc to musim pretrpet cely den a nemuzu si jit na chvili ani lehnout kdyz dam pres den spat mimco tak si nemuzu lehnout snim protoze jak naschval kdyz jdu tak spi jenom pul hodiny a me je pak jeste vic zle

Strana
z4
jakreb
16. led 2021

@drep No a ako manželka diplomata ma byt aj reprezentatívna cize pochybujem ze ju zaujima len slivkovy koláč, deti a domacnost. A je to môj názor-nie pupok sveta-to len pre teba 😉

darkwitch
16. led 2021

@jakreb tak ja to taky nemyslela, ze sedi na zadku doma, ale ze její mama by rozhodně netolerovala muže kolem ktereho by musela skákat. Ona tedy ani ta moje kamarádka nesedí na zadku doma... a ne nechci ji tu obhajovat, popravdě ji nechápu, ale je to její rozhodnutí a neni to z nedostatku znalostí jiných možností

klokanka31
16. led 2021

Nečetla jsem tu všechny příspěvky, ale proč by žena v domácnosti nemohla být šťastná? Některou ženu naplňuje kariéra, některou zas to že se plnohodnotně stará o rodinu... Každý má priority jinde, to je jako někdo chce děti, někdo ne. Někdo se chce ženit, někdo ne. Rozhodně bych neříkala že je taková hned domácí puťka ☺

gramar
16. led 2021

@darkwitch Tak třeba je to pro ní něco za něco... Stará se o domácnost, je reprezentativní (recept na švestkový koláč klidně může poslat, abych měla do zásoby) a díky tomu uvidí svět, proto jí to může vyhovovat. Je to blbé přirovnání ale je to "směnný obchod" a dokud jsou spokojení není důvod to řešit i když to třeba nechápeme...

darkwitch
16. led 2021

@gramar určitě jsou ženy, kterým to vyhovuje, moje babička to taky tak měla a to děda nebyl diplomat 😀

gramar
16. led 2021

@darkwitch No hele za lán světa bych byla ochotná to zkusit, ale trčet na jednom místě a hopsat to bych asi dlouhodobě nevydržela. Ale je fakt že naše babičky to tak měli dost často, ten trend se víc začal lámat asi u generace našich rodičů bych řekla, no a naše generace ta už tomu akorát nasadí korunu na všechny strany 😂

jakreb
16. led 2021

@darkwitch Ale predpokladam ze babička este k tomu fachcila na poliach a v tej dobe to bolo normálne. 😀😉

vitezove
16. led 2021

@jakreb mám kamarádku, které to vyhovuje. Má 4 děti a žije jenom pro ně. Tatínek pracuje a když přijde domů, tak si trochu s dětmi pohraje ale jinak nic extra teda.
Znám i pár, kde prostě muž dítě nechtěl, ale žena ano. Domluvili se, že on se prostě starat nebude. Pro něj je důležitá práce, pro ní rodina. A opravdu žijí spokojeně.

Lidi jsou různý a všechny různé modely mohou fungovat, pokud to tak oba dva chtějí.

jakreb
16. led 2021

@klokanka31 Ale ano. Ak ma normálneho partnera. Nie debila co príde domov, čaká full servis, cez víkend spi cely den a ak to nemá tak je ona lenivá...Cize naozaj odhliadnuc ze kasle na partnerku tak ani deti z neho veľa nemajú....Ale ano aj toto -ako som sa dozvedela-niekomu vyhovuje...

darkwitch
16. led 2021

@jakreb ne babička poznávala krásy Maroka, Číny a Nigerie, starala se o děti a řešila recept na svestkovy koláč :D

jakreb
16. led 2021

@vitezove Takže len darca spermii, a zvysok ma plus len pre neho-ma vyprate, navarené, postarané a v krcme sa moze chváliť akú ma "dokonalu rodinu". Ano niektorym to stačí....
A co funguje? Keby zena prestala variť, prať, starat sa vieš kde by bolo to fungovanie? Co keby sa jej nieco stalo. Sa "pan tvorstva" poserie?

jakreb
16. led 2021

@darkwitch 👍😀😀😀

gramar
16. led 2021

@darkwitch Za Maroko, Čínu a Nigerii bych byla ochotná snad i vypeckovat třešně do bublaniny... Jednou za čas 😂

darinka84
16. led 2021

Když podobné příběhy přečtu manželovi, tak jen řekne,, ale ten chlap takový byl když se seznámili a nějakou dobu spolu byli. Tak čemu se ty ženské diví ''... No ma pravdu... Jiný nebude a s dítětem se vše jen prohlubuje... Takže buď se s tím smířit nebo si najít jiného.. Nic mezitím si myslím nebude... Můj názor

jakreb
16. led 2021

@darinka84 No len nevieš aku dobu..Ako som uz pisala toto su vacsinou "rýchlokvasky"..

jakreb
16. led 2021

Ale inak ano človeka prekvapia všelijaké nazory. My sme sa spoznali ked som mala 23, do polroka sme spolu bývali. Prve dieta 8dni pred mojou 30.siatkou-tak sme to chceli, nie že by sa nedarilo. V praci po MD ked sme mali 10rocne vyrocie sa kolega v mojom veku zamyslel a že:"..ved mas 3rocneho syna a to uz máte 10rokov spolu? No a? ...to ste teda boli spolu 7rokov zbytočne"..No chlapec pobavil..😀

vitezove
16. led 2021

@jakreb a proč tě to tak rozčiluje? Já takové chlapi taky ráda nemám. Ale tj stejný jako, že nemám ráda sado maso 😀. Prostě pokud to vyhovuje oběma stranám, tak si můžeme říkat, že je to divný, že nám to nesedí a nelíbí se... ale to je vše co můžeme dělat. Důležité je, aby byli všichni šťastný. Maminka, táta i dítě. Pokud to tak je, protože prostě mají domluvu jak to bude, tak ať je to sebeujetější, nevidím v tom problém. Blbé je, že se většinou lidi neumí domluvit. Žena neodhadne partnera správně, nezeptá se ho na představu jak budou fungovat až budou děti, a pak se diví, že chlap se nechce zapojit. Přitom to mohli vyřešit jedním rozhovorem a hned by věděli na čem jsou.

jakreb
16. led 2021

@vitezove Ale mna nič nerozčuľuje. Neviem kde si k tomu prisla. Ja len diskutujem. Je mi úprimne fuk kto s kym zije a ako mu to vyhovuje. Btw.ak fešanda otehotnie po par mesiacoch nejakej známosti asi je už neskoro riešiť predstavu au budou deti.😀😀😀 Pekny vecer ti želám.

jakreb
16. led 2021

@vitezove A chlap sa nechce zapojiť?! Tak na co pcha ten svoj kkt bez ochrany kam nema ak sa nemieni zapajat do moznych následkov-cize mat rodinu. Ci len zase zena ma na vsetko myslieť. Ale ano také presne tieto typy mužov potrebuju-do pomaly 30siatky mamičku potom zenu a deti? To len ako bonus ved žena sa postará.... Ale ako pises -ked to niekomu vyhovuje nech sa paci. Evidentne zakladatelke nie. To len k jadru diskusie.😉

darkwitch
16. led 2021

@vitezove a pak je spousta takových co si naivně myslí, ze můžou chlapa změnit, ze až budou mit děti, tak se z lineho gamblera stane pracovity a pomáhající tatínek, který pro svou ženu a ratolesti udělá první poslední a pak se strašně diví, ze je to stale ten líný chlap, co si ho vzaly

michaela666
16. led 2021

@jakreb Tak touhle větou bych se takového "tatínka" zeptala : " Miláčku, tak na co cpeš kkta bez ochrany kam nemáš, když se nemíníš podílet na výchově dítěte a společné domácnosti." Bych chtěla vidět jeho výraz a co by na to řekl. 😃😃

jakreb
16. led 2021

@michaela666 Tak to bolo na margo toho ako "sa ženy divia ked sa nedohodnú"....😀😉 Ak uz mam partnera kde plánujeme rodinu tak je to hádam o inom...Ked maju riesit co keď dieťa tak sme si toho vedomi obaja a nie "kde vrz tam vrz a potom sa divim" a este sa ani dohodnúť nestihli
😂😂😂

gramar
16. led 2021

@vitezove To je jasný že nemáš ráda sado maso, když nemáš ráda takového chlapa... Protože soužití s volem je těžké sado maso 😂

2hanah
16. led 2021

Línej sobeckej hajzl jako spousta chlapů této generace v dnešní době, mám něco podobného doma, chodí do práce, ale tam hranice jeho povinností a aktivity končí.

jakreb
16. led 2021

@2hanah A prečo?

darkwitch
16. led 2021

@2hanah nemyslím, ze je to dnešní generace, naopak dnešní generace od toho dost ustupuje. Tohle je spíš záležitost generace našich babiček a trochu matek... To otočení kdy ženy začaly pracovat a muži přestali být vylucnymi živiteli rodiny a v rodině se tak musely preusporadat síly... jenže někde se vychovává po staru... třeba brachove doma normálně pomahali, ale když přijela babička, tak neexistovalo, ze by dělali domácí práce, protože se to nehodí (naštěstí babička nejezdila tak často, aby je to poznamenalo)

cherie24
16. led 2021

@gramar ona je to celkem běžná představa drtivé většiny mužů. Že žena je přeci doma na mateřské DOVOLENÉ! Proč by se to taky jmenovalo dovolená, když by tomu tak nebylo. A chlap se stará o rodinu tím, že chodí do práce, když je ženská doma. Pak je důležitý ten moment, jestli to chlap dokáže pochopit a přehodnotit, že si asi opravdu žena jen nevalí šunky doma.
Hodně žen tu píše, že nechápe jak si s takovým pablbem mohla upíchnout dítě. Jako náznaky tam vždy člověk vidí, ale dokud nenastane ta situace, že je žena vyčerpaná z "dovolené" tak to třeba do té doby přehlížela nebo jí to nepřišlo tak podstatné. Není zas tak zvláštní, že většinu domácích prací dělá žena, protože co si budem, chlapi dost věcí odfláknou a málokdy je to pak podle ženských představ, tak si to radši udělá sama. Akorát pak přijde to dítě a chlap už je zvyklý a diví se, že to co dřív byla normálka, je najednou problém.

Autorce - já teda většinu věcí dělám doma sama, ale chlap (i přesto, že není otec dcerky) mi doma pomáhá nebo měl snahu pomáhat, ale bylo mu to zakázáno radši 😀 Nebo dost domácích činností jemu přijdou naprosto nepodstatné a nechápe jejich význam, nicméné všímá si, že je dělám a že je to doma pak příjemnější. Ale pro mě je třeba důležité, že mi pomáhá jinak a nebo že lítá kolem baráku a po venku, do čehož se teda já fakt nehrnu. A taky na mě párkrát zkusil to, že nechápe, kde má jídlo a představoval by si to tak, že mu budu servírovat až na stůl. Pak bylo pár ostřejších výměn názorů a když jsem přestala běsnit, tak jsem mu to v klidu vysvětlila a dohodli se na tom, jak by to oběma vyhovovalo do příště 🙂 Ale nedovolil by si mi říct, když jsem vyčerpaná, že co jsem čekala a ať si poradím a to by mi to říct mohl, protože jeho povinnost se o ní starat to není. Ale třeba jeho taky nenapadne, že když mi je zle, mohl by mi víc pomoct, přesto když mu řeknu, bez keců dojede dřív z práce a snaží se mi ulehčit a zabavit malou, abych se vykurýrovala, ale samotného by ho to netrklo. To jsem klečela nad záchodem a on klidně řekl, že jde něco dělat ven. 😃 Oni mají chlapi někdy hóóódně dlouhé vedení.

drep
17. led 2021

@cherie24 mně osobně přijde zvláštní, že “většinu domácích prací dělá ženská”. Jako ještě pochopím, že když někdo žije na statku, tak ano, tam asi může být výraznější rozdělení prací dle fyzických sil, nicméně nově postavený domek nebo byt tohle fakt nevyžaduje a myslím, že přesně v tomhle je začátek podobných stížností - Když vytřel, zprudila jsem ho, že tamhle j flek, když umyl nádobí, zprudila jsem ho, že to rovnou i neutřel, když vypral, zprudila jsem ho, že mezi bílé přihodil jedno šedé triko. A tak se na to vyprdl, protože co udělal, to bylo špatně.
Já neuklízím nebo nevařím nebo se nestarám o dítě líp, než manžel. Dělám to jinak, což není líp. Neprudím ho, že bych to udělala pečlivěji, protože upřímně řečeno moje životní ambice a zájmy sahají jinam než na vydrbané dlaždičky. Stejně jako ambice a zájmy mého muže. Chceme mít co jíst, tak vaříme, nechceme být v bordelu, tak uklízíme, ale mnohem radši půjdeme oba na výlet.

jakreb
17. led 2021

@cherie24 Súhlas s
@drep
A ty pises o jednej zásadnej veci - "chlap mi pomáha"- a o tom to presne je.
My zase piseme, ze to nie je o pomáhani. Ake pomáhanie? Su to nase deti, nasa domacnost...

cherie24
18. led 2021

@drep my bydlíme v novostavbě, která ale není ještě úplně dodělaná, takže práce jak na kostele a po finanční stránce to taky lítá. Opravdu nepotřebuju mít naleštěné kachličky a taky se radši pověnujem našim zájmům, ale když on je od nevidim do nevidim v práci a pak lítá po venku kolem baráku, tak ho nebudu doma ještě prudit s umýváním nádobí. To samé jsem chtěla i od něho a po pár výměnách názorů mu to snad došlo, že není vhodné přijít z práce a komentovat stav domácnosti. Ale tyhle blbé komentáře a nepochopení toho, co dělá ženská celý den, když je pořád doma je úplně běžný stav a myslí si to i spousta ženských. Už jsem zažila vyprávění o tom, jak se těší až budou na mateřské, aby se mohly zase věnovat svým zájmům, na které kvůli práci nemají čas. Dokud nenastane střet s realitou, tak kdo nezažil, nemá ponětí a nechápe jak nemůže matka nestíhat.

Strana
z4