Chování manžela. Přijde vám to normální?

9. lis 2022

Prijde vam normalni, ze mi manzel rekne, at jsem zticha, kdyz resime nejaky problem?
Jde o to, ze manzel ma svuj konicek, je v tom fakt dobry, jezdi po soutezich. Ale ted tomu venuje kazdy den a do toho dela v zamestnani smeny, no a my se vubec nevidame, pouze o vikendu. Jenze kolikrat i ten vikend na par hodin zmizi. Ja si ted prijdu tak trochu jako slamenna vdova, protoze v tydnu jsem sama s dcerou, a vidime se vlastne jen v sobotu pres den a v nedeli pres den. Ted nekolik vikendu v sobotu vecer jsme meli kazdy svuj program.
Dnes rano to vygradovalo tim, ze jsem chtela na jej v noci pockat az prijde z odpoledni, tak se ptam a on rikal, ze po odpoledni jde provozovat ten svuj konicek, tak se ho ptam, kdy jako budeme spolu spat, ze uz 3 tydny nic nebylo. Tak ze pry o vikendu. Tak mu rikam, ze jako na nej musim takhle cekat? A jestli je fakt potreba kazdy den travit tim svym konickem, ze me fakt vikendovy manzelstvi nebavi. Tak pry tomu nerozumim a mam byt zticha. A kdyz jsem se urazila, tak pry prehanim a vsechno si beru moc osobne. Jako ja chapu, ze k tomu aby byl dobry, musi davat nejake usili, ale co ja? Jinak jako tata je super. Jaky mate na to nazor?

zelenaesmolda
9. lis 2022

Jak muze byt jako tata super kdyz ho vlastne vubec nevidite?
A rict ti,ze mas byt zticha je jednani bez jakehokoliv respektu.

tinaprofi
9. lis 2022

A co to je za konicek?

tasimia
9. lis 2022

Pokud sis ho našla i s tím koníčkem ( zajímá mě jaký, prosím?) a ještě sis i za tu cenu, ze na sebe máte malo času, s ním udělala dítě - a pak stekas, ze ho nevidíš, a další výčitky, tak se teda nedivim, ze ti řekl co ti řekl. Me by spíše vadilo, ze netráví čas s dítětem, s námi. Nez sex ;).

xnikax1
9. lis 2022

@zelenaesmolda tohle mě napadlo úplně jako první, jak může být super táta, když se nevidí.

autor
9. lis 2022

@tasimia nechci prozrazovat jaky konicek to je, abyste me tady nepoznaly 🙈 no on driv tomu konicku tolik casu nevenovat, az posledni 2 roky, co zacal jezdit po soutezich. Do toho mu ted kvuli krizi napalili samy odpoledni, takze ma uz 3 tydny v kuse odpoledni. Driv smenoval pravidelne ... Takze v klidu, ja si udelala dite s normalnim chlapem, ktery se nam venoval, a diteti se venuje i dal. Maji spolu ranni hodinku, hold kvuli praci, se vic nevidi, ale to by se nevideli stejne, protoze z odpoledni jezdi kdyz uz spi...

bara88
9. lis 2022

Nechápu jak může být super táta když spolu jsou jen ráno hodinku?jinak si o tom můžu myslet co chci ale vyřešit to musíte vy dva .a pokud ti tedy říká ať si zticha když tomu nerozumíš tak to bych se asi neudržela. Jak může být super táta když takto komunikuje s tebou?

michaela666
9. lis 2022

Když nechceš říct co je to za koníček, dá se pod tím představit lecos. 🤔 Přidávám se k většině, nechápu jak může být dobrý otec, když s dítětem prakticky není a když by mohl, tak se jde raději věnovat koníčku. Spíš mi přijde jako sobec, který díky koníčku přijde o dětství svých dětí. Když neumí najít rovnováhu mezi rodinou a zálibou, tak je to pro mě nepoužitelný chlap. 🤷

sylvka
9. lis 2022

Chlapi sobecký.takovej byl můj první.ten furt opravoval auta,mě měl jako sluzku,taky se tak choval...občas facka. Naky pomáhání s dětma,ani náhodou.je teda fakt,že téma kseftama vydělával prachy...ale stejně to nebyl vztah ale soužití. Teď mám chlapa,má taky nedostatky ( já jich mám víc 😅)ale je hodnéj a věnuje se i dceri,přestože má teprve rok.taky má koníčky,ale já už po zkušenostech s prvním,ho zapojují od mimina .mmch to ,buď zticha je takový na hraně no...mě by to urazilo,ptz tím ukazuje svoji nadřazenost...na druhou stranu ,to není úplně vulgární nebo tak...

anetka1701
9. lis 2022

Svoboda jednoho končí přesně tam, kde začíná svoboda jiného... Je super že má koníček, ale pokud jeho koníček ovlivňuje jeho rodinu tak, že se rozpadá, je na čase "praštit pěstí do stolu"... Já nevím proč si tolik chlapů myslí, že je úplně dělat si co se jim líbí na úkor rodiny...

biciklissie
9. lis 2022

No, můj názor je, že te nerespektuje. Ví, že ti to vadí a je mu to jedno. A ještě s tebou mluví takhle. To je fakt ponižující. Musíš se prosadit, teď myslím hlavně tu komunikaci.

somalicats
9. lis 2022

Víš, jak vypadá super táta? Tak, že se svým dětem věnuje. Můj muž má taky poměrně specifický koníček, který žere čas, ale kvůli dětem ho omezil. Jinak by byl schopný být celý víkend pryč a přes týden dát dětem taky tak max tu hodinku. Takhle se věnuje koníčku tak 1x za měsíc v průměru a jsme spokojení všichni.

autor
9. lis 2022

@somalicats
@michaela666
@bara88 haloo zeny, pisu, ze ma 3 tydny v kuse odpoledni. Predtim tyden nocni a predtim zase odpoledni. Kvuli krizi mu tam od leta nasekali takhle smeny, protoze se spojovali. To snad vsichni chlapy, co jsou v praci az do vecera, kamionaci atd. jsou spatny otcove?! Nase dite je uz skolak, kdyz bylo ve skolce a miminko tak fungoval na 100%. Tenhle problem se tahne od leta, kdyz pracoval normalne, tak s nami byl 🤷 kazdy vikend, jsme jezdili na vylety, po navstevach atd...

vero987nika
9. lis 2022

Tak sis sama odpověděla 🙃

autor
9. lis 2022

@sylvka facku by zkusil jednou a jel by 😡😡😡 to absolutne netoleruju...

zelenaesmolda
9. lis 2022

Opravdu srovnavas cas straveny v praci s tim,ze si pak misto rodiny beha za konickem?

autor
9. lis 2022

@somalicats ja vim jak vypada takovy tata, vsak my takovyho meli, ale co zacal soutezit a vyhravat, tak to slo z kopce. A ja jako manzelka, ho chci podporit, aby se fakt dostal na spicku, ale zaroven chci, aby byl s nami. Koukam, ze tady to nikdo nechape, protoze nikdo doma asi nema profesionalniho sportovce a misto toho rozebiraji, jaky je tata 😒

michaela666
9. lis 2022

Rodič kamioňák je v tahu kvůli zajištění rodiny, tvůj muž taky? Nebo je pryč protože koníček je mu přednější než čas s vámi? Máte doma školáka znamená, že už otce nepotřebuje? Máme taky časově náročný koníček, ale nikdy by se semnou manžel nebavil tímhle stylem a nekašlal na dítě.

zelenaesmolda
9. lis 2022

Ale tvuj muz neni profesionalni sportovec pokud ma sport jako konicek,si pletes pojmy s dojmy.
Nejdriv se zeptas na nazor ostatnich a kdyz neni podle tve libosti tak se zacnes vztekat

autor
9. lis 2022

@michaela666 haloo, ma 3 tydny odpoledni 🤦 tvl zeny, kdy se ma venovat diteti, kdyz je v praci? Konicek resi v noci. Ja vubec nechci resit to, jaky je otec. Vim, ze by se pro dite rozkrajel..

michaela666
9. lis 2022

Jako zní to drsně, ale nemám pro to pochopení. Můj chlap spolupracuje na projektu, který vyžaduje i cestování do zahraničí. Já od toho trochu ustoupila kvůli těhotenství a mateřské, ale když si má vybrat jestli jet na placenou akci do zahraničí nebo být doma s námi, tak často odřekne a věnuje se nám.

Tak co řešíš? Že místo aby běžel domů k tobě do postele, jde raději za koníčkem? Tak buď ten sex není tak dobrej, aby mu za to stál nebo si tě neváží tolik, jak si myslíš. 🤷 Promiň.

autor
9. lis 2022

@zelenaesmolda je prosefionalni sportovec, a jelikoz ma pred mistrovstvim, tak momentalne hodne trenuje 🤷 a konicek prerostl v neco vic. Ano, ja si ho nasla s timto konickem, kterym travil 2 odpoledne v tydnu po 2 hodinkach a ten konicek nakonec skoncil vloni na mistrovstvi sveta, kde se docela dobre umistil.

autor
9. lis 2022

@zelenaesmolda ja se nevztekam, jen odpovidate na neco jinyho nez jsem se ptala, jak rikam, ja vubec nechci resit, jaky je otec 😉

michaela666
9. lis 2022

Vy jste spolu nekomunikovali o tom, co obnáší jeho profesionální dráha pro rodinu a vás dva? O tom jste přece museli mluvit dopředu. Je super, že se ho snažíš podporovat, ale snad by měl vědět kdy už to přehání.

zelenaesmolda
9. lis 2022

Ja teda pak nechapu co resis,chces ho podporovat ale zaroven ti to vadi.Tak to pretrp do toho mistrovstvi a pak se to snad vrati do normalu ne?

somalicats
9. lis 2022

Ne, já to opravdu nechápu, protože buď ho chceš podporovat v kariéře, ale pak se musíš smířit s tím, že bude v čudu a rodině se věnovat nebude, nebo chceš, aby se věnoval rodině, a to, co teď dělá, je všechno jiné, jen ne věnování se rodině. Evidentně sama nevíš, co vlastně chceš.

autor
9. lis 2022

@michaela666 to vis, ze jsme spolu o tom komunikovali, ale ono se to sebehlo vsechno tak strasne rychle. Minuly rok mel prvni zavodni sezonu, takze jsme nepocitali s nejakym umistenim a on hned na MCR prvni, takze se kvalifikoval na MS a tam 4. Pak si dal pul roku pauzu, takze byl klid a zas drzel v rovine trenink 2-3x tydne, to akceptuju, ja si taky chodim na kaficka a cvicit a on se venuje diteti. Jenze ted zas trenuje a do toho ty debilni odpoledni. Asi je toho hodne na nas oba a jsme nervni 😒

konidana
9. lis 2022

Tak bud chceš, aby byl s váma, nebo ho chceš podpořit v jeho úsilí. Jedno vylučuje druhé. Musíš si vybrat, a ujasnit si to sama v sobě. Vypadá to tak, že se na pár let asi budeš muset smířit s jeho menší účastí doma... Určitě to je náročné, ale nebude to nafurt.

autor
9. lis 2022

@konidana no asi mas pravdu, budu se s tim muset smirit, asi jak se to vsechno tak rychle sebehlo, tak jsem si to jeste nestihla srovnat v hlave 🙈 navic nesnasim zmeny 😒

felixfelicis
9. lis 2022

Neresilas tu uz predtim nejaky jiny problem? Finance? To byla taky manzelka sportovce s jednim skolakem...Ze je to u vas kazdou chvili neco. Jinak si myslim to same co @somalicats, bud ho podporovat chces, nebo nechces. Za me by to nebyl problem, kdyz budete mit jako rodina nejaky plan: kam to smeruje, jak dlouho tk bude trvat, kdy sport potom zase omezi, jestli toho ma nekdy min a muze vam to vynahradit...Podle toho, vo pises, byla ta komunikace vyhrocena na obou stranach, takze bych to tak neresila.

victress
9. lis 2022

a musí vůbec chodit do práce, když je tak dobrý profesionální sportovec? to ho ta sportovní kariéra neuživí? místo práce by byl s vámi a s dětmi...