icon

Co dělat, když nevlastní dcera chce bydlet u vás?

30. bře 2024

Holky jdu si pro "radu".
Manžel mám z prvního vztahu 14ti letou dceru. V době rozchodu chtěla zůstat u mámy.
Co jsme spolu brali jsme ji s námi k moři, na hory, na víkendy.
Před 3mi lety byl u nich první problém, matka si našla alkoholika a ten tam jeden večer dělal melu, rozstříhal jim nabíječky, zničil Playstation, zrušil Wifi, zničil tablety, počítače, atd. Otec druhého z dítěte matky, tam v noci byl a dotyčného spacifikoval (my to máme přes 170km jednu cestu). Vše řešeno písemně s matkou a s oběma dětmi jsem byli na OSPODU, zápis tam je. Ale dcera chtěla dát mamince druhou šanci, ta ji samozřejmě naslibovala hory doly. Kámen úraz nastal chvíli po tomto incidentu. Mamka dceři namluvila, že otec má jinou rodinu a na ni kašle. Dcera se blokla, od té doby, kdykoliv přijede není s ní řeč, jen řeší co máme doma koupené nové, co mají mé děti (z předešlého vztahu) nové, co kolik stálo, a proč ona nedostává kapesné (dostává, ale zřejmě má jinou potřebu). Prospěch ve škole šel rapidně dolů, aktuálně je ve třech předmětem na propadnutí.
Jakákoliv domluva s matkou není reálná. Dcera matku zřejmě nezajímá, jen ji štve proti nám.
Dcera přišla s tím, že by chtěla jít bydlet k nám. Otec zatím nakloněn není, jsem na rizikovém, a bojí se co tu bude dcera vyvádět. Dceři je jasné, že u nás je nějaký řád a když tu byla celkem fungovala. Muž to nechce rozhodnout, je 3-4 dny v týdnu pracovně mimo a neví co by tu vyváděla.
Na jednu stranu je mi dcery líto, ale na druhou, když budu souhlasit, a bude to vyvádět, odnesu to já a prďola.
Jak by jste se rozhodli vy?

Strana
z7
kolibricek36
22. dub 2025

Aha, tak to by byla zbytečná zátěž pro babičku

autor
22. dub 2025

@kolibricek36 ano babička na tom asi nebude moc psychicky dobře a čeká nás ještě nastěhovat si ji k sobě. Do teď bydlela sama, 150km od nás.

levandule_k
23. dub 2025

Já vám držím palce, ať to zvládnete v rámci možností. Tohle je hodně náročné řešit.

Ty v sobě musíš mít neskutečnou vnitřní sílu.❤

kolibricek36
23. dub 2025

Držím palce, ať vše dopadne co nejlíp pro všechny. 🍀🍀🍀

autor
23. dub 2025
@levandule_k

Já vám držím palce, ať to zvládnete v rámci možností. Tohle je hodně náročné řešit.

Ty v sobě musíš mít neskutečnou vnitřní sílu.❤

@levandule_k díky, dnes když tu byl ospod tak jsem matce zavolala videohovorem, malý začal brečet, paní z ospodu uznala že víkend není vhodný. Matka má přijet si zvykat. Osobně si myslím že nepřijede, teď jsme totiž měli vést děti my tam.

autor
24. dub 2025
@kolibricek36

Držím palce, ať vše dopadne co nejlíp pro všechny. 🍀🍀🍀

@kolibricek36 díky, teď ráno přišla od matky zprava, že neví jak se sem má dostat, jestli bychom nemohli přijet někam blíž. Fakt nemohli, ona cestuje sama, a my bychom museli jet všichni.

kolibricek36
24. dub 2025

Hele, já bych ji nechala se v tom vykoupat - pokud má zájem přijede. Pokud ji chceš pomoct- tak max. Zjisti vlaky, busy a pošlete ji to. Ale rozhodně nejedte na její pískání.

levandule_k
24. dub 2025

V rámci problémů, které nastaly, to zní docela dobře. OSPOD se zachoval z mého pohledu rozumně.

lv
24. dub 2025

Vidím, že nejen se neumí postarat o vlastní děti, když jí dělá problém někam dojet, zjistit si předem atp. 😲 Máte můj obdiv.

autor
24. dub 2025
@kolibricek36

Hele, já bych ji nechala se v tom vykoupat - pokud má zájem přijede. Pokud ji chceš pomoct- tak max. Zjisti vlaky, busy a pošlete ji to. Ale rozhodně nejedte na její pískání.

@kolibricek36 ani jedno starší dítě nechce jet, malý ji vůbec nepoznává, jestli chce, ví adresu. Maximálně pro ni dojedeme do města k vlaku nebo autobusu.

autor
24. dub 2025
@levandule_k

V rámci problémů, které nastaly, to zní docela dobře. OSPOD se zachoval z mého pohledu rozumně.

@levandule_k po počátečních problémech s OSPODem už teď funguje.

autor
24. dub 2025
@lv

Vidím, že nejen se neumí postarat o vlastní děti, když jí dělá problém někam dojet, zjistit si předem atp. 😲 Máte můj obdiv.

@lv díky, je to náročné ale musíme to zvládnout

autor
26. dub 2025

Ženy maminka nepřijela, prý je to k nám velmi náročné. (Vlakem jeden přestup, a k nádraží by pro ni muž zajel). Takže máme na pár měsíců klid.

kolibricek36
26. dub 2025

Hmm to bude nějaká lenivá. Každopádně to nahlas na ospod.

autor
26. dub 2025
@kolibricek36

Hmm to bude nějaká lenivá. Každopádně to nahlas na ospod.

@kolibricek36 paní z odspodu mi k večeru psala SMS (sama byla zvědavá). Aspoň jsme měli klidnou sobotu a děti se tyhle dostali do “normálního režimu”

kolibricek36
27. dub 2025

No, to máš pravdu. Přeji pěkné dny. A co možná nejmíň starosti.

lv
27. dub 2025

Potvrzuje, co je zac.

autor
16. kvě 2025

Nejstarší měl včera 18 let a paní matka mu nebyla schopná ani poslat blbou SMS.
U večeře se nás zeptal, jestli by nám vadilo, když by si přejmenoval na stejné příjmení jako máme my.

levandule_k
16. kvě 2025

Chování matky je smutné. Na druhou stranu je to svým způsobem ocenění za to jak se staráte. ❤

Strana
z7