Co dělat při rozhodnutí o sestěhování s přítelem?
Ahoj, vůbec nevím co mám dělat, je mi 30 a bydlím ve dvougeneračním domě s rodiči. Teď mi přítel nabídl abych se nastehovala k nemu do rodinneho domku (bydlí sám). Vůbec nevím co mám dělat,pokud zůstanu doma budeme bydlet každý sám a já musím začít rekonstrukci domu aby jsem měla alespoň 1/2 domu. Pokud se odstehuji, nebudu mít nic avše připadne sestře která dostala dům po babičce ale ja z něj neviděla ani korunu. Navíc mi pořád říká "prece nechces nechat na vše rodiče samotný a oni samy dům neutáhnou. Chtěla bych se odstěhovat ale nechci v tom rodiče nechávat samotné. Co mám dělat
Nesťahuj sa k priateľovi. Chuděrové rodičia, venovali ti celý ich život a ty ich opustíš kvôli chlapovi.
@ursulaskscova počkej,to myslíš vážně?Ty taky bydlíš ještě u rodičů?Však je normální odejít v dospělosti z domu a zařídit si vlastní život... kor za takových nefér podmínek...
@ursulaskscova to myslíš vážně? Četla jsi to? Rodiče jsou v tomto případě citoví manipulátoři, to v nejmenším.
@kulicka324 klidně jdi, pokud nejsou podmínky pro vydedeni, což nejsou, stejně budete se sestrou dědit půl na půl.
Oni ten barak stejne nejspis napisi na sestru. At ho rekonstruujes nebo ne. To dite, co se stara, je vzdycky nejhorsi. A sestra te tam chce, aby se nemusela o ne starat ona.
jak se k tomu stavi sestra, ze dostala barak a ted ma dostat jeste pulku od rodicu? Ja ze sve pozice bych to brala nespravedlive a z baraku rodicu uz nic nechtela, kdyz by moje sestra byla oskubana v podobe ze ja jsem dostala dum od nasi spolecne babicky a ona prd...
Pokud je rozumna nemuzete si to nejak pravne osetrit smlouvou nebo tak necim? ze az jednou rodice nebudou dum bude tvuj??
@ilone tak oni to muzou za jejich zivota napsat na sestru a ona pak nezmuze nic
@hanka_12345 Jestli ona právě ta sestra nebude ten manipulátor s rodiči...
Dokud to neni tvoje, penize tam nedavej
Dovedu si představit, že musí být těžké přijmout od anonymních lidí z internetu fakt, že tebou tvá rodina manipuluje a zneužívá tě. Takže ti doporučím obrátit se na právníka. Tohle je přesně ta situace, kdy se vyplatí do něj zainvestovat klidně i větší částku, protože ti do budoucna obrovské peníze ušetří. Když investuješ do nemovitosti, která není tvá, zhodnocuješ celý majetek, který ti ale celý nikdy nepřipadne. Vyjde tě levněji dát polovinu těch peněz rovnou sestře a na rodiče se vykašlat.
Situace je to složitá, ale pokud by rodiče jednali fér, byla by polovina domu jednou tvoje tak jako tak. Podmiňovat to tím, že za nemalé peníze uděláš rekonstrukci a ve stáří se o rodiče postaráš, aniž by cokoli z toho musela i tvá sestra, a přesto i ona dostane polovinu domu, to mi přijde opravdu nefér. Sestra to vidí jak?
Já bych teda peníze do domu, který mi nepatří, neinvestovala. A to nejen do domu rodičů, ale ani do domu partnera. Odstěhovala bych se od rodičů, ale zatím asi sama někam do bytu, k chlapovi bych se po třech měsících nestěhovala (znám pár, kterému to vyšlo, většině ne). Do budoucna bych řešila, jestli třeba nekoupit vlastní byt, ten pronajímat a žít s partnerem. Mít prostě něco svého. A o rodiče se přeci můžeš starat i tak. Pokud se rodiče urazí, že jsi se odstěhovala a rovnou dům přepíšou na sestru, tak je to sice blbý, ale aspoň nepřijdeš o peníze, které bys do toho investovala ze svého...

@kulicka324 Rozhodně nepodřizujte svůj život rodičům, svůj tím ztratíte a za pár let byste litovala. V domě, kde na jsou na Vás kladeny takové podmínky by Vás stejně štěstí nečekalo.