icon

Co vám pomohlo k lepšímu vztahu s tchýní?

nupta
22. bře 2018

S babičkou mého dítěte se vzájemně respektujeme. Sem tam něco prodýchám, ale obě snažíme spolu vyjít. Vídáme se min. 2x do měsíce a stále se mi uleví, když odchází. Je to normální?

Strana
z3
marketa11112
22. bře 2018

@dc2015 ano, mas pravdu...ma tchyne je bohuzel nezodpovedna osoba...dvouleteho syna mi tahala k cizim psum..tedy primo byla videna.....ke stekajicimu pitbulovi...vzala ho na cizi pozemek, kde casto pobihaji volne velci psi...hlidaji stada ovci.
...a syn se najednou zacal bat psu...nevim, co se tam stalo....

shine2015
22. bře 2018

Holky ale stejne tak jako tak snažit se musíme....mě se libi jak říká psycholog klimes - kdo bojuje ten mysli - a otravuje si tím sobě život.... pokud s kýmkoliv bojují hádám se tak na něho myslím doma a každý den... co to pak je za život.... tudiz poprat jim vše dobre a říci si no jo má to těžký nebo i je proste taková ... a snad se její živit brzy zlepší aby nemusela dělat takove peklo..... a neresit je.

dc2015
22. bře 2018

@marketa11112 To je právě ono... My to máme tak, že jsme fakt totální protiklady, ale ten naprostý základ je prostě stejný. Když je syn s ní, nebojím se, věřím jí a i když je zájem o syna v porovnání s našima malý, vím, že ho mají rádi. Takže prostě odlišnosti neřeším... Kdyby syna ohrožovala apod., taky bych řešila... takhle některé věci vypustím, vezmu s úsměvem, nebo jen mlčím... a ač je fakt jiná, mám ji ráda. Protože když mi syna vracejí po hlídání, je šťastný, oni taky... co víc si přát. Na kafe spolu chodit nemusíme 🙂

shine2015
22. bře 2018

@dc2015 přesně - dítě spokojene tak co... pokud je nenavadi proti tobě atd... to ze je někdo jiný nebo má jiný názor neznamená ze je špatný 😉 a řešit jen podstatně věci..

dc2015
22. bře 2018

@shine2015 Tak tak a já bych zas nikdy nenaváděla syna proti nim. Jednou je to BABIČKA. No, čekám druhého syna, taky jednou budu tchyně, mám už teď větší pochopení :D Tchyně je v podstatě skvělá, když byl syn malý, chtěla do něj hned rvát Bobíky apod. Řekla jsem jí, proč to nechci, zjevně nesouhlasila (postoj, že přeháním a za nás... nehádala se, ale bylo to vidět...), ale respektovala... I proto si jí vážím.

shine2015
22. bře 2018

@dc2015 tak jako tak se člověk musí stále snažit... jdeme příkladem svým dětem....

marketa11112
22. bře 2018

@dc2015 ja bych i na to kafe sla...vzdy jsme se k sobe chovali slusne, dokonce jsme ji s manzelem brali na vylety, vozili darecky a pod.....ale deti ji opravdu sverit nemohu...dcerka je jeste mala a syn s ni sam ani byt nechce....a to u nas parkrat spala, syna si na dve hodky vzala ven, i presto, ze o to nestal...ukecala ho....ale jak to dopadlo....
U nas je nejvetsi bestie svagrova...vysava lidi kolem..vsemi zpusoby, manipuluje jima, vydira a pod...jenze ona to proste umi..vidi to hodne lidi...kdo na to nepristoupi, toho se zbavi....asi ma pocit, ze ji nejak ohrozujeme..a nasima dvema detma..pritom jsme od tchanovcu nikdy nic nedostavali, jezdili obcas na pokec a kafe a spis vzdy neco privezli...
..jen

ladana
22. bře 2018

Mně naopak pomáhá potkávat se častěji 😃 Je tím pro mě více předvídatelná a já jsem zvyklejší 😃 Ale na kafe spolu bez dětí asi nepůjdem, není proč 😃

vikca214
22. bře 2018

@marketa11112 jo tohle prewne znám moje švagrová je to samé v bledě modrým, jen stejná je bohužel i tchyně a manzelova babička ze strany tchyně a to co sme si s ní a zažili no hrůza povídat takže tě naprosto chápu

mili_ilim_ilmi
23. bře 2018

@nupta Mit se rada. Nestavet se na nizsi uroven. Hodne mi pomaha, ze parter nema na me ohledne vychazeni zadne naroky, chape, ze to s jeho mamou neni jednoduche a chape, ze nejsem zrovna nejak extra spolecenska a kontakt s ni pro me neni jednoduchy. Pak mi pomaha na ni nenahlizet jako na tchyni, ale jako na nemocneho cloveka, ktery nikdy nedozral. Ale s tchyni se moc nevidam.

lachtanice86
23. bře 2018

Moje tchýně i švagrová jsou baby jagy a nejlépe je nevidět. S mužem jsme celkem 17let, 3 roky manželé a když jsme se videli naposledy vyhrkla na nás že asi málo šuk.me že ještě není babička a že by si měl najít jinou ženu-plodnejsi. No a tohle placne přímo přede mnou. Pokaždé nějakou perličku .

lstuchlova
23. bře 2018

Nevím, "jak jste s tchyní dlouho", ale u mě se to po 7 letech začíná zhoršovat a je to kvůli 3 měsíční dceři. První 3 roky katastrofa - opravdu, tchyně v podstatě psychopat a já špatná prostě jen proto, že jsem byla s jejím synem. Pak svatba, kterou jsme kvůli ní měli jen se svědky. Začala okamžitě tvrdit, jak moc mě miluje. 4 až skoro 6 let - méně negativní, v podstatě jsme se snažili sebe co nejvíce ignorovat, jen občas to prostě nevyšlo. Když jsem otěhotněla a ve 4. měsíci jsme jim to oznámili, začalo se to pomalu zhoršovat a po narození dcery se to zhoršuje rychleji. Pravděpodobně to brzy dojde minimálně do fáze jako na začátku. S manželem jsme ale za jedno, vybral si mě a názory někoho, kdo proti mě všechny poštvával a tvrdil, že se zabije, když se se mnou manžel nerozejde, ho nezajímají. Má raději mé rodiče.

shine2015
23. bře 2018

@lachtanice86
@lstuchlova holky je to mazec.... ono stačí to ze jste s jejich synem a on je spokojený k nenávisti..... my máme dvě holky a syna a zarekla jsem se ať si dovedou koho chtějí hlavně ať jsou spokojene neřeknu nic a příjmu ji i je jako svoje deti.. nikdy to asi nebude láska jako k mým dětem ale verim ze je budu umět respektovat a mít rada.... nechci aby tady až zemře byly samy....

shine2015
23. bře 2018

A navic já to nechápu - tím ze příjmu partnerku nebo partnera svých deti tím mužu přeci jenom získat - vidíme se častěji lip vycházíme..... co z toho mají když útočí pomlouvaji to nechápu vždyť ty deti se pak odtahnou .....
Moje svagrova to je taky dáreček.... dřív jsem se tím trápila ale pak jsem si řekla ze holt nespokojena žena co se pretvaruje mi za to nestojí - návštěvy preziju a jen co odjizdime už si plánují co budeme dělat a doma dělám atmosféru na pohodu - nehodlám si ničit život ..... proste zavist zloba pretvarky.....ale i kdyby jste se rozkrajely tak ony vás neprijmou a čím víc vědí tím víc pomlouvaji..... a doporučuji snažit se o nich nemluvit nepsat neresit - zbytecne se vysilujete 😉

evcounek
23. bře 2018

Já mám tchýni hodnou co nám ráda pomůže. No někdy je to až otravné. Bydlíme s nimi v rodinném domku (my máme předělané patro pod svým uzamčením a svoje hodiny na vodu, plyn, elektriku). nejvíce se s tchýní dohaduji pokud jde o oblékání našich dětí. Dle jejího názoru by v místnosti kde je 23-25 stupňů měli mít teplé ponožky, bačkory, tepláky (nejlépe silné), spodní košilku, tričku s dlouhým rukávem a někdy i mikču. No a naše dva racochejlové běhají v teplákách nebo legínách (slabších), v teplých ponožkách (přes to vlak nejede a mě osobně vadí být bez teplých ponožek) a v tričku s krátkým rukávem. a to nemluvím o tom co mají mít venku.
Ale jinak je zlatá, v podstatě kdy potřebujeme pohlídat tak ochotně hlídá. Dost jsem toho taky musela zkousnout, ale je to Manželovo maminka a dětí babička co je ochotná hlídat, má je ráda a jsou s ní a s dědou u nich, rádi, v bezpečí, sice si asi tolik neužijí zábavy jak s našima a jsou nabalený (to vždy trnu jestli nebudou nemocný) ale co na plat. je to ženská jako každá jiná. jsem zvědavá jaká budu tchýně já.
Moje sestra má zase tchýni která je taky hodná, sice je už starší a tři děti (3 roky a dvojčata 1rok) už je na ní moc tak nehlídá, ale taky někdy je na zabití. Třeba tehdy když dala Luboškovi (to je ten starší) buchtu s oříšky a čokoládou. Né že by to normální děti nejedli ve 3 letech, ale jemu vždy po čokoládě a oříškách vyleze atopický ekzém. A ona to ví. Když se jí sestra ptala proč mu tu dává tak odpověděla, ostatní děti to přece jí.

priefi
23. bře 2018

@nupta s tchany mam dobry vztah, jsou hodni atd., ale vidavala jsem je kazdy tyden (nekdy i vic krat behem tydne) a zacla jsem z toho mit total depky, ktera se prohlubovaly, zacala jsem byt nervozni, nevedela jsem uz pomalu co se se mnou deje, zacala se u me tvorit tzv.ponorkova nemoc, ktera se s kazdou navstevou prohlubovala a ja se dostavala do horsi deprese. S manzelem jsme se rafali... az jednou to vygradovalo a ja buchla na manzela jak sopka a rekla na plnou hubu uplne vse co mi vadi a jak se citim a rekla jsem, ze je to nutne zmenit, jinak asi zesilim. Tchany vidam 1x do mesice (nekdy casteji) a uz je mi mnohem lip (ale jeste to neni uplne dobre, protoze pred tim se to dostalo prilis daleko, ale je mi mnohem mnohem lepe)

blahova_andrea
23. bře 2018

podle mě je to naprosto normální. svým způsobem se člověku uleví při odchodu každé návštěvy, ani to nemusí být tchýně 😀 😉

marketa11112
23. bře 2018

Zrovna s tim jidlem...od pul roka by syna cpali blafy.

Porad jsem vysvetlovala proc to ci ono ne...tak mu to pak dala ve chvili, kdy jsem s tim nemohla nic delat..byla jsem tehotna v nemocnici a ona prijela k manzelovi....i prwd tim jsme se videli tak jednou za mesic a vzdy hned u dveri cpala synovi neco, co jsem nechtela, aby jedl..jenze, vyrvete to pak diteti z ruky.....
Od te doby, co jsem se ohradila proti svagrove...tedy od vanoc..jsme se nevideli...a ja zjistila, ze mi to je fuk...nam klid, nemusim polykat narazky na to, jak delam veci spatne, ze ona ci ta jeji dcerka bestie dela vse jinak....slo treba o spani deti....proste spi s nama, jinak bychom se nevyspali vubec..dcetku kojim 3-5 x za noc, syn se od druhe hodiny budi a chce na wc..treba i 5 x a vicekrat....na nocni desy. Neumim si predstavit stale vstavat a chodit do pokoje vedle, deti usinaji
v deset vecer ...ooobrovsky problem....dle nich..deti v sedm v posteli..ale kdo je tam jako udrzi mi uz nevysvetlili, navic vedle v pokoji, nekojit, na wc budit o pulnoci..jen jednou za noc, zakaz je mit v posteli......a jako jak? A to byla jen z mala veci...porad jsem jen slysela..verunka to dela takhle, verunka je krasna, chytra, uzasna, na ni nikdo nema....a pod. Pritom ji znam od 17 let, mrcha az na pudu, zadny chlap s ni nevydrzi, zadna kamaradka s ni nevydrzi, nohy roztahuje pred chlapama za penize ci dobrou pozici v praci, rodice vyzira , vydira, vyuziva...viz jeji mam, ma tchyne, ma trombozu plic a ona ji v pet rano taha k nemocnemu synovi, hlidat..asi ji chce zabit..ale to je ok...kdyz cekaa sNa, stale brecela, ze nemaji penize..brala 30000, jeji 40000.. V praze..jezdili po dovolenych, ale pres pul mesice byla u tchyNe..bez plen, jidla pro dite, nutrulonu a pod..tchyne jim to musela koupit, oni chudaci na to nemeli...ja v te dobe s manzelem mela 30000, staveli jsme dum, platili hypo i pronajem najednou...nikdy jsme nic nechteli a ani nedostali...rozvedla starsiho bratra...svagrova i tchyNe ho tak dlouho popouzeli proti zene, az to vzdal...ta s nima proste nedrzela basu ....ted nedavno tomu stejnemu bratrovi znicila dalsi dlouholety vztah..ta holka radeji zdrhla s jinym chlapen a ja se ji ani nedivim...bydlet dva baraky od nich muselo byt peklo...nam vse zavidi..tedy dum, auto, ted dcerku, to, ze tchanovci koupili synovi bonbony....., to, ze jsme spolu s manzelem hodne let a rozumime si, to jeste zhorsuje....ja mohu byt jen stastna, ze manzel je vidi stejne...ze s nima nechce mit nic moc spolecneho..sestru zna a sam rika, ze takova byla od detstvi...ono se za tech mnoho let udalo hodne veci a bylo by to na dlouhe vypraveni...ale vse na muj vztah k nim melo vliv...jsou to zli, pomlouvacny lidi...i kdyby se clovek rozkrajel, semelou ho...nikdy jsem nikoho takoveho nepotkala...prijde mi, ze svagrova ma proste jen strach, abych nezaujaa jeji misto, chce byt ona tim panem rodiny, ta ,,hodna,, dcera....ja se ale nikdy o nic takoveho nesnazila..mam svou mamu a tatu...ale hlavne mam manzela a deti a co se deje tam u nich je mi ukradene a nechci se do toho jejich vecneho boje zapojovat..a i to ji stve..🙂

marketa11112
23. bře 2018

Omlouvam se za chyby, pisu z telefonu a ty cudliky jsou tak mrnave 🙂)

berenika39
23. bře 2018

@tcz ty víš, že jsem si s chlapem rozuměla, že soudíš můj názor?

verunkanatalka
23. bře 2018

Ta mě tchýně bohužel zemřela..měla jsem ji moc ráda..zato s tchánem nemluvím už 10 let a manžel taky..ono si nevybereš..

nupta
autor
23. bře 2018

Děkuji za tolik příspěvků. Pomohlo mi včera už jen založení diskuze a nyní i vaše reakce. Mám štěstí , můj manžel stojí při mě, ale moc to s ním řešit nechci. Vím, že mu bylo líto, když před námi vehementně zatloukali zjevný fakt. Vím, že jim dítě nemůžu samotné svěřit, i když jsem si to dřív nemyslela. A nedávno jsem se rozhodla, že jim nebudu ustupovat, protože by si stěžovali, i kdybychom byli svatí.

janylu
23. bře 2018

Tchýni mám ráda, ale k tomu byla dlouhá cesta. Někdy to bylo vážně hrozný, když jsme u nich s manželem bydleli než jsme postavili vlastní dům, ale alespoň jsme si ujasnili co si která může dovolit. Nastavili jsme obě hranice. Ona mě respektuje jako matku ( i když právě s tím měla ze začátku problém ) Musím dodat, že jsem byla mladá maminka ve dvaceti a i já bych dneska udělala některé věci jinak. Ale vím, že moje děti miluje a udělá pro ně cokoliv a hlavně si vždycky připomínám, že vychovala mého manžela - a to vážně výborně.

baris
23. bře 2018

Se svým manželem jsem už přes 15 let (z toho 12 let manželé). Já jsem chtěla mít hezký vztah se svou tchýni, tchánem i švagrovou, protože vím, co to je nemít babičku a dědečka.

Tchánovci od nás bydlí cca 110km - za námi přijedou cca 1x za 2 roky, my k nim cca 3-4x do roka. Kdybych mohla, tak ještě méně častěji. O své vnučky nejeví extra zájem, na jejich narozeniny taky nejezdí. Tchýně je přitom aktivní důchodkyně, mají barák, bydlí tam i rozvedená švagrová s dětmi. A to jim stačí. Jezdí za svými sourozenci, na výlety, ale za vnučkami ne.

Já svou tchýni nemusím - vadilo mi a asi mi i stále vadí, jak zazdila vlastní vnučky. Čím jsem starší, tak chápu, že být babičkou není povinnost a kdyby to nebyla moje tchýně, tak by jsem si s ní možná i rozuměla ... Ale na druhou stranu, každá akce má svou reakci - holky v 1. i 2. třídě v prvouce psaly, že mají jen 1 babičku a 1 dědečka (mé rodiče), 1 tetu a strejdu (mou sestru s manželem) a 2 sestřenice (děti od sestry). S nimi vůbec nepočítaly, ani po mém upozornění, zda to tak opravdu je.

Vidím to u našich - chce to oboustranné ústupky, aby mohl dobře fungovat vtah - tchánovci - zeťák nebo tchánovci - snacha.

Jinak manžela taky mrzí chování jeho rodičů.

renesme77
23. bře 2018

@vikca214 mám to úplně stejně .

mourovatakocka
23. bře 2018

Já mám manželovu rodinu celou asi sto osmdesát kilometrů daleko. Občasné návštěvy jsou příjemné, nemusím nic dlouho rozdýchávat. Vřele doporučuju nákup nemovitosti :D Myslím si, že navštěvovat se často nepomůže, spíš naopak, takhle jsem ráda, když je všechny vidím a ještě radši, když jedu domů :D

vzkazyzuniverza
23. bře 2018

@shine2015 a ja mam taky takovou debilni tchyni s debilni dcerou, take bych je radeji nikdy nevidela.

shine2015
Autor odpověď smazal
shine2015
Autor odpověď smazal
leniczka23
23. bře 2018

Co vam pomohlo k lepsimu vztahu s tchyni?

Rozvod. 😂

Strana
z3