Dá se chlapa naučit, aby dal dárek?
Vím píšu pozdě ale snažila jsem se ale třeba jdu na to špatně. Jsem s přítelem 5 let a nikdy my nic nedal narozky svátek vánoce nic nikdy. Jeziskoj píšu se synem nebo naznacim co bych chtěla a nic. Já mu vždy koupím. Letos už mám fakt dost kupovat dárky všem i sobě. Řekla jsem a dost nic si nekoupím a ani jemu nic nekoupím. No ale mám nutkání mu něco koupit. No ne letos to dám. Nějaká rada jak chlapa donutit. Mě to tak chybí na ty Vánoce to překvapení. Mě by stačila i nějaká blbost jen prostě něco no. Děkuju vyslechnutí zase se blíží Vánoce a na mě to padlo.
@any2any Bohužel existují, chlap mě Teda třeba na vánoce koupi, když řeknu, co potřebuju, ale musím mu to připomínat, letos už to je tak daleko, že jsem mu musela připomenout, že máme dítě, dárky objednala já a na něj zaklekla, aby mě něco zaplatil. Protože onn kdyby nemusel, tak mi nedává ano na bydlení a ani nedělá nákupy, furt si myslí, že se o něj bude každéj starat. O narozeninách a svátcích nemluvím, pořád mu říkám, že by mě za syna mohl utrhnout aspoň kopřivu a nic, takže obávám se, že těch sobcu je fakt dost, a mám pocit, že většinou fakt za to může výchova
U nás je to tak, že můj 4lety syn mi v obchodě řekne, maminko, to je blbý, že si musíš koupit kytičku sama 🤔
@verulevrtule na co je ti takovy chlap?
Proste mu to rict? Zjistit proc nic nikdy nekoupi?
@zelenaesmolda No na 💩, to už vím dávno 🤣
@mumynek U nás zabralo, když ignoroval moje narozeniny a svátek, tak ja udělala úplně to samé. Mám narozeniny a svátek 14 dní před jeho, takže to bylo ještě v živé paměti. Tenkrát mi ani nepopral, nic. Tak jsem na jeho narozeniny udělala úplně to samé. Pak se večer přišel zeptat, co se stalo, proč jsem mu nepoprala. Pokaždé jsme to slavili a já mu vždycky uvařila, co má rád a teď nic.
Tak jsem mu sdělila, že jak on na mě, tak ja na něj. Ať si taky vyzkouší jaké to je.
Od té doby mi aspon tu kytku koupí, popreje a jdeme na večeři 😀 Dokonce i na vyroci svatby si letos vzpomněl 😀
Jinak teda letos na Vánoce jsme se domluvili, že si nic dávat nebudeme. Stavíme dům - takže já dostanu okna a on dveře 😀 Ale za rok už má zase smůlu 😉
@verulevrtule a proc s nim jsi?aby ze syna vyrostl chlap,ktery se bude chovat stejne?
@aaaa15 máme to letos podobne😇 taky stavíme, tak já mu koupila nedávno vanu a on mě venkovní zabudovaný gril😆.. jinak to tu nezaznelo, mě ale neurazi ani obálka s penězi k narozeninam. Tak jsem to měla v minulém vztahu. Když byli narozky, už jsem dopredu věděla co bych si od nej prala a poprosila zda by mi na to dal, ze si koupím sama třeba boty, hodinky a budu to mít jako od něho. Většinou jsem dostala i o par kacek na vic. Jak říká moje mama - obálka s penězi nebo prakticky dárek (který si přeju) urazí pouze toho, kdo nikdy netrpěl finanční tísní. A já s tím souhlasim. Každá snaha se cení a ne každý umí kupovat darky. Třeba se stydí, přijde mu, ze by se ztrapnil, ze se netrefi do vkusu.
@zelenaesmolda Má ještě mě 😉
Já poslala už kolikrát odkaz na něco co se mě líbí a nic. Tak letos k narozeninám nic nedostal ale neřešil to. Bylo mu to jedno.
@verulevrtule jo já letos mému kterému je sedm řekla nezlob Ježíšek ti nic nedonese a on na mě tak proto si vloni nic nedostala zlobila si.
My už jsme se kuli tomu párkrát pohádali naposledy letos bylo mě 30 mám už 3 roky vysněný kabát ale stojí 2000,- říkám přidám ti na něj půlku ale koupíš mě ho prosím no a stejně nic nemám ho. Tak mám asi holt smůlu no. Je fakt ze tohle je první chlap co mě nikdy nic nekoupil.
@mumynek To je hrozný, těm dětem se to vysvětluje hodně špatně. To já letos chtěla robota, taky stal 2000,-, tak čekám, jestli mi na něj dá
My jsme spolu taky skoro pět let a poprvé se na dárky k Venocum těším 😁
Letos poprvé si posíláme odkazy. Mě by manžel strašně rád kupoval, ale máme každý úplně jiný vkus. To co si kupujeme, se tomu druhému nelíbí a tak u dárků na Štědrý den predstirame jak jsou krásné. Mám spoustu spodního prádla, které nenosím. Spoustu páru náušnic, které chudák ze zoufalství kupoval 23. prosince. Letos jdeme na jistotu a nemůžu se dočkat 💗
Třeba kdyby dostal pár odkazů tak by ho to nakoplo? Třeba jen neví co a bojí se, že by stejně koupil blbě
Už to čtu. Nepomáhají ani odkazy. To je blbý. Ale pokud je to jediné jeho minus tak není tak hrozný. Jsou horší. Co se ti líbí si asi budeš muset koupit. I tak s tím uděláš pak parádu 😉
@verulevrtule jenze on prebere vzor chovani was veho chlapa a pravdepodobne jeho partnerka na tom bude stejne protoze on bude ve stejne pozici jako je ted tvuj partner.
@zelenaesmolda tak já malému říkám že dárky se kupují že ženu to potěší. Jen doma to je prostě jinak
@mumynek @verulevrtule Kluci přebírají mužský vzor, který mají doma, ať se Ti to líbí nebo ne. Můžeš říkat co chceš, ve finále stejně ale bude jednat v dospělosti tak, jak jeho táta.
@somalicats tak to být nemusí. Ten můj už teda tátu nemá ale kolikrát jsme se s ním bavila a vyprávěl o dovolených výletech atd. Ten můj nikam nechce na dovolené výlety jezdíme samy. Tak že to tak být nemusí
@mumynek zapomnel je hodne blba vymluva pokud mu to jeste nekolikrat rikas.... chapu te....proste na to kasle. Taky mame problem ale spis ze nikdy nevime co a pomalu ani pro sebe 🤣 takzw si to reknem,kazdy to tomu druhemu objedna,zaplati...bez odkazu by se to neobeslo 😀 takze ja najdu,poslu mu odkaz a pak to najdu pod stromeckem a to same naopak...ale davame si 1 jen darek...treba boty nebo tak
@somalicats Obávám se, že to úplná pravda neni, to nemůžeš vše pausalizovat, můj táta je třeba velice pracovitý, a můj bratr v životě do práce nechodil a chodit nebude, partnerův táta je úplně jiný jak můj chlap, tam bohužel pochytil všechny moresy tchyně, takže asi tak
@mumynek No, a klukovi to v dospělosti může připadat normální. Ten Tvůj chlap to někde pochytit musel. @verulevrtule totéž. Nesou si to z rodiny, zejména tehdy, když ten druhý na to chování rezignuje (ok, tady byla problém tchýně, ale tchán musel dost pravděpodobně "držet hubu a krok"). Vy dvě dáváte dětem příklad toho, že na tohle chování partnerů rezignujete a že to vlastně považujete za normální.
@mumynek A tím spíš bych tohle řešila co nejdřív, protože je sice hezké, že má syna rád, ale na maminku se*e jak na placatej kámen. Nemyslím tím, že ho máš poslat do oběhu.
Mě dal manžel loni na Vánoce samé praktické dárky, trochu mě mrzelo, že mi nedal i něco osobnějšího (třeba parfém), kytku jsou podle něho zbytečnost, ale ví, že je mám ráda, takže mi je dává 😂letos jsem mu řekla co by např mohl koupit, tak jsem zvědavá 😀 nepotřebuju drahé dary, ale kdyby mi nikdy nedal nic, tak si s ním promluvím, jaký je důvod, sorry, ale zapomněl na vanoce? 😂 to asi ne...vypadá to, že mu na tobě nezáleží
Hmm úplně můj ex... Já kupovala dárky i pro jeho 1.dceru a on? Sbalil dárky na vánoce a já šunt.. Na narozky taky vždycky "zapomněl"... Jsem ráda, že jsem od něj pryč... Máme spolu taky dceru a ta od něj neviděla taky nikdy nic....mě by hamba fackovala si pod stromkem rozbalovat dárky a ten druhý by jen čuměl....🤦♀️
Ja proste nechapu ze si to necha někdo líbit...jestli to je pro mne důležitý dostat darek a poprat tak to chlapovi takhle řeknu. Ze to pro mne důležité je a potrebuji nějakou oslavu...jestli i presto na to hází bobek a tvrdí že zapomněl v době chytrých telefonu a upominek tak je to ignorant kterému nezáleží na mých pocitech a pranich.
Nota bene ze po 5 letech vztahu mate každý svoje peníze a stridate se v placení obědu 🥴
Fakt mi to hlava nebere ze na jedny misce vah jsou pocity zklamání a litosti ze zadzdených vanoc a narozenin, na druhé straně vah je jeho buranstvi a ze zapomnel a ze na to neni - a vy si vyberete tu druhou misku. Proč jako? Proc za sebe nebojujete? Proč nebojujete za svy pocity aby vám nebylo smutno? Proc to proste v tichosti trpíte? Co je na tom tak tezkyho ? To si nevazite sami sebe?
@budouci_maminka co mám jako dělat. Já mu to již několikrát řekla a i ukázala co by se mě líbilo a nejsou to dárky za bůh ví kolik tisíc jenže on nic zapomněl.
Mě jde prostě o to že když pak jsme u stromečku tak každý dostane dárek jen já nedostanu nic pokud si sama nekoupím což jsem vloni udělala a nic si nekoupila. Pak na mě koukají že nic nemám a mému to je jedno.
@budouci_maminka Presne tak, nekteri lidi si sami sebe nevazi.
@mumynek Chtelo by to vaznejsi rozhovor s nim. Rict mu jeste jednou a durazne, ze je to pro tebe dulezite a ze te to trapi.
@mumynek existují jen dvě varianty. Bud jsi mu to nerekla tak aby tě vnímal a aby pochopil tvoje potřeby a jak moc ti na tom záleží a nebo je to sobeckej ignorant.
Ja osobně tipuji to druhy, sorry jako...a fakt mi nevymluvis ze se jinak chova bajecne. Protoze proste nemůže existovat báječně chlap kterymu jeho žena xkrat řekne že ji na tom záleží a u vánočního stromečku ji necha bez jediného darku.

Já bych to nedala. Já chápu když chlap nedá x dárku z kterých je žena paf, dokážu pochopit i ty seznamy i když už mi to zavání tím, že svou ženu nezná, ale fakt nechápu že ti nedá nic. Protože to by byl pro mě jasnej důkaz že jsem mu ukradená, pokud mu nestojím za to, aby něco, cokoliv vymyslel. I kdyby měl něco vyrobit sakra, aspoň bys věděla že nad tím premyslel. (Muž mi.loni vyrobil kartičku STOP, že ji můžu kdykoliv vytáhnout když mě bude s*ať a on neřekne už ani slovo😂 měla jsem tam 3 okýnka, zatím jsem využila jen jednou😂)
Nicméně u tebe už bych žádný naznačování nedělala ale.proste mu řekla, že jestli mi letos nic nedá tak se rozvadim 😂😂 a že od teď chci a vyžadují dárky ke každé vhodné příležitosti nebo přestávám vařit.😁😁
Sedněte si spolu a na rovinu Munro řekni, chlapů jsou chlapi, oni naznačování nechápou, pokud teda nejde o sex😂😂